Szerző Téma: Vasember  (Megtekintve 359534 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
Re:Vasember
« Válasz #480 Dátum: 2010. március 11. - 00:12:19 »
Ezért kell felirattal nézni. Néha elvesznek dolgok a szinkron miatt, kis gesztusok a színsz játékában.
Ezzel egy pöttyet szembeszálok.
A magyar szinkron,mai napig világelsök között van számon,ugyanis az egyik legnehezebb nyelv a világon,és mégis minden nyelvü filmben "csuszás" nékül teszik a szinészek szájára a szavakat.Lsd: Asterix&Obelix:A Kleopátra küldetés
Az sem elhanyagolható tény,hogy az esetek 80% minden szinkronhag passzol az eredeti szinész hangjaihoz ;)
Viszont a moziban,CSAK&KIZÁRÓLAG feliratos filmeket vagyok hajlandó megnézni.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #481 Dátum: 2010. március 11. - 00:27:36 »
A szinkronos trailerben Rourke magyar hangja nagyon gáz. :uhoh: Remélem a filmben jobb lesz a szinkron...

Szerintem meg nagyon jó a magyar hangja, különösen jó. Esküszöm jobban tetszett, mint az angol trailerben Rourke orosz akcentusa.

Todd

• Pókfej
« Válasz #482 Dátum: 2010. március 11. - 08:11:11 »
Szerintem is tulzás ez a magyar szinkronok fikázása, vannak valóban rosszul sikerültek, de ezek álltalában a DVD kiadáshoz köthetők (300, Dark Knight), de szerintem a nagy többség elég korrekt, és bármily meglepő, az angolul nem tudók, vagyis a magyarok nagy százaléka, még mindig szinkronnal nézik a filmeket.
És érdekes módon pont azok sírnak a szinkronok minősége miatt, akiknek van lehetőségük anélkül nézni egy filmet.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #483 Dátum: 2010. március 11. - 08:20:10 »
Szerintem is nagyon jók a magyar szinkronok. Ez a fikázás kezd megint nagyon nagy divat lenni, pont, mint a csak eredeti nyelven nézem a filmet (még akkor is ha egy prosti szót nem értek belőle) dolog. :) Semmi baj nem volt a Sötét Lovag (sőt, azt hiszem Stohl (akit egyébként egy kreténnek tartok) volt Joker és én egész végig nem  ismertem fel csak a stáblista alatt szóval nagyon jól eltalálta a figurát) vagy a Transformers szinkronhangjaival. De érdemes megnézni egy hongkongi vagy thaiföldi filmet is, ott is mennyire el tudják találni a szinkront. Úgyhogy kéretik a magyar szinkronokat nem fikázni. ;D A 300 viszont tényleg gáz, és ott már a fordítással is komoly gondok voltak sok helyen. ;)

Ja, és hogy ne legyen annyira off a hozzászólásom, nekem is nagyon bejön Whipslash (neki mi is lesz a magyar neve?) szinkronhangja és beszédstílusa. :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 11. - 08:24:09 írta holloo »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #484 Dátum: 2010. március 11. - 08:23:37 »
A TransFomers szinkronosan egy rémálom volt. És úgy láttam először. Egyszerűen félelmetes volt, mennyire pocsékul alakított mindenki. AKárki is csinálta Optimuszt, szerintem rohadtul unta az egészet.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #485 Dátum: 2010. március 11. - 08:56:43 »
Egyébként a versenypályás rész nem Monacoban lett felvéve? Mert totál úgy néz ki. És, Ben, majd elfelejtettem, letölthető előzetes hol van?  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #486 Dátum: 2010. március 11. - 09:05:13 »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #487 Dátum: 2010. március 11. - 09:15:30 »
A TransFomers szinkronosan egy rémálom volt. És úgy láttam először. Egyszerűen félelmetes volt, mennyire pocsékul alakított mindenki. AKárki is csinálta Optimuszt, szerintem rohadtul unta az egészet.
Szerintem nem volt ott semmi gond. Kicsit gépiesen beszéltek és ez jól passzolt a robotokhoz. A szereplőkkel meg nem tudom mi gondod volt.  :nemtudom:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #488 Dátum: 2010. március 11. - 11:27:02 »
Azon kívül, hogy eléggé rutinból ment az egész... nem is tudom. Bár lehet, az embereknél maga az is közrejátszott, hogy ennyire idegesítő karraktereket ritkán lehetett látni egy filmben. Meg ilyen hülyéket is (a megnézése után nem tudtam eldönteni, melyikük volt a legnagyobb marha, bár a szülők elég erős befutók voltak emlékeim szerint).

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #489 Dátum: 2010. március 11. - 11:38:55 »
Jó, de akkor nem is a szinkronhangokkal volt bajod, hanem magával a filmmel.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #490 Dátum: 2010. március 11. - 12:28:49 »
Is. A legutóbbi film, ahol *nem* volt bajom a szinkronnal, a Die Hard 4.0 volt. És a legutolsó, ahol meg előnyösebbnek tartottam a szinkronosat, az SWIII.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #491 Dátum: 2010. március 11. - 12:31:37 »
Azért lett nagy divat a szinkron szidása, mert van egy kis alapja azért. Ez senkinek nem jutott eszébe?

A magyar szinkron valóban világelsők között volt úgy 15 éve, meg még korábban. Akkor még rendesen készültek a szinkronszínészek a szerepre, most meg általában ez annyiból áll, hogy ott a stúdióban olvassa először a szöveget, enyhe túlzással. Azért össze lehet hasonlítani a 20 évvel ezelőtti szinkronokat a maiakkal. Hatalmas a különbség. Bár nem teljesen fair, de jó példa összehasonlítani a nagy filmek dvd kiadásához készült új szinkronokat. Borzalmasak. Nem hiába vadássza mindenki pl az eredeti ALiens-es szinkront az újjal szemben.

Persze azért még ma is akadnak kivételek. Ilyen pl. az említett TDK, aminek kifejezetten jó lett a szinkronja. AZ általánosság azért még mindig az, hogy nagyon sok film élvezeti értékét jelentősen rontja a szinkron. Ritka az, amikor hozzá tud tenni manapság az eredetihez képest, vagy legalább hozza annak színvonalát.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #492 Dátum: 2010. március 11. - 13:17:13 »
Azt szeretném tisztázni, hogy nem fikáztam a magyar szinkront.

Csak azt mondtam ,hogy ha fél valaki attól, hogy milyen lesz pl a VasemberII. szinkronja akkor eredetiben kell megnézni, az biztos jó. Moziban én is inkább a feliratost nézem, otthon szinkronost.
A transformersz robothangjainka pedig olyan finomságai vannak az eredetiben, amiket a szinkronstúdióban szerintem nem áll módjukban újra létrehozni.
Én nagyon szeretem Michael Cain, Joker hangja is nagyon zseniális és nem is akarom megnézni magyarul. Egyszer megnéztem direkt egy Jokeres részt, de  nem tetszett. Pl ott van az nyitó bankrablós jelenet amikor Joker azt mondja: "i believe whatever doesn't kill you simply makes you stranger" A zseniális szójáték mellett az utolsó szót egy efekttel olyan módon megnyomják, hogy az félelmetes. Elméllyítik a hangját.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #493 Dátum: 2010. március 11. - 13:40:44 »
AZ általánosság azért még mindig az, hogy nagyon sok film élvezeti értékét jelentősen rontja a szinkron. Ritka az, amikor hozzá tud tenni manapság az eredetihez képest, vagy legalább hozza annak színvonalát.
Szerintem azért a filmek többségének (nagyjából 70%) jó a szinkronja. Persze azt is elismerem, hogy vannak nagyon pocsékul sikerültek is, bár ezt inkább sorozatoknál szoktam észrevenni. És igen a régi klasszikusok "újraszinkronja" sem az igazi.
Az angol/amerikai szójátékokat pedig nagyon nehéz magyarban előadni, ember (fordító) legyen a talpán aki frappánsan vissza tudja adni ezeket a mondatokat.

BuB

• Pókfej
« Válasz #494 Dátum: 2010. március 11. - 13:52:16 »
Az új szinkronok 90%-a kaki sajnos... :-\
Amúgy én is inkább magyarul nézem meg a filmeket, hiába láttam a TDk-t is egy csomószor angolul, a dvd óta csak magyarul néztem, pedig nem olyan jó :D Bár Shtol a végére rohadtul belejött, a börtönös valatós már egészen "hasonlított" az eredetire. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #495 Dátum: 2010. március 11. - 14:03:00 »
Shtol a végére rohadtul belejött, a börtönös valatós már egészen "hasonlított" az eredetire. :D

Én meg csak az első jelenetbe néztem bele. Akkor kikeresem a végét, hogy ott milyen. De akkor is az eredeti Heath a faintos  ;)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #496 Dátum: 2010. március 11. - 14:49:45 »
De a filmben Peter nem 17 - 18 éves volt?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #497 Dátum: 2010. március 11. - 15:03:15 »
14-18 ig bármennyi lehet, de mivel ezeket a szerepeket 30 évesek játszák én mindíg 18nak képzelem őket, hogy ne legyen annyira gáz. Az anyád lehetnék-ben ezt tök jól kifigurázzák.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #498 Dátum: 2010. március 11. - 15:12:50 »
Elméletileg 18, asszem végzős gimnazisták voltak a filmben.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #499 Dátum: 2010. március 11. - 15:23:12 »
18 volt amikor Pókember lett a filmben, mikor a Zöld Manóval összecsap már egyetemista, és 2 évvel később játszódik a 2. rész. A 3. rész idején olyan 21-22 éves lehetett.