Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 921189 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3140 Dátum: 2015. április 03. - 19:08:55 »
Amúgy a következő évek tervezete még mindig ez:
2015: The Child Within
2016: Maximum Carnage
2017: 90-es évek
2018-2019: Klónsztori
2020: a 2000-es évek (a vol. 1 végéig, vagyis a 119. szám végéig).
2021: 60-as évek. :)
Csak azért kérdem, mert ha a 60-as évek már különszámként futnak, akkor gondolom 2021-ben valami más lesz a fő vonal.
Itt három dolog zavar:
- 2017: 90-es évek. Már 2014-ben is 90-es évekbeli sztorik mentek, remélem lesz egy "rendes" cím kitalálva hozzá, mert ez így gagyi. Illetve szerintem a Klón-sztoriknak mát ott el kellene kezdődnie. Így talán jogos lenne a Klón sztori kezdetei, vagy valami hasonló cím.
- 2020: a 2000-es évek (a vol. 1 végéig, vagyis a 119. szám végéig). Itt valami nem stimmel. A vol.1 szériák 1998 novemberében egytől egyig befejeződtek, 1999 januárban indultak a vol.2-k. Tehát vagy 2000-es évek előtti sztorik, vagy ha ez a címe, akkor úgy gondolta Kaine, hogy a magyar vol.1 végéig, ami a CSP127, illetve utána a HP vol.1-ig. Pl. szerintem itt lenne kiadva a Webspinners 9. része, ami befejezetlenül maradt a v1 megszünése miatt.
- Csak azért kérdem, mert ha a 60-as évek már különszámként futnak, akkor gondolom 2021-ben valami más lesz a fő vonal.
A 60-as évek az legalább 7 évet ölel fel, míg nálunk egy évben 1 db 5 részes különszám jön ki. Maradni fog addigra, főleg ha különszámként pl. Kraven, vagy Gwen halála lesz helyette.
És még egy dolog a félreértések elkerülése végett: a dobozok címei nem fedik a tartalmukat, csak a fő szál, fő esemény után kapják a nevüket. Pl. a Child Within is 2-3 füzet max., azaz 3-4 füzetnyi más sztori is lesz mellette. Sajnos a Max. Carnage-re ez nem igaz, az majdnem lefoglalja az egész évet.

Én csak feljegyeztem amikről korábban szó volt. A címek nem valószínű, hogy véglegesek. Bár abból kiindulva, hogy a 2. évad címe "A 80-as évek" volt, simán lehetnek ezek is.

- 2020: a 2000-es évek (a vol. 1 végéig, vagyis a 119. szám végéig).
én örülnék a a CsPv1 és a HPv1 közötti időszaknak, de valószínű inkább a CsPv1 vége felé kihagyott részek lesznek. A "2000-es évek" helyett viszont így biztos más címet kap az alapján ahogy behatároltad az idősíkot.

A Stan Lee-s különszámok remélem különszámok maradnak. Ha jól számolom 63 rész van hátra maximum, ami több mint 12 év, de akkor is jó lenne ha maradna ez a séma.

Kraven utolsó vadászata meg Gwen halála pedig valószínűleg HP különszámok lesznek, legalábbis így vettem ki korábbi kommentekből.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3141 Dátum: 2015. április 03. - 19:22:37 »
Én úgy tudtam, hogy a HP különszámok nem lehetnek, mert jön az új időszámítás, és tudtommal minden különszám szorosan kapcsolódni fog a kéthavi sorozathoz!  :headscratch:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3142 Dátum: 2015. április 03. - 20:03:50 »
- 2020: a 2000-es évek (a vol. 1 végéig, vagyis a 119. szám végéig).
én örülnék a a CsPv1 és a HPv1 közötti időszaknak, de valószínű inkább a CsPv1 vége felé kihagyott részek lesznek. A "2000-es évek" helyett viszont így biztos más címet kap az alapján ahogy behatároltad az idősíkot.
Nem tiszta hogy mit is takar. Illetve hova lettek előle a 96-99-es időszak részei? Bár onnan szinte csak Spectacular lesz tudtommal.
Ha valóban 2000-es évek, akkor a CSP 127 körüli, utáni sztoriknak kéne lenniük, mert a CSP127-ben lévő sztorik 99 augusztusiak. Akkor CSP127-től a HPv1 környékéig talán.

A Stan Lee-s különszámok remélem különszámok maradnak. Ha jól számolom 63 rész van hátra maximum, ami több mint 12 év, de akkor is jó lenne ha maradna ez a séma.
Ha szigorúan vesszük a Lee-Romita megnevezést, akkor a 88. részig volt rajzoló, utána váltotta Gil Kane. Bár kihúzóként maradt, nem is kicsit emelve Kane rajzainak színvonalán. De így számolva csak 30-40 rész.

Én úgy tudtam, hogy a HP különszámok nem lehetnek, mert jön az új időszámítás, és tudtommal minden különszám szorosan kapcsolódni fog a kéthavi sorozathoz!  :headscratch:
Idén biztosan, jövőre én se tudom. Az Kaine fejében létezik még csak.  :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #3143 Dátum: 2015. április 03. - 20:45:13 »
Én arra tippelnék, hogy a 88.-ig különszámokban lesz, ötösével Romita. Ezt követően fog, hármasával tovább futni a PPP-ben a sorozat, én úgy gondolom innen már válogatás lesz, nem pedig kihagyás nélküli buli, mint a Romita különszámokban, a különszámoké egy-egy nagyobb, fontosabb esemény lesz, speciálisan összeválogatott kiadványokkal bebutatva mint pl. Gwen halála, a szimbiótával történt kálváriája, stb... De ez csak az én tippem, ami lehet hogy tökre nem így van, lesz. ;D

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3144 Dátum: 2015. április 03. - 21:24:25 »
Már máskor is mondtam, de böki a csőröm, hogy a Maximum Carnage lefoglal egy egész évet! Túlzásnak tartom feláldozni egy évet érte. Na de, ugyanakkor  örülök annak, ami van egyébként. Nem fogok itt sírni, mikor éveken keresztül egyáltalán nem is jelent meg Pókember magyarul, jobban mondva csak Ultimate.
Olyan bő a kínálat amiről gyerekként csak álmodtam....

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3145 Dátum: 2015. április 03. - 21:55:56 »
Ha szigorúan vesszük a Lee-Romita megnevezést, akkor a 88. részig volt rajzoló, utána váltotta Gil Kane. Bár kihúzóként maradt, nem is kicsit emelve Kane rajzainak színvonalán. De így számolva csak 30-40 rész.
Ha komolyan szigorúan számolod, akkor inkább annak a fele. Kb. egy évig rajzolta azt a sorozatot, utána csak a vázlatokat skiccelte fel, illetve megírta a sztorit, és Heck vagy Mooney készítette a valódi rajzokat.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3146 Dátum: 2015. április 03. - 22:25:21 »
Ha komolyan szigorúan számolod, akkor inkább annak a fele. Kb. egy évig rajzolta azt a sorozatot, utána csak a vázlatokat skiccelte fel, illetve megírta a sztorit, és Heck vagy Mooney készítette a valódi rajzokat.
Igen, azt láttam, hogy mások is voltak rajzolók közben. De ahogy írod, az alapokat ő skiccelte fel, és a kihúzást is sokszor ő végezte olyankor, így nem is tűnik fel, hogy nem ő volt a ceruzás elkövető. De olyan is volt, hogy őt húzták ki mások, és ott is "Romitás" a végeredmény.
De mit értesz a megírta a sztorit alatt? Mert a Marvel módszer szerint készült, nem? Azaz Lee lényegében csak a párbeszédeket írta meg, a többit a rajzolókra bízta. Máshogy nem is tudott volna egyszerre nem is tudom hány címet vinni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3147 Dátum: 2015. április 03. - 22:31:39 »

Igen és még Larry Lieber, és Mickey Demeo is közreműködött.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3148 Dátum: 2015. április 04. - 00:00:58 »
Csak a 2021 a más, mert beteszünk egy extra évadot.
Idézet
Csak azért kérdem, mert ha a 60-as évek már különszámként futnak, akkor gondolom 2021-ben valami más lesz a fő vonal.
Nem, az volt a terv, hogy amíg van más, addig különszám, utána az lesz a fősodor.
Itt három dolog zavar:
- 2017: 90-es évek. Már 2014-ben is 90-es évekbeli sztorik mentek, remélem lesz egy "rendes" cím kitalálva hozzá, mert ez így gagyi. Illetve szerintem a Klón-sztoriknak mát ott el kellene kezdődnie. Így talán jogos lenne a Klón sztori kezdetei, vagy valami hasonló cím.
Mi van, sündisznót reggeliztél? :) Mitől lenne gagyibb, mint a 80-as évek volt? Tök következetes.
én örülnék a a CsPv1 és a HPv1 közötti időszaknak, de valószínű inkább a CsPv1 vége felé kihagyott részek lesznek.
Mire gondolsz, a 127 utánira, vagy a 119 utánira? Mert elsősorban ez utóbbi lesz. Befoltozzuk ama bizonyos ötéves ugrás lukjait. De kicsit belemegyünk a 127 utániba is, igen. Ott lesz a sorozat vége.
Idézet
12 évig nincsenek kimaradt részek, vagyis nem lehetne csak különszámot kiadni. De én úgy számolom ezt az időszakot, hogy Stan Lee távozásáig. Romita ugyan időnként átadta a helyét, de rendszeresen visszatért valamilyen formában - még Stan távozása után is.
Ezt még nem döntöttem el teljesen, hogy milyen formában jelenjen meg, de nem PPP lesz, az biztos.
Már máskor is mondtam, de böki a csőröm, hogy a Maximum Carnage lefoglal egy egész évet! Túlzásnak tartom feláldozni egy évet érte.
Miről beszéltek, fiúk? Nem egész 4 számot foglal le a teljes sztori. Különben meg úgy csináltok, mintha kár lenne rá pazarolni a lapot, holott teljesen jó ez a sztori, majd meglátjátok.  :spidey:

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3149 Dátum: 2015. április 04. - 08:38:14 »
... Pl. szerintem itt lenne kiadva a Webspinners 9. része, ami befejezetlenül maradt a v1 megszünése miatt...

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy kampányoljak a Webspinners 12-ért és annak folytatásáért  ;D
Bár nem biztos, hogy a "Vezér" látóterében van ez a sztori  >:(
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3150 Dátum: 2015. április 04. - 13:03:12 »

Kaine mondta korábban, hogy "Igen, a két említett történet nem a PPP sorozatban fog megjelenni.". De ahogy olvasom azóta is írta már :).

Idézet
Nem, az volt a terv, hogy amíg van más, addig különszám, utána az lesz a fősodor.

Szóval, akkor ha jól számolok akkor 44-110-ig az 67 rész, amiből 4 már ki volt adva CsPv1-ben, így 63. Mivel azt mondtad 2021 más lesz, mert extra évad, így addig még lesz 7 különszám, ami 35 rész. Marad 28 epizód, ami utána kb 1 év alatt lemegy, mert évente 3,5*6 megy le, ami 21 rész. Szóval akkor 2022-ben lesz az utolsó PPP évad 2 extra vagy különszámmal, hogy a maradék 7 rész is lefusson, és utána vége? Vagy esetleg utána új kihagyott sztorik után fogtok nézni, ha van még értékelhető kihagyott rész? Vagy esetleg új sorozat lesz helyette mondjuk MarvelClassics, amiben Végtelen Hatalom szerű retro történetek lesznek?

Vagy erről még túl korai beszélni? :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3151 Dátum: 2015. április 04. - 13:52:45 »
De mit értesz a megírta a sztorit alatt?
Ahogy mondtad, Lee csak a szöveget írta (vagy Kirby esetében véglegesre csiszolta). A cselekménnyel töbnyire Romita állt elő. A forrása hol Lee volt egy megbeszélés vagy egy fecnin odavetett cselekményvázlat által, de sokszor a rajzolók teljesen maguk írták az egész sztorit, Lee maga tényleg csak a szöveget illesztette hozzá, nem egyszer a rajzolók margóutasításai alapján. Pókemberen speciel Romita volt majdnem teljes egészében a történetíró, de ha mást nem, a magánéleti szálat egymaga vitte. (Ezért is lett olyan szappanoperás.) Ezt nagyrészt azárt tehette meg, mert nagyon nem volt átjárás ebből a sorozatból másra, így Lee-nek nagyon szerkesztenie se kellett. Utána meg Romita nemhivatalos művészeti vezető lett, így amúgy is belelátott a többi címbe.
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 04. - 13:54:23 írta talgaby »

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3152 Dátum: 2015. április 04. - 21:43:03 »
Ez tetszik hogy ,ha tényleg már előre kb 2020ig előre nagy vonalakban meg vannak a képregény sorozataidnak története  lásd PPP. Akkor valószínű hogy a többi sorozatban majdan megjelenő  történetek tervei is nagyjából meg vannak . Gondolom fokozatosan  , idén lassan már elfogod küldeni a Marvelnek és DC -nek  , vagy már meg is írtad   a jövő évi 2016 -os  történetek listáit . 2017es év. Talán most írod a  , tervezed a  történetek , vázolod hogy melyik képregényeket olvasnál adnál ki majd akkor .  A gépeden  már ott vannak  kb azok a listák  amik  még csak  vázlatok  és  még sokszor változik még addig . De gondolom ,sőt biztos hogy a saját MAGÁNY ÜGYED     ;)   [ Hisz mindent mi olvasók sem tudhatunk meg , mert az  már nem lesz meglepetés  ]  2018as év gondolatban \ fejben már ez is körvonalazódik . Csak azért mondtam \írtam mert egyszer valamikor jó volna mind a Marvel mind a DC legrégebbi csapatainak  , Marvel Winners , DC  Justice Society America  vagyis kb az 1940 években indultak kezdődtek .Még most is a 2005 utáni években  is fel-fel búkannak  . Vagyis több mint 60 év elteltével is  léteznek még . Találtam olyan történeteket ahol ők szerepelnek a 2010 közeli években . Vagy is kissé átírva , modernizálva , régebbi eseteiket elmesélve , vagy már idősen szerepelnek . PL a régi  Winners csapat most Invardes című sorozatban szerepel . Érdekes hogy majdnem mindenki meg van még a csapatból . Nosztalgikus történetekben fiatalon a mostanában játszódó történetekben öregen  . A DC től pedig a JSA csapat az 1940es  évekből  , a mostanában játszódó  JSA  sztorikban is pedig öreg korukban pl az idős Starman , Wildcat , Dr Éjfél  Allen Scott , Batman , Clark Kent ősz hajjal  nyugdijas korukban szintén  a mostani  években is  élnek még .Érdekesnek találtam őket .Ezért egyszer szeretném majd olvasni  vagy a Batmanban  vagy a Marvel pluszban  . A történeteiket . Jó hogy a DCnél  is és a Marvelnél is  még most is létezik  a legrégebbi csapat és tagjai Ha nem mostanában ,akkor majd 75-80 éves korunkban . Majd kivárjuk .  :kingpin:  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 04. - 23:09:22 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3153 Dátum: 2015. április 04. - 22:07:42 »
Csak a 2021 a más, mert beteszünk egy extra évadot.
Másik pókemberes cím indítása nem lenne lehetséges? Akár limitált számú részekkel.
Bár gondolom így megvan az előnye, hogy ha valahol, évek múltán hanyatlik az érdeklődés, könnyebb lenne abbahagyni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 04. - 23:02:33 írta deadbeat7 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3154 Dátum: 2015. április 04. - 22:15:36 »
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy kampányoljak a Webspinners 12-ért és annak folytatásáért  ;D
Annak nem folytatása van, hanem előzménye. A Webspinners 3 számonkénti sztorival futott az elején, vagyis 10-12. részekről van szó. Ez volt Paul Jenkins Pók-bemutatkozása, amely után később megkapta az egyik Pók-címet teljesen.
Szóval akkor 2022-ben lesz az utolsó PPP évad 2 extra vagy különszámmal, hogy a maradék 7 rész is lefusson, és utána vége? Vagy esetleg utána új kihagyott sztorik után fogtok nézni, ha van még értékelhető kihagyott rész? Vagy esetleg új sorozat lesz helyette mondjuk MarvelClassics, amiben Végtelen Hatalom szerű retro történetek lesznek?
Vagy erről még túl korai beszélni? :)
Hát nem kicsit. :)
A gépeden  már ott vannak  kb azok a listák  amik  még csak  vázlatok  és  még sokszor változik még addig .
Nem, ezeket a terveket mindig füzetbe írom. Gépre már csak a végleges verzió kerül fel.
Másik pókemberes cím indítása nem lenne lehetséges? Akár limitált számú részekkel.
Milyen másik? Így is van kettő. Amiből az egyik limitált.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3155 Dátum: 2015. április 04. - 23:05:05 »
Klasszikus pókember. Bár ha a '60as évek is bestof lesz, akkor tényleg nincs rá nagy szükség.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3156 Dátum: 2015. április 04. - 23:13:10 »
Nem, a Lee-Romita kihagyás nélküli sorozat lesz. Sőt, még annualok is kerülnek bele.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3157 Dátum: 2015. április 05. - 09:20:41 »
Jól van ez így,ahogy van.Nem szükséges 10 Pókember cím.Nem baj az,ha marad hely másnak is.

Anachel

• Gibbon
  • *
« Válasz #3158 Dátum: 2015. április 05. - 12:03:55 »
Nem, a Lee-Romita kihagyás nélküli sorozat lesz. Sőt, még annualok is kerülnek bele.

Wow ez milyen szuper már!  :kingpin:
Ez azt jelenti hogy felöleli az Amazing eredeti megjelenések 1963 augusztus és 1972 szeptember közötti időszakát! Igazi klasszikus!  ;D
Hja és amely időszakban 8 fantasztikus annual is volt.  :)

Alig várom!

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3159 Dátum: 2015. április 05. - 16:11:30 »
Jól van ez így,ahogy van.Nem szükséges 10 Pókember cím.Nem baj az,ha marad hely másnak is.

Wow ez milyen szuper már!  :kingpin:
Ez azt jelenti hogy felöleli az Amazing eredeti megjelenések 1963 augusztus és 1972 szeptember közötti időszakát! Igazi klasszikus!  ;D
Hja és amely időszakban 8 fantasztikus annual is volt.  :)

Alig várom!

Klón sztori 3 év múlva, Lee-Romita 6 év múlva... '80-as évek meg ez utóbbi után... engem csak ez zavar.
Reméljük az érdeklődés nem fog lankadni addigra.