Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363843 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8360 Dátum: 2014. március 06. - 22:15:36 »
Silent Hill egyik nagy pozitívuma, hogy mindenki a maga módján értelmezheti. Elmondom, szerintem mik a válaszok.
Alap info: Silent Hillben 3 létsík van. A rendes (ahova a férj ment), a ködös (ahol Rose) és a véres (a szirénás átváltozásos).
1. Rose mikor belépett a városba (és a rendőrnő) elveszett lelkekké váltak? Ha igen, a férj ezért nem lelte Roset (csak az illatát érezte azon a helyen ahol Rose is járt)?
Rose autóbalesetet szenvedett a város bejáratánál. Konkrétan meghalt. Amikor "magához tért", már nem élő ember volt, amit alátámaszt, hogy nem a "rendes" dimenzióban volt, hanem a ködösben.
Amikor a rendőrnővel találkozott, lehetett látni, hogy a rendőrmotor is felborult, vagyis a rendőrnő is balesetet szenvedett, és ő is meghalt. Ezért találkozhattak a második létsíkban. És ezért láthatták az összes ott lévő szörnyet, amik ugyanabban a létsíkban voltak.
Idézet
2. Ha így van hogy lehet, hogy a férj és a nyomozó nyugodtan be -és kisétáltak a városból? Semmi köd, semmi hamu nem volt, a város sem volt náluk elválva az úttól...
Ők az első létsíkban voltak, vagyis egyszerű élő emberekként látták az elhagyatott várost, mint te, vagy én látnánk.
Idézet
3. Mikor Rose a lányát hazaviszi (akkor már a házuk is ködben volt) mindketten elveszett lelkek voltak? Ha igen, akkor hogyan tudott a kislány mégis hús-vér ember lenni és az apja előtt teremni a kanapén?
Továbbra is mindketten halottak voltak. Nem termett az apja előtt a kanapén. Ott egy trükk volt, hogy a néző elsőre azt higgye, hogy az apa látja őt, de nem láthatta, mert másik síkban léteztek - csak az üres kanapét bámulta. Bizonyíték rá, hogy amikor Rose jön haza, az úton végig köd van - akkor is, amikor a házban vannak otthon. Az apa viszont tiszta, esős időt lát - és őket nem, a kocsijukat sem, mint a film utolsó másodpercéből kiderül.
Idézet
4. Rose a pecsét miatt lett Silent Hill rabja. Sharonnál viszont később a teljes pecsét "megkerül". Ennek ellenére az anyja mégsem kerül elő. Miért?
Nem a pecsét miatt lett, hanem azért, mert meghalt a városban. A pecsét elvileg megtöri a város hatalmát, hogy ne tudja fogva tartani az embereket. Silent Hill óriási, és rengeteg csapda/szörny van benne. Rose bárhol lehetett, nem feltétlenül kellett találkozniuk.
Idézet
5. És végül a legfurcsább: Silent Hillben eláll a hamu. Az apával együtt távozik a köd. Sharon megszüntette a város "átkát". Kijönnek a városból, süt a nap. Felveszi őket a kamionos. Ám a rendőrautók a városba tartanak és az ő szempontjukból továbbra is köd van a városban (a 2. rész végén). Mi ennek az oka?
Ebben egyetértek Toddal: számukra véget értek a megpróbáltatások, elengedte őket a város. A többieknek csak most kezdődik az egész. Mellesleg a kamion és a befutó rendőrautók 1-1 Silent Hill játékra utalások.
Idézet
6. Sharon árva csecsemő volt, Alissa jó oldala beleköltözött. Alissa gonosz oldala Alissa testében maradt ami olykor vízióként megjelenik. Alissa anyja ismert. De ki volt az apja?
Ez a filmből nem derült ki. Voltaképpen a játékból sem.
Idézet
Ja igen és Alissa gyerekének az ördög az apja?
Nem, az nem a gyermeke, hanem egy darab önmagából. A rengeteget szenvedett Alessa meggyűlölt mindenkit, amiért erre kárhoztatták, és hagyta, hogy megszállja a gonosz, hogy bosszút állhasson rajtuk. Azt a kis jót, ami megmaradt benne, sikerült "kimenteni" belőle, ez manifesztálódott egy új gyerek személyében, akit az árvaházba vittek. Őt fogadták örökbe Rose-ék. Amikor a lány iskolás lett, a megszállt Alessa "hazahívta". Újra eggyé akart válni vele. Ezért érzett a jó Alessa visszafoghatatlan vágyat arra, hogy Silent Hillbe menjen.

« Utoljára szerkesztve: 2014. március 06. - 22:21:54 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #8361 Dátum: 2014. március 07. - 07:23:14 »
Azért úgy látom, hogy az első filmet nagyjából azonosan értelmezzük.  :D
Minél többször látom, annál jobban tetszik, pedig anno nem voltam maradéktalanul elégedett vele, de tényleg minden alkalommal észreveszek benne valami újat. Ezzel ellentétben a 2. filmre nem is tudom rászánni magam, hogy megnézzem újra, pedig egyszer azért lehet meg kéne próbálni.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #8362 Dátum: 2014. március 07. - 07:57:25 »
Igen, köszi a válaszokat. Nem voltam benne biztos, hogy Rose halott viszont észrevettem, hogy mikor a fejéhez nyúl az ujján a vér mintha hamuszínűvé válna. Emiatt volt egy sejtésem az elveszett lélek verzióra (vagy ahogy írjátok a halott állapotra). Köszi.

Idézet
Kaine: "Mikor Rose a lányát hazaviszi (akkor már a házuk is ködben volt) mindketten elveszett lelkek voltak? Ha igen, akkor hogyan tudott a kislány mégis hús-vér ember lenni és az apja előtt teremni a kanapén?
Idézet
Továbbra is mindketten halottak voltak. Nem termett az apja előtt a kanapén. Ott egy trükk volt, hogy a néző elsőre azt higgye, hogy az apa látja őt, de nem láthatta, mert másik síkban léteztek - csak az üres kanapét bámulta. Bizonyíték rá, hogy amikor Rose jön haza, az úton végig köd van - akkor is, amikor a házban vannak otthon. Az apa viszont tiszta, esős időt lát - és őket nem, a kocsijukat sem, mint a film utolsó másodpercéből kiderül."

Itt konkrétan a 2. rész elejére gondoltam. Az apa a tükörben beszélget Rose "szellemével" majd hátrafordul és a kanapén ott ébredezik a 9 éves Sharon hús-vér emberként miközben az 1. rész végén halott volt...már csak ez nem tiszta.
« Utoljára szerkesztve: 2014. március 07. - 10:52:40 írta kaine »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8363 Dátum: 2014. március 07. - 10:52:10 »
Azért úgy látom, hogy az első filmet nagyjából azonosan értelmezzük.  :D
Ja, ezt annak idején jól kiveséztük a Silent Hill fórumon is.
Idézet
Minél többször látom, annál jobban tetszik, pedig anno nem voltam maradéktalanul elégedett vele, de tényleg minden alkalommal észreveszek benne valami újat.
Nekem elsőre is nagyon bejött, de tényleg jó az újrázás is.
Idézet
Ezzel ellentétben a 2. filmre nem is tudom rászánni magam, hogy megnézzem újra, pedig egyszer azért lehet meg kéne próbálni.
Én kétszer láttam moziban is, és bár nem ér fel az első részhez, nekem azért tetszett. Egyedül a Piramisfej-bunyó volt gáz benne. És borzasztóan hiányoltam belőle azt a ziccert, ami a SH: Homecomingban volt, hogy a kikötözött apa felől Sharon döntsön. Nagy kár, hogy kihagyták, de gondolom, nem akarták megölni az apát. Pedig brutálisan megdobta volna a filmet.
Itt konkrétan a 2. rész elejére gondoltam. Az apa a tükörben beszélget Rose "szellemével" majd hátrafordul és a kanapén ott ébredezik a 9 éves Sharon hús-vér emberként miközben az 1. rész végén halott volt...már csak ez nem tiszta.
Itt szerintem folytatólagossági hiba történt. Az első film a SH1-es játék története nagyvonalakban. A második film a SH3 története (a SH2 egy tök más történet, a játékban is a 3. résszel folytatódott az első sztorija). A játékban az elsőnek úgy van vége, hogy (jó esetben, ha elég jól teljesítettél) a jó Alessa ad egy csecsemőt önmaga helyett Harrynek (a játékban a férjjel játszunk, a feleség már rég halott), mielőtt elpusztul az égő városban. Ezt a csecsemőt Harry hazaviszi, és felneveli Sharon helyett, sajátjaként.
A filmben ez kimaradt, mert annak a végén Rose nem éled fel, így nem tud senki élőt hazavinni. A 2. SH film viszont olyan mértékben azonosul magával a játékkal, amennyire soha egyetlen ilyen film sem, vagyis egyszerűen ott folytatja, ahol a játék. Mintha csak a fanoknak készítették volna. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8364 Dátum: 2014. március 07. - 12:20:46 »
Itt szerintem folytatólagossági hiba történt. Az első film a SH1-es játék története nagyvonalakban. A második film a SH3 története (a SH2 egy tök más történet, a játékban is a 3. résszel folytatódott az első sztorija).
Ez az én gondom is vele. Az első filmet kellett volna folytatni, nem pedig belerőszakolni a játék beli folytatást, mit sem törődve azzal, hogy teljesen más a két mű vége. És az indoklás is kegyetlen mondvacsinált + a játék beli csavart, hogy ki Heather rögtön el is lövik így a film elején.
Dramaturgiailag jobb lett volna tartani a játék felépítését, és kábé a film felénél derült volna ki, kicsoda ő, és akkor került volna elő Sean Bean karaktere.
Az egész szerencsétlenkedés sok időt is vett el a tényleges tartalomból, és minden kritika panaszkodott rá, hogy ez amúgy mi a f*sz volt?
Ahogy Heather és a szekta viszonya is hasonlóan ordenáré módon lett retconolva az első filmhez képest.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8365 Dátum: 2014. március 08. - 16:56:57 »
Megnézetem a Escape from New York-t és a Escape from L.A.-t félig... Ó de miért? :( Ezek a maguk korában is gagyik voltak szerintem. Néha belefutok ilyen "kár volt bepótolnom" filmekbe :)
Viszont az Escape Plan egész jó! A Bullet to the head és az Expandables, meg a Last Stand után mindenképpen jó!
Csak azt nem értem, hogy:
-Hogy nem merült fel Sly és Swarci közt, hogy senkinek nem volt tárgyalása aki ott van, csak elrabolták őket? Vagyis illegális a hely.
-Hol van Swarci többi embere, akik az első felbukkanásakor mögötte álltak?
-Miért van olyan marha jóban Sly-al kezdetektől fogva?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8366 Dátum: 2014. március 08. - 17:04:57 »
Én imádom Kurt Russelt, de az Escape from L.A.-t sosem tudtam végignézni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8367 Dátum: 2014. március 08. - 17:39:40 »
A Csillagkapuban bírtam :)
---
Escape Plan:
-Nem értem min változtat, hogy az orvos megtudja, ki Sly valójában. És ezt miért bizonyítja, hogy tudja mi van 82. oldalon a könyvében. Bárki tudhatja aki olvasta.
-Egy kamerán bütykölt valamit és az összeset kiiktatta................ :stupid:
- Az őrök akiken még a fedélzeten is van maszk, az utolsó nagy üldözésnél érdekes módon nem viseltek álarcot.
Szóval lyukas mint az ementáli. De amikor Swarci leakasztja a helikopterről a puskát, azért megérte. Mondjuk hülyén van vágva...:D

A vége nekem nem volt tiszta, hogy ki mit és miért.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8368 Dátum: 2014. március 08. - 19:11:40 »
Megnézetem a Escape from New York-t és a Escape from L.A.-t félig... Ó de miért? :( Ezek a maguk korában is gagyik voltak szerintem. Néha belefutok ilyen "kár volt bepótolnom" filmekbe :)
Az Escape From New York pedig szerintem kurta nagy film. Kurt Russelnek iszonyat erőteljes kisugárzása van benne, és az egész hangulata nagyon jó. Nekem régen és ma is nagyon tetszik. Bármily nehéz elhinni, a NY a maga korában jó filmnek számított, nem hiába lett kultfilm. ;) A második rész, az szerintem is egy kalap trágya.
De alapvetően Carpenter filmjein látszik, hogy nem mai darabok, és nem csak a trükkökön, de a dramaturgián is. Pedig a Thing szintén ennek a duonak a filmje,és szerintem az egész egyszerűen horror alapmű.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8369 Dátum: 2014. március 08. - 20:56:42 »
A Menekülés New Yorkból tényleg a legnagyobb filmek között volt a 80-as években. Nekem is tetszett annak idején.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8370 Dátum: 2014. március 08. - 21:33:14 »
Persze csak eredeti szinkronnal. ;)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8371 Dátum: 2014. március 09. - 21:25:06 »
A Menekülés szerintem is nagyon jó. A második valóban gyengusz. Carpenternek annyira tetszett a Mad Max, hogy rögtön leforgatta a saját verzióját. Jól is tette, mert valóban kultfilmet alkotott. De ha nincs a MM, akkor nem készül el a Menekülés New Yorkból sem.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8372 Dátum: 2014. március 09. - 21:37:19 »
Ma megnéztem a "Nagymester (The Grandmaster) című filmet.

A film Bruce Lee mesterének Ip Man életét dolgozza fel, de betekintést enged a 20. század elején élő kínai harcművészek életébe.A film nekem tetszett jól koreografáltak voltak a harci jelenetek és az operatőr is jó munkát végzett :bravo:

Külön pluszt adott hozzá a filmhez az, hogy kung fu tanulóként a filmben látható stílusok közül egyel én is már másfél éve behatóan foglalkozom (Xing Yi Quan) így a filmben látott lépések, technikák ismerősek voltak :)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8373 Dátum: 2014. március 21. - 18:53:28 »
Én is láttam a A Nagymester-t. Nagyon szép volt és szeretem a lassú filmeket is. De bevallom nem értettem teljesen.
----------------------
Tök jól használják a cgi-t.

-----------
Egy újabb epic saga bestseller. De nekem tetszik! :D
« Utoljára szerkesztve: 2014. március 22. - 23:10:11 írta VTomi »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8374 Dátum: 2014. március 25. - 19:40:44 »
Igen vagy nem?

Todd

• Pókfej
« Válasz #8375 Dátum: 2014. március 25. - 20:55:54 »
Vajon hány élet kell egy akciósorozat átvészeléséhez. :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #8376 Dátum: 2014. március 25. - 21:51:06 »
Igen vagy nem?
Statiszta lesz benne egy régi jóismerős. :) Ezért igen, egyébként totálisan don't care.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8377 Dátum: 2014. március 25. - 22:18:57 »
Igen vagy nem?
Már a trailer alapján jobbnak tűnik, mint a másik Herkules film. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8378 Dátum: 2014. március 26. - 09:48:30 »
Igen vagy nem?
Már a trailer alapján jobbnak tűnik, mint a másik Herkules film. :)

Ja, hát az már alapból bukott, miután vetettem egy pillantást a stáblistára.

Carnor

• Vízember
  • *
« Válasz #8379 Dátum: 2014. március 26. - 14:13:02 »
akár milyen is lesz ez a film, a legjobb Hercules film nyomába sem érhet