Nos, akkor leszögezném, hogy alant OBJEKTÍV megállapítások következnek.
A vírus veszélyesebb, mint a sezonális influenza vírusok, főleg azért is, mert míg a simák tartalmaznak egy virulencia faktort, ami megbetegít, ez akár egyszerre többet is. De egyébként a szakma véleménye valóban az, hogy erősen túl van fújva a dolog, nem kell közel sem úgy félni tőle mint amilyen pánikban vannak egyes emberek. Ha normális immunrendszered van, nem vagy nagyon idős, terhes anya, immunlegyengült, súlyos rákos vagy hasonló, nem lenne szabad, hogy ne győzd le a vírust mindenféle káros szövődmény nélkül. Azért akik belehaltak eddig nálunk, és a világ nagy részén mind olyanok voltak, akik valamiért beleesnek a fenti, vagy valami másért erősen veszélyeztetett csoportba.
Maga a vakcina ugyanúgy készül, mint ahogy 20 éve a vírus elleni vakcinák. Félni nem kell tőle, mert elölt kórokozót tartalmaz, minden más ami benne van, szokványos anyag, amivel már mindenki találkozott más oltásokban, csak nem tud róla. Szóval ha nem történt valami fatális hiba a vakcina elkészítésében (aminek a lehetősége minden, kötelezően adott vakcina esetében is ugyanúgy fenntáll), vagy nem vagy hiperérzékeny (egyszóval allergiás) a vakcina valamely komponensére, akkor nem lesz tőle bajod. Nálunk a fél évfolyamot már beoltották és mindneki jól van.

Én is feliratkoztam, de lehetséges, hogy higanyérzékeny vagyok, így nem mertem beadatni, nehogy kapjak valamilyen anafilexiás shockot, de ha ki tudnám vizsgáltatni, hogy tutira nem vagyok érzékeny a higanyra, biztosan beadatom.
Az már más kérdés, hogy érdemes-e oltatni magunkat. Egyrészt, mivel mi nem vagyunk különösebben veszélyeztetettek, másrészt meg ez a vakcina közel sem olyan hatékony, mint mondjuk egy torokgyík elleni, vagy hepa B elleni. A virológus prof szerint olyan 70%-ban ad védettséget, de ezek is csak becsült adatok.
Ez az ami nekem is szúrja a szemem, de veszettül. Állandóan naprakész infókat kapsz róla hogy itt meg itt hányan haltak meg, de arról hogy mondjuk tavaly a sima influenzában mennyien haltak meg arról totális hírzárlat van, egy büdös statisztikai adatot nem mondanak összehasonlítás végett sem.
Nincs hírzárlat és nem fogják a nép orra alá nyomni, hogy vazzeg rettegjél az influenzától, mert az utóbbi 10 évben közvetve már több 10 ezren haltak meg tőle...egyszerűen ez szerintem megszokott dolog, míg ez a h1n1 újdonság volt, felkapta a tévé, ennyi az egész. Valóban a sima influenzába is belehaltak már jópáran, már biztosan többen mint ebbe...az igaz, hogy nem ilyen gyorsan.
Most ez olyan, hogy mondják sokan, hogy jajj, régen nem volt ilyen sok tumor bla-bla. Egyrészt Csernobil valóban megdobta 20-30%-kal a tumoros haláleseteket, de biza régen is nagyon sok ember halt meg tudmorban, csak sokan nem is tudtak róla miben haltak meg, mert ki sem voltak rendesen vizsgálva, vagy még olyan fejletlen volt az orvostudomány. Már maga Hippocrates írta le az első tumoros betegeket. Ugyanúgy nincsenek így előtérben a sima influenzés esetek, pedig ha valami gebasz van az immunrendszereddel és el van hanyagolva a kezelése, bizony abba is bele lehet halni.
Sepi: Azt tudtam, hogy szereted az összeesküvés elméleteket, de azért ennyire valótlan, meredek dolgokban nem kéne hinni. Persze bármi lehetséges, az ilyen cégeknek megvannak az eszközeik, hogy hasonló vírus törzseket kifejlesszenek, de ha ez tényleg így van, a világtörténelem top3 legnagyobb disznósága között van a helye.
a sok antibiotikum hatására ( nem elsősorban az emberek által szedett, hanem a tenyésztett áltaokba tömött töménytelen antibiotikum miatt) szelektálódnak, erősebbé fejlődnek (mutálodnak) a vírusok (elég gyorsan mutálodhatnak a vírusok).
Izé...vírus meg antibitoikum? Antibiotikum kezelés hatástalan minden vírusra! Az viszont sajnos tényleg igaz, hogy ebben az agyonszennyezett, mindenféle iparral tönkrevágott környezetben a vírusok is sokkal könnyebben mutálódnak mint régen.