Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630194 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #3640 Dátum: 2013. július 18. - 09:38:14 »
Legyetek ateisták mint én. Az egyetlen hátulütője hogy nincs kinek hálát adni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3641 Dátum: 2013. július 18. - 10:47:47 »
Ojvé, jehovások… Mindössze egyetlen igazán jó tulajdonságuk van, hogy az övék a második legelvetemültebb szekta ezen a bolygón. Meg talán hogy az övékét nem egy bizonyítottan elmebeteg alapította, legalábbis Russelről nem hallottam erre utaló jeleket. (Bár ebből a szempontból verik a mormonokat is.)
Másfelől szcientológusokat képes vagyok lerázni.
Én ismerek olyat aki nem tud biciklizni...
Érdekes, én is. És nem is kell messzire mennem, hogy találkozzak vele. :)
Ki is volt az aki azt mondta, ha Isten mindenható teremtsen egy akkora követ, amit ő sem tud felemelni?
Descartes-nak mondják sokan, de amúgy eredetileg valami arab filozófusé, ha jól emlékszem. Amúgy van rá válasz, mert a kérdés erőszakosan akarja ráhúzni a logika filozófiáját a mindenhatóság fogalmára, ami persze abban a filozófiában nemlétező fogalom. Amúgy az egyik legegyszerűbb válasz erre az, hogy teremt egy olyan követ, és mégis megemeli. És még vallásosnak se kell lenned ahhoz, hogy elfogadd ezt a választ. :)
De erre céloztam az előbb is, hogy nem csak ez a két út járható. Isten vagy drog.
Vagy elmész krisnásnak, és akkor megvan mind a kettő megfelelően nagy adagban. ;D
Nem véletlenül írtam hitet. Hinni nem csak Istenben lehet.  ;) Lásd a buddhistákat, taoistákat, például.
…akiknek ugyanúgy vannak isteneik. Előbbieknek több, mint az összes fő vallásnak együttvéve (átvették a hindukat, plusz hozzávágtak még pár sajátot, köztük a vallásalapítójukat, akinek nem tudom megjegyezni a valódi nevét). Ráadásul kiterjedtebb túlvilági mitológiával rendelkeznek, mint a judeo-keresztény mondakör. (Nem mindegy, melyik isten ránt le melyik alvilágba.)
Talán nem fogtok meglincselni, ha elmondom, hogy az első facepalm után ez ugrott be: ;D
Szerintem ezzel kifejezted jó párunk véleményét. :)
Btw, azt hittem, Isten mindenkit szeret és nem gyűlöl semmit.
Igazából attól függ, a Biblia melyik részét veszi az ember. A Talmudig tartó, keresztényeknek ószövetségi részben Isten az ultimate f*kalap, aki elvárja, hogy azt tedd, amit mond, akkor is, ha lehetetlen… hogy aztán kiröhögje a belét, amikor a felsülésért kinyír téged, a rokonaidat, az ismerőseidet és a háziállataitokat, majd nézi, ahogy a pokolban szenvedtek. Az újszövetségi meg nézőponttól függően egy tehetetlen idióta, akinek fogalma sincs arról, mi folyik odalenn, vagy egy gondos, szerető atya, aki akkor se rúg valagba, ha éppen kedélyes népirtást végzel. Mivel a könyv szövege nehezen értelmezhető, és tucatnyi módon fordítható (amit az angol nyelvűek bizonyítottak is), így gyakorlatilag olyannak írhatod le, amilyennek akarod.
Annak a "vallásnak" a főpapjait (vagy nemtudom micsodáit) valami nagyon vaskos könyvvel csapnám agyon.
OT 3 és alatta. Igen, ez a nevük. Nem, ne akard tudni, hogy ez mit jelent.
A jehovistás videót nem néztem meg, a hozzászólások alapján tényleg meredeknek tűnik, de majd csak otthon. Ezt általánosságban írtam
Nem annyira vészes. Az Őrtoronyban sokkal meredekebb dolgok vannak, leglaábbis abban a kettőben, ami eddig megfordult a kezemben, leplezetlen propaganda ment.

János 15:18
Azzal viszont, nem értek egyet, hogy a gyerekeket még zsenge koruktól fogva akármilyen egyházba is el kell vinni és lenyomni az ott leadott ideológiát a torkukon. Szerintem a vallás is egy opció kéne legyen, amit olyan korban kell megválasztani, mikor vagy annyira érett, hogy tudjad, hogy a személyeddel mit és milyen eszméket akarsz képviselni.
Most így hirtelen belegondolva egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal kevésbé lennék egészséges felnőtt, ha gyerekként nem jártam volna gyülekezetbe.
Gyerekkoromban az egyetlen olyan környezet volt, ahol nem tapasztaltam fizikai vagy lelki bántalmazást és kirekesztettséget. Egy jól működő gyülekezet valóban menedék tud lenni, és tud segíteni az embernek túljutni a problémákon. Mivel azonban az ember mindenhol csak ember marad így nyilván itt is, mint mindenhol van ami rosszul működik, de azt mondani, hogy minden vallás agymosás, és nem szabadna gyerekeket keresztény erkölcsre nevelni, elég túlzó.
Sajnos azt tapasztalom én is, hogy itt is egyre inkább megvan az anyagiasodás, az a gyülekezet, ahol felnőttem is már sajnos megszűnt olyannak lenni, amilyen gyerekkoromban volt.
A jehovistás videót nem néztem meg, a hozzászólások alapján tényleg meredeknek tűnik, de majd csak otthon. Ezt általánosságban írtam.

Érdekesnek tűnik, a fantasy-t én is szeretem:

:)
Akkor most a mágia és a varázslat sátántól való, vagy sem?

A környezetemben sok ember szereti, ezt a hitrendszert, bíznak Jehovában, amiért én nem tudom hibáztatni őket! Azt hogy belinkeled a rajzomat ide, meg csak megköszönni tudom! ;) Amúgy a Jehova vallás a képregényeket is elítéli, na abban aztán van minden....:) Én csak pár szót akartam szólni az érdekükben, mert nem hiszem hogy itt sokan megfordulnának! Nem olyan gonoszak ők. :) Párszor elmentem a gyülekezetbe, tanulmányozások folynak, az Őrtorony és az Ébredjetek folyóiratjaik is érdekesek, pl. sok tudományos cikk is található a vallás mellett bennük!

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3642 Dátum: 2013. július 18. - 11:40:36 »
A vallásról nekem mindig ők jutnak eszembe ;D

"Minden anyag pusztán összesűrűsödött energia,ami alacsony frekvencián rezeg. Mi mind egy tudat vagyunk ami önmagát tapasztalja meg mirajtunk keresztül. Nincs olyasmi hogy halál. Az élet csupán egy álom és mi saját magunk képzeletei vagyunk. /Bill Hicks/

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3643 Dátum: 2013. július 18. - 11:48:15 »
Másfelől szcientológusokat képes vagyok lerázni..
;D

De erre céloztam az előbb is, hogy nem csak ez a két út járható. Isten vagy drog.
Idézet
Vagy elmész krisnásnak, és akkor megvan mind a kettő megfelelően nagy adagban. ;D
:lol: :lol:
Idézet
Lásd a buddhistákat, taoistákat, például.
Idézet
…akiknek ugyanúgy vannak isteneik. Előbbieknek több, mint az összes fő vallásnak együttvéve

Buddha nem isten. Az, hogy istenként tisztelik, az egy dolog, de ő továbbra is ember - amit a követőik is tudnak. A Taoizmusban pedig végképp semmi istenség nincs, hisz az a természeti erők vallása (nem is vallás, inkább filozófia). Talán az egyetlen, amiben nincs felsőbbrendű ember.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3644 Dátum: 2013. július 18. - 12:08:17 »
A környezetemben sok ember szereti, ezt a hitrendszert, bíznak Jehovában, amiért én nem tudom hibáztatni őket!
Ezért én sem hibáztatom őket. Mindenkinek tiszteletben tartom a hitét, vagy a nem hitét, nem akarok senkit sem meggyőzni az ellenkezőjéről, és itt kezdődnek a kifogásaim velük szemben, mert ők nem így gondolkoznak.
Az egy dolog, hogy a misszión belül fontosnak érzik azt, hogy mindenkivel megismertessék Jézust (és Jehovát) és a tanításait, ez szerintem is helyénvaló. Viszont az, hogy más keresztény vallású embereket letámadjanak, hogy a te vallásod rossz, mert csak a miénk az egyetlen üdvözítő út, na az nagyon nem jó!
Beszélgettem egyszer Jehova tanúival a saját hitemről közel 1 órát és megállapítottam, hogy ők erre törekednek, hogy meggyőzzenek arról, hogy a Baptista hit távtanítás (úgy, hogy amúgy ők ezt nem ismerték), és bezzeg az ő hitük mennyivel jobb. Felteszem a kérdést, akkor ők tiszteletben tartották-e az én hitemet? Amikor legközelebb ezt közöltem velük, persze tagadták, hogy erről szó sincs, és többet nem fogadtam őket, mert amúgy hetente többször lelkesen csengettek nálunk és álltak akár negyed órát a kapunk előtt (éveken keresztül, ami szerintem már zaklatás).
Végül amikor 23 évesen bemerítkeztem és Baptista hitre keresztelkedtem (mert nálunk önkéntes felnőttkori keresztség van), na akkor tettek le rólam, amikor apám ezt elmondta nekik, gondolom ezek szerint a szemükbe menthetetlenül elkárhoztam, mert nem az egy igaz vallást választottam.
Végül amikor
Azt hogy belinkeled a rajzomat ide, meg csak megköszönni tudom! ;) Amúgy a Jehova vallás a képregényeket is elítéli, na abban aztán van minden....:)
Csak ellentmondást éreztem, és kíváncsi voltam, hogy osztozol-e a nézeteiken, de így megkaptam a választ.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3645 Dátum: 2013. július 18. - 12:17:53 »
János 15:18
Hm… lassan inkább ott tartunk, hogy Példabeszédek 14:7.
Idézet
Buddha nem isten.
De, az. Nem Isten. Nem egy teremtő alkat (bár olvastam már, hogy akként is tisztelik), de a valláson belül isten. Mint ahogy a főpapok is, a rangjuk is élő isten. Ez a vallás kezeli talán a leglazábban az istenség mivoltát, még olyan kritériumok sincsenek, hogy halhatatlan legyen a delikvens. Más kérdés, hogy az isteneiknek van egy csomó szintje az élő istenektől a mitológiai főistenekig.
A taoizmusban meg hogy a viharba ne lennének istenek? A Majomkirály, Jáde császár és egyéb istenek majdnem egy az egyben olyan szerepet töltenek be, mint a régi görög panteon Ráadásul legalább olyan kalandos és izgalmas mitológia társul hozzájuk. Még héroszaik, vagyis inkább valóban élt halandó hőseik is vannak. Szerintem te a konfucianizmusra gondoltál, ott tényleg nincsenek istenek, legfeljebb pár sokszor elővett tanító.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3646 Dátum: 2013. július 18. - 13:01:00 »
Azért elég erős azt gondolni, hogy a szabad döntés érdekében inkább ne taníts neki semmit.
Nem ezt mondtam. :) Azt mondtam, hogy marha nagy felelősséged van abban, hogyan fog felnőni. Nem is a vallásos nevelés ellen vagyok, mert az is elsülhet jól. Az ellen vagyok, hogy félelemmel taníts és terelj. Az "Istennek nem tetszik", "Isten haragudni fog rád", "Isten megbüntet érte", "Istennek így tetszik" szerintem nem pozitívan nevelnek. Isten akkor most feltétel nélkül szeret, mert ő alkotott, de baseball ütővel a kezében nézi, hogy mit csinálsz, és ha rossz vagy, meglódítja feléd? Olyan szerető apa módjára? Csak én érzem itt az ellentmondást? (Meg George Carlin... :D)

Descartes-nak mondják sokan, de amúgy eredetileg valami arab filozófusé, ha jól emlékszem.
Valóban nem Descartes-é alapból, de (azt hiszem, a Meditációkban) ő is érvelt vele, aztán híresebb lett.

OT 3 és alatta. Igen, ez a nevük. Nem, ne akard tudni, hogy ez mit jelent.
Sajnos már hallottam egy részét... most jöhetek az egyháznak vagy 1500 dollárral...

A taoizmusban meg hogy a viharba ne lennének istenek? A Majomkirály, Jáde császár és egyéb istenek majdnem egy az egyben olyan szerepet töltenek be, mint a régi görög panteon
Az a taoizmus, amit én ismerek, totál istenfüggetlen, csak filozófia. Az alap buddhizmus tényleg tele van tömve a hindu istenekkel (minden 10. indiaira jut egy isten...), de azt, hogy az abból kinövő kisebb-nagyobb irányzatok mit vettek ki belőle, már nem tudom követni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3647 Dátum: 2013. július 18. - 13:15:51 »
Az egy dolog, hogy a misszión belül fontosnak érzik azt, hogy mindenkivel megismertessék Jézust (és Jehovát) és a tanításait, ez szerintem is helyénvaló. Viszont az, hogy más keresztény vallású embereket letámadjanak, hogy a te vallásod rossz, mert csak a miénk az egyetlen üdvözítő út, na az nagyon nem jó!
Akkor voltaképpen azt csinálják, amit az ókori keresztények (csak ma már a halomra gyilkolást nem veszik annyira lazán), akik szó szerint leöltek mindenkit a környéken, aki nem az Egy Istenben hitt. Így aztán szélesebb körben lett a vallásuk a meghatározó.
A taoizmusban meg hogy a viharba ne lennének istenek?
Nincsenek. Ahogy Ju mondja. De ja, a Konfucianizmusban sincsenek, hiszen az az erkölcsről és neveltetésről szól.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3648 Dátum: 2013. július 18. - 13:19:05 »
Idézetet írta: Todd
Most így hirtelen belegondolva egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal kevésbé lennék egészséges felnőtt, ha gyerekként nem jártam volna gyülekezetbe.
Az tök jó, ha neked bevált a gyülekezet. ;) Amíg nem agymosásról és anyagi lehúzásról szól, addig én sem tartom ördögtől valónak a gyülekezeteket. Nagymamám szokta nézni a Vidám vasárnapot, így néha én is belehallgatok. Néha mond nagyon vicceseket a bácsi (pl az erőszakos videójáték- és filmgyűjteményem alapján elvileg dugig van démonokkal a szobám :lol: ), de igazából nem tűnik annyira gáznak a műsor. Sőt, maga az ötlet, hogy egy zenés, koncerttel tarkított, vidám hangulatú modern stúdióban tartanak prédikációt, szerintem jó. Sokkal jobban vonzza a fiatalokat, mintha egy templomban kéne ájtatoskodni. (Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy mennyibe fáj egy belépőjegy a műsorra.)

Nálunk a családban nagymamám kivételével mindenki ateista, így rám nagymamámról ragadt a vallásosság. De ez sosem volt erőltetve, nem volt szigorú nevelés jellegű, kábé annyi volt hogy néha mesélt Istenről meg a Jézuskáról, szóval viszonylag laza volt. Amikor felnőttem, akkor a tapasztalataim alapján kialakult bennem egy egyéni vallási szemlélet. Nem vagyok mély vallásos, de valamilyen szinten hiszek. Nem tagadom Isten létezését (igaz, nem feltétlenül olyan formában képzelem el őt, mint a szokásos bibliai megjelenítése), viszont nem értek egyet mindenben a vallási tanokkal sem és valamelyest egyházellenes vagyok. (Lehet, hogy ezért pokolra fogok kerülni, de vállalom a kockázatot. :hehe: ) Én a személyes Isten - ember kapcsolatban hiszek, véleményem szerint nincs szükség az egyház közvetítésére. Önmagában nem feltétlenül baj, hogy léteznek egyházak, nem is lenne gondom velük, ha nem élnének/éltek volna vissza a hatalmukkal. De a katolikus egyház körül annyi botrány volt, hogy egyszerűen kiábrándultam belőle, ahogy a papokból is. Nagymamám régen járt templomba, sokszor panaszkodott, hogy a pap politizált a mise alatt - na én az ilyen papokat páros lábbal rúgnám ki a templomból.
Úgy vagyok a vallásokkal, hogy a tanaik általában erkölcsi útmutatásnak tök jók, mindazonáltal - amíg nem lesz egyértelmű bizonyíték Isten létezésére - valószínűleg a tanaikat emberek írták, így aszerint is kell kezelni, nem szabad mindent szó szerint elfogadni. Jó, hogy léteznek vallások, de azért józan ésszel kell viszonyulni hozzájuk, és egymás vallását kölcsönösen tisztelni kell.

Nem mellesleg ritka az olyan szülő, aki direkt rosszat akar a gyerekének, vagyis legyen bármilyen "rossz" egy vallás, csak mi gondoljuk agymosásnak, negatívnak, nyilván maga a szülő, aki ebben nőtt fel és boldogabb benne, jót akar vele a gyerekének.
Ez nagyon jó meglátás, tény hogy nagyon relatívak ezek a dolgok. Amit mi furcsának, vagy akár károsnak gondolunk, azt lehet, hogy tényleg jó szándékkal csinálja a szülő, csak ő maga sem tudja hogy adott esetben rossz, amit csinál.
Idézet
Az a gyerek még mindig eldöntheti kamaszként, hogy jó-e az neki, vagy sem, hiába van úgymond belenevelve.
Igen, csak kérdés, hogy addig milyen lelki károkat okoz a szülő a gyereknek egy elnyomó, rossz vallásos neveléssel. Erről mindig a Carrie c. horrorfilm jut eszembe, ahol a bigott vallásos anya a nevelésével tönkretette a lánya életét.

Másfelől szcientológusokat képes vagyok lerázni.
Miért, a jehovásokat tényleg olyan lehetetlen lerázni, mint ahogy a paródiákban is bemutatják? ;D Nem nagyon találkoztam velük még. :D (Szcientológusok se próbáltak még leszólítani - szerencséjükre.) Különben az erőszakos hittérítést is ellenzem. Úgy gondolom, hogy ha egy vallás elég jó, akkor az erőszakoskodás nélkül is megtalálja a saját bárányait (és itt nem agyatlan birkákra gondolok).

Idézet
…akiknek ugyanúgy vannak isteneik. Előbbieknek több, mint az összes fő vallásnak együttvéve (átvették a hindukat, plusz hozzávágtak még pár sajátot, köztük a vallásalapítójukat, akinek nem tudom megjegyezni a valódi nevét).
Ó, a buddhizmusról volt szerencsém írni egy esszét, van egy könyvem is hozzá. Az a vallás az egyik legjobb példa, hogy mennyire emberek által manipulált dologról van szó, gyakorlatilag négy nagy történelmi szakaszra osztható, és mindegyik szakaszban egy csomó mindent átírtak, megváltoztattak és kibővítettek a tanokban az aktuális divat szerint. :D A legdurvább az volt, amikor írtak teljesen új vallási tekercseket, és bekamuzták, hogy ezek a tekercsek az eredeti buddha 500 évvel ezelőtt írt iratai, csak épp eddig valami rejtekhelyen porosodtak, és most tök véletlenül előkerültek.  :lol:
Amúgy amíg nem ismertem a buddhizmust, azt hittem, tök jó dolog, de mikor volt szerencsém elolvasni, hogy mi volt az eredeti alapelve, totál kiábrándultam. Ilyen pesszimista f*szságot még nem láttam.
A modernkori buddhizmust nem igazán ismerem (odáig nem jutottam el az esszéírásban :lol: ) de mivel nagyon sokat változtak a tanaik a történelem során, így el tudom képzelni, hogy a modern buddhizmus normálisabb, mint az eredeti volt. (Egyszer elolvasom azt a fejezetet is a könyvben. :lol:)

Idézetet írta: kaine
Buddha nem isten.
Valóban nem volt az, és az eredeti tanok szerint sem isten, de úgy 500 évente, amikor megreformálták átírták a tanokat, fokozatosan mitizálni kezdték a személyét, egészen odáig, hogy az új szövegek már istenszerű természetfeletti lényként írták le.

Idézetet írta: Ju
Az ellen vagyok, hogy félelemmel taníts és terelj. Az "Istennek nem tetszik", "Isten haragudni fog rád", "Isten megbüntet érte", "Istennek így tetszik" szerintem nem pozitívan nevelnek.
Valóban, ez szerintem is helytelen.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 13:23:55 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3649 Dátum: 2013. július 18. - 13:44:57 »
Nincsenek. Ahogy Ju mondja. De ja, a Konfucianizmusban sincsenek, hiszen az az erkölcsről és neveltetésről szól.
De. Vannak. Sokan. Nagyon sokan.
Sajnos már hallottam egy részét... most jöhetek az egyháznak vagy 1500 dollárral...
Annyiért még OT VII se leszel. :)
Idézet
Az a taoizmus, amit én ismerek, totál istenfüggetlen, csak filozófia.
Valamikor, amikor olyan hatéves lehettem, megjelent idehaza is a Micimackó/Malacka és a tao című könyv minisorozat, ami valóban lefedi azt, amiről te és kaine beszéltek. Csak az nem taoizmus, hanem a taoista eszmék egy kis kivonata, amivel jól lehet hülyíteni nyugati embereket. Ha megkérdeznél egy kínait a taoizmusról, valószínűleg egy sima népvallásnak mondaná, ami van, része valamennyire az életüknek, de nem igazán valami nagy eszme.
Akkor voltaképpen azt csinálják, amit az ókori keresztények (csak ma már a halomra gyilkolást nem veszik annyira lazán), akik szó szerint leöltek mindenkit a környéken, aki nem az Egy Istenben hitt.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez minden nagy vallásra igaz. Az életimádó buddhisták Kínába úgy mentek be, hogy kedélyesen lemészárolták az összes addigi papot, sámánt, javasembert és nagy átlagban mindenkit, aki idővel nem tért meg. Mindezt az élet védelme nevében. :)
Miért, a jehovásokat tényleg olyan lehetetlen lerázni, mint ahogy a paródiákban is bemutatják? ;D
Nem, nem, nyugi. A paródiák igazából visszafogottak a valósághoz képest. (Nem véletlenül nem tettem a végére smileyt.)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3650 Dátum: 2013. július 18. - 13:49:06 »
Tom: Amíg nem ordított több utcasarok távolságból utánad Jehovista, mert máshogy már nem tud elérni, addig nem tudod, mennyire nehéz lerázni őket.  ;)
És én elsőre tényleg úgy álltam hozzájuk, hogy jó oké, biztos annyian utasítják el őket, beszélgetek velük egy kicsit, abból baj nem lehet.
Lett...
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 13:53:36 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #3651 Dátum: 2013. július 18. - 14:05:55 »
Idézet
Oh, akkor én nagyon régi árfolyamot hallottam... (youtube) Biztosan az a fránya infláció. :hehe:

Valamikor, amikor olyan hatéves lehettem, megjelent idehaza is a Micimackó/Malacka és a tao című könyv minisorozat, ami valóban lefedi azt, amiről te és kaine beszéltek. Csak az nem taoizmus, hanem a taoista eszmék egy kis kivonata, amivel jól lehet hülyíteni nyugati embereket.

Na azt soha nem tudtam végigolvasni... pontosan az a tipikus példabeszéd hangulat sütött róla, amitől már kaparom az arcom...

Idézet
De. Vannak. Sokan. Nagyon sokan.
Jó, ebben voltak újdonságok, de az még mindig tény, hogy a taoizmus "hétköznapi" és közismert formájában csak az eszmerendszer van, istenek nélkül. Az abban szereplő Tao a világ dinamikus egészét jelenti, nem valamilyen istenfigurát, aki kitalálta.

Tom: Amíg nem ordított több utcasarok távolságból utánad Jehovista, mert máshogy már nem tud elérni, addig nem tudod, mennyire nehéz lerázni őket.  ;)
Akkor nekem még mázlim volt, hogy a vaskapu és a kaputelefon kint tartotta őket. Vagy lehet, hogy a technikát varázslatnak nézték. ;D

[fogalmam sincs, hol csúsztak el a <quote> tagek, sorry... :headscratch:]
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 14:08:37 írta Ju »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3652 Dátum: 2013. július 18. - 14:07:16 »
Ez olyan lehet, mint a szintlépés egy szerepjátékban - csak rohadt sok pénzbe kerül. ;D

Idézet
Nem akarlak elkeseríteni, de ez minden nagy vallásra igaz. Az életimádó buddhisták Kínába úgy mentek be, hogy kedélyesen lemészárolták az összes addigi papot, sámánt, javasembert és nagy átlagban mindenkit, aki idővel nem tért meg. Mindezt az élet védelme nevében. :)
Jaja, a buddhistáknak is megvoltak a saját "keresztes hadjárataik", melyek során milliókat mészároltak le. Illetve a fordítottja is bekövetkezett, amikor a buddhizmust üldözték és tiltották.

Idézet
Nem, nem, nyugi. A paródiák igazából visszafogottak a valósághoz képest. (Nem véletlenül nem tettem a végére smileyt.)

És én elsőre tényleg úgy álltam hozzájuk, hogy jó oké, biztos annyian utasítják el őket, beszélgetek velük egy kicsit, abból baj nem lehet.
Lett...
Akkor lehet, hogy tényleg egy vaskos könyvvel a hónom alatt kéne járkálnom? ;D Remélem a jehovákon is fog. :hehe:

Idézet
Hmm. Akkor adj hálát a fizikai törvényeknek. :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #3653 Dátum: 2013. július 18. - 14:11:17 »
Idézet
Hmm. Akkor adj hálát a fizikai törvényeknek. :D
Vagy vállon is veregetheted magad, hogy milyen király vagy. :D Rögtön csináltál is egy vallást az egoizmusból. De mennyire jól eshet. ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3654 Dátum: 2013. július 18. - 14:18:15 »
Buddhizmus, taoizmus, egoizmus. Még hangzásra is illeszkedik a vallások közé. ;D

De ugye tudod, Ben, hogy ateista lévén a pokolba fogsz kerülni? :hehe: Pedig az új pápa lett volna olyan jófej, hogy megengedje, hogy a jólelkű ateisták is a mennybe mehesenek, de a köcsi egyház gyorsan megcáfolta a pápa kijelentéseit. :hehe:

Ju

• Pókfej
« Válasz #3655 Dátum: 2013. július 18. - 14:21:11 »
Buddhizmus, taoizmus, egoizmus. Még hangzásra is illeszkedik a vallások közé. ;D
Pontosan. ;D Ha megalapítjuk, életünk végéig megélhetünk belőle. :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3656 Dátum: 2013. július 18. - 14:25:07 »
De csak mi járunk jól vele, ez a lényege. ;D És majd olyan áron kínáljuk a kiadványainkat, hogy lenyomjuk a szcientológusokat a piaci versenyben. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #3657 Dátum: 2013. július 18. - 14:41:21 »
De csak mi járunk jól vele, ez a lényege. ;D
Még jó, hogy! Ezért hívjuk egoizmusnak. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3658 Dátum: 2013. július 18. - 15:20:52 »
Ennek egy olyan hátulütője is van, hogy felelősségre vonni se tudsz kit.

Sokszor hallom ateisták szájából azt, hogy én nem hiszek Istenben, de ha hinnék is, se szeretem, mert ezt meg azt miért engedte meg...
Miközben alapjaiban azután, hogy valaki kimondta, hogy nem kell Isten, eléggé ellentmondásosnak tűnik az, hogy felelősségre vonja.

Amúgy a bemerítésemen elmondtam ezt a verset. Máig tartom, hogy nagy igazság.  ;)

Idézet
Egy hitetlenhez

Miért vitatod, van-e Isten vagy nincs,

Létezik-e a pokol vagy a menny?

Nem vita dönti el ezt, sem a szókincs

Még csak a hit se, hisz úgyse hiszel.

Mégha vitában legyőzöl is engem,

Élem mint te a földieket.

Mit veszítek ha hit él a szívemben?

Mit veszítek, ha a föld betemet?

Nékem a hit örök menedékem,

Vigasz a bajba, halálba remény!

És ha van Isten, kárhozat és menny,

Mit veszítesz te, de mit nyerek én!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3659 Dátum: 2013. július 18. - 15:59:00 »
[fogalmam sincs, hol csúsztak el a <quote> tagek, sorry... :headscratch:]
A leges-legelején, az első idézetedet <quote>-tal zártad véletlenül.
Idézet
Oh, akkor én nagyon régi árfolyamot hallottam... (youtube) Biztosan az a fránya infláció.
Az. :) Már a negyedik szint környékéről (OT V) százezer dolláros nagyságrendű híreket hallani. Nem csoda, hogy egy szuverén országként működő komplett hajójuk és egy fene tudja, hány millió négyzetméteres atombunker-komplexük van.
Idézet
Na azt soha nem tudtam végigolvasni... pontosan az a tipikus példabeszéd hangulat sütött róla, amitől már kaparom az arcom...
Röhögni fogsz: én is így voltam vele. De a környezetemben sokan elolvasták, mert egy kis ideig kifejezetten felkapott volt. Akkoriban kezdtek el amúgy nagyon megszaporodni a különböző harcművészeti iskolák is.
Ez olyan lehet, mint a szintlépés egy szerepjátékban - csak rohadt sok pénzbe kerül. ;D
Sőt, itt azért fizetsz, hogy lefelé lépkedj a szintekben.