Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630077 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #3660 Dátum: 2013. július 18. - 16:35:17 »
De ugye tudod, Ben, hogy ateista lévén a pokolba fogsz kerülni? :hehe: Pedig az új pápa lett volna olyan jófej, hogy megengedje, hogy a jólelkű ateisták is a mennybe mehesenek, de a köcsi egyház gyorsan megcáfolta a pápa kijelentéseit.

A pokoltól nem félek, legalább nem leszek magányos, és a mennybe úgy is csak a mormonok kerülnek. Viszont egy ideig a munkahelyi kollégákkal meg akartuk alapítani a Nagy Magyar Chewbacca Egyházat, életünket pedig annak akartuk szentelni, hogy megtudjuk miért bőg folyton. De aztán rájöttünk. Teljesen azért nem vagyok hitetlen. Hiszek abban hogy a villanyszámla minden hónapban megjön, hiszek abban hogy Nostradamus holnap itt járt, és a Repülő Spagettiszörnyben.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3661 Dátum: 2013. július 18. - 16:39:33 »

Talán nem fogtok meglincselni, ha elmondom, hogy az első facepalm után ez ugrott be: ;D

De legalább már nézel South parkot!  ;)

+

Ki is volt az aki azt mondta, ha Isten mindenható teremtsen egy akkora követ, amit ő sem tud felemelni?
Descartes-nak mondják sokan, de amúgy eredetileg valami arab filozófusé, ha jól emlékszem. Amúgy van rá válasz, mert a kérdés erőszakosan akarja ráhúzni a logika filozófiáját a mindenhatóság fogalmára, ami persze abban a filozófiában nemlétező fogalom. Amúgy az egyik legegyszerűbb válasz erre az, hogy teremt egy olyan követ, és mégis megemeli. És még vallásosnak se kell lenned ahhoz, hogy elfogadd ezt a választ. :)

Oké, de ez semmiképp nem állja meg a helyét, ha megemeli, nem teremtett olyat, amit nem tud megemelni.  ;)

Az őrtoronyban viszont nagyon szép rajzok vannak. Simán rajzolhatna az alkotója Preacher-t is!  :hehe:

János 15:18
Hm… lassan inkább ott tartunk, hogy Példabeszédek 14:7.

Ilyet én is tudok: Ezékiel 25:17   :hehe:
Amúgy azt hittem Jánossal lesz találkozó negyed 4 után 3 perccel.

Buddhizmus, taoizmus, egoizmus. Még hangzásra is illeszkedik a vallások közé. ;D

"Ev'rybody's talkin' 'bout
Bagism, Shagism, Dragism, Madism, Ragism, Tagism
This-ism, that-ism, ism ism ism
All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance"

« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 17:02:56 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Ju

• Pókfej
« Válasz #3662 Dátum: 2013. július 18. - 17:09:25 »
A leges-legelején, az első idézetedet <quote>-tal zártad véletlenül.
Oh, ügyes voltam...

Idézet
Röhögni fogsz: én is így voltam vele.
:lol: :lol:
Egyébként nem a gondolatrendszerrel volt bajom (A Tao Te King pl szerintem tökjó), hanem a tálalással... valami hihetetlenül bugyuta és ráadásul példabeszédekre van szedve(ha jól emlékszem...). Ha gumicukorból lenne az agyam, akkor sem kötne le. ;)

De legalább már nézel South parkot!  ;)
Ki kell ábrándítsalak, csak néhány részt láttam. :D Volt köztük jó is meg rossz is, de az animáció stílusa nem tetszik. A szcientológiás és a gyűrűk urás részt mondjuk imádom. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3663 Dátum: 2013. július 18. - 17:26:35 »
Nincsenek. Ahogy Ju mondja. De ja, a Konfucianizmusban sincsenek, hiszen az az erkölcsről és neveltetésről szól.
De. Vannak. Sokan. Nagyon sokan.
Továbbra is tartom, hogy nincsenek. Ezek olyan istenek, amiket az utókor magyarázott bele. A Taoizmus tana annyi, hogy élj együtt a természettel, ne küzdj ellene, ne változtasd meg, hanem olvadj bele. A Taoizmus első írásos anyaga a Tao Te King elég jól leírta. Utánajártak, hogy alighanem Lao Ce írta, így őt tartják a Taoizmus megalapítójának - amiről lehetne vitatkozni több módon is. Jött Chuang Ce, Lie Ce, mint a legnagyobb követők, de még ők is hasonlóan gondolkodtak. Csak aztán - mint minden vallásnál - jöttek a tömegek, akik szerettek volna együtt hódolni a hitüknek, és valaki kitalálta, hogy építsenek taoista templomokat (ami nem mellesleg önmagában ellentmond az egész tannak), és némely mitikus kínai alakot nevezzünk ki az isteneinknek. Vagyis amire te gondolsz, az a modern - mondjuk elkorcsosult - Taoizmus.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3664 Dátum: 2013. július 18. - 18:11:45 »
Oké, de ez semmiképp nem állja meg a helyét, ha megemeli, nem teremtett olyat, amit nem tud megemelni.  ;)
De, megállja. Logikát akarsz ráerőszakolni egy illogikus rendszerre.
Idézet
Vagyis amire te gondolsz, az a modern - mondjuk elkorcsosult - Taoizmus.
Ilyen erővel akkor a pápa egy modern, elkorcsosult kereszténység főpapja. Az izraeliek meg egy modern, elkorcsosult vallást követnek, mert nem verik szét kővel annak a fejét, aki megcsókol egy nőt, aki nem a felesége. Minden vallás alakul a korral, a filozófiájuk meg olyan, hogy úgy értelmezed, ahogy akarod. A Biblia szövege elvileg adott, mégis az egész eszmecserét egy olyan szekta kapcsán indítottuk, ami úgy indult, hogy egy amerikai leült és elgondolkozott azon, hogyan lehetne másképp felfogni a beleírt szavakat.
Plusz, ez a modern, elkorcsosult taoizmus az, amit az igen erőteljes többség gyakorol. Úgy cirka másfél ezer éve.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3665 Dátum: 2013. július 18. - 21:08:28 »
Amúgy a köves hasonlat szerintem azért baromi sánta, és esetlen, mert lényegében az egész biblia ennek a bozonyos kőnek a megteremtésével és felemelésével foglalkozik.  ;)
Elvégre szerinted az ember nem pontosan ugyanolyan-e, mint az a bizonyos kő? Isten bármit megtehet, mert mindenható, és erre ő létrehoz valamit, ami nem tartozik neki engedelmességgel, sőt lehetőséget ad neki, hogy szembe menjen vele. Aztán ezt a valamit mégiscsak minden logika ellenére visszaemeli a saját szintjére (újszövetség, Krisztus).
Nekem a felfoghatatlan kérdés elsősorban az, hogy számára ez milyen célt szolgált, ha az ember természetéből fakadóan tudta, hogy ez lesz a vége? (azon kívül persze, hogy visszafejtse a negyvenkettőt)
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 21:11:28 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3666 Dátum: 2013. július 18. - 21:53:04 »
Valláson vitatkozni kb olyan mint sajtreszelővel rejszolni...lehet,de fájdalmas. Vagy mondok jobbat: Alapítsunk Fonz egyházat és toborozzunk hozzá híveket ;D Fonzie legalább létező személy és nem mellesleg jó a dumája!!!

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3667 Dátum: 2013. július 18. - 21:58:32 »
Amúgy a köves hasonlat szerintem azért baromi sánta, és esetlen, mert lényegében az egész biblia ennek a bozonyos kőnek a megteremtésével és felemelésével foglalkozik.  ;)
Elvégre szerinted az ember nem pontosan ugyanolyan-e, mint az a bizonyos kő? Isten bármit megtehet, mert mindenható, és erre ő létrehoz valamit, ami nem tartozik neki engedelmességgel, sőt lehetőséget ad neki, hogy szembe menjen vele. Aztán ezt a valamit mégiscsak minden logika ellenére visszaemeli a saját szintjére (újszövetség, Krisztus).
Nekem a felfoghatatlan kérdés elsősorban az, hogy számára ez milyen célt szolgált, ha az ember természetéből fakadóan tudta, hogy ez lesz a vége? (azon kívül persze, hogy visszafejtse a negyvenkettőt)

De igen, a biblia is ilyen. Tele ellentmondásokkal. Ha Isten a saját képére teremtett minket, nem lehet túl kedves lény... Távol álljon tőlem, hogy bántsam a hited, mert látom a hszaidból, hogy te komolyan veszed a vallást. Nem is szeretnék belemenni ennél jobban, mert 1: te jobban ismered, 2: nem hiszem, hogy valaha bármilyen vallást felvennék, tehát nem hiszem, hogy meg tudsz győzni és én sem téged. De nem is akarlak.  Tehát meddő vita.
No és 3: kaine már a legelső hszban mondta, hogy ne menjünk bele, ennek ellenére, azért elég jól belebonyolódtunk mindannyian... ;)
Neked így kerek a világ, nekem pedig a biblia egy szép, tanulságos történet. ( De nem vagyok drogos.  :lol: )
Nem hiszem, hogy bármelyikünk rosszabb lenne a másiknál, és jó, hogy nem születtek anyázós kommentek, mert ez a téma sokszor bizony odavezet.

+

Valláson vitatkozni kb olyan mint sajtreszelővel rejszolni...lehet,de fájdalmas. Vagy mondok jobbat: Alapítsunk Fonz egyházat és toborozzunk hozzá híveket ;D Fonzie legalább létező személy és nem mellesleg jó a dumája!!!

Akkor olyanok leszünk mint két kicsi Fonzie?  :hehe:
Amúgy ott is elég sok bibliai utalás van.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 23:17:56 írta Sepi »

balogh44

• Thanos
« Válasz #3668 Dátum: 2013. július 18. - 22:32:05 »
Zsoltárok 1:1.
Aki ateista, minek tud vajon idézeteket a Bibliából? ;)
De megnyugodtam Kit, hogy nem vagy drogos! :)
Szerintem se érdemes vitatkozni, nekem meg nem szándékom térítgetni senkit! Mindenki szuverén  joga eldönteni, hogy miben hisz!
De Istent lepocskondiázni nekem kicsit durva!
Ja és olyan nincs hogy "Jehovák", belőle csak egy van, tanuk vannak. ;) És nem hiszem hogy bűn ha abban hisznek hogy egyszer megszűnik minden földi gonoszság, betegség és a halál.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3669 Dátum: 2013. július 18. - 22:41:21 »
Nem kell tudni idézeteket. De fordítóként eléggé gyakran kell felkeresnem a két fő angol és két fő magyar online változatait.
És szerintem jehovistákat akart inkább írni.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3670 Dátum: 2013. július 19. - 00:50:02 »
Ennek egy olyan hátulütője is van, hogy felelősségre vonni se tudsz kit.
Ez most úgy hangzott, mintha azért lenne jó vallásosnak lenni, mert így Istent felelősségre lehet vonni. Gondolom, nem így akartad érteni, de ebből a mondatból ez jön le. Amúgy szerintem ez egy csapda is tud lenni a mélyen vallásos embereknél: ha elszúrsz valamit, vagy nincs szerencséd valamiben, esetleg tragédia történik, akkor "Isten nem segített", "Ez a Sátán műve" stb. Van kit hibáztatni saját magad helyett. (Nem rólad beszélek természetesen, hanem úgy általánosságban.)

Ilyen erővel akkor a pápa egy modern, elkorcsosult kereszténység főpapja.
Vicces, de tulajdonképpen pontosan így van. :lol: Illetve a modern jelző is túlzás kissé. Bizonyos nézeteit tekintve az egyház évtizedekkel le van maradva a mai modern világtól.

Idézetet írta: balogh44
És nem hiszem hogy bűn ha abban hisznek hogy egyszer megszűnik minden földi gonoszság, betegség és a halál
Természetesen nem bűn. De szerintem az sem bűn, ha egy gyerek szereti a képregényeket, a Gyűrűk Urát, a Harry Pottert, vagy kábé bármelyik Disney-rajzfilmet. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 19. - 03:34:53 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3671 Dátum: 2013. július 19. - 07:56:44 »
Tom: Alapvetően ateistáknál tapasztalom ezt a mentalitást, nem vallásosoknál, erre írtam, hogy szerintem ez egy ellentmondás.  ;)
Sok vallásos embernél meg ilyenkor jön "Az Isten útjai kifürkészhetetlenek" sláger (de utálom amikor valaki ezt mondja), ami amúgy szintén csak egyetlen lépcső attól, hogy akkor "Miért tette ezt velem Isten?", ami szintén nem egészséges.
Egy valódi ateista nem egyszerűen vallás nélküli ember, az nem ateista. Az ateista az Istentagadó, és fontos neki az "ellenség" ismerete.
Nekem sokáig hihetetlen volt, hogy létezik ilyen ember, aki valaminek a tagadásába képes ekkora energiákat fektetni, de van.
Bátyám felesége is ilyen, minden alkalmat kihasznált, amikor találkoztunk, hogy valamilyen szinten kötekedjen a vallásosságommal.
Erről úgy sikerült leszoktatnom, hogy rendszeresen szidtam neki a Twillightot.  :twisted:
De igen, a biblia is ilyen. Tele ellentmondásokkal. Ha Isten a saját képére teremtett minket, nem lehet túl kedves lény...
Annyira amúgy nem, csak sokan nem ismerik, csak hallanak róla (amúgy nem is várom el, hogy mindenki olvassa el, de én megtettem). Az ellentmondások onnan kezdődnek, amikor megpróbálnak belemagyarázni dolgokat, amik igazából nincsenek benne.
Nagyjából ezt mindkét oldal megteszi...
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 19. - 08:02:33 írta Todd »

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3672 Dátum: 2013. július 19. - 08:53:32 »
Hiszek abban hogy a villanyszámla minden hónapban megjön, hiszek abban hogy Nostradamus holnap itt járt, és a Repülő Spagettiszörnyben.
Dehogy jön meg minden hónapban: 3 havonta jön 1 levél, amiben 3 db számla van :twisted:
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3673 Dátum: 2013. július 19. - 14:02:36 »
Akkor zárjuk le ezzel:

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 19. - 14:39:45 írta kaine »

Ju

• Pókfej
« Válasz #3675 Dátum: 2013. július 19. - 15:05:49 »
Tom: Alapvetően ateistáknál tapasztalom ezt a mentalitást, nem vallásosoknál, erre írtam, hogy szerintem ez egy ellentmondás.  ;)
Sok vallásos embernél meg ilyenkor jön "Az Isten útjai kifürkészhetetlenek" sláger (de utálom amikor valaki ezt mondja), ami amúgy szintén csak egyetlen lépcső attól, hogy akkor "Miért tette ezt velem Isten?", ami szintén nem egészséges. .
Igazából csak erre reagálnék röviden: értékelem az olyan embereket, akik vallásosak, de képesek felelősséget vállalni a döntéseikért és nem Istent hibáztatják, ha valami nem jól alakul. Szerintem ez azt mutatja, hogy a "józan eszük" a helyén van, pozitívan élik meg a hitüket, vagyis valahol a vallásuk van őértük, nem ők a vallásukért.

Egyébként én is kellemesen meglepődtem, hogy egy ilyen témánál nem csúsztunk át anyázásba. :) 8)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3676 Dátum: 2013. július 19. - 16:45:20 »

Blődli. Szakács sem vagyok, mégis tudok főzni. Te sem vagy rajzoló, mégis képregényt csinálsz.
Ha valamit nem szeret az ember, először meg kell ismernie, különben hogy dönthetné el, hogy szereti-e, vagy hisz-e benne?

De megnyugodtam Kit, hogy nem vagy drogos! :)

Örülök neki, bár nem ez volt a célom, és a mondandóm lényege sem az amit láthatóan leszűrtél.  ;)

Ja, és köszi a rendszeres segítséget Sepi! ;) Ígérem, jobban odafigyelek ezentúl!
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 19. - 16:47:09 írta Kit Walker »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3677 Dátum: 2013. július 19. - 17:05:52 »
Blődli. Szakács sem vagyok, mégis tudok főzni. Te sem vagy rajzoló, mégis képregényt csinálsz.
:lol:

Idézet
Ja, és köszi a rendszeres segítséget Sepi! ;) Ígérem, jobban odafigyelek ezentúl!
Gyakorlat teszi a mestert, csak belejössz előbb-utóbb.  ;)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3678 Dátum: 2013. július 19. - 17:50:01 »
Idézet
Gyakorlat teszi a mestert, csak belejössz előbb-utóbb.  ;)

Hogy a témánál maradjunk: Jó pap holtig tanul...  ;D

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3679 Dátum: 2013. július 19. - 18:01:42 »
Idézet
Hogy a témánál maradjunk: Jó pap holtig tanul...  ;D

Ezt még kiegészíteném egy manapság elterjedt, ám annál találóbb szólás-mondással: Pap leszek az k*rva isten!!!  :hehe: