Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 919220 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #4680 Dátum: 2018. október 11. - 16:20:57 »
Mindkettő esetben merően eltér a véleményünk.  :D

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4681 Dátum: 2018. október 11. - 17:34:42 »
Az kiderült akkor is, nem? Mattie volt az, a későbbi Póknő 3.

Jól megkésve, de azért csak válaszolok. :) Szóval köszi az infót! Az a nagy helyzet, hogy nekem megvan a CsP. 120. szám, meg a 123., de azok a nagy ugrás miatt annyira érthetetlenek, és ezáltal értékelhetetlenek voltak számomra, hogy nem igyekeztem beszerezni a többit. Könnyen meglehet, hogy ha kiadtok annyit a hiányzó történetekből, hogy kontextusba tudjam helyezni azokat a sztorikat, már ne csak kegyeleti/gyűjtői megfontolásokból tartsam meg azokat a számokat. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4682 Dátum: 2018. október 11. - 17:42:25 »
Elkeserítelek: nem a nagy ugrás miatt voltak azok érthetetlenek, hanem az író miatt.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4683 Dátum: 2018. október 11. - 21:25:20 »
Sebaj: Valahol sejtettem a dolgot.  ;D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4684 Dátum: 2018. október 12. - 18:44:04 »
Nem mellesleg, a Marvel sem engedné, amiről neked persze fogalmad sincs, de úgy mondod meg a tutit, mintha mindent figyelembe véve lennének végérveid.
Ez az "Ultimate" érved, ezt már megfigyeltem.
Csakhogy mondtad, hogy a Panini a PPP-be már abszolút nem szól bele, úgy válogatod össze, ahogy akarod. Ha ez nem változott, és az új kapcsolattartóval - akit sokkal jobb fejnek, és engedékenyebbnek tartasz, mint a régebbieket -, ez erősen valószínű, akkor fenntartásokkal kezelném ezt a kijelentést, ha megengeded.
Az, hogy úgy kezelsz, mintha egy teljesen átlag olvasó lennék, akinek fogalma sincs róla, hogy legalább nagyjából hogy mennek a dolgok, az lekicsinylő, és bántó.

Idézet
Nem, itt van ő még. És mi az, hogy "elküldtük"? Mert én nem tettem ilyet. Vagy van itt egy "te" és "mindenki más"?
Ezt öntudatnak hívják.
Ha arra utalsz, hogy én a fórum tagjai fölé helyezem magam, azzal nagyon mellélőttél, mert erről szó nincs. Egyszerűen csak nem emlékeztem rá pontosan, hogy ki, kik reagáltak elég offenzíven arra az adott b44-es bejegyzésre.

Sajnálom hogy félre értettem a PPP lényegét akkor, mert én azt hittem nekünk, régi motorosoknak készült eleve ez a sorozat, és alap hogy ilyesmikre is számíthatunk.
Én is így voltam vele, ezek szerint teljes félreértésben voltam.

Idézet
nem ragaszkodom olyan történetek leközlésére ami neked fizikai fájdalmat okoz
Ezt jól megfogalmaztad, ha tényleg ilyen pokoli kínokat okoz, akkor hagyjuk is. Nem venném a lelkemre, ha Kaine emiatt összetörne testileg-lelkileg-szellemileg. Csupán pár rész képregényről van szó, nem emberi életekről.

Talgaby: ez a példa azért nem jó, mert a Torment nem képviselte az átlag színvonalat, amin akkor a Pókember volt. Szerintem összességében '92-93-ig voltak jónak mondhatóak a Marvel képregények, utána már nagyon ment a nagyzolás, a pózőrködő vagánykodás, kemény beállások, menő(nek szánt) egysorosok, és a történetek meg elsorvadtak alattuk.
A Pókember kiemelném, mert ott a klón sztori eleje miatt '94-95-ig szerintem jó volt, kb. innen, ahol most tart a PPP lett gyenge/gyengébb, azért is lesz már válogatva.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4685 Dátum: 2018. október 12. - 20:18:13 »
Ez az "Ultimate" érved, ezt már megfigyeltem.
Akkor hogyhogy még mindig ugyanígy próbálkozol? Nyilvánvaló, hogy ez a legtöbb esetben a fő érv, hiszen én is azt teszem, amit mondanak. Annyi szabadságom van, amennyit hagynak. Ez most olyan, mintha azt mondanád, hogy egy villanyszerelő állandóan azzal érvel, hogy ő tudja, mi alapján vannak összekötve a vezetékek.
Idézet
Csakhogy mondtad, hogy a Panini a PPP-be már abszolút nem szól bele, úgy válogatod össze, ahogy akarod.
Na de ennek az is a része, hogy már tudom, mit nem engednek, és olyanokat eleve nem teszek bele egy tervezetbe. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól bármilyen ámokfutás mehet.
Idézet
Az, hogy úgy kezelsz, mintha egy teljesen átlag olvasó lennék, akinek fogalma sincs róla, hogy legalább nagyjából hogy mennek a dolgok, az lekicsinylő, és bántó.
Épp ez a meglepő, hogy nem az vagy, és mégis ilyen dolgokat adsz elő. Például - és ez szerintem halál alap lenne - hogy a kiadói belsős témákat nem egy nyílt fórumon kéred számon rajtam.
Idézet
Ha arra utalsz, hogy én a fórum tagjai fölé helyezem magam, azzal nagyon mellélőttél, mert erről szó nincs. Egyszerűen csak nem emlékeztem rá pontosan, hogy ki, kik reagáltak elég offenzíven arra az adott b44-es bejegyzésre.
Nem, egyáltalán nem, csak arra, hogy ez esetben a "valaki" lett volna a kulcsszó, nem a "ti". Hogy ne vegye magára mindenki a fórumon.
« Utoljára szerkesztve: 2018. október 13. - 12:45:11 írta kaine »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4686 Dátum: 2018. október 12. - 20:53:21 »
Nem próbálkozok, ezt már csak megírtam válaszként a tiedre. Ámokfutásnak azért túlzás lenne nevezni, az nem ott kezdődik...
Már az előző válaszon is vacilláltam, hogy megírjam-e, mert ez láthatóan egy parttalan vita lenne, csak az idő menne el vele.

Valaki felhozta a témát, ahhoz szóltam hozzá, onnan indult. Nem én hoztam fel, mert abban igazad van, hogy tőled is meg tudnám kérdezni. Már ha éppen eszembe jutna, amikor találkozunk.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4687 Dátum: 2018. október 13. - 11:35:06 »
Átlagszínvonalat akarunk? Oké:

1991, ASM. Venom, akinek nincs bal vállízülete és a kulcscsontján annyi izom van, ami semmilyen anatómiával nem működik, és aki nem tudja összecsukni a száját úgy, hogy a fél alsó állkapcsa ne legyen szabadon, plusz aki a jelek szerint kb. négyméteres a képen… Szóval, Venom miután kiütötte ősellenségét egy olyan helyen, ahol teljesen egyedül voltak, a szöveg szerint felült egy rendes repülőjáratra az eszméletlen Pókemberrel (jelmezben), majd menet közben kiugrott a Csendes-óceán egyetlen lakatlan szigetére, hogy itt ölje meg, mert… csak.
Az, hogy a képregények a valóságtól elszakadtak, egy dolog. De van a fantasztikum és van a teljesen irreális nettó marhaság, amire még a Marvel-béli Arcade (Arisztid) is a fejét fogná fájdalmában, ld. fenti kép.

Végigmehetek minden egyes évadon, de nagy különbség nem lesz, cask fokozatosan megy a színvonal még lejjebb és még lejjebb és még lejjebb… majd 1998-ban eléri a történelmi mélységet és onnan emelkedésbe fog.

Persze, voltak kivételek, mint az Untold Tales, de az inkább egy nagyon különleges érdekesség volt, amit a témája miatt nem tudtak átalakítani egy Spawn-hasonmássá.
« Utoljára szerkesztve: 2018. október 13. - 11:36:52 írta talgaby »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4688 Dátum: 2018. október 13. - 12:47:49 »
Ez nem az átlag, megint kiragadtál valamit, ahogy szoktál. Larsen nem a legjobb rajzoló, de bőven vannak nála rosszabbak ezrével még a 80-as évekből is. De inkább a jelenlegiből.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4689 Dátum: 2018. október 13. - 12:52:40 »
Miért ne lenne az átlag? Egy többrészes történet volt az akkori állandó írótól és állandó rajzolótól. Az egész éra ilyenekkel volt tele. Előtte pár számmal meg egy olyan sztori ment, ahol peter elveszítette a szuperképességeit, kb. nyolvcanhetedjére, de azt nehezebb lett volna egy kockával ennyire jól szemléltetni.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4690 Dátum: 2018. október 13. - 13:22:17 »
Én meg azt mondom, hogy Spectacular Spider-Man, J.M. DeMatteis-szal.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4691 Dátum: 2018. október 13. - 14:03:47 »
Így van, a Spectacular a 90-es évek elején volt a legjobb JMD-vel, még a Web is jobb lett, amikor Howard Mackie odakerült, és még tudott írni. De az Amazingben is bőven a "rossz" kategória felett mentek a sztorik, még ez a venomos is, ami tényleg csak közepesre sikerült. Amikor Bagley a címre került, onnantól még jobbak lettek (a Hulk, a Venom tűzszünet, az Életlopás, a Sikoly, egyre jobbak).

scorpion20

• Grizzly
  • *
« Válasz #4692 Dátum: 2018. október 16. - 18:49:28 »
Sziasztok!
Lehet már kérdezték, akkor elnézést. A Peter Parker különszámok közül van, vagy lesz idei része, szám szerint 5-ös? Én az Octopus-os résznél lemaradtam, az azt hiszem a tavalyi. Előre is köszi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4693 Dátum: 2018. október 16. - 19:30:35 »
Igen, remélhetőleg a Hungarocomixra meg is jelenik.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4694 Dátum: 2018. október 31. - 17:05:47 »
A New warriors 61-es száma, mint maximum clonage prológus, nem kellett volna a PPP 41-hez? Vagy csak azért nem került be sehová, mert a fele értelmezhetetlen lett volna?
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4695 Dátum: 2018. október 31. - 22:40:30 »
Abszolút csak mellékszál volt, a Reilly életéből ki is derül, hogy csak azért csinálták így, hogy a kevésbé fogyó New Warriorst többen vegyék.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4696 Dátum: 2018. november 01. - 11:34:37 »
A bevezetője volt a PPP41-nek. Fogalmam se volt, amíg utána nem néztem, hogy mit keresnek ott az Új harcosok, meg milyen küldetésről beszélnek, ahová elküldték őket?
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4697 Dátum: 2018. november 01. - 14:25:37 »
Egy izotópot kellett elhozniuk. Arról szólt, hogy elhozzák azt az izotópot, semmi egyébről. Elhozták. Annyi kötődése volt a Klónsztorihoz, hogy Ben is velük ment, ott bunyóztak egyet talán Pókgyilkokkal, már nem emlékszem, de semmi egyéb.

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #4698 Dátum: 2018. november 05. - 17:23:41 »
No, azt hiszem bemegyek a postára. Az idióta kézbesítő épp úgy préselte bele a PPP-t a ládába, mint a hónap elején a HP-t.  >:( Ha így bele ormótlankodja a jövő heti Marvel+-t is, akkor ... ideges lesz megint.
(A HP-t a börzén kicseréltettem, nagyon kedves voltak a fiúk. Köszönet utólag is érte!!!)

Egyébként így év végén köszönet a PPP kiadásáért, nagyon színvonalas lett az idei felhozatal is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4699 Dátum: 2018. november 05. - 20:24:35 »
No, azt hiszem bemegyek a postára. Az idióta kézbesítő épp úgy préselte bele a PPP-t a ládába, mint a hónap elején a HP-t.  >:( Ha így bele ormótlankodja a jövő heti Marvel+-t is, akkor ... ideges lesz megint.
Én nem is tudom, mit gondolnak ezek, komolyan.  :stupid:
Idézet
Egyébként így év végén köszönet a PPP kiadásáért, nagyon színvonalas lett az idei felhozatal is.
Köszi, örülök, hogy tetszett. :)  :spidey: