Szerző Téma: Y, az utolsó férfi  (Megtekintve 336039 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Vertigo
« Válasz #380 Dátum: 2010. március 27. - 14:55:21 »
Bocsáss meg, de Te, Kiadó vagy.
Ezt az érvet soha az életben nem értettem. Ha odaadnám egy edzőtársamnak a pénzt, és ő csinálná meg, akkor jobban éreznéd magad? Miért változik meg az én szerepem attól, hogy kiadó vagyok? Ez mindösszesen azt jelenti, hogy nekem van lehetőségem arra, hogy egyáltalán nekem megadják rá a jogokat. Többször hallottam már ezt érvként, de mindig tágra nyílt szemmel néztem.
Én= kiadó. Kiadó=én. Ha a kiadó elbukja a pénzt, én bukom el. What's the difference?

A HihiPók csak érzékeltető példa volt, a Vertigo közönsége nem gyerekekből áll.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #381 Dátum: 2010. március 27. - 15:02:44 »
Ebben a dologban nem fogunk közös nevezőre jutni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #382 Dátum: 2010. március 27. - 15:05:08 »
De egy magyarázatot azért adhatnál rá.  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #383 Dátum: 2010. március 27. - 15:05:57 »
Inkább nem, mert nem akarok belemenni egy olyan vitába, amelyben egyik felet sem lehet meggyőzni.

tyler78

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #384 Dátum: 2010. március 27. - 15:08:08 »
Szia, én új vagyok itt (legalábbis a fórumon), csak emiatt csekkoltam be. Szóval én személy szerint támogatom az ötletet, jelezd hová lehet utalni a 4000pénzt aztán meglátjuk mi lesz...Nekem ennyi pénzt megérne annak a lehetősége, hogy itthon is megjelenjen az Y és talán feltámadjon az érdeklődés a felnőtt képregények iránt (meg hát a menyassonyom is nagyon rágja a fülem a folytatás miatt)...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #385 Dátum: 2010. március 27. - 15:10:10 »
Szerintem rossz ötlet. De ha ezen múlik, akkor adok rá pénzt. Négyezret nem, annyi nekem nem fér bele, de 1000-1500 igen.

Tényleg, ha nyereséges lesz a kötet, akkor kapunk a profitból? :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #386 Dátum: 2010. március 27. - 15:15:11 »
Szia!

Örülök, hogy hozzászóltál emiatt. Pontosan erre gondoltam, hogy bizonyára vannak olyanok, akik nem a "mellékest" nézik elsősorban, vagyis Ben érveit a borítóárral, meg ilyeneket (mint ahogy talgabyn kívül nem sokan nézik egy könyv megvételekor azt, hogy az amazon.com-on szállítással együtt mennyibe kerül ugyanaz angolul), hanem mindent félretéve azt mondják, amit én, hogy a folytatás igenis megér egy ekkora egyszeri minimális összeget.

Ben, szerintem csakis a szemlélettel van a baj. Hogy te ezt az összeget hozzáadod a következő kötethez, és úgy nézed, mennyiért kapod meg. Holott, ha bejön, és folyamatában jelenik meg, akkor mondjuk 10 kötet alatt ez már csak 2-400 ft ugye, arra meg kitérni sem akarok, hogy ha annyira nyereséges lesz, hogy nem is lesz szükség a plusz 400.000-re, akkor simán vissza is lehet kapni ugyanazt a pénzt mindenkinek.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 27. - 15:17:08
Szerintem rossz ötlet. De ha ezen múlik, akkor adok rá pénzt. Négyezret nem, annyi nekem nem fér bele, de 1000-1500 igen.
Ez is egy elképzelés, hogy ki mennyit ad bele, aztán, ha összejön a 400, kezdjük, ha nem, nem. De egyértelműen nehezebb lenne így összehozni, mert akkor elsőre senki se mondana 4-et.
Idézet
Tényleg, ha nyereséges lesz a kötet, akkor kapunk a profitból? :)
Még ezt is el lehetne intézni, ja. Ebben az esetben pedig mégis számítana, hogy ki mennyit adott bele. :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 27. - 15:17:08 írta kaine »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #387 Dátum: 2010. március 27. - 15:21:25 »
Tomi elnézést kérek hogy elborult az agyam, és emiatt talán durvább voltam, de ami a szívemen az a számon (vagy a billentyűzetemen). Nagyon remélem, hogy bejön a kezdeményezésed, de ezzel kapcsolatban továbbra is fennáll egy dolog, amit te magad mondtál ki az imént:

ha bejön

Na ez az. Az előző kötetek fogyásai alapján vannak kétségeim. És tényleg bocsánat.  :-[

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #388 Dátum: 2010. március 27. - 15:30:51 »
Semmi gond, Ben.  ;)
Tagadhatatlan, hogy nem kicsit van benne a bukta esélye, de most, hogy a Sandman és a Watchmen is hasít (persze nem kis köze van hozzá a terjesztésnek), most, hogy eljutottunk odáig a képregényekkel, hogy a vevők már válogatnak, nem mindent vesznek meg, és különben is csökkent talán a választék (nem a darabszám, hanem a címekből már nincs annyi), nem tűnik esélytelennek újra megpróbálni. Gondolhatod, hogy én se dobnék ki 300.000-t az ablakon, különösen nem egyetlen kötet miatt. Azért hiszek benne, hogy nem feltétlenül fog ez ugyanúgy végződni, mint a Vertigo antológia. Ahogy azt sem lehet megmondani, hogy ugyanaz nem fogyott volna-e jobban, ha nem antológia, hanem csak Y.

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #389 Dátum: 2010. március 27. - 16:20:31 »
Nekem is megérne a dolog 4000 Forintot. Akár már holnap utalom a pénzt. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #390 Dátum: 2010. március 27. - 16:44:31 »
Az a baj, hogy semmi garancia nincs semmire. Mert lehet beadjuk a 4000-et, plusz megvesszük a kötetet is, aztán lehet úgy is akkora bukta lesz, hogy nem lesz folytatása.

De legyen, ha nem próbáljuk meg, akkor nem fog kiderülni. Én is benne vagyok 3000-4000 közötti összegben.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #391 Dátum: 2010. március 27. - 17:11:59 »
Ez a beszéd!  :)
Ez világos Pepo, de a lényeg, hogy így is megérné megpróbálni, meg máshogy tényleg nem derül ki.

Úgy találtam ki, hogy először gyűjtenénk csak e-maileket, hogy kik lennének benne, hogy pénzmozgás ne legyen, ha nem muszáj. Aztán, ha összejön annyi, akkor nyitok hozzá egy számlát.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #392 Dátum: 2010. március 27. - 17:27:36 »
Tudod mit Tomi? Én is beszállok, de csak ha a már meglévő kötetek árát visszaemeled legalább a mostani nevetséges 750-es ár duplájára.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #393 Dátum: 2010. március 27. - 17:38:10 »
Én nagyon örülnék a Y - nek. Még adnék is bele pénzt. De ilyen sokat? :roll:

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #394 Dátum: 2010. március 27. - 18:01:20 »
Küldd a szlaszámot és utalok!
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #395 Dátum: 2010. március 27. - 18:11:28 »
*sóhaj*
Tamás, amit most te csinálsz, évezredek óta csinálják, csak nem ilyen faramucian és - bocs, de - hülyén.
Te mecénásokat keresel, tömören, röviden és egyszerűen. Viszont 100 kispénzű mecénást találni szinte elképzelhetetlen. Próbálj meg inkább 1-3 nagypénzű támogatót találni, és keresni egy olyan megoldást, amiben leírhatják az adóból a támogatást (vagy üzleti partnerek lesznek a kiadványban).
Vagy hozz létre egy nyilvános alapot és az oda gyűlt pénzt fordítsd rá, de ez így már majdnem olyan, mint a kéregetés, hiába van benne a pénzed.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #396 Dátum: 2010. március 27. - 20:32:41 »
Idézet
Próbálj meg inkább 1-3 nagypénzű támogatót találni, és keresni egy olyan megoldást, amiben leírhatják az adóból a támogatást (vagy üzleti partnerek lesznek a kiadványban).

vicces vagy a nagyívű tanácsaiddal. Most őszintén, szerinted ha lett volna már erre lehetősége, nem megtette volna?

Az ötlet meg kétségtelen, hogy 99,99%-ban sikertelen lesz, de csak egy próbálkozás. Nem évtizedes üzleti terv.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #397 Dátum: 2010. március 27. - 20:49:02 »
Úgy voltam vele, hogy ha innen a fórumról öten benne lennétek, akkor érdemes lenne tovább nyitni. Megvagytok öten.  :)
(gaby, szerinted találok ebben az országban három nagy befektetőt, akik képregénybe ölnének pénzt?  :roll:)

Igen, azzal tisztában vagyok, hogy erre aztán kapok majd hideget-meleget (azért is jó lenne Ben, ha (legalább priviben) elmondanád az őszinte véleményed, mert ilyenekre is számítok, és legalább akkor tudnám, miről van szó). De tudjátok mit? Nem érdekel. Csak azokkal fogok foglalkozni, akik örülnek neki, és belevágnak. Aztán, ha összejön, összejön, ha nem, hát nem, legalább megpróbáltam.  ;)
Szeretem annyira azt a sorozatot, hogy ennyit még adjak neki.

Kiírom a főoldalra holnap, aztán meglátjuk, mi lesz.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #398 Dátum: 2010. március 27. - 20:51:04 »
azért is jó lenne Ben, ha (legalább priviben) elmondanád az őszinte véleményed, mert ilyenekre is számítok, és legalább akkor tudnám, miről van szó

Az ilyesmit képtelenség írásban tisztességesen kifejteni de a Klubbon elmondom.

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #399 Dátum: 2010. március 27. - 20:52:41 »
Az ötlet meg kétségtelen, hogy 99,99%-ban sikertelen lesz, de csak egy próbálkozás. Nem évtizedes üzleti terv.
Egyébként kinek mi a sikertelen. Ha lesz 100 ember aki hajlandó áldozni a dologra és megjelenhet egy Y kötet, az már sikernek számít, még akkor is a ha bukta lesz és nem folytatódik a sorozat. Csak arra nem biztos hogy sok esély van hogy lesz 100 ember aki befizet több ezer forintot erre a célra.