Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 876062 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3040 Dátum: 2015. Március 06. - 10:35:23 »
Idézet
Kiderül minden, már a 20. számban visszatérünk rá. De valójában a CSP 100-as számában már benne van a lényeg. :)
Igen, az ASM 345-ből már megjelent két oldal a CSP 100-ban, a te fordításodban. Kíváncsi vagyok, azzal most mi lesz. Ez épp az ellenkezője a „kimaradt oldalak megjelentetése” kérdéskörnek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3041 Dátum: 2015. Március 06. - 11:37:22 »
Hogy érted, hogy mi lesz? Biztosan nem hagyjuk ki azt a két oldalt. :)

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3042 Dátum: 2015. Március 06. - 22:22:48 »
Igen, erre gondoltam, és nagyon örülök, hogy hiánytalan lesz a szám. Persze az is igaz, hogy anno a CSP szemszögéből viszont remek megoldás volt annak a három oldalnak az összeollózásával felvezetni a 102-104. számokat.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3043 Dátum: 2015. Március 06. - 23:01:41 »
Az azért került bele, mert úgy állítottuk össze a 100-as számot, hogy legyen benne egy ütős, hosszabb sztori (ez volt az Osborn-örökség), befejeződött benne az Amazing 200 is klasszikusként, és tettünk bele egy tonna doksit. Amikor már összeállt az egész, akkor kapcsoltam, hogy nem lesz jó így, mert olyan, mintha lezártunk volna mindent a 100. számmal, holott nem ártana előrevetíteni valamit, valami kedvcsinálót is, nehogy legyenek olyanok, akik ott kiszállnak. :) És mivel a 102-től jött a Vérontó, akit már sokan vártak, adta magát, hogy annak az előzményét tegyük bele.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3044 Dátum: 2015. Március 06. - 23:06:00 »
Azt a Sikolyt ábrázoló rajzot a végén, ki csinálta? Nagyon bejövős! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3045 Dátum: 2015. Március 06. - 23:14:32 »
Már nem tudom, honnan válogattam össze képeket hozzá.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3046 Dátum: 2015. Március 07. - 00:11:08 »
Azért, most hogy így van már rálátásod a dolgokra: a régi időkben a szerkesztés jóval "szabadabb" volt, nem? Könnyebben lehetett megvágni, válogatni oldalakat a mai túlszabályzott, kötött rendszerhez, jogokhoz képest.
Ugye?

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3047 Dátum: 2015. Március 07. - 08:30:53 »
A vérontós kedvcsinálónak nálam hatalmas sikere volt, kisgyerekként teljesen bezsongtam tőle, annyira megfogott Brock szökése, az ott maradt szimbióta, az őr brutális kivégzése… De ha maradtak volna helyette a dokumentációs oldalak, azt se bántam volna. :) A végül megjelentek szerintem tökéletesen rátapintottak sokunk filológusi vénájára – én talán éppen azoknak köszönhetem. Órákon át szöszöltem velük, főleg a névmutatóval.
Aztán amikor a PPP 7. száma kapcsán írtad, hogy az oldalszámbővítés miatt sok lesz a dokumentáció, arra gondoltam, hogy ez ma, az internet korában már felesleges, miért nem jelenik meg inkább több képregényoldal? Tévedtem. Baromi jók a magyar olvasó felzárkóztatásra és a dolgok tisztázására, mint pl. a vészmanós dokumentáció. Az főleg azért tetszett, mert a hazai kiadványok voltak a hivatkozási alap, a képek is azokból származtak. Az „elszúrt szövegbuborékok”-lista is klassz volt, mert a CSP-ről szólt, márpedig az interneten ilyen nincs. Talán csak ezeket a dokumentációkat hiányoltam egy kicsit a legutóbbi PPP-kből.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3048 Dátum: 2015. Március 07. - 11:20:46 »
Azért, most hogy így van már rálátásod a dolgokra: a régi időkben a szerkesztés jóval "szabadabb" volt, nem? Könnyebben lehetett megvágni, válogatni oldalakat a mai túlszabályzott, kötött rendszerhez, jogokhoz képest.
Ugye?
Válogatni most is lehet, egyedül abba szólnak bele talán jobban, hogy a megjelenő képregényben lévő képekbe mennyire lehet belenyúlni. Főleg a DC, a Marvel ebben szabadabb.
Órákon át szöszöltem velük, főleg a névmutatóval.
A névmutató érdekes volt, mert egymástól függetlenül Lőrinccel mindketten elkészítettük. :) Annyi volt a különbség, hogy az egyikünk a magyar kiadás szerint rendezte sorba őket, a másikunk pedig az amerikai szerint. De már nem tudom, végül melyikünké került bele, de sanszos, hogy az övé.
Idézet
Talán csak ezeket a dokumentációkat hiányoltam egy kicsit a legutóbbi PPP-kből.
Hát igen. Amikor úgy volt, hogy fel tudom tenni a PPP-t 72 oldalra, akkor úgy gondoltam, hogy 3 történet + 8 oldal doksi mindegyikbe. De amikor kiderült, hogy lehet 80 oldalas is, akkor már elszaladt velem a ló: mivel úgy már befért egy fél sztori még, vagyis az évi 18 helyett 21-et is le tudtunk adni, úgy éreztem, hogy ez a fontosabb. De jó ötletet adtál: tényleg a magyar vonatkozásokra kellene jobban ráfeküdni a doksikkal.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3049 Dátum: 2015. Március 07. - 11:42:43 »
Válogatni most is lehet, egyedül abba szólnak bele talán jobban, hogy a megjelenő képregényben lévő képekbe mennyire lehet belenyúlni. Főleg a DC, a Marvel ebben szabadabb.
De, mint mondtad, hogyha csak pár oldalt szeretnél egy sztoriból, akkor általában ez egészet meg kell venni hozzá pl. Bár erre már a Kingpines kiadványokból is tudnék ellenpéldát mondani. M+ Amazon 5 oldal, vagy Fenegyerek kötet végén a Pulse-ból 1. Vagy a Panini rugalmasabb, néhány oldalt enged?
Aha, akkor a DC-nél nemigen lehetne Isten felirat pl.  :D

Hát igen. Amikor úgy volt, hogy fel tudom tenni a PPP-t 72 oldalra, akkor úgy gondoltam, hogy 3 történet + 8 oldal doksi mindegyikbe. De amikor kiderült, hogy lehet 80 oldalas is, akkor már elszaladt velem a ló: mivel úgy már befért egy fél sztori még, vagyis az évi 18 helyett 21-et is le tudtunk adni, úgy éreztem, hogy ez a fontosabb.
Én őszintén megmondom: engem annyira zavar a sztorik szétdarabolása, hogy inkább lemondanék azokról a felekről, csak egy képregényben legyen egy teljes sztori. Ez idegesített a régi CSP-ben is, főleg, hogy kevesebb volt az oldalszám, és egy-két oldal mindig ugrott emiatt a sztoriból. Kicsit az olvasás élményét is rontja, mikor egy sztori közepén van vége egy füzetnek, aztán lehet várni 1-2 hónapot a folytatásra, vagy hogy befejezze az elkezdett mondatot a szereplő.  ;D

De jó ötletet adtál: tényleg a magyar vonatkozásokra kellene jobban ráfeküdni a doksikkal.
Vannak ötleteim.

Az „elszúrt szövegbuborékok”-lista is klassz volt, mert a CSP-ről szólt, márpedig az interneten ilyen nincs. Talán csak ezeket a dokumentációkat hiányoltam egy kicsit a legutóbbi PPP-kből.
Ezt külön köszönöm, mint értelmi szerző, és kigyűjtő (a fordítás már Tomi volt). Jó érzés, hogy vannak akiknek ez jelent valamit, hogy nem csak magunknak csináljuk.
Egyébként az eredeti tervem az volt, hogy egy kis játék is kapcsolódna hozzá, hogy ha valaki tud olyan hibás bubis észrevételt beküldeni, ami nem volt benne, akkor az kaphat pl. egy amcsi képregényt. De ez nem valósult meg, mert csak a CSP-s része jelent meg, a többi nem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3050 Dátum: 2015. Március 07. - 13:19:28 »
Hát igen. Amikor úgy volt, hogy fel tudom tenni a PPP-t 72 oldalra, akkor úgy gondoltam, hogy 3 történet + 8 oldal doksi mindegyikbe.
És ez miért nem így történt?  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3051 Dátum: 2015. Március 07. - 16:44:40 »
Én őszintén megmondom: engem annyira zavar a sztorik szétdarabolása, hogy inkább lemondanék azokról a felekről, csak egy képregényben legyen egy teljes sztori. Ez idegesített a régi CSP-ben is, főleg, hogy kevesebb volt az oldalszám, és egy-két oldal mindig ugrott emiatt a sztoriból.
Nálunk nem maradt ki még egyetlen oldal sem. Vélhetően nem is fog.
Idézet
Kicsit az olvasás élményét is rontja, mikor egy sztori közepén van vége egy füzetnek, aztán lehet várni 1-2 hónapot a folytatásra
Pedig semmivel sem rosszabb, mint amikor egy többrészes történetnél szakad félbe, sőt. Legalább nem cliffhangernél. :)
És ez miért nem így történt?  ;D
;D

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3052 Dátum: 2015. Március 07. - 19:21:02 »
Idézet
De amikor kiderült, hogy lehet 80 oldalas is, akkor már elszaladt velem a ló: mivel úgy már befért egy fél sztori még, vagyis az évi 18 helyett 21-et is le tudtunk adni, úgy éreztem, hogy ez a fontosabb.
És még erről sem állítanám, hogy tévedés. Az a szép a dologban, hogy akár történetből jelenik meg pár oldallal több, akár a doksik kapják a helyet, ugyanakkora szerencsének érzem.
Idézet
Vannak ötleteim.
Emlékszem, a levelezési rovat aktuális vezetője egyszer azt írta, hogy higgyük el, nem az ötletek hiányoznak ahhoz, hogy jobbá tegyék a kiadványt. Olvasóként ezért nem is mondom a sajátjaimat, hadd menjenek a szerkesztők a saját érdeklődésük után. :)
Idézet
Jó érzés, hogy vannak akiknek ez jelent valamit, hogy nem csak magunknak csináljuk.
Hát nagyon nem. :) Mindent elárul, hogy nem tudnék választani egy oldal Pókember vagy egy oldal dokumentáció között.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3053 Dátum: 2015. Március 07. - 21:03:43 »
De, válaszd csak a doksikat, kell nekem a bevétel.  :D

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #3054 Dátum: 2015. Március 10. - 16:11:34 »
Sziasztok!

kaine, a Trillianban mikortól lehet átvenni az előfizetői példányt?

Köszi!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3055 Dátum: 2015. Március 10. - 22:01:07 »
Amikor ezt írtad, már át lehetett.

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #3056 Dátum: 2015. Március 11. - 00:08:33 »
Köszi, akkor megyek érte  ;D

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3057 Dátum: 2015. Március 12. - 20:01:33 »
Az új PPP mikor kerül postázásra? Meg kellett volna már kapnom?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3058 Dátum: 2015. Március 12. - 22:08:05 »
Kedden küldtük el.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3059 Dátum: 2015. Március 13. - 18:15:24 »
Én megkaptam ma.Köszönöm szépen.Öröm volt a borítékot kibontani és hagyni,hogy orrba vágjon a frissen nyomtatott képregény illata.  8)
A Marvel+ különszáma még ennél is ütősebb volt.  :D