Ezzel en is igy vagyok, de ami erdekel, arrol keresek infot, bemutatot, videot, hogy majd, ha a semmibol felbukkano amerikai nagyneni ramhagyja a vagyonat, akkor erdemes lesz-e megvenni.

Kotobukiya tenyleg tud olcsobb lenni, csak az a baj, hogy sokszor amire szivesen koltene'k - Fine Arts X-Men Danger Room Session szobrok - megint csak durva arazasuak.
Egy bajom van a Kotoval es a Play Arts-szal. Az ara'nyok.
A japanok sokszor picire veszik a karakter fejet es hosszura a labaikat. Ez egy bevett szokas naluk, amivel nincs baj, ha egy japan karakter kapja ezeket a mereteket, mert azt az eredeti alkotoja is ilyen aranyokkal almodta meg. De, ha egy amerikai kepregenyhos, vagy vidoejatek karakterrel tortenik ez, az engem nagyon tud irritalni.
Jo pelda erre az uj Koto Halo 4 Master Chief kis feje. Csak ossze kell hasonlitani a Neca 1/4-es Chief-je'vel es maris szembetunik. Vagy ott van a Play Arts Dead Space 3 Isaac Clarke-ja, tul szeles vallakkal.
Visszaolvasva lattam linkeltetek Dante-t a Devil May Cry-bol. Semmi baja, mert eleve japanok tervezte'k. Amerikai karakterek japan mesterek kezeben sokszor egyszeruen aranytalanok.
A masik, amit nem szeretek a Play Arts-ban az az arcok festese. Az amugy remekul megmintazott arcot ugy haza tudjak vagni a festeseikkel, hogy mar faj. Neha olyan, mintha rakoptek volna airbrush-sal.
God of War Kratos lefejelt egy betonkeverot, vagy mi?

Itt van peldaul az uj Tomb Raider remake Lara eredeti es ujrafestett arccal:

Az ujrafestes olyan, mintha most rangattak volna ki a jatekbol, pedig a sculpthoz nem nyultak, csak ujrafestettek.
Visszakanyarodva az aranyokra, szerencsere a Koto alkalmaz amerikai szobraszokat is, igy ott nem mindig jon elo ez a problema.
Persze lehet, van akinek pont ugy jonnek be, ahogy vannak es en ahitom tulsagosan a tokeletesseget.
(Amit ennyi penzert azert sokszor el is varok.

)
Lehet itt is csak az utóbbiról van szó, de a Sideshow figurákban nem igazán vagyok otthon, mivel annyira baromi drágák, hogy még álmodozás szintjén sem érdemelték ki a figyelmemet. Az a kategória nálam az ARTFX meg a Play Arts Kai, ha mondjuk kétszer ennyit keresnék, akkor elvileg venném őket, de mivel 10-20-szor ennyit valószinüleg sosem fogok, így ezeket nem is nagyon nézem.