"Ismid". 
Az emberi lustaság értelmet ad a rövidítéseknek.

Arra egyébként kíváncsi lennék, szerintetek miről szólt a film? Mi történt benne? Vajon hogyan aránylik ahhoz, amit el akartunk mondani?
Na, senki nem meri elkezdeni?

Akkor kezdem én.

De előre szólok, hogy a szimbolista költők verselemzéseivel is mindig hadilábon álltam - vagyis inkább a tanárnénivel álltam hadilábon arról, hogy mit jelentenek a versek.

Én kettős mondanivalót véltem felfedezni a filmben, az egyik nyilvánvalóbb és egyszerűbb, míg a másik picit mélyebb.
Az első mondanivaló az, amiről maga a film is szól, azaz az első fele egy fantáziavilág, és a második része a valóság. Tulajdonképpen két gyerek játszik, az egyikük királynőnek képzeli magát, a másik nemes lovagnak, és a "királyné" egy bottal lovaggá üti a "lovagot". Ennek a valóságnak a leképezése a videó első fele, a fantáziavilág, vagyis tulajdonképpen a videó első fele arról szól, hogy a gyerekek a fantáziájukban hogyan képzelik el azt, amit játszanak. Vagyis a mondanivaló az, hogy jó dolog időnként elrévedezni egy fantáziavilágban, a képzeletünk az élet leghétköznapibb dolgait is megszínesítheti. Jó néha álmodozni, használni a fantáziánkat. Tulajdonképpen az egész videóról a gyerekkorom egyes emlékei ugrottak be, amikor a haverokkal a telkünkön bunkert építettünk, és a botok meg faágak lőfegyverek vagy kardok voltak számunkra; hol nindzsásat játszottunk, hol kommandósat.
A második, mélyebb mondanivaló közvetlenül a lovaggáütős jelentre vonatkozik: a királyné lovaggá üti a lovagot, ami annak a szimbóluma, hogy a férfi elnyeri a nő tiszteletét és megbecsülését - ezután összeomlanak a háttérben látható páncélok, ami azt jelképezi, hogy leomlik a nő és a férfi közötti "fal", vagy ha úgy tetszik, a "páncél" amit a nő visel, hogy megvédje magát a lelki sérülésektől, azaz a nő megnyílik a férfi előtt, és a bizalmába fogadja.
Illetve most eszembe jutott egy harmadik megközelítés is, amely szerint az egész film a reinkarnációról szól. Ebben az esetben a királyné és a lovag reinkarnációi a videó második felében játszó gyerekek. Bár ez túl egyszerű magyarázatnak tűnik.