Megnéztem a Majmok bolygója: lázadást.
Én is láttam, de én közepesnek mondanám. Sok külföldi oldalon ajánlották, szóval kicsit csalódás is volt.
Rengeteg klisé volt benne (kb. az összes emberi karakter), meg elég sokat kellett ferdíteniük ahhoz, hogy végül a majmok nyerjenek (ez ugye itt nem spoiler?)...
Másrészt nekem sokkal jobban tetszett az eredeti filmek története. Igen, az összesé, bár a legtöbb ember azt mondja, hogy egyre csökkent a színvonaluk, de szerintem egy nagyon jó kis sci-fi történet volt egészében nézve. Ráadásul egy fokkal logikusabbnak is tűnt számomra. Eredetileg a macskák és kutyák ha jól emlékszem vírus miatt kihaltak és ezért kezdtek el az emberek majmokat tartani (és feltehetőleg szaporítani) a jövőben. Ebben az új verzióban az a pár darab majom önmagától egyszerűen képtelenség, hogy akkora populációvá nője ki magát. A legtöbb fajból alig élnek példányok az egész Földön. Ha mint háziállatot, előre elterjesztették volna őket világszerte, ahogy az eredetiben, úgy legalább elképzelhető. A másik, hogy a réginél az emberek háborúkkal pusztították ki egymást, így maradtak túlélők, ennél az újnál meg a
vírus elvileg halálos az emberre, így mint fajnak ki kellene pusztulnia, nem leigázódnia.
Persze maga a sztori eléggé valószínűtlen, akárhogy is írják meg, úgyhogy talán inkább csak kissé elfogult vagyok a régebbi filmekkel szemben.
Érdekes amúgy, hogy az eredeti könyvnek egyik se volt pontos adaptációja, abban a majmok sokkal fejlettebbek és a híres
Szabadság-szobor csattanó is hiányzik a végéről, mert ott tényleg
nem a Földön vannak. A befejezés meg kicsit hasonlít a
Tim Burton verzióhoz, csak annál a filmnél elég sok logikai probléma felmerült...