Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630168 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #3620 Dátum: 2013. július 17. - 22:52:15 »
A varázslás fogalmát kéne tisztázni, mert itt szerintem csúszik szét a vita. Te mit értesz a fogalom alatt balogh44?
Mágiát? Ennek szinonimája a varászlás.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 17. - 22:53:54 írta VTomi »

balogh44

• Thanos
« Válasz #3621 Dátum: 2013. július 17. - 22:55:02 »
Akkor mint neked pl. a beszéd, vagy bármi! De nem akarok ideológiai vitákba bocsátkozni! Ehhez az kell, hogy legyen valami halvány tudás arról amiről beszél az illető aki pocskondiázza őket! Ha elfogadod, ha nem, te is, és mindenki az ő törvényei alatt állsz!

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3622 Dátum: 2013. július 17. - 22:56:32 »
Én ugyanezt mondom a fizikára.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

balogh44

• Thanos
« Válasz #3623 Dátum: 2013. július 17. - 23:01:42 »
Azt nem értem, ha valaki már  pocskondiázza őket, akkor minek kell felmenni a hivatalos oldalra és leszedni egy oktató videót??? Direkt céllal??  :stupid:
Mindenki arra neveli a gyerekét amire akarja! Nagyobb gond az inkább, amikor a jobbikra , meg a fajgyűlöletre neveli a szülő a gyerekét!
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, a varázslás okult dolog, és a gonoszhoz tartozik. Joslás, telejósda, lásd az idióta tv műsorokat pl., Jehova csak azért tett csodákat népéért, hogy azokat megmentse, és hiszem hogy még fog is tenni!
De nem merültem bele annyira, hogy bizonyos kikötéseknek eleget tegyek. ;) Valóban kemény az értékrendszerük, de mindenkinek tiszteletben kell tartania a hitét.

« Utoljára szerkesztve: 2013. július 17. - 23:07:58 írta balogh44 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3624 Dátum: 2013. július 17. - 23:18:27 »
Értem. A wiki ezt írja:
" A mágia a hétköznapi nyelvben varázslást jelent, néha bűvészeket is a mágus névvel szokták illetni. Általánosan a következőképp jellemezhető: az elme titkos, természetfeletti módon hatást gyakorol a világra, valamely kívánt hatás elérése érdekében.

"A mágia a legmagasztosabb, abszolút és isteni bölcsessége a természeti filozófiának"[1]
"

A folytatásban azt írja, amit te is mondasz nagyjából, de azért az aláhúzott rész érdekes. Létezik is két kifejezés: Fekete és a fehér mágia. Itt az utóbbira gondol szerintem.
A fehér mágia, vagy fehér varázslás csak nem sátáni szerinted?

(Abba már bele sem megyek, hogy mi az hogy "természetfeletti"? Hisz olyan nincs is. Minden, ami történik a természetben történik, tehát rész kell legyen annak nem?  :nemtudom: )

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3625 Dátum: 2013. július 17. - 23:24:26 »

Mindenki arra neveli a gyerekét amire akarja! Nagyobb gond az inkább, amikor a jobbikra , meg a fajgyűlöletre neveli a szülő a gyerekét!

Valóban kemény az értékrendszerük, de mindenkinek tiszteletben kell tartania a hitét.

Itt egy hangyányi ellentmondást érzek, viszont a feltételezés, hogy aki nem jehova, az jobbikos és fajgyűlölő, kicsit sértő.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3626 Dátum: 2013. július 17. - 23:27:05 »
(Abba már bele sem megyek, hogy mi az hogy "természetfeletti"? Hisz olyan nincs is. Minden, ami történik a természetben történik, tehát rész kell legyen annak nem?  :nemtudom: )

Ez egy annyira jó megfogalmazás, és egyben cáfolat is.
Ki is volt az aki azt mondta, ha Isten mindenható teremtsen egy akkora követ, amit ő sem tud felemelni?
Egyszerűségében az ereje.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3627 Dátum: 2013. július 17. - 23:27:48 »
Szerintem vallási vitákba nem kéne belemenni. Mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar, ezt senki sem vetheti senkinek a szemére. Minden vallásban vannak jó és rossz dolgok, mindenkinek meg kell találnia a saját magának legmegfelelőbbet, ha hinni akar valamiben. A hit maga pozitív, hiszen segít az embereknek olyan dolgokat átvészelni, amihez egymagukban nem elegendőek, a gond ott szokott kezdődni, hogy ki mire használja fel a vallását. És határozottan jobb, mintha valaki elzüllene, vagy drogokra szokna rá, ahogy B44 is említi.
Itt egy hangyányi ellentmondást érzek, viszont a feltételezés, hogy aki nem jehova, az jobbikos és fajgyűlölő, kicsit sértő.
Ez kicsit belemagyarázás, ilyet nem mondott. Lásd az utolsó mondatomat.  ;)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3628 Dátum: 2013. július 17. - 23:44:10 »
Azzal viszont, nem értek egyet, hogy a gyerekeket még zsenge koruktól fogva akármilyen egyházba is el kell vinni és lenyomni az ott leadott ideológiát a torkukon. Szerintem a vallás is egy opció kéne legyen, amit olyan korban kell megválasztani, mikor vagy annyira érett, hogy tudjad, hogy a személyeddel mit és milyen eszméket akarsz képviselni.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3629 Dátum: 2013. július 17. - 23:44:17 »
Ez kicsit belemagyarázás, ilyet nem mondott. Lásd az utolsó mondatomat.  ;)

Ez egy szép gondolat is lenne, ha Isten szolgái Isteni figurák lennének. A hit valóban hegyeket mozgat meg, de nem feltétlenül kell Istenben hinni, elég, ha elhiszem, hogy meg tudom csinálni.

"És határozottan jobb, mintha valaki elzüllene, vagy drogokra szokna rá, ahogy B44 is említi."

Az valóban jobb, ha vallásos nevelést kap valaki, mintha a szülő lopásra, csalásra tanítja. De ne felejtsük el, hogy ez lehet legalább annyira káros is. Ha valaki csak az Istennek él, elszakad az emberektől és ugyanolyan deviáns válhat belőle, mint egy drogosból. Az egyház, nem az a tiszta dolog, aminek fel van tüntetve. De ez valóban meddő vita. Csak fura, hogy a vallásosak mindig sokkal erőszakosabban próbálják megmagyarázni, hogy nekik van igazuk... Mindig téríteni akarnak, lásd a kiinduló hsz-t.
De erre céloztam az előbb is, hogy nem csak ez a két út járható. Isten vagy drog. Értem mit akarsz ezzel mondani, és mint az elején mondtam, egyet is értek vele, csak szerintem túl sarkított a példa.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3630 Dátum: 2013. július 17. - 23:48:31 »
Azzal viszont, nem értek egyet, hogy a gyerekeket még zsenge koruktól fogva akármilyen egyházba is el kell vinni és lenyomni az ott leadott ideológiát a torkukon. Szerintem a vallás is egy opció kéne legyen, amit olyan korban kell megválasztani, mikor vagy annyira érett, hogy tudjad, hogy a személyeddel mit és milyen eszméket akarsz képviselni.
Ezzel tökre egyetértek.
Ez egy szép gondolat is lenne, ha Isten szolgái Isteni figurák lennének. A hit valóban hegyeket mozgat meg, de nem feltétlenül kell Istenben hinni, elég, ha elhiszem, hogy meg tudom csinálni.
Nem véletlenül írtam hitet. Hinni nem csak Istenben lehet.  ;) Lásd a buddhistákat, taoistákat, például.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3631 Dátum: 2013. július 17. - 23:54:20 »
Nem véletlenül írtam hitet. Hinni nem csak Istenben lehet.  ;) Lásd a buddhistákat, taoistákat, például.

Igen, a vallás szó bezavart.  ;) Rögtön Istenre gondoltam.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3632 Dátum: 2013. július 18. - 00:15:56 »
WTF? :o És nem ez az 1 videó létezik, van folytatása! :stupid:
wtf.... wtf.... wtf.... inkább nem kezdek bele, ez hány sebből vérzik és a gyerek mennyit fog pszichoterápiára költeni.... (facepalm)

Csak fura, hogy a vallásosak mindig sokkal erőszakosabban próbálják megmagyarázni, hogy nekik van igazuk... Mindig téríteni akarnak, lásd a kiinduló hsz-t.
De erre céloztam az előbb is, hogy nem csak ez a két út járható. Isten vagy drog. Értem mit akarsz ezzel mondani, és mint az elején mondtam, egyet is értek vele, csak szerintem túl sarkított a példa.
Nagyritkán még mi is egyetértünk, Kit. :)

Egyébként mindenki abban hisz, amiben akar, ez az egyéni szabadsága. A szabadságod viszont ott ér véget, ahol más szabadságát korlátozod. Pont ezért érzékeny terület a szülő-gyerek kapcsolat, mert sok szempontból más "szabályok" érvényesülnek benne. Eleinte mindenképpen fel fog nézni rád a gyereked (addig, amíg nem jön rá, hogy te sem tudsz mindent :)), így azt tanítasz meg neki, amit akarsz, és ezzel állati nagy felelősséged van, és simán elveszed tőle a szabad döntés és véleményalkotás lehetőségét. Később legfeljebb kap pár pofont az élettől és kialakítja a saját értékrendjét... ha elég önálló hozzá.

Talán nem fogtok meglincselni, ha elmondom, hogy az első facepalm után ez ugrott be: ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3633 Dátum: 2013. július 18. - 00:16:26 »
Én tiszteleten tartom más hitét, még ha nem is értek vele egyet. Ugyanakkor, amikor valaki ( mint a fent látható videóban, amit feltételezhetően Jehovások csináltak, mellesleg pocsék szinkronnal ) annyira agymosott már, hogy gyerekének a szabad akaratnak még a látszatát se adja meg, az igenis elítélendő. Vannak ilyen ismerőseim, akinek a szüleik különböző szektákba  ( Nem, nem csak a bedrogozásról szól egy szekta. A Jehova tanúi vagy éppen a vidám vasárnaposok, a krisnásokkal együtt mind szektások. )  kényszerítették. Nagyon is káros dolog ez a gyerekek személyiség- és szociális fejlődésére, és most nem csupán a fanatistákról van szó. Nézzétek meg a videót: a kisgyereknek még a fantáziálást is tiltják, konkrétan egy műanyag játékban látják a sátán. Ez mi? :stupid:

De a videó alatt egy komment mindent vitt: "műanyagot a sárga kukába kell dobni. bocs kölyök, jehova utálja a környezetszennyezőket, szóval a pokolra jutsz."  :)

Tökéletes tan, vallás nem létezik. Nyilván minden vallásnak vannak pozitív és negatív értékei is, szerintem az a fontos, hogy az ember ezek közül megfelelően tudjon szelektálni. Erre bizony a szülők, nevelők tudják megtanítani az embert, főleg gyermekkorban vagyunk a legfogékonyabbak erre. Remélem sikerült megértetnem miért is zavar engem annyira ez a videó.

Ju:  ;D Nekem is eszembejutott ez a SP rész! Teljesen egyetértek azzal, amit mondtál. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 00:19:02 írta Psycho »

Ju

• Pókfej
« Válasz #3634 Dátum: 2013. július 18. - 00:18:41 »
Psycho: :bravo: Ugyanezt akartam megfogalmazni. ;)

Raisu

• Traveller
« Válasz #3635 Dátum: 2013. július 18. - 00:25:33 »
Oké, én két percig bírtam a jehovás videót. Hálás vagyok, hogy a szüleim nem hisznek ebben (meg úgy egyáltalán semmiben). Bele se merek gondolni, milyen unalmas gyerekkorom lett volna, ha engem is így nevelnek. @_@

Btw, azt hittem, Isten mindenkit szeret és nem gyűlöl semmit. Akkor miért gyűlöli a mágiát? Meg akkor mi volt az, amit Mózes csinált a Vörös-tengernél, meg amíg a sivatagban bolyongtak?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3636 Dátum: 2013. július 18. - 00:33:24 »
Abba már bele sem megyek, hogy mi az hogy "természetfeletti"? Hisz olyan nincs is. Minden, ami történik a természetben történik, tehát rész kell legyen annak nem?  :nemtudom:
Természetfelettinek azt a jelenséget nevezzük, amely ellentmond a fizika és egyéb tudományágak törvényeinek, tudományosan nem megmagyarázhatóak. Ilyen például egyes távol-keleti szerzetesek állítólagos lebegése, vagy Jézus csodatételei (már ha feltételezzük, hogy valódi csodák voltak, és nem bűvésztrükkök).

Szerintem vallási vitákba nem kéne belemenni. Mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar, ezt senki sem vetheti senkinek a szemére. Minden vallásban vannak jó és rossz dolgok, mindenkinek meg kell találnia a saját magának legmegfelelőbbet, ha hinni akar valamiben. A hit maga pozitív, hiszen segít az embereknek olyan dolgokat átvészelni, amihez egymagukban nem elegendőek, a gond ott szokott kezdődni, hogy ki mire használja fel a vallását. És határozottan jobb, mintha valaki elzüllene, vagy drogokra szokna rá, ahogy B44 is említi.
Egyetértek. Én csak azt ítélem el, amikor egy vallást az emberek kihasználására és lehúzására használnak. Sajnos sok ilyen példa volt a történelemben, de a jelenkori legjobb példa a szcientológia, ami egy szemét átverés és az emberek megkopasztása. Annak a "vallásnak" a főpapjait (vagy nemtudom micsodáit) valami nagyon vaskos könyvvel csapnám agyon.

Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy a vallás bizonyos keretek között és jó célra használva pozitív dolog, de a ló túloldalára sem szabad átesni vele.

Update: megnéztem a jehovás videót, kemény... ;D Közben az "anyuka" animációját figyeltem, néha kifejezetten olyan arcot vág, mint valami gonosz mostoha. :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 00:43:04 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3637 Dátum: 2013. július 18. - 08:20:30 »
Idézet
így azt tanítasz meg neki, amit akarsz, és ezzel állati nagy felelősséged van, és simán elveszed tőle a szabad döntés és véleményalkotás lehetőségét.
Azért elég erős azt gondolni, hogy a szabad döntés érdekében inkább ne taníts neki semmit. A mai gyereknevelési tanácsok olyannyira több sebből véreznek, hogy tuti sosem volt gyereke annak, aki kitalálta őket. Nem mellesleg ritka az olyan szülő, aki direkt rosszat akar a gyerekének, vagyis legyen bármilyen "rossz" egy vallás, csak mi gondoljuk agymosásnak, negatívnak, nyilván maga a szülő, aki ebben nőtt fel és boldogabb benne, jót akar vele a gyerekének. Az a gyerek még mindig eldöntheti kamaszként, hogy jó-e az neki, vagy sem, hiába van úgymond belenevelve.
a kisgyereknek még a fantáziálást is tiltják, konkrétan egy műanyag játékban látják a sátán. Ez mi? :stupid:
Vagy 30 éve az én nagymamám is azt mondta nekem, hogy amit a Kung-Fu edzésen tanulok filozófiát, Taoizmust, az a sátán műve, mert konkrétan minden az, ami eltérít Isten útjától, hiszen a sátán célja, hogy ne Istenben higgy. Tök logikus volt, a nagyi hithű keresztény volt (talán református, de nem emlékszem), szóval ez benne van mindegyik istenvallásban.
Annak a "vallásnak" a főpapjait (vagy nemtudom micsodáit) valami nagyon vaskos könyvvel csapnám agyon.
;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3638 Dátum: 2013. július 18. - 08:22:23 »
Most így hirtelen belegondolva egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal kevésbé lennék egészséges felnőtt, ha gyerekként nem jártam volna gyülekezetbe.
Gyerekkoromban az egyetlen olyan környezet volt, ahol nem tapasztaltam fizikai vagy lelki bántalmazást és kirekesztettséget. Egy jól működő gyülekezet valóban menedék tud lenni, és tud segíteni az embernek túljutni a problémákon. Mivel azonban az ember mindenhol csak ember marad így nyilván itt is, mint mindenhol van ami rosszul működik, de azt mondani, hogy minden vallás agymosás, és nem szabadna gyerekeket keresztény erkölcsre nevelni, elég túlzó.
Sajnos azt tapasztalom én is, hogy itt is egyre inkább megvan az anyagiasodás, az a gyülekezet, ahol felnőttem is már sajnos megszűnt olyannak lenni, amilyen gyerekkoromban volt.
A jehovistás videót nem néztem meg, a hozzászólások alapján tényleg meredeknek tűnik, de majd csak otthon. Ezt általánosságban írtam.

Érdekesnek tűnik, a fantasy-t én is szeretem:

:)
Akkor most a mágia és a varázslat sátántól való, vagy sem?
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 18. - 08:30:38 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3639 Dátum: 2013. július 18. - 08:32:44 »
Ojvé, jehovások… Mindössze egyetlen igazán jó tulajdonságuk van, hogy az övék a második legelvetemültebb szekta ezen a bolygón. Meg talán hogy az övékét nem egy bizonyítottan elmebeteg alapította, legalábbis Russelről nem hallottam erre utaló jeleket. (Bár ebből a szempontból verik a mormonokat is.)
Másfelől szcientológusokat képes vagyok lerázni.
Én ismerek olyat aki nem tud biciklizni...
Érdekes, én is. És nem is kell messzire mennem, hogy találkozzak vele. :)
Ki is volt az aki azt mondta, ha Isten mindenható teremtsen egy akkora követ, amit ő sem tud felemelni?
Descartes-nak mondják sokan, de amúgy eredetileg valami arab filozófusé, ha jól emlékszem. Amúgy van rá válasz, mert a kérdés erőszakosan akarja ráhúzni a logika filozófiáját a mindenhatóság fogalmára, ami persze abban a filozófiában nemlétező fogalom. Amúgy az egyik legegyszerűbb válasz erre az, hogy teremt egy olyan követ, és mégis megemeli. És még vallásosnak se kell lenned ahhoz, hogy elfogadd ezt a választ. :)
De erre céloztam az előbb is, hogy nem csak ez a két út járható. Isten vagy drog.
Vagy elmész krisnásnak, és akkor megvan mind a kettő megfelelően nagy adagban. ;D
…akiknek ugyanúgy vannak isteneik. Előbbieknek több, mint az összes fő vallásnak együttvéve (átvették a hindukat, plusz hozzávágtak még pár sajátot, köztük a vallásalapítójukat, akinek nem tudom megjegyezni a valódi nevét). Ráadásul kiterjedtebb túlvilági mitológiával rendelkeznek, mint a judeo-keresztény mondakör. (Nem mindegy, melyik isten ránt le melyik alvilágba.)
Talán nem fogtok meglincselni, ha elmondom, hogy az első facepalm után ez ugrott be: ;D
Szerintem ezzel kifejezted jó párunk véleményét. :)
Btw, azt hittem, Isten mindenkit szeret és nem gyűlöl semmit.
Igazából attól függ, a Biblia melyik részét veszi az ember. A Talmudig tartó, keresztényeknek ószövetségi részben Isten az ultimate f*kalap, aki elvárja, hogy azt tedd, amit mond, akkor is, ha lehetetlen… hogy aztán kiröhögje a belét, amikor a felsülésért kinyír téged, a rokonaidat, az ismerőseidet és a háziállataitokat, majd nézi, ahogy a pokolban szenvedtek. Az újszövetségi meg nézőponttól függően egy tehetetlen idióta, akinek fogalma sincs arról, mi folyik odalenn, vagy egy gondos, szerető atya, aki akkor se rúg valagba, ha éppen kedélyes népirtást végzel. Mivel a könyv szövege nehezen értelmezhető, és tucatnyi módon fordítható (amit az angol nyelvűek bizonyítottak is), így gyakorlatilag olyannak írhatod le, amilyennek akarod.
Annak a "vallásnak" a főpapjait (vagy nemtudom micsodáit) valami nagyon vaskos könyvvel csapnám agyon.
OT 3 és alatta. Igen, ez a nevük. Nem, ne akard tudni, hogy ez mit jelent.
A jehovistás videót nem néztem meg, a hozzászólások alapján tényleg meredeknek tűnik, de majd csak otthon. Ezt általánosságban írtam
Nem annyira vészes. Az Őrtoronyban sokkal meredekebb dolgok vannak, leglaábbis abban a kettőben, ami eddig megfordult a kezemben, leplezetlen propaganda ment.