Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576587 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2340 Dátum: 2012. március 11. - 22:43:50 »
Szerintem is sztoriban talán a legerősebb Új Bosszú Angyalai kötet.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2341 Dátum: 2012. március 12. - 22:30:58 »
Lenne pár kérdésem (elnézést kérek a tudatlanságomért  :headscratch: ):
1. Rozsomák mióta van ennyire rossz viszonyban az Ezüst Szamurájjal,hogy még kézfejét is elvesztette általa? Az Ezüst Szamurájos könyvben még semmi erre utaló jel nem volt.
2. Ha egy skrull felveszi valakinek az alakját,akkor azzal az illetővel mi lesz később?
3. Ez csak egy észrevétel: a 48. oldal bal felső sarkában "Tokió,most" feliratnak nem korábban kellett volna lennie? Szerintem,a 45. oldal bal felső sarkába kellett volna kerülnie.

Tetszett a sztori,a képek,szép munka. Egy picit az zavart,hogy folyton ugráltunk az időben előre-hátra,néha már azt sem tudtam,hogy hol vagyunk.  :cavinton: Másodszori elolvasás után tisztább lett a kép azért.  :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2342 Dátum: 2012. március 12. - 22:43:50 »
Elolvastam én is mindkét új kiadványt. Kivételesen egybeveszem a véleményezést, vagyis a Marvel+2-ről is ide írok, mivel eléggé összefügg a két kiadvány. Előrebocsátom, hogy mindkét kiadvány nagyon tetszett.
 :spoiler:
Hát, most kezdem igazán megérteni, hogy a rendelkezésre álló hazai keretek között mennyire nehéz lehet kiválasztani a sztorikat, főleg egy ilyen szerteágazó "main event" esetében... Maguk a választott sztorik teljesen jók, mindkét kiadványban, csak amikor elkezdtem olvasni, és jöttek azzal, hogy a Kapi meghalt, akkor néztem, hogy WTF? Hol? Mikor? Hogyan? Lemaradtam valamiről? Hiszen a PH2 végén csak letartóztatták és ennyi. Egész végig nem értettem, hogy miért halott, csak akkor jöttem rá, amikor a Marvel+ végén olvastam, hogy lelőtte egy orvlövész. Ekkor már beugrott, hogy "ja, ez volt az amit régen emlegettek, hogy a Marvel készítői kipurcantották Amerika Kapitányt." Csak annak idején nem tudtam, hogy az az esemény mikor játszódik. Most már tudom, hogy a Forradalom előtt. :D Szóval igazából nekem csak ennyi hiányzott, hogy a Kapi halálát nem lehetett valahogy kiadni a Forradalom előtt, vagy legalább azt a pár oldalt betenni a Forradalom elejére prológusnak, amikor lelövik. A többi PH-s "rés" nem zavart, de a Kapi halála jól kapcsolódott volna ezekhez a sztorikhoz, illetve jó nyitány lett volna. Meg tudom érteni, miért nem adtad ki, ezért is írtam, hogy baromi nehéz lehet kiválasztani a sztorikat, főleg egy újonnan induló havilapba, de akár egy kötetbe is. Szóval ez nem hiszti, távol álljon tőlem, csak kissé megkavart, hogy hirtelen halott a Kapi, amikor egy kötettel ezelőtt még élt és virult. :D
De láttam, hogy írtad, hogy Kapi halálára még "vissza lesz térve", nem tudom ez mit jelent pontosan, nem akarok találgatni, de kiváncsi leszek. :)

A másik gondom, ami viszont eléggé zavart - lehet hogy csak azért, mert már régen olvastam ÚBA-t és elszoktam Bendistől - az idősíkok közötti ugrálás volt. Ez a sztori szerintem van olyan jó, hogy lineárisan elmesélve is ugyanilyen élvezetes lett volna, az idősíkok közti ugrabugrálást feleslegesnek, illetve zavarónak éreztem. Na de ennyit a "negatívumokról", ezen kívül csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a kiadványokról.

A Forradalom sztorija végig nagyon jó, a végén a nagy csavar, vagyis hogy Elektra Skrull, nagyon ütött. Hirtelen az eddigi jópár nagyobb, látszólag egymástól független Marvel esemény összeállt egy nagy, körmönfont, manipulatív terv, nevezetesen a Skrull invázió részévé, és ez baromira tetszett. ;D Főleg, ahogy Rozsiék fejtegették a repülőgépen. ;D Tetszett az is, hogy Cage vette át a csapatvezető szerepet Kapi halála után, illetve hogy Dr. Strange is nagyobb szerepet kapott. A szövegek nagyon jók voltak, a poénok szintén. Ami a rajzokat illeti: hát tényleg szokni kell picit Yu stílusát, kissé McFarlane-re emlékeztet, de egyébként színvonalas, a színek is gyönyörűek. Az akciójelenetek elég dinamikusak lettek, ami külön jó pont. (Mondjuk a hatmillió nindzsa/oldal kezdte felidézni a "paninis Rozsomák" feelinget bennem. :lol: ) A nyomdai minőség természetesen csúcsszuper, nagyon klassz kiadvány lett.

Marvel+2: a Vallomás c. történet nagy telitalálat lett, baromi jó. Még jobban megérthetjük Tony motivációit benne, és látszik, mennyire tisztelte, illetve a barátjának tartotta a Kapitányt. A rajz is nagyon jó, az meg egyenesen zseniális, hogy még a vizes hatásra is odafigyeltek Vasember páncélján, ledöbbentem. :surp: Csillagos ötös.
A második történet is tetszett, amelyben folytatódik a Forradalom. Kicsit könnyedebb rész volt, de jó felvezető a következő M+-nak. Az nagy poén volt, amikor a babára ráment a szimbióta. ;D A rajz itt is tetszett, a szövegek is, a kiadvány minősége szintén csúcsszuper... Kingpin rulez!
 :kingpin:

Ez nekem valahogy nem áll össze.
Igen, az nekem is elég fura volt. Nyilván Maya tud szájról olvasni, de akkor is volt olyan jelenet, amikor olyan hőssel beszélt, akinek maszk fedte az arcát, és mégis értette a szavait, pedig ott a szájról olvasás nem megy.
Egyébként nem úgy volt az Ezüst Szamuráj kötetben (ha jól emlékszem), hogy Maya arcát egy bazinagy tenyérlenyomat díszíti? :headscratch:

Idézet
A Vudu testvéres részt se értettem.
Pedig az egyszerű: Vasember sejtette, hogy Dr. Strange mágiával rejti el magát és a hősöket a házban, ezért hívott egy vudu mágust, hogy törje meg Strange elrejtő varázslatát. De Strange ivott több mana potiont, úgyhogy vudu baba nem járt sikerrel. :hehe:

Idézet
Benyelő Benő
Az poén volt. ;D         
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2343 Dátum: 2012. március 12. - 23:16:22 »
2. Ha egy skrull felveszi valakinek az alakját,akkor azzal az illetővel mi lesz később?
Elvileg semmi, hacsak a skrullok nem nyírják ki miatta.
Idézet
3. Ez csak egy észrevétel: a 48. oldal bal felső sarkában "Tokió,most" feliratnak nem korábban kellett volna lennie? Szerintem,a 45. oldal bal felső sarkába kellett volna kerülnie.
Annak az oka pedig, hogy a 45. oldalon a sztori végén vagyunk, és gondolom, egyértelműnek érezte az író, hogy visszaváltottunk. A 48. oldalon már a 3. rész kezdődik, vagyis ott, egy új képregény elején írni kell, hogy hol/mikor vagyunk.

Szóval igazából nekem csak ennyi hiányzott, hogy a Kapi halálát nem lehetett valahogy kiadni a Forradalom előtt, vagy legalább azt a pár oldalt betenni a Forradalom elejére prológusnak, amikor lelövik.
Ez egy 6 részes sztori, amit csak külön könyvben lehetett volna kiadni, arra meg nem volt lehetőség.
A Marvel nem enged ilyesmit, hogy pár oldal innen-onnan.
Idézet
Egyébként nem úgy volt az Ezüst Szamuráj kötetben (ha jól emlékszem), hogy Maya arcát egy bazinagy tenyérlenyomat díszíti?
Mármint a KÉZ:hehe: Különben sima No-Prize-os észrevétel. :) Biztos a halálával eltűnt.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2344 Dátum: 2012. március 12. - 23:26:46 »
Viszont a Rozsomák-Ezüst Szamuráj-konfliktus előzményét nem tudtam meg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2345 Dátum: 2012. március 12. - 23:29:49 »
Azt én se tudom. Valami nagy X-es kéne ide. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2346 Dátum: 2012. március 12. - 23:37:41 »
Ez egy 6 részes sztori, amit csak külön könyvben lehetett volna kiadni, arra meg nem volt lehetőség.
A Marvel nem enged ilyesmit, hogy pár oldal innen-onnan.
Sejtettem, hogy így van, ezért is írtam, hogy érthető, hogy nem adtad ki.
Kár, hogy a pár oldalas megoldást nem engedik, hasznos lett volna. :)

Idézet
Mármint a KÉZ:hehe: Különben sima No-Prize-os észrevétel. :) Biztos a halálával eltűnt.
Nem tűnhetett el, mert már a halála előtt sem volt az arcán. ;D Elég vicces lett volna, hogy úgy megy be könnyűvérű leányzóként kémkedni a partikra, hogy olyan az arca, mint akit jól pofonvágtak. :lol:
De már látom magam előtt a Marvel magyarázatát: smink. :lol:

Azt én se tudom. Valami nagy X-es kéne ide. :)
Nyugi, Tgaby mindjárt elmeséli. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2347 Dátum: 2012. március 13. - 08:24:16 »
Biztos henna volt.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2348 Dátum: 2012. március 13. - 10:05:49 »
A kézlenyomat smink. Az Ekhó "álarca".
Tizennyolc rész az a hat. Úgyhogy még esélytelenebb.
Nyugi, Tgaby mindjárt elmeséli. ;D
A HoM után, amikor Rozsomák visszanyerte az emlékeit, felkereste Kenuicsiót is a múltjával kapcsolatban. Mivel Way írta, akinél a karakterkezelés kimerül annyiban, hogy "mindenki egy tesztoszteronos vadállat és szuperhős-képregényben csakis bunyó közben lehet dialógust folytatni, különben unalmas", így kellemesen lekaszabolták egymást. A Szamuráj felnyársalta Jamest, ő meg cserébe levágta a kezét.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2349 Dátum: 2012. március 13. - 11:24:25 »
De fura így: James... De,igaz a filmben is így hívták anno. Köszi a választ.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2350 Dátum: 2012. március 13. - 11:25:12 »
Valamint azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Rozsomák-Ezüst szamuráj viszály már jó régre visszavezethető. Pl ott volt a régi X-Men első száma is (1992/1). Már ott is egymást aprították amikor Ezüst meg Vipera meg akarta Rozsi esküvőjét akadályozni.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2351 Dátum: 2012. március 13. - 12:29:38 »
Az amerika kapitány halálához nem lett volna elég a 25. részt kiadni? A lényeget magába foglalta volna.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2352 Dátum: 2012. március 13. - 12:35:02 »
A Marvel nem engedi, hogy "csonka" történet jelenjen meg. Amolyan mindent, vagy semmit alapon kell gondolkodni. Nagyon ritka kivételek vannak csak, de azt is marhára meg kell indokolni (ez történt a Pókember-Fáklya 5. résszel az Új Marvel Extrában).

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2353 Dátum: 2012. március 13. - 14:09:46 »
A zöld manóba, de kekecek ott a marvelnél.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2354 Dátum: 2012. március 13. - 14:13:56 »
Fenn kell tartaniuk több tucat brandet globálisan úgy, hogy a bolygó egyik legnagyobb multimédiás óriáscége a főnökük. Nem csoda, ha kekeckednek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2355 Dátum: 2012. március 13. - 14:17:09 »
Kekecek voltak ám előtte is. :) Legfeljebb nem ennyire.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2356 Dátum: 2012. március 13. - 14:21:08 »
de mi vagyunk a piacukon az egyik legkisebb porszem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2357 Dátum: 2012. március 13. - 14:41:06 »
De nem tehetnek különbséget, mert akkor onnantól ki döntené el, melyik a kicsi piac és melyik nem? Így egyszerűbb. Meg ebből nem lehet később probléma.

riley25

• Grizzly
  • *
« Válasz #2358 Dátum: 2012. március 13. - 14:57:05 »
hol vannak már a régi semices idők, amikor volt, hogy egy képregényből egy oldal jelent meg, csak hogy értsünk egy történetet ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2359 Dátum: 2012. március 13. - 14:59:58 »
Volt ilyen? Arra emlékszem, hogy egy régi What Ifből megjelent 3 oldal. A szövegét totál átírták, hogy értelmes legyen önmagában is.  ;D Na azok még a békebeli idők voltak.