Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 632355 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Érdekességek
« Válasz #500 Dátum: 2009. október 14. - 19:53:55 »
Na és mi van, ha valakit dicstelenül elhamvasztanak? Újrahamvasztják?  ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #501 Dátum: 2009. október 14. - 20:26:50 »
Miért Kaine, szerinted Dobónál, és Jannus Pannoniusnál volt valami, amit újratemethettek? :)
Egyébként van olyan, akit el se akarnak temetni, és pl az egyik kezét időnként elkezdik körbecipelni a városban és mutogatni. :)
This is a joke. A real practical Joke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #502 Dátum: 2009. október 14. - 20:30:58 »
Ne ez viszont szerintem sokkalta rosszabb mint ha tisztesség megadása nélkül temetnének el valakit. Amikor halottak egyes részeit kiállítják, vagy sokkalta rosszabb esetben kiárusítják mint Elvis vagy Michael Jackson haját, attól a falra tudnék mászni.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #503 Dátum: 2009. október 14. - 20:36:42 »
Ne ez viszont szerintem sokkalta rosszabb mint ha tisztesség megadása nélkül temetnének el valakit. Amikor halottak egyes részeit kiállítják, vagy sokkalta rosszabb esetben kiárusítják mint Elvis vagy Michael Jackson haját, attól a falra tudnék mászni.

Vagy Stalin és Lenin, de szerintem is, egyetértek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #504 Dátum: 2009. október 14. - 20:45:01 »
Mint amikor a felnégyelt embereket kitették a várkapura. Milyen morbid már.  :uhoh:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #505 Dátum: 2009. október 14. - 20:45:26 »
Középkori puzzle.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #506 Dátum: 2009. október 14. - 20:46:31 »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #507 Dátum: 2009. október 14. - 22:08:53 »
Mivel a keresztény hitvilágban is divat a Mennybemenetel és a templomok tele vannak a felhők fölül kukkoló angyalokkal mifelénk is igen durva egy dolog. Lsd az ominúzus Nagy Imre.

Na és mi van, ha valakit dicstelenül elhamvasztanak? Újrahamvasztják?  ;D

:lol:

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #508 Dátum: 2009. október 14. - 22:25:48 »
Az egész fejfa, újratemetés, temetőbejárás ott kezdődik, hogy egy adott ember hogy áll hozzá a halálhoz. A hozzáállását nagyon, vagy talán teljesen befolyásolja a hite, vallása, bár ez a kettő nem ugyanaz. Lehet sok mindent mondani, egyetérteni vagy nem, de én amondó vagyok, hogyha halálom után a testemet patkánynak öltözött goth-metálosok eszik meg egy csatornarendszerben, hát akkor tegyék, legalább az a test, ami csak egy otthonként szolgált nekem, örömöt nyújt nekik. Nem a test a lényeg, az csak egy eszköz, gyakorlatilag egy otthon. Persze számtalan helyen ezért megköveznének, és ezt nem úgy mondom, hogy mindenkit lehülyézek, aki ezzel nem ért egyet. Én a halálom után a testem minden darabját szeretném odaadni  mondjuk egy művészeti sulinak, vagy korboncnok-tanítványoknak. A temetőben csak egy kb. 1,5*2,3*3 méteres helyet foglalok el attól, aki szeretné, hogy el legyen temetve. A lényeg pedig tényleg abban van, hogyha otthon a karosszékben ülve nem tudsz egy elhunyt ismerősödre/családtagodra, akárkidre gondolni, akkor az már régen baj. Ehhez nem kell magadra tetoválni valaki nevét, nem kell a hamvait őrizgetni a polcon, és igen, szerintem nem feltétlenül kell hozzá temető sem. Persze ha az illető, aki meghalt, halála előtt megkér rá, hogy mondjuk temessem el... akárhol, mondjuk az USA-ban, akkor nyilván meg fogom tenni, mert tiszteletben tartom a kérését. De a lényeg ebben a sok katyvaszban, hogy nem a test a lényeg, ami egy fában nyugszik, még akkor sem, ha jelképként szolgál. Másrészt azért egy Szent Istvánkicsit másabb mint mondjuk Kabos, és ezzel egyiküket sem lehúzni, vagy felmagasztalni akarom.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #509 Dátum: 2009. október 14. - 22:55:24 »
Vagy Stalin és Lenin, de szerintem is, egyetértek.
Sztálin. Esz-té-á. Jézusom, már cirill betűsekkel is kezdik ezt az őrületet?
Amúgy Predashnak igaza van abban, hogy:
Idézet
ott kezdődik, hogy egy adott ember hogy áll hozzá a halálhoz
Egy realista nyugati embernek sok esetben tökmindegy, hogyan temetnek el valakit. Egy kínainál meg megszokott, hogy ott a házioltár az ősök tiszteletére, Japánoknál, hogy időről időre odaállnak kezükben füstölővel legalább a közvetlen felmenők sírja elé, még a nem vallásosak is. Kultúra és egyéni felfogás kérdése. Ha valakit újra akarnak temetni, temessék. Aki ki akar menni rá, menjen. Aki írni akar róla, írjon. A vallás vagy a halálhoz való hozzáállás aspektusai közül ez az, ami annyira szubjektíven ítélendő dolog, hogy ennyit vitázni tartom róla a legfeleslegesebb dolognak.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #510 Dátum: 2009. október 15. - 07:42:03 »
Szerencsére ez nem egy vérre menő vita. :) És az se baj, ha nem győzök meg senkit, én csak más aspektusból akartam megvilágítani a dolgot.

Predash, ez az egész Poe újratemetéséből indult ki, akit nem egy az egybe temettek újra, hanem csak a viasztestmásolatát. Szóval az egésznek a kiindulópontja pont nem az volt, hogy magát a testet temetik-e újra, hanem maga az elv.

Ju

• Pókfej
« Válasz #511 Dátum: 2009. október 15. - 09:32:35 »
Ha neked mindegy, akkor csókolom. :) Nincs miről beszélnünk. :) De azt értsd meg, hogy ezzel nem mindenki van így!
Nem arról van szó, hogy nem értem mások véleményét. ;) De ez nem jelenti azt, hogy nem fejtem ki a sajátom és nem tárom fel azokat az aspektusokat, amik szerintem következetlenek.

Vidd tovább ezt a gondolatot, másokat is zavar ez, csak valakik ezt így akarják kifejezni, hogy egy méltó sírhelyet kreálnak, mégha nincsenek is ott a csontjai. :)
Ez az, ami szerintem nem logikus, mert semmit nem tesznek jóvá, legfeljebb a saját lelkiismeretüket simogatják. Tehát valójában nem a halottért teszik, hanem saját magukért. Mondjuk még ezzel sincsen baj, csak legyenek őszinték magukhoz és ne ámítsák magukat azzal, hogy valaki másért tették. ;)
De ha visszamegyünk Poe-hoz, ott annyi a problémám, hogy miért kell neki pont sírhelyet emelni, miért nem valami emlékművet, emlékmúzeumot, stb. Szerintem azzal jobban kifejeznék a tiszteletet, amit meg akarnak adni. :)

Idézet
(nem értem miért ragadsz le mindig a csontoknál? :) )
Írhatnék rothadó hullát is, de az még szerintem is tiszteletlenség lenne. ;D

Idézet
De a lényeg ebben a sok katyvaszban, hogy nem a test a lényeg, ami egy fában nyugszik, még akkor sem, ha jelképként szolgál.
Ezzel egyetértek. ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #512 Dátum: 2009. október 15. - 09:52:33 »
Szerintem nem következetlen, viszont annyira más megközelítésből nézzük a dolgokat, hogy mostmár tényleg zsákutcába futottunk mindkét állásponttal.

-----------

De ha visszamegyünk Poe-hoz, ott annyi a problémám, hogy miért kell neki pont sírhelyet emelni, miért nem valami emlékművet, emlékmúzeumot, stb. Szerintem azzal jobban kifejeznék a tiszteletet, amit meg akarnak adni. :)

tulajdonképpen ez már egy kicsit szőrszálhasogatás is. Milyen szempontból tér el egy síremlék, és egy emlékmű? mindkettő kegyeleti hely, nem? Csak az egyikből csak egy lehet, és ezért sokkal fontosabb, miközben egy emlékműből lehet akármennyi.
Mellesleg meg olvasd el a cikket, az emlékmúzeum szervezte a jelképes újratemetést, szóval miért emeltek volna még egy emlékmúzeumot?
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 15. - 10:06:06 írta grey gargoyle »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #513 Dátum: 2009. október 15. - 11:15:04 »
Ez utóbbiak ismeretében viszont akkor egy kicsit reklámszaga van az egésznek...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #514 Dátum: 2009. október 15. - 11:57:51 »
Igen, ezt írta Ben is az elején rögtön, úgyhogy körbeértünk.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #515 Dátum: 2009. október 16. - 00:11:45 »
Nézzétek meg nagyban. Az internet router-szintű térképe:

Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #516 Dátum: 2009. október 16. - 06:23:57 »
Oké, most már csak magyarázd el mit látunk a képen, mert ez a kör így nekem full kocka.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #517 Dátum: 2009. október 16. - 07:13:19 »
Miért, szerinted amit zozi a számítástechnikával kapcsolatban eddig mutogatott az nem volt full kocka?  ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #518 Dátum: 2009. október 16. - 08:11:06 »
Ez azt jelenti, hogy néhány nagygép a központja az egész internetnek? És a színek mit jelentenek?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #519 Dátum: 2009. október 16. - 08:48:27 »
Igen ezt azért magyarázd el mert szerintem nem én voltam az egyetlen aki azt hitte, hogy ez valami kémiai kötést ábrázoló izé.  ;D Egyébként én úgy tudtam, hogy az internetnek nincs központja.  ;)