Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630324 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Érdekességek
« Válasz #580 Dátum: 2009. november 10. - 22:34:03 »
Mindig tudtam: a japánok állatok. De azért 2.15-nél történik valami nagyon vicces.  ;D

http://www.mommo.hu/media/Leforrazott_japanok

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #581 Dátum: 2009. november 10. - 22:44:54 »
Heh megérdemlik  :twisted: mármint ...szegények :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #582 Dátum: 2009. november 10. - 22:50:16 »
Nos, akkor leszögezném, hogy alant OBJEKTÍV megállapítások következnek.

A vírus veszélyesebb, mint a sezonális influenza vírusok, főleg azért is, mert míg a simák tartalmaznak egy virulencia faktort, ami megbetegít, ez akár egyszerre többet is. De egyébként a szakma véleménye valóban az, hogy erősen túl van fújva a dolog, nem kell közel sem úgy félni tőle mint amilyen pánikban vannak egyes emberek. Ha normális immunrendszered van, nem vagy nagyon idős, terhes anya, immunlegyengült, súlyos rákos vagy hasonló, nem lenne szabad, hogy ne győzd le a vírust mindenféle káros szövődmény nélkül. Azért akik belehaltak eddig nálunk, és a világ nagy részén mind olyanok voltak, akik valamiért beleesnek a fenti, vagy valami másért erősen veszélyeztetett csoportba.

Maga a vakcina ugyanúgy készül, mint ahogy 20 éve a vírus elleni vakcinák. Félni nem kell tőle, mert elölt kórokozót tartalmaz, minden más ami benne van, szokványos anyag, amivel már mindenki találkozott más oltásokban, csak nem tud róla. Szóval ha nem történt valami fatális hiba a vakcina elkészítésében (aminek a lehetősége minden, kötelezően adott vakcina esetében is ugyanúgy fenntáll), vagy nem vagy hiperérzékeny (egyszóval allergiás) a vakcina valamely komponensére, akkor nem lesz tőle bajod. Nálunk a fél évfolyamot már beoltották és mindneki jól van. :)
Én is feliratkoztam, de lehetséges, hogy higanyérzékeny vagyok, így nem mertem beadatni, nehogy kapjak valamilyen anafilexiás shockot, de ha ki tudnám vizsgáltatni, hogy tutira nem vagyok érzékeny a higanyra, biztosan beadatom.

Az már más kérdés, hogy érdemes-e oltatni magunkat. Egyrészt, mivel mi nem vagyunk különösebben veszélyeztetettek, másrészt meg ez a vakcina közel sem olyan hatékony, mint mondjuk egy torokgyík elleni, vagy hepa B elleni. A virológus prof szerint olyan 70%-ban ad védettséget, de ezek is csak becsült adatok.

Idézet
Ez az ami nekem is szúrja a szemem, de veszettül. Állandóan naprakész infókat kapsz róla hogy itt meg itt hányan haltak meg, de arról hogy mondjuk tavaly a sima influenzában mennyien haltak meg arról totális hírzárlat van, egy büdös statisztikai adatot nem mondanak összehasonlítás végett sem.
Nincs hírzárlat és nem fogják a nép orra alá nyomni, hogy vazzeg rettegjél az influenzától, mert az utóbbi 10 évben közvetve már több 10 ezren haltak meg tőle...egyszerűen ez szerintem megszokott dolog, míg ez a h1n1 újdonság volt, felkapta a tévé, ennyi az egész. Valóban a sima influenzába is belehaltak már jópáran, már biztosan többen mint ebbe...az igaz, hogy nem ilyen gyorsan.

Most ez olyan, hogy mondják sokan, hogy jajj, régen nem volt ilyen sok tumor bla-bla. Egyrészt Csernobil valóban megdobta 20-30%-kal a tumoros haláleseteket, de biza régen is nagyon sok ember halt meg tudmorban, csak sokan nem is tudtak róla miben haltak meg, mert ki sem voltak rendesen vizsgálva, vagy még olyan fejletlen volt az orvostudomány. Már maga Hippocrates írta le az első tumoros betegeket. Ugyanúgy nincsenek így előtérben a sima influenzés esetek, pedig ha valami gebasz van az immunrendszereddel és el van hanyagolva a kezelése, bizony abba is bele lehet halni.

Sepi: Azt tudtam, hogy szereted az összeesküvés elméleteket, de azért ennyire valótlan, meredek dolgokban nem kéne hinni. Persze bármi lehetséges, az ilyen cégeknek megvannak az eszközeik, hogy hasonló vírus törzseket kifejlesszenek, de ha ez tényleg így van, a világtörténelem top3 legnagyobb disznósága között van a helye.

Idézet
a sok antibiotikum hatására ( nem elsősorban az emberek által szedett, hanem a tenyésztett áltaokba tömött töménytelen antibiotikum  miatt) szelektálódnak, erősebbé fejlődnek (mutálodnak) a vírusok (elég gyorsan mutálodhatnak a vírusok).
Izé...vírus meg antibitoikum? Antibiotikum kezelés hatástalan minden vírusra! Az viszont sajnos tényleg igaz, hogy ebben az agyonszennyezett, mindenféle iparral tönkrevágott környezetben a vírusok is sokkal könnyebben mutálódnak mint régen.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #583 Dátum: 2009. november 11. - 11:31:52 »
Nekem is vannak elsőkézből infoim az oltóanyagról, anyám már hetek óta foglalkozik vele (ő gyógyszerész egy érdekképviseletnél). Amíg én azt hallom, hogy maga a vakcina önmagában nem hatásos (vannak olyan infok, hogy akkor hatásos, ha a sima influenza elleni oltással egyidőben adják be) és az államnak az a feladata, hogy eladja azt a 6millió darabot, amit legyártatott (hogy legyen miből fedezni a gyártást), amíg a gyógyszerészek is azt mondják, hogy nem oltatják be magukat ezzel a dologgal, addig köszönöm én sem.

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #584 Dátum: 2009. november 11. - 12:24:11 »
Nekem is vannak elsőkézből infoim az oltóanyagról, anyám már hetek óta foglalkozik vele (ő gyógyszerész egy érdekképviseletnél). Amíg én azt hallom, hogy maga a vakcina önmagában nem hatásos (vannak olyan infok, hogy akkor hatásos, ha a sima influenza elleni oltással egyidőben adják be) és az államnak az a feladata, hogy eladja azt a 6millió darabot, amit legyártatott (hogy legyen miből fedezni a gyártást), amíg a gyógyszerészek is azt mondják, hogy nem oltatják be magukat ezzel a dologgal, addig köszönöm én sem.
Hát ez a vélemény közel sem általános gyógyszerész körökben sem (személyes tapasztalatok szerint). Ha az állam mindenképp ki akarná osztani, akkor kötelezővé tennék és kész. Utóbbit nem teszik meg amíg nem muszály, mert már nem az átkosban vagyunk. Több százezer embert oltani egyszerűbb és SOKKAL olcsóbb, mint 5-6 millió emberre elég Tamiflut meg egyéb antivirális készítményt tartani, ha mégis lenne járvány.

Körülöttem az egész irodát beoltották kb (közvetlen közelemben 1 tucat meg a családjuk); így kb az 50 emberből 1 db feküdt ki influenza gyanús tünetekkel 2 napra, de őt meg be se kellett volna oltania az orvosának szerintem mert már előtte rosszul volt (gondolom ezt nem kötötte az orvos orrára).

Ha beoltatod magad, akkor a véd az új - pandémiás - influenzától, ettől még a szezonálist (ami ellen minden évben oltanak kb) ugyanúgy elkaphatod... csak azoknál általában nincsen 39 fokos láz, nem támadja annyira a fiatalabb szervezetet és nincsenek olyan durva szövődmények (egyik kollega elkapta, "kifeküdte" nem foglalkozott vele - aztán egyszercsak eltűnt egy időre, mert valami brutális hólyagok jöttek ki a torkában és kb fulladozott; az orvosok ekkor kötötték össze a dolgot).

Magamrészéről: én gondolkodom rajta, hogy beoltatom magam mert ez egy irodaház (pont mint az iskola) hatalmas közös légtér,stb és voltak már itt új influenzás esetek; csak akadályoz a dologban hogy 5 éve nincs háziorvosom. :D
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 11. - 12:28:05 írta salander »

Ju

• Pókfej
« Válasz #585 Dátum: 2009. november 11. - 13:01:08 »
Hát ez a vélemény közel sem általános gyógyszerész körökben sem (személyes tapasztalatok szerint).
A budapesti gyógyszerészek között azért eléggé gyakori, anyám napi kapcsolatban van velük.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #586 Dátum: 2009. november 11. - 13:06:40 »
Nálam most ment át az egész H1N1 mizéria marketingfogásba. Ugyanis ráleltem a plüss Sertés Influenzára (a kaki és pisi plüss után ez a morbiditás legújabb kategóriája)

Nem elég hogy beledöglesz, de előtte meg magadhoz is ölelheted. 7.95 dollárért árulják.

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #587 Dátum: 2009. november 11. - 13:21:43 »
A budapesti gyógyszerészek között azért eléggé gyakori, anyám napi kapcsolatban van velük.

Majd írok még, hogy mik az aktuális fejlemények.

Itt vannak újinfluenzás megbetegedések, egy halom oltott meg nem oltott ember: majd dokumentálom... ha láthatóan a nem oltottak dőlnek ki a sorból akkor működik az oltás. :]

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #588 Dátum: 2009. november 11. - 13:39:57 »
salander, te milyen munkakörben is dolgozol? A pandémiás kifejezés valami egészségügyi végzettségre hajlamosít. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #589 Dátum: 2009. november 11. - 13:43:56 »
Izé...vírus meg antibitoikum? Antibiotikum kezelés hatástalan minden vírusra! Az viszont sajnos tényleg igaz, hogy ebben az agyonszennyezett, mindenféle iparral tönkrevágott környezetben a vírusok is sokkal könnyebben mutálódnak mint régen.
Bocsánat! :-[ Elnézést kérek mindenkitől! Igen itt hülyeségeket beszéltem: az antibiotikum elsősorban baktériumoknál használ. Később eszembejutott, hogy hülyeséget írtam, csak akkor már túl késő( vagy inkább kora ) volt ahhoz, hogy a géphez üljek. A lényeg, hogy az ember elkényelmesedése miatti új ( hosszútávú vizsgálatnak nem kitett) vegyszerek, eljárások, stb. miatt a gyorsan mutálódó vírusok ellenállóbbak lesznek. Nem is elsősorban a genetikai mutáció az ami részt vesz ebben, habár a vírusoknál nem, de ezek elég ritkák, viszont az epigenetikai mutációk nagyon is gyakoriak.Ezek nem elsősorban a vírusokat fejlesztik tovább, hanem az emberi szervezetet gyengítik.
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 11. - 13:45:44 írta Psycho »

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #590 Dátum: 2009. november 11. - 13:45:52 »
salander, te milyen munkakörben is dolgozol? A pandémiás kifejezés valami egészségügyi végzettségre hajlamosít. :D
Közgazdász vagyok. Jelenleg egy bankban adminisztrációs munkatárs (szakmai gyakorlat). Csak sokat olvasok meg vannak orvos / biológus barátaim. :]

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #591 Dátum: 2009. november 11. - 14:05:51 »
Hmm, akkor tévedtem a végzettségeddel kapcsolatban.  :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #592 Dátum: 2009. november 12. - 07:33:26 »
Epidemic, pandemic
nem kell ehhez egyetemistának lennni, elég némi angol tudás...
This is a joke. A real practical Joke.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #593 Dátum: 2009. november 12. - 18:53:34 »
Nálam most ment át az egész H1N1 mizéria marketingfogásba. Ugyanis ráleltem a plüss Sertés Influenzára (a kaki és pisi plüss után ez a morbiditás legújabb kategóriája)

Nem elég hogy beledöglesz, de előtte meg magadhoz is ölelheted. 7.95 dollárért árulják.
:omg: :shocking: Te jóságos.... ekkora butaságok  :stupid:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #594 Dátum: 2009. november 12. - 22:22:36 »
nézzétek jövő héten a fábry show-t, bemutatja benne a többi plüsh vírust és baktériumot is. Lehet kapni vérhast is, pestist is, aztán lehet ajándékozgatni egymásnak, meg cserélgetni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #595 Dátum: 2009. november 12. - 22:27:02 »
Ez fogja kipusztítani az emberiséget, nem a H1N1.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #596 Dátum: 2009. november 12. - 22:32:21 »
nézzétek jövő héten a fábry show-t, bemutatja benne a többi plüsh vírust és baktériumot is. Lehet kapni vérhast is, pestist is, aztán lehet ajándékozgatni egymásnak, meg cserélgetni.

Ezt honnan tudod? amúgy én kb rendszeresen nézem a műsorát, de azért jó hogy szóltál ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #597 Dátum: 2009. november 12. - 22:33:17 »
mivel ott voltam a forgatásán tegnap :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #598 Dátum: 2009. november 12. - 22:48:17 »
aztán lehet ajándékozgatni egymásnak, meg cserélgetni.
:lol: :lol:
mivel ott voltam a forgatásán tegnap :)
Tényleg? Danubiusos polóban?  :D Hagyta szóhoz jutni Vadonékat?  :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #599 Dátum: 2009. november 12. - 23:25:44 »
höhö :) Kaptam danubiusos pólót, de nem vettem fel. :) Mert én slágeres vagyok :) (de valszeg azt sem vettem volna fel  :hehe:)