Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630162 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Érdekességek
« Válasz #4440 Dátum: 2017. április 12. - 15:08:13 »
Az már így is kb. a duplája a borítóárnak.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4441 Dátum: 2017. április 13. - 16:46:29 »
Számomra ez kicsit mindig rejtélyes, hogy mi vezérli ezeket a vevőket.
Nem tudnak angolul? Mert akkor ugye 5000-ért megvehetnék a külföldi kiadást. Vagy akkora gyűjtők, hogy csak a magyar kiadás érdekli őket, akkor hogyhogy lecsúsztak róla, csak nemrég kezdték el a gyűjtést?
Furcsa, hogy egy képregényrajongó kérdez ilyet. Ezért hívják gyűjtőknek őket. Mert mind kell nekik, nem csak a fele, nem csak az olcsón beszerezhető. Ha drágábban, akkor drágábban.  ;)

Ha nagyon rosszmájú akarnék lenni, akkor azt is felhozhatnám példának, hogy vannak emberek akik csak a magyar nyelvű, magyar alkotók által készített képregényeket gyűjtik, holott - a fenti logika alapján - olcsóbban tudnának sokkal jobban megírt és megrajzolt, utómunkázott amerikai képregényeket venni.
Nade nem vagyok rosszmájú, úgyhogy maradok annál a felvetésnél, hogy azért nem veszik, mert nem tudnak angolul.  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #4442 Dátum: 2017. április 13. - 20:04:33 »
Mi a gond a megfogalmazással? Mivel ezek mind hivatalos remakek és nem engedély nélküli rip-offok, így szerintem használható a jelző.
Engem is inspirál az ismerős matekházija, ha lemásolom óra előtt?  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4443 Dátum: 2017. április 13. - 20:55:21 »
Furcsa, hogy egy képregényrajongó kérdez ilyet.
Még furább, hogy egy képregényrajzoló.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #4444 Dátum: 2017. április 13. - 21:38:54 »
Mivel az adott karakterért, történetért rajongok, így igen, ameddig a két kiadás nem tér el minőségében, számomra másodlagos szempont, hogy a magyar, vagy angol nyelvű kiadás van meg. Ahogy pl. a Marvels-t sem vettem meg újra. De a Kravent igen mert ott a keménytáblás határozottan jobban nézett ki mint a sima tpb.
Míg aki a magyar alkotók munkájára kíváncsi azokat szeretné támogatni, azoknak nem létezik több alternatíva pont a piac kicsinysége miatt. Így az a szituáció teljesen más.

Ju: a háziban elfogadhatatlan, hogy más munkáját adod le, az élet más területein totál rendben van, amíg az eredeti alkotót megfizeted és feltünteted. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 13. - 21:50:43 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4445 Dátum: 2017. április 13. - 21:49:50 »
Míg aki a magyar alkotók munkájára kíváncsi azokat szeretné támogatni, azoknak nem létezik több alternatíva pont a piac kicsinysége miatt. Így az a szituáció teljesen más.
Ebben igazad van, itt nincs más alternatíva.
A gyűjtésben viszont nincs. Nem fog valaki egy amcsi TPB-t a magyarok közé rakni a sorban, azért, mert azt olcsóbban meg tudja szerezni. Szerintem mindenki külön kezeli a magyar és amcsi képregényeit, nem keveri.
A Marvels azért érdekes példa, mert egy kerek egész sztori, ha az megvan angolul, és magyarul nem kell, kihagyható végülis. Pl. az Old Man Logan is kihagyható, ha valakinek megvan eredetiben. De egy sort megtörni megint más dolog, kihagyni mondjuk a Marvel+8-at, mert az egyik sztori megvan belőle...

Todd

• Pókfej
« Válasz #4446 Dátum: 2017. április 13. - 21:53:13 »
De most az Arkhamról volt szó amiből indultunk. Tök ugyanez az eset. ;)
De nálam a Bosszú Angyalai sor is hiányos, ami nem tetszett kötet, simán eladtam.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4447 Dátum: 2017. április 14. - 00:52:34 »
Végülis igen... de ott meg a kötetek számítanak egy sornak.
De igaz, végülis önálló (nem folytatásos, egymásra épülő) köteteknél belefér.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4448 Dátum: 2017. április 16. - 12:47:53 »
Igen, szerintem köteteknél ez nem annyira gáz, habár pl. a Hellboy vagy Sandman esetében engem is zavar, hogy a sorozat félbe maradt és azóta pár kötet angolul van meg.
Hihi pók meg Marvel + sorokat én se bontok meg, csak max a különszámokat hagyom ki időnként.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4449 Dátum: 2017. április 18. - 18:10:03 »
Ju: a háziban elfogadhatatlan, hogy más munkáját adod le, az élet más területein totál rendben van, amíg az eredeti alkotót megfizeted és feltünteted. ;)
Az tény, hogy a háziban nem tünteted fel az eredeti szerzőt.  :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #4450 Dátum: 2017. április 18. - 19:38:28 »
Amúgy erről eszembe jutott egy középiskolai tanárom. Az és végi utolsó elektronika témazáró dolgozat nála a következőképpen nézett ki.
Kiosztott egy papírt egy rakás iszonyúan nehéz feladattal, amiknek a felét soha a büdös életben nem tanultuk, és a következőket mondta.
Másfél óránk van leadni a dolgozatot, és mindenki azt használ, és úgy oldja meg, ahogy tudja, lemehetsz a könyvtárba, telefonálhatsz, dolgozhatsz csapatban, ha rá tudsz venni egy tanárt, hogy oldja meg helyetted, az is rendben van, nincsen semmilyen szabály.
Mert az életben is pontosan így lesz, eléd raknak valamit, amiről fogalmad sincs, hogyan kell megoldani, és megadnak egy határidőt, és te addig úgy oldod meg a feladatot, ahogyan tudod, senki sem fogja soha elvárni, hogy csak csendben, egyedül, fejből dolgozz.
Nagyon meghatározó élmény volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4451 Dátum: 2017. április 18. - 21:41:25 »
És sikerült? És sikerült tanárt rávenni?

Todd

• Pókfej
« Válasz #4452 Dátum: 2017. április 19. - 10:26:30 »
Késő délután volt és már alig volt bent tanár, mi 5-en hatan oldottuk meg internet és elektronika könyvek segítségével. Szerintem kettes lett, de akkor az nekem bőven elég volt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4453 Dátum: 2017. április 24. - 12:55:38 »
Ez allati jo otlet! :D Amikor kezdtem junior fejlesztomernokkent, en is stresszeltem, mert azt hittem, onalloan kell mindent megoldanom. Aztan persze most mar jot nevetunk az ilyeneken, foleg akkor, amikor egyszerre 3-an dolgozunk egy probleman napokat es akkor mar nagyjabol ertjuk, mi van.  :lol:

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4454 Dátum: 2017. május 13. - 22:51:57 »
Kingpin kompatibilis képregény-csomagolás
https://youtu.be/Ty0FHTBFBt0

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4455 Dátum: 2017. május 14. - 06:37:05 »
Nem rossz. Bár azért kíváncsi lennék rá, hogy mennyien állnának neki beszerezni ilyen segédeszközöket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4456 Dátum: 2017. május 14. - 09:47:13 »
Nem vagyok híve az ennyire szoros csomagolásnak, egyenesen azon gondolkozom, hogy rendelek silver size kartont és fóliát a néhány sima méretű füzetemnek. A Kingpin kiadványainál pont az a jó, hogy annyira töpörtyűk, hogy pont jó nekik a current size, mert kényelmesen elférnek benne úgy, hogy a zacskó nem feszíti a lapokat sehol sem.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4457 Dátum: 2017. június 24. - 11:04:51 »
This is a joke. A real practical Joke.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4458 Dátum: 2017. július 01. - 21:51:53 »

VTomi

• Pókfej