Szerző Téma: Vasember  (Megtekintve 336351 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Vasember
« Válasz #940 Dátum: 2010. Május 06. - 10:23:34 »
Bizony és ennél már csak az a nagyobb geek-ság ha megtanulsz japánul írni/olvasni, hogy tud is mi van benne. :)
Hát, én nem ezért, de tudok. :D

Gondolok itt például arra, amikor Tony lőgyakorlatot tart az Özvegynek, vagy a repülős jelenet a kidobott sisakkal.
Ezek nekem is hiányoztak... a sisakos jelenet volt a trailer egyik meghatározó pontja és érdekelt volna a kontextus.

Nekem különben jobban tetszett az első film, a történet sokkal jobban egyben volt és több hangulati elem és poén volt benne, ezektől egyedi lett. Hiányoztak Tony és Pepper szócsatái, mert kevés volt belőle, és az is kicsit vérszegény. :( Rourke meg vagy nem alakított nagyot (nem is vártam tőle :D), vagy a karakter nem volt eléggé kidolgozva. RDJ viszont továbbra is nagyon-nagyon jó színész, mostanában felkúszott a kedvenc színészeim közé. ;D Gwyneth meg eddig is zseniális volt, miattuk már megérte megnézni a filmet.

Amerika Kapitány pajzsa egy kalap fos. Egy darab plexi szardarab amin körbe fut egy fém (vibranium) sáv. Remélem ez csak a poén kedvéért nézett ki így, és kapunk tisztességeset.
Az a jelenet külön poén volt! ;D Imádtam, hogy elvileg mennyire nagy szám az a pajzs, erre Tony alátámasztja vele a saját science projectjét. :hehe: Akkora pöcs, hogy az kész! :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #941 Dátum: 2010. Május 06. - 11:02:27 »
Idézet
Két fájó pont volt nekem mindössze a filmben, hogy a végleges verzióból rengeteg jelenetet kivágtak amelyekből egy-két villanás a trailerekben még szerepelt. Gondolok itt például arra, amikor Tony lőgyakorlatot tart az Özvegynek, vagy a repülős jelenet a kidobott sisakkal. De volt még ilyen jópár. A másik szívfájdalmam, hogy

Szerintem a sisak kidobós jelenet egy alternatív változat arra, amikor a film elején kiugrik a Stark expóra.
A pajzs pedig azért olyan béna, hog felismerd. A Cap filmben talán nem is lesz ilyen kerek és/vagy színes. És Tony tényleg pöcs :)
Nekem akkor tetszett Rouk a legjobban, amikor Montecarloban mosolyogva megy Tony felé, ő meg azt sem  tudja, hogy ez kicsoda,micsoda és tényleg kiül a rémület az arcára, hogy ez azállatt itt megöli. Na ezért jó színész Downey. És nagyon frankós volt az egész Montecarlo jelenet.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Május 06. - 11:24:40 írta Sepi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #942 Dátum: 2010. Május 06. - 11:04:26 »
A pajzs pedig azért olyan béna, hog felismerd.

Hát már nem azért, de akkor is felismertem volna ha rendesen meg van csinálva.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #943 Dátum: 2010. Május 06. - 11:05:07 »
Kiderült már, hogy a börtönben kit fotóznak a háttérben? Egy századmásodpercnyi villanásra mutatják.
 :spoiler:
csak az olvassa, aki látta a bónusz jelenetet.
Thor kalapácsa ugyan olyan műanyag mint a jelmeze  ;D

Összevont üzenet ideje: [time]2010. május 06. - 11:06:45[/time]
A pajzs pedig azért olyan béna, hog felismerd.

Hát már nem azért, de akkor is felismertem volna ha rendesen meg van csinálva.

Te a minőségére gondoltál, én meg a formájára. A tyúkhálóra aplikált műanyaglemezek valszeg csak a poént szolgálják.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Május 06. - 11:59:28 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #944 Dátum: 2010. Május 06. - 11:08:56 »
Na jó szerintem hagyjuk mert elborul az agyam.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #945 Dátum: 2010. Május 06. - 11:18:38 »
Na jó szerintem hagyjuk mert elborul az agyam.
Úgyis a mangásokon vezeted le, úgyhogy mi többiek bátrak vagyunk. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #946 Dátum: 2010. Május 06. - 11:30:45 »
Én nem értem mia baja Bennek. úgyhogy tényleg hagyjuk. szerintem félre értés van.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #947 Dátum: 2010. Május 06. - 12:07:48 »
Idézet
Mi nem tetszett benne? Szerintem is jó volt egyébként, főleg, hogy mindenféle kütyüket is használt.
A kütyükkel nem volt semmit baj. Nekem a mozgása, az ugrándozásai voltak túl kúlak. Például mikor lefújja a végén valamivel az utolsó biztonságit. Elhiszem, hogy egy képregényes szuperkémnek ez tényleg rutinfeladat, de az már túllépte az ingerküszöbömet, hogy modelljárással, egy picit se arra pillantva, közben minden erejét megfeszítve szexistennőként nézve a kamerába elintéz egy nagydarab férfit.
Idézet
Pedig szerintem nagyon jó volt. ötletes, jól koreografált, profi harcos. A másik pozitívum még Rourk karaktere. Ja és Downey nagyon jó színész és stark figuráját is nagyon jól kitalálták.
Talán épp az volt a bajom vele, hogy olyan jól koreografált. Semmi spontaneitást nem éreztem benne, mintha előtte minden biztonságinak elmagyarázta volna, hogy kell bejönniük, hogy át tudjon ugrálni rajtuk.
És Vanko nekem is nagyon tetszett, leszámítva a film eleji üvöltését, amit már írt is valaki itt vagy a HZs-n.
Idézet
Két fájó pont volt nekem mindössze a filmben, hogy a végleges verzióból rengeteg jelenetet kivágtak amelyekből egy-két villanás a trailerekben még szerepelt. Gondolok itt például arra, amikor Tony lőgyakorlatot tart az Özvegynek, vagy a repülős jelenet a kidobott sisakkal. De volt még ilyen jópár.
Mivel én nem néztem trailereket, ezért nekem ez nem fájt. :) A sisakcsókosat még valamikor láttam, furcsálltam is, hogy nem emlékeztem, hol volt. Akkor most nem :cavinton:.
Idézet
A másik szívfájdalmam, hogy...
Az a jelenet olyan vicces volt, hogy ott akármilyen pajzsot elfogadtam volna. ;D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #948 Dátum: 2010. Május 06. - 12:54:03 »
A gázsperay jelenet nekem bejött. Az is afilmre jellemző poén volt, mint ahogy az is, hogy amíg Happy nagynehezen legyűrt egy őrt, addig a feketeözvegy 12-t :)
Vanko üvöltése, tényleg gáz. A filmes klisék első helyén van, hogy ha meghal egy szeretted, akkor az ég felé kell üvölteni, a kamera közben felülről vesz és távolodok  :stupid:

Todd

• Pókfej
« Válasz #949 Dátum: 2010. Május 06. - 13:13:45 »
Na igen, annál a jelenetnél hangos röhögés volt a moziban. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #950 Dátum: 2010. Május 06. - 13:29:53 »
Melyiknél? A bunyós, gázsprés nél, vagy Iván üvöltésénél? :)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #951 Dátum: 2010. Május 06. - 13:38:38 »
...de az már túllépte az ingerküszöbömet...
Ja, értem. Hát igen én ezt a szokásos Vasember film okosságok közé soroltam magamban, számomra az sokkal nagyobb hülyeség volt, amikor Tony csak úgy összetákol egy részecskegyorsítót. És azt hiszem van is egy olyan jelenet, ahol a csöveket kézzel tartja oda egymáshoz, amikor már megy a gép. :shocking: :shocking: :shocking: Ezek után már a Fekete Özvegy féle pózolós bunyó csak mosolyt csal egy normális ember arcára. :D Egyébként sokkal idegesítőbb pózőrködésnek tartottam azt a jelenetet, amikor Tony rakja össze a virtuális bigyóval az új elem molekulaképét. Az nagyon durvaaaaaaaaa. ;)
Gondolom mind a kettőnél.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Május 06. - 13:49:49 írta holloo »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #952 Dátum: 2010. Május 06. - 23:52:20 »
Na és a feltalált új elem (ami már önmagában vicc)? De ha ez még nem lenne elég, ott van a szerkezete...De az első után én már megbarátkoztam ezekkel.

Az elsőben sem volt nagyobb hülyeség a szíve helyén csak úgy bentlévő cső, meg ilyesmi.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #953 Dátum: 2010. Május 07. - 08:25:46 »
Az Iván üvöltésnél. Joggal is írta asszem pepo, hogy ott ér véget a karakter komolyan vehetősége.
Olyan régi klissé, hogy azt már játékprogramokban igyekeznek elkerülni, pedig ezt a műfajt a filmesek nem tagadva maguktól alacsonyabbként kezelik (épp a vámpírfilmek műfajairól olvasok egy könyvet, és többször is szapulják benne a játékprogramokat).

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #954 Dátum: 2010. Május 07. - 08:39:25 »
Egészen addig, míg a képregényfilmek nagyjából 80%-os eséllyel tuti sikeresek lesznek elv be nem jött a képregényeket is lenézték. Egyébként nem egy videójáték filmbetétei, cgi jelenetei ütik a nagy filmeket, mind rendezésben, mind látványban, zenében meg úgy mindenben...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #955 Dátum: 2010. Május 07. - 09:20:44 »
Nemcsak nekem hiányzott a sisakos jelenet:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #956 Dátum: 2010. Május 07. - 09:40:54 »
Nem én írtam az üvöltést, de nekem is befigyelt ott egy"facepalm". :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #957 Dátum: 2010. Május 07. - 10:06:49 »
Nemcsak nekem hiányzott a sisakos jelenet:
;D ;D ;D Nekem is egyből egyébként az ugrott be amikor Tony (a videóban talán a második) kiborul: Miért? Miért dobtad el? ;D Vagy esetleg még egy hatalmas pofon Peppernek. :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #958 Dátum: 2010. Május 07. - 12:12:45 »
A sisakkal irányítja az egész ruhát, sötétben még csak nem is lát nélküle, ez meg kidobja! :lol: És mégis hiányzik a többségnek ez a jelenet?! Amikor az új elem és a részecskegyorsító kiakaszt titeket? Fura, hogy épp a képregényolvasók kifogásolják az ilyesmit és nem az átlagnéző (lehet, hogy ők is).
Engem egy valami érdekel de az kissé más jellegű. Hogy a páncéloknak van e saját reaktoruk? Mert én azt hittem, hogy Tony mellkasában lévő reaktorral működnek, így a lopás is ki van zárva(ő maga a slusszkulcs). Az első részben Obadiahnak Tonyból kellett kilopni az ARC cuccost. A II. részben meg Rod csak felvesz egy páncélt.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #959 Dátum: 2010. Május 07. - 12:23:02 »
Az ARC reaktor is csak egy eszköz és mint ilyen sérülékeny. Gondolod hogy Tony mindössze csak egyet tart készenlétben abból, és nem egy egész készletet?