Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428397 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Hihetetlen Pókember
« Válasz #840 Dátum: 2008. december 20. - 23:57:12 »
Lehet rá találni egyébként egész értelmes magyarázatot, ha belegondolsz.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #841 Dátum: 2008. december 21. - 00:13:50 »
Szerintem, aki nem vette a Hihetetlen Pókit azt nem is érdekli A Múlt titkai. A következő már csak a BA miatt is jól fog fogyni xP Bár nekem is vannak olyan képregények, amik jobban érdeklnek pókinál de magyarul sosem fognak megjelenni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #842 Dátum: 2008. december 21. - 00:26:21 »
Heh, érdekes, a jelenlegi amerikai Pókember ismeretében nekem gyakorlatilag csak olyan képregények vannak, amik jobban érdekelnek, de magyarul zéró esélyt látok rájuk. Bár reménykedni mindig lehet. Most, hogy van már Tintin és Cartoon History of the World is magyarul, lassan már tényleg elég szépen nyitunk ilyen-olyan irányokba.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #843 Dátum: 2008. december 21. - 00:28:28 »
Ha Póki megjelenhet akkor Holdlovagot és Vasökölt is a népnek!  :oh:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #844 Dátum: 2008. december 21. - 00:39:10 »
Hát, ez a kettő, ami zicher, hogy az életben nem fog. Moon Knightból a régiek még talán, annak van egy olyan hangulata néhol, mint a régi CsodaPókos részeknek, de a mostani totál esélytelen... a Vasököl is... a régebbi Marvel-motorosok persze, hogy odavoltak, hogy Brubaker és Fraction mi mindent ki nem hoztak belőle, de a karakter maga és a rajzok az életben nem adnák ela képregényt itthon. Ha van valami, ami totál rétegképregény, akkor az az. Moon Knightnál legalább akkor látnék némi esélyt, ha lenne egy stabil Megtorló-olvasóbázis idehaza, de ha csak a legeszementebb Ennis-paródiákra próbál a kiadó alapozni, akkor az életben nem lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2008. december 21. - 11:41:12 írta talgaby »

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #845 Dátum: 2008. december 21. - 00:45:46 »
Mondtam én hogy ezeket soha nem adnák ki itthon...  :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #846 Dátum: 2008. december 21. - 12:11:51 »
Ráadásul egyik karaktert se ismerik sokan itthon. Vasökölről pl. én se tudok túl sokat, az Ultis verziója meg nem volt egy nagy durranás egyáltalán.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #847 Dátum: 2009. január 28. - 11:42:14 »
No elolvastam ezt is.  :brow:
Érdekesen alakul a történet, végig fenntartotta az érdeklődésemet, a kíváncsiságomat, hogy Sarah mégis kivel telefonál, vagy egyáltalán miket szed és mi folyik itt a háttérben, Peter tudta nélkül.
Nem JMS-nek kéne köszönetet mondani a hullagyalázás után, ahogy az első oldalon írva vagyon, hanem JMS mondjon köszönetet jelen sztori írójának. Így egy ici-picit elviselhetőbb a  szentségtörés.
Pár beszúrt telefonbeszélgetéssel, a megfigyelő rosszfiúkkal szépen terelődik a gyanúnk afelé, hogy itt Sarah benne van valamiben és ami még rosszabb: Peterrel is aljas céljai lehetnek.(azt azóta sem értem, miért mondta Sarah, amikor Peter zuhanyzott, hogy reméli nem hal meg senki...akkor a díler palival beszélt, és még sző sem volt a Fekete Kézről, meg a főnök fickó fenyegetéséről)
Persze közben kiderül, hogy a titokzatos megfigyelők nem olyan rosszfiúk, és Sarah sem teljesen az akinek elsőre látszik, és szerencsére az sem, akinek másodjára; és nem is olyan titokzatos ez a sztori, mint elsőre. Mindenesetre az dicséretes, hogy azzá tudták kezdetben tenni, s bár nem lett egy olyan nagy szám, az alapötlet sem az, szóval ahhoz képest ez egy szépen és tisztességesen megírt történet, ami igazából kiemeli még, az a párbeszédekben leledzik, nagyon jól sikerült ez a karakterközpontú írásmód és Sarah személyiségéről is sok mindent tudunk meg Peter és Sarah beszélgetéseiből. Csak az utolsó oldali Peter monológ volt nagyon béna, a lezárás is picit gyorsan elharapott. Én mégis valahogy egyáltalán nem bánom, hogy kevés akció van ebben a történetben...így sokkal érdekesebb, mintha minden 5. oldalon lenne valami nagy monumentális bunyó, robbantás, közelharc, vagy valami hasonló. Már csak azért sem baj, hogy kevés az akció, mert a rajzoló nem tud ilyet rajzolni ezen könyv alapján. A rajzok egyébként szépek mindenhol, bár Sarah nem olyan szép mint mondjuk Deodato-nál, MJ és Sarah arcilag eléggé hasonlít, Peter arca meg néha elég furán különbözőre sikerült, de mindezek ellenére nincs gond, sőt mint mondtam szép, mindaddig amíg valami dinamikusabb mozdulatsort nem kell ábrázolni. Pókembernél még elmennek ezek a fura semmitmondó beállítások, de pl amikor Sarah betör Dupreshez(asszem ez a neve) eléggé elképzelhetetlen a rajzok alapján, hogy mit is csinál, mi is történik pontosan. Gondolok itt olyanra pl, hogy tisztán látszik, hogy a fegyveres őrök elé ugrik, akik már az ugrást is nézik, és nem 20 centire érkezik tőlük, hanem másfél méterre. A következő kocka: megüti az egyik palit...nah jó. Közben azok mit csináltak? Tárt cseréltek? Vagy gondolok itt sarah mozdulatára az íróasztalon, akárhogy próbáltam elképzelni, hogy az meg milyen mozdulat lenne, és hogy ugrott onnan rá a székre, de semmi...szóval ilyenekre gondolok én itten. Persze gyanítom, hogy ez nem sokunknak okoz problémát, általában a nagy akciókon én is csak gyorsan át szoktam siklani, úgysem érdekesek, itt lehet azért figyeltem meg ezeket jobban, mert kevés volt belőle. Na mindegy, klasszisokkal jobb még így is, mint Romita Jr, szóval nagy baj nincs.
A kötet minősége ismét kifogástalan, bár elsőre nem gondoltam, hogy olyan lesz a külső felépítése(kinézete) mint a HihiPóknak, végül is a folytatása lenne vagy mi a szösz, szóval logikus és nagyon bölcs döntés volt ez a részetekről(höhh..vagy talán fel sem merült, hogy másféle legyen). Elírást nem találtam, a fordítás meg szerintem egészen remek lett. Mármint nem az eredetihez képest, azt nem olvastam, de tényleg nagyon könnyed és spontán szövegek vannak benne, jó beszólások, apró poénok: PÓKolba; mi a nyált keresek én itt; hagyj lógva és még sorolhatnám, elégedettek lehetünk ezzel is, tökéletesen passzol egy ilyen könnyedebb Pókember történethez. Grat Ati. ;)
Mit mondjak még? Ez a sztori egy kellemes sebtapasz a Sins Pastra, s Sarah karakterét is sikerült szerethetőbbé tenni és így Gwen is meg volt említve párszor legalább, nehogy a feledésbe merüljön a neve.
Köszönjük ezt is, és remélem bár szépen lassan, de visszahozza az árát. :kingpin: :kingpin:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #848 Dátum: 2009. január 28. - 15:18:49 »
Talgaby, a Balfékek szövetségére céloztál? Az miért paródia? Ugyanolyan sztori, mint a többi, csak egy "kicsit" morbid.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #849 Dátum: 2009. január 28. - 16:11:21 »
Mert Ennis magasról tojik benne mindenkire a Megtorlón kívüli karakterektől kezdve azok rajongóiig, és még nem is titkolja, hogy lesz*ja őket. Ez még nekem az a korszaka volt, amikor sokkal nagyobb volt a szája interjúkon és egyebeken is, mint kellene. Manapság már sokkal visszafogottabb... (ok, meg ír egy Draftedet, de hát neki is ki kell élnie magát valahol ;D)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #850 Dátum: 2009. január 28. - 16:27:20 »
Miért paródia? Mert ugyanaz van benne, mint egy valamire való paródiában...a szereplők jó vagy rossz tulajdonságaik kifordítása, más tulajdonságaik semmibe vétele, míg megint mások felnagyítása, s mindezt annak érdekében, hogy a Megtorló minél jobban megszivathassa a szereplőket.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #851 Dátum: 2009. január 28. - 16:46:28 »
Miért vannak kifordítva a tulajdonságok? Én ezt eddig még nem vettem észre. :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #852 Dátum: 2009. január 28. - 17:12:26 »
Akkor nem olvastál elég Fenegyerek- Pókember- és Rozsomák-történetet (utóbbiért mondjuk nem hibáztatnálak ;D).

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #853 Dátum: 2009. január 28. - 17:38:09 »
Pedig elég sokat olvastam és nekem valahogy ugyanolyannak tűnnek a karakterek.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #854 Dátum: 2009. január 28. - 17:49:11 »
Akkor még mindig nem olvastál eleget. Gyere vissza pár év múlva, majd akkor rájössz.  ;)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #855 Dátum: 2009. január 28. - 17:59:47 »
Azért elzavarni nem kell! ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #856 Dátum: 2009. január 28. - 18:05:38 »
Nem elzavartalak, csak olvass még pár képregényt, aztán pár év múlva térj vissza erre a kérdésre, mert most még látható, hogy nem, látod át a dolgokat.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #857 Dátum: 2009. január 28. - 19:01:44 »
Értem, mester. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #858 Dátum: 2009. január 28. - 22:06:27 »
Köszi pepo a hosszú beszámolót.  ;) Igazából hozzáfűzni se nagyon tudok mit. Többek szerint a gyengébb eladások oka az, hogy nem a legjobb történetet választottam folytatásként.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #859 Dátum: 2009. január 28. - 22:07:42 »
De adta magát a Paninis Hihik miatt. Még nem olvastam de örülök hogy megjhelent a folytatás. Amúgy persze már hónapok óta meg van.