Sepi, több fényforrás van a képen. Szemből is meg van világítva, meg hátulról is. De a szemből jövő fényforrás az erősebb.
Egy focistának is lehet négy árnyéka.
Az oké. A focistának azért van négy árnyéka mert négy oldalról egyenlő erősségű fény éri. De ha itt a szemből jövő az erősebb, akkor pont annak kéne eltűnnie, ami hátulról jön. Pont, ahogy
ennél.
Ha meg a
másikat nézzük, ahol hátulról jön a fény, ott nincs az alak mögött az árnyék.
Szóval szerintem ez a kettős megoldás nem lett a legjobb. Az lett volna jó, ha egy nagy fényforrás lett volna ami vagy szemből vagy hátulról jön. Tehát például hátulról az ablakban egy feljövő nap, aminek a sugarai terítik be a szobát és vele együtt az alakot (egyrészt szimbolikus jelentőséggel is írt volna, ami egy ilyen, számunkra, magyaroknak nagyra tartott karakternél nagy ziccer lett volna), vagy pedig szemből egy ismeretlen eredetű fényforrásból, aminek hatására hátulra hatalmos árnyékot vetne az alak a trónnal a háttérre (ez sejtelmes lett volna, és szimbolizmusként a "nagy" ember nagy árnyéka itt is külön pluszt adott volna a képhez).
Majd szerintem még az ilyen apróságokon kellene fejlődnöd a jövőben (már ha megengeded, hogy baráti tanácsot adjak). Meg amivel még mindig nem vagyok kibékülve a rajzaidban, az a karakterek szemei. Bár rengeteget fejlődött az utóbbi időben, de még mindig azt tartom a gyenge pontodnak.