Elolvastam én is mindkét új kiadványt. Kivételesen egybeveszem a véleményezést, vagyis a Marvel+2-ről is ide írok, mivel eléggé összefügg a két kiadvány. Előrebocsátom, hogy mindkét kiadvány nagyon tetszett.

Hát, most kezdem igazán megérteni, hogy a rendelkezésre álló hazai keretek között mennyire nehéz lehet kiválasztani a sztorikat, főleg egy ilyen szerteágazó "main event" esetében... Maguk a választott sztorik teljesen jók, mindkét kiadványban, csak amikor elkezdtem olvasni, és jöttek azzal, hogy a Kapi meghalt, akkor néztem, hogy WTF? Hol? Mikor? Hogyan? Lemaradtam valamiről? Hiszen a PH2 végén csak letartóztatták és ennyi. Egész végig nem értettem, hogy miért halott, csak akkor jöttem rá, amikor a Marvel+ végén olvastam, hogy lelőtte egy orvlövész. Ekkor már beugrott, hogy "ja, ez volt az amit régen emlegettek, hogy a Marvel készítői kipurcantották Amerika Kapitányt." Csak annak idején nem tudtam, hogy az az esemény mikor játszódik. Most már tudom, hogy a Forradalom előtt.

Szóval igazából nekem csak ennyi hiányzott, hogy a Kapi halálát nem lehetett valahogy kiadni a Forradalom előtt, vagy legalább azt a pár oldalt betenni a Forradalom elejére prológusnak, amikor lelövik. A többi PH-s "rés" nem zavart, de a Kapi halála jól kapcsolódott volna ezekhez a sztorikhoz, illetve jó nyitány lett volna. Meg tudom érteni, miért nem adtad ki, ezért is írtam, hogy baromi nehéz lehet kiválasztani a sztorikat, főleg egy újonnan induló havilapba, de akár egy kötetbe is. Szóval ez nem hiszti, távol álljon tőlem, csak kissé megkavart, hogy hirtelen halott a Kapi, amikor egy kötettel ezelőtt még élt és virult.
De láttam, hogy írtad, hogy Kapi halálára még "vissza lesz térve", nem tudom ez mit jelent pontosan, nem akarok találgatni, de kiváncsi leszek.

A másik gondom, ami viszont eléggé zavart - lehet hogy csak azért, mert már régen olvastam ÚBA-t és elszoktam Bendistől - az idősíkok közötti ugrálás volt. Ez a sztori szerintem van olyan jó, hogy lineárisan elmesélve is ugyanilyen élvezetes lett volna, az idősíkok közti ugrabugrálást feleslegesnek, illetve zavarónak éreztem. Na de ennyit a "negatívumokról", ezen kívül csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a kiadványokról.
A Forradalom sztorija végig nagyon jó, a végén a nagy csavar, vagyis hogy
Elektra Skrull, nagyon ütött. Hirtelen az eddigi jópár nagyobb, látszólag egymástól független Marvel esemény összeállt egy nagy, körmönfont, manipulatív terv, nevezetesen a
Skrull invázió részévé, és ez
baromira tetszett.

Főleg, ahogy Rozsiék fejtegették a repülőgépen.

Tetszett az is, hogy Cage vette át a csapatvezető szerepet Kapi halála után, illetve hogy Dr. Strange is nagyobb szerepet kapott. A szövegek nagyon jók voltak, a poénok szintén. Ami a rajzokat illeti: hát tényleg szokni kell picit Yu stílusát, kissé McFarlane-re emlékeztet, de egyébként színvonalas, a színek is gyönyörűek. Az akciójelenetek elég dinamikusak lettek, ami külön jó pont. (Mondjuk a hatmillió nindzsa/oldal kezdte felidézni a "paninis Rozsomák" feelinget bennem.

) A nyomdai minőség természetesen csúcsszuper, nagyon klassz kiadvány lett.
Marvel+2: a Vallomás c. történet nagy telitalálat lett, baromi jó. Még jobban megérthetjük Tony motivációit benne, és látszik, mennyire tisztelte, illetve a barátjának tartotta a Kapitányt. A rajz is nagyon jó, az meg egyenesen zseniális, hogy még a vizes hatásra is odafigyeltek Vasember páncélján, ledöbbentem.

Csillagos ötös.
A második történet is tetszett, amelyben folytatódik a Forradalom. Kicsit könnyedebb rész volt, de jó felvezető a következő M+-nak. Az nagy poén volt, amikor a babára ráment a szimbióta.

A rajz itt is tetszett, a szövegek is, a kiadvány minősége szintén csúcsszuper... Kingpin rulez!

Ez nekem valahogy nem áll össze.
Igen, az nekem is elég fura volt. Nyilván Maya tud szájról olvasni, de akkor is volt olyan jelenet, amikor olyan hőssel beszélt, akinek maszk fedte az arcát, és mégis értette a szavait, pedig ott a szájról olvasás nem megy.
Egyébként nem úgy volt az Ezüst Szamuráj kötetben (ha jól emlékszem), hogy Maya arcát egy bazinagy tenyérlenyomat díszíti?

A Vudu testvéres részt se értettem.
Pedig az egyszerű: Vasember sejtette, hogy Dr. Strange mágiával rejti el magát és a hősöket a házban, ezért hívott egy vudu mágust, hogy törje meg Strange elrejtő varázslatát. De Strange ivott több mana potiont, úgyhogy vudu baba nem járt sikerrel.
Benyelő Benő
Az poén volt.