Tom: Alapvetően ateistáknál tapasztalom ezt a mentalitást, nem vallásosoknál, erre írtam, hogy szerintem ez egy ellentmondás.

Sok vallásos embernél meg ilyenkor jön "Az Isten útjai kifürkészhetetlenek" sláger (de utálom amikor valaki ezt mondja), ami amúgy szintén csak egyetlen lépcső attól, hogy akkor "Miért tette ezt velem Isten?", ami szintén nem egészséges.
Aki ateista, minek tud vajon idézeteket a Bibliából? 
Egy valódi ateista nem egyszerűen vallás nélküli ember, az nem ateista. Az ateista az Istentagadó, és fontos neki az "ellenség" ismerete.
Nekem sokáig hihetetlen volt, hogy létezik ilyen ember, aki valaminek a tagadásába képes ekkora energiákat fektetni, de van.
Bátyám felesége is ilyen, minden alkalmat kihasznált, amikor találkoztunk, hogy valamilyen szinten kötekedjen a vallásosságommal.
Erről úgy sikerült leszoktatnom, hogy rendszeresen szidtam neki a Twillightot.

De igen, a biblia is ilyen. Tele ellentmondásokkal. Ha Isten a saját képére teremtett minket, nem lehet túl kedves lény...
Annyira amúgy nem, csak sokan nem ismerik, csak hallanak róla (amúgy nem is várom el, hogy mindenki olvassa el, de én megtettem). Az ellentmondások onnan kezdődnek, amikor megpróbálnak belemagyarázni dolgokat, amik igazából nincsenek benne.
Nagyjából ezt mindkét oldal megteszi...