Szerző Téma: Y, az utolsó férfi  (Megtekintve 332307 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Vertigo
« Válasz #620 Dátum: 2010. december 04. - 20:57:50 »
A Prédikátor nekem sem tünt öncélúnak, habár csak keveset olvastam belőle (nagyjából az elejétől a kiadott részekig), a Világ végezetéigben lévő Istennel való beszélgetés kifejezetten telitalálat volt.
Viszont a Chronicles of Wormwood után erőteljes kételyeim vannak afelől, hogy Ennisnek van bármilyen vallásos érrzelme.
http://geekz.blog.hu/2008/10/30/chronicles_of_wormwood

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #621 Dátum: 2010. december 04. - 21:45:29 »
Egyértelmű, hogy Ennis már be van skatulyázva. Ha azt akarja, hogy egy írása sikeres legyen, még rá kell tennie egy lapáttal a már megismert botrányaira. Ugyanez megfigyelhető a Prédikátornál is, ahol szinte minden egyes sztorinál egyre durvább dolgokat ír, mutat be.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #622 Dátum: 2010. december 04. - 21:59:01 »
Az a fényes fazon nem Jézus volt.

Akkor megnyugodtam. Lehet mégis venném a sorozatot, mert addig tetszett.
"Live for nothing or die for something, your call."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #623 Dátum: 2010. december 04. - 22:01:17 »
Inkább az önkontroll fokozatos eltűnésének venném, ahogy a népszerűsége növekedésével egyre inkább eltűnt fölüle a szerkesztői felügyelet.
Ennis amúgy nyíltan ateista, ami egy kamaszkori anarchista lázadásból maradt rá még Írországból. A vallás intézményére is úgy tekint, mint a féktelen erőszakra: egy számára érthetetlen szélsőséges társadalmi túlreagálásra (vagyis az írásai részben kicsit esettanulmányok is egy fiktív univerzum keretein belül, ami még mindig jobb, mint amikor "hangulateszköz" lesz belőle, mint teszem azt egy meg nem nevezett nőgyűlölő állampárti felkapott író esetében...). És ebből a szempontból soha nem is volt álszent, ha megkérdezik, elég őszintén beszél róla, bár róla átlagban elmondható, hogy elég értelmesen, ugyanakkor a legteljesebb nyíltsággal kimondja a véleményét bármiről.
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 04. - 22:03:16 írta talgaby »

kzoli

• Sakál
« Válasz #624 Dátum: 2010. december 05. - 20:28:11 »
Szerintem is jó ötlet volt a novemberi képregény-akció,mert így akik kevesebb pénzt áldoztak képregényvásárlásra azelőtt,most meg tudták venni,sőt esetleg megszerették a Vertigó eddigi számait. Talán várják is Y folytatását,amit én is nagyon várok. ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #625 Dátum: 2010. december 05. - 20:58:43 »
sőt esetleg megszerették a Vertigó eddigi számait.

Jelen. A multkori rendelésnél csak ezért vettem Vertigokat. Mivel a sztorikkal előzetes találkozásom nem volt de még azóta sem mert még nem került sor rájuk.

Jelenleg DeathNote 4  8)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #626 Dátum: 2010. december 05. - 23:49:12 »
Csak a 4? Én már alig várom, hogy jöjjön a 9. :D

Témához: Preacher külön kötet igencsak faintos lenne. Amúgy azzal nem értek egyet, hogy nem olyan durva az első bevezető történet, mint mondjuk az a sztori, ami megjelent. Jesse szempontjából lehet, de más karakterek szempontjából eléggé durva az is...ráadásul van benne egy akkora morbid poén megint, hogy az valami hihetetlen.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #627 Dátum: 2010. december 06. - 09:02:10 »
Igazából szerintem ponthogy kissé visszafogottabb a megjelent történet, mint a korábbiak.
Nem tobzódik a hullákban, meg a morbid poénokban, de pont ezért jóval reálisabb az egész. Gondolom ehelyett a későbbiekben ismét az elborúlt f*szságokra gyúrtak rá.

venom75

• Pókfej
« Válasz #628 Dátum: 2010. december 06. - 09:05:58 »
Én megjelenéseknél megvettem mind a 4 Vertigót ,egyből el is olvastam , de engem nem ragadtak  magukkal ezek a történetek. Nekem személy szerint nem nagyon tetszettek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #629 Dátum: 2010. december 06. - 19:05:38 »
Az Y sem?

pepo: melyik az?

Todd

• Pókfej
« Válasz #630 Dátum: 2010. december 06. - 19:07:23 »
Ugyan Kaine, mi más lehetne, mint a "b*szdmeg magad"? :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #631 Dátum: 2010. december 06. - 19:19:45 »
Ja, persze, hogy is felejthettem el.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #632 Dátum: 2010. december 06. - 19:27:07 »
Van egy tippem. :cavinton: ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #633 Dátum: 2010. december 06. - 21:14:13 »
mi más lehetne, mint a "b*szdmeg magad"? :lol:
Én is mindig azt a részt emlegetem... mondjuk már egyre kevésbé vicces és egyre inkább elborult f*ság. :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #634 Dátum: 2010. december 06. - 21:33:02 »
Ezt úgy hívják, hogy szellemi érettség. Nem kel aggódnod, egy idő után az emberek nagyja 30 éves kora előtt átesik rajta. Legalábbis a nőneműek biztos. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #635 Dátum: 2010. december 06. - 21:45:10 »
Illetve a legjobb poén is nulla lesz, ha sokat mondják.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #636 Dátum: 2010. december 06. - 22:47:55 »
Nem, én nem azon röhögtem hatalmasat. Ami nekem nagyon vicces volt, az igazából nem is poénnak volt szánva, inkább drámai pillanatnak.

Konkrétan arra gondolok, amikor a szétlőtt fejű Curt Kobain rajongó srác seriff faterja a mentőben sok év után végre hozzászól a szánalmas fiúhoz. A fegyvert kéri, a srác megörül, hozza, mint a táltos, (közben ilyen gondolatok villannak át az olvasó fején, hogy az öreg összeszedi magát, aztán valahogy mindenkiből kitapossa még a szart is) erre a fickó fejbelövi magát. :D
Valahogy a pillanat előtti szövegek, a nyelvezet, a rajzok, az egész szituáció számomra egy hatalmas morbid poén volt. Fél percig biztos röhögtem rajta.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #637 Dátum: 2010. december 06. - 22:54:48 »
Bár Ennis is biztos poénnak szánta, én azon nem tudtam röhögni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #638 Dátum: 2010. december 07. - 16:23:37 »
Ezt úgy hívják, hogy szellemi érettség. Nem kel aggódnod, egy idő után az emberek nagyja 30 éves kora előtt átesik rajta. Legalábbis a nőneműek biztos. :)
Ezt dícséretnek veszem. ;)  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #639 Dátum: 2010. december 07. - 16:32:47 »
A fegyvert kéri, a srác megörül, hozza, mint a táltos, (közben ilyen gondolatok villannak át az olvasó fején, hogy az öreg összeszedi magát, aztán valahogy mindenkiből kitapossa még a szart is) erre a fickó fejbelövi magát. :D
Én sejtettem, hogy öngyilkos akar lenni, így ez nálam nem szólt akkorát.
Gondoltam, hogy a saját farkával a seggében nem indul el igazságot osztani.
Ami még felmerült bennem, hogy a kölköt (is) lelövi.
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 07. - 17:25:54 írta Todd »