Az izmokat úgy lehet meglepően élethűen felrakni, hogy valóban kis hurkákból izmokat raksz fel és nem pl "kifaragom". A végén kijön a hatás:)
De jó, 3D szobrászatban én is ezt használom!

Tökjó, hogy mennyire hasonló technikák vannak két ennyire különböző "környezetben".

(meg nekem az is állatira tetszik, hogy a matek mennyire formálható, vagyis létezik olyan matematikai eszköz, ami ezt lehetővé teszi. Science is awesome.

)
Utána a bőrhöz lesimítod a felületet, vagy ráteszel még egy vékony réteget?
Jobb híján emberi anatómia könyvet néztem, mert az volt itthon 
Az tökéletes, onnan már el tudod képzelni, milyen izomzata lehet egy ilyen lénynek. Én anatómiakönyv híján tapasztalatból (jól jön a masszázs hobbi) és rengeteg fotóreferenciából dolgozom. Meg néha megdögönyözöm a macskám.

Arra gondolsz, hogy valamilyen repesztéses technikával csináltam-e? Nem de jó lenne valami hasonló technikát kitalálni. Ötlet?
Pontosan erre. Én elsőre fognék egy referenciaképet, rátenném a felületre, bevágnám a mintázat kontúrjainál és utána mélyebben bevágnám ezeknél a segédvonalaknál. A te ráépítéses technikád mondjuk kifejezetten tetszik, sokkal valósághűbb lesz az eredménye, mint az én hirtelen ötletbörzémnek.
A tüskéket szintén előre kisütöttem.
Igen, azt gondoltam, hogy külön csináltad meg őket és ezután tetted fel a lényre. Arra nem gondoltam, hogy előre ki is sütöd... hülye kérdés, hogy ez miért jó, vagy mit változtat az eredményen?
A háta a kiszáradt szikes talaj mintázatát utánozza, mert ez egy rejtő hátpáncél/bőr. Ha lehasal az állat, akkor olyan mint egy nagy domb:) A rajzon látszik, hogy itt ott még kis kórók is kihajtottak belőle. De az is lehet, hogy igazi föld rakódott rá és száradt ki 
Állat.

Nekem elsőre kődaraboknak látszott, mint amikor csomó szikla emelkedik ki a homokból miután kicsap és visszahúzódik a hullám.