Szerző Téma: Kártyák, figurák, miegymás  (Megtekintve 714732 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Kártyák, figurák, miegymás
« Válasz #3920 Dátum: 2015. január 13. - 11:44:58 »
Az a Neca féle Kratos figura volt? Azok tényleg tök jók voltak. Nekem abból a szériából a Ares Armour-os van meg, mert az jelent meg először, aztán jött be a két félmeztelen figura, de akkor nem vettem meg, mert majdnem ugyanaz a figura még egyszer. Szintén azóta bánom. Mert azok mégiscsak sokkal autentikusabbak.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3921 Dátum: 2015. január 13. - 11:56:23 »
Igen, szerintem az, még a legelső sorozatból. A GOW 2-es figura már nem tetszett, mert nagyon műanyag hatású lett (túl sima a bőre), bár most néztem neten, hogy a GOW3-as figurák jobb minőségűnek tűnnek, lehet hogy abból lenne érdemes venni. Mondjuk gyerekkoromban leálltam az akciófigurák gyűjtésével, azóta nem vettem jó minőségű figurát. De majd kéne venni, csak kicsit sajnálom rá a pénzt.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3922 Dátum: 2015. január 13. - 12:06:03 »
Ezek mind a GOW 2-es szériába tartoztak. Szerintem az egyesből nem volt.
A 3-as figurák is jók voltak, azt a DC Direkt adta ki. Azoknál a szobor-szerűség nagyon jó volt, csak én alapvetően a 7 inches figurákat gyűjtöm. Azok meg sokkal kisebbek voltak.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3923 Dátum: 2015. január 13. - 12:09:56 »
Igen, pont azon gondolkoztam amúgy, hogy ha elkezdeném gyűjteni a figurákat, akkor én is 7 inch-eseket gyűjtenék, talán az a méret a legelterjedtebb, illetve ott a legjobb az ár-minőség arány így első ránézésre.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3924 Dátum: 2015. január 13. - 12:16:37 »
Igen a kidolgozottabb figuráknál a 7 inch a legelterjedtebb. A Neca ebben dja ki a Player Select, Cult Classic, és Alien, Predator szériákat, a Diamond Select szintén, a Dc is erre állt át hála istennek, a régi McFarlane Toys figurák nagyrésze (Spawn Alien, Predator, Movie Maniacs) is ebben jöttek ki.
Sajnos pl. a Star Wars figurák még mindig max 6 Inchesben készülnek...

venom75

• Pókfej
« Válasz #3925 Dátum: 2015. január 13. - 13:29:28 »
Én nem vagyok egy nagy figura, szobor gyűjtő, de néha annyira megtetszik valami ,hogy csak azon kattog az agyom , hogyan szerezhetem meg . Kell és kész.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3926 Dátum: 2015. január 13. - 14:41:26 »
Amikor a legelső Pókember figura kapható lett itt is, játékboltban, én is megvettem. Aztán beláttam, hogy nem tudok vele mit kezdeni, és eladtam. Viszont egy Ezüst Utazó kinn lógott a csilláromon évekig. :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #3927 Dátum: 2015. január 13. - 14:43:55 »
Én első figurám egy 30 cm-es Thor , mai napig a polcomon van, nem nagyon tudnék megválni tőle.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3928 Dátum: 2015. január 14. - 19:28:48 »
Nálunk gyerekkoromban a G.I.Joe volt a divat, volt pár figurám belőlük + két jármű. :D Aztán később a Spider-Man TAS alapján készült figurákból vettem hármat: Pókember, Vészmanó, Venom. Tesóm meg megvette Oki Dokit és a Vezért (mert csak ezek maradtak neki :hehe: ). :D Meg volt 2 Terminátor bábum is. Sokáig meg is voltak a figurák, de alighanem szülők kidobták, amikor elköltöztem otthonról. Illetve a Pókembert még korábban elvesztettem valahol, azt nagyon sajnáltam.

Aztán beláttam, hogy nem tudok vele mit kezdeni, és eladtam.
Igen, én is ettől félek, hogy csak porfogó lenne. Persze legrosszabb esetben börzén eladhatja az ember, és akkor legalább az ár egy részét visszanyeri. Bár a mai figurák már olyan kidolgozottak, hogy dísznek is simán jók szerintem.
Idézet
Viszont egy Ezüst Utazó kinn lógott a csilláromon évekig. :)
Hehe, az jó ötlet. :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3929 Dátum: 2015. január 18. - 23:23:42 »
Ma elmentem az Ázsia centerbe és megvettem a kinézett figurákat. :D Ezt a kettőt vettem:

A Pókember k**va jó! :lol: Rengeteg pózba be lehet állítani, nagyon jól klasszul néz ki. :D De a Robotzsarut is imádom, az a legjobb benne, hogy ki lehet nyitni a combján a fegyvertartót. Állati! :D Amúgy annak a jetpacknak van súlya, nem könnyű megtalálni az ideális beállítást, hogy ne essen hanyatt. :lol:

+1 saját kép:

Mivel ti már veteránok vagytok figuragyűjtésben, szeretnék tanácsot kérni. Ti hogyan szoktátok tisztítani, karbantartani ezeket a figurákat? Szappanos vizes törlőkendővel, vagy száraz kendővel törlitek? Hogyan véditek a portól? Azért állandóan nem akarom a dobozában tartani, csak hogy ne porolódjon... :D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3930 Dátum: 2015. január 18. - 23:35:51 »
nekem kint vannak évek óta a polcomon, időnként leszedem őket és lemosom, letörölgetem, aztán ha megszáradtak visszateszem.
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 18. - 23:43:14 írta Kanaszta »

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #3931 Dátum: 2015. január 19. - 09:05:36 »
Jól néznek ki a figuráid Tom! Gratulálok hozzájuk!!  ;) :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3932 Dátum: 2015. január 19. - 10:28:48 »
Ázsia centerben ilyen figurák vannak?  :o Besz*rás.
És mennyiért vesztegetik őket?
Ugye, mondtam, hogy ez a pókember egy kurta jó figura.
Nekem ebből a Robocop szériából az első részes Battle Damaged figura van meg.

De ez a 3. részes figura eszméletlen jó, a sok cuccal amit adnak hozzá, plusz a réginek nem is nyitható a fegyvertokja, nekem csak az alap pisztoly, meg egy cserélhető kezet adtak hozzá a jó kis gyilkolásra is alkalmas számítógép csatlakozóval.
De anno nagy trógerság volt tőlük, hogy Alex Murphy fej nem járt hozzá,  plusz a Cobra Assault Cannon is elfért volna már abban a csomagban.
Szóval ja, ez a Robo figura szerintem a legjobb a szériában, úgyhogy jól választottál.
Ti hogyan szoktátok tisztítani, karbantartani ezeket a figurákat? Szappanos vizes törlőkendővel, vagy száraz kendővel törlitek? Hogyan véditek a portól? Azért állandóan nem akarom a dobozában tartani, csak hogy ne porolódjon... :D
Zuhany, előtte szigorúan lezárt lefolyóval, utána törölközőn megszárítás, hajszárítóval, nekem ez a bevált módszerem.
Érzékenyebb részeken, vizes ruhával áttörölni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 19. - 10:35:02 írta Todd »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3933 Dátum: 2015. január 19. - 10:39:38 »
És mennyiért vesztegetik őket?
Ezen amúgy én is meglepődtem. eddig azt se tudtam, hogy van olyan, hogy ázsia center. Utána néztem és van benne egy egészen nagy azt hiszem galaxys játékbolt. Meglepő, hogy miket lehet kapni, csak botrányosan drága, de nem csak ezek a figurák, hanem minden termékük jóval az általános ár fölött mozog.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3934 Dátum: 2015. január 19. - 10:56:08 »
Megnéztem az árakat, igazából ezek sajnos a reális árak. Ki lehet fogni néha olcsóbban, én pl. még 7190-ért rendeltem ezt a Pókembert, de azóta nincs sok helyen, és külföldi rendelés is ennyi lenne.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3935 Dátum: 2015. január 19. - 12:45:18 »
Hol lehet szétnézni ? Hol van ez az üzelt ?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3936 Dátum: 2015. január 19. - 12:46:45 »
Jól néznek ki a figuráid Tom! Gratulálok hozzájuk!!  ;) :)
Köszi, Zoli!

Igen, tulajdonképpen az Ázsia Centerben van a Galaxy játékbolt központi boltja + raktára, úgyhogy ott marha nagy a választék, tényleg minden megvan náluk, ami a honlapjukon szerepel. Én is véletlenül tudtam meg amúgy, mert a Westendben nem volt robotzsaru figura, és ott mondták, hogy a weboldaluk a központi bolt készleteit mutatja, ami az Ázsiában van... Amíg a Westendben 2 db Marvel Select pókember volt, addig az Ázsiában vagy 12 db. Ott volt az épületfalas verzió is, de az szerintem sz@r, ahhoz csak 1 db cserélhető kezet adnak. Viszont unmasked verzió náluk sem volt sajnos. De nem baj, úgyis Póki a lényeg. :D A Robocopból is volt 4 db tegnap, úgyhogy még válogathattam is, hogy melyik a leghibátlanabb.
Egyébként ja, baromi drágák, a Robi 10900 volt, a Póki meg 9900. (Pár napja még mindkét figura olcsóbb pár száz forinttal a weblap szerint, aztán hirtelen árat emeltek...  :roll: )

Idézet
Ugye, mondtam, hogy ez a pókember egy kurta jó figura.
Igen, nagyon király. Alapból is nagyon jól néz ki, de cserélhető kezek még jobban feldobják. Most is itt bámul engem az asztalon. :D
Igazából az egyetlen gyenge pontja, hogy a fejét nem nagyon lehet hátrahajtani (vagy csinálhattak volna hozzá egy olyan cserélhető fejet, ami felfelé néz), de üsse kavics, ez legyen a legkevesebb.

Idézet
Nekem ebből a Robocop szériából az első részes Battle Damaged figura van meg
Az is nagyon jól néz ki, bár én nem mindegyik figurán szeretem az imitált sérüléseket, de ez ízlés dolga. Terminátorokon pl. nagyon tetszenek a sérülések, meg oda illik is, de Robocopból "egészségeset" akartam.

Idézet
Szóval ja, ez a Robo figura szerintem a legjobb a szériában, úgyhogy jól választottál.
Szerintem is, a legjobb tartozékok vannak hozzá, a nyitható fegyvertok meg nagyon bulis, az a legjobb az egész figurában. :lol: Szerintem érdemes megvenni.
A jetpackot amúgy leszedtem róla, mert magasabbra viszi a figura súlypontját és könnyebben eldől. Viszont a hátára akasztottam a Cobra Cannont, így is nagyon állat. ;D

Idézet
Zuhany, előtte szigorúan lezárt lefolyóval, utána törölközőn megszárítás, hajszárítóval, nekem ez a bevált módszerem.
Érzékenyebb részeken, vizes ruhával áttörölni.
Köszi a tippeket!

Amúgy ilyen talapzatokat, tartóállványokat forgalmaznak valahol Magyarországon? :headscratch:

Egyébként korábban is benéztem néha ebbe a topicba, nagyon klassz gyűjteményeitek vannak. :D

Hol lehet szétnézni ? Hol van ez az üzelt ?
Itt:
http://www.galaxyjatekaruhaz.hu/

A központi boltjuk az Ázsia Centerben van, a második emeleten. Ott a legnagyobb a választék.
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 19. - 12:51:32 írta Tom Fireheart »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3937 Dátum: 2015. január 19. - 17:53:57 »
Amikor épp megvettem a Robocop figurát, akkor csak ez volt. Akkor mondjuk amúgy sem volt annyi féle, mint most, ez meg a sima, sérülés nélküli ugyanennyi kiegészítővel.Mondjuk ez a sok neonszínű Robotzsarunak nem tudom, mi értelme van. A Jatpack-es tényleg álvánnyal nézne jól ki.
A Holdfényben régebben voltak ilyen Neca figurákhoz való talpak, tizes csomagban 3500-ért, de régóta nem láttam náluk, sőt egész régen minden Neca figurához adtak egyet, Kratos, meg Lara Croft nekem még ilyen. Nem tudom, miért szoktak le erről, egy 8-10 ezres figurához azért igazán elférne még pluszba egy pár száz forintos talp...
De ha komolyan akarsz ebbe a hobbiba belekóstolni, nem fogod megúszni a külföldről rendelést. Sokszor olcsóbban be lehet így szerezni egy-egy figurát, de vadászni kell mindig az aktuális ajánlatok között.
Szerk: Amazonról kábé 4500 forintért lehet 10 darab Neca figurákhoz való talpat rendelni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 19. - 18:03:30 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3938 Dátum: 2015. január 19. - 20:02:22 »
 ;D ;D ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #3939 Dátum: 2015. január 19. - 20:05:10 »
Igen, ez ismerős, csak nálam még anyámmal szokott lezajlani.

- Á nem volt olyan drága, csak 5000 Ft.
- Olyan sook?
És ez a valójában 10 körüli figuráknál szokott lezajlani.  :lol:

Mivel barátnőm sok figura megvételénél jelen volt, mert sok rendezvényre eljön velem, így sokat tudta, hogy mennyiért vettem, de ez alapján már jó eséllyel be is tudja lőni a figurák árát.

Plusz neki is megvannak az emberiség nagy százalékának a szemében totális baromság képen elkönyvelt hobbik, mint My Little Pony, és Pokémon, így ő is elnéző az én hülyeségeimmel szemben.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 19. - 20:12:03 írta Todd »