Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 431242 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #1040 Dátum: 2013. július 30. - 16:23:51 »
Nyugi, nem értettem félre :D. Én meg irigylem, azt aki ért a programokhoz, de nekem nem hiányzik.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1041 Dátum: 2013. július 30. - 16:29:09 »
Nyugi, nem értettem félre :D.
Akkor oké :D

Idézet
Én meg irigylem, azt aki ért a programokhoz, de nekem nem hiányzik.
Én meg azt, akinek kézügyességből is megy. :D Ezt megbeszéltük. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1042 Dátum: 2013. július 30. - 19:51:22 »
Én azt szeretem pl a mintázásban, meg a makettezésben, hogy ki kell találni a trükköket. Ez egy programban is biztos megvan, hogy hogyan érj el hatásokat. PL egy díszlet makettjét csinálod és szeretnél reflektorokat ábrázolni, de miből legyen. Beletúrsz a szerszámos ládába és ott van pár tipli, amit ha feldarabolsz és lefújsz feka sprével, tökéletes hatást ad :)
Vagy a gyurmánál a textúrákat hogyan hozzuk létre, amikor már túl "nagy" oda a mintázó fa. Bele lehet nyomni különböző anyagokat, amik lenyomatot hagyva adnak egy hatást.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1043 Dátum: 2013. július 31. - 00:08:16 »
Trükkök itt is vannak, valami állati sok... meg te is kifejleszted a sajátjaidat. Igazából az érdekes, hogy mennyire másolja néhány technika a valódi módszereket. :)

Vagy a gyurmánál a textúrákat hogyan hozzuk létre, amikor már túl "nagy" oda a mintázó fa. Bele lehet nyomni különböző anyagokat, amik lenyomatot hagyva adnak egy hatást.
Ez pont megvan a virtuális szobrászatban is :D Amikor rájössz, hogy egy levél erezete olyan mintázattal bír, mint egy nagy hüllő pikkelyeinek a felülete... az ilyenek állati jók. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1044 Dátum: 2013. augusztus 02. - 20:19:41 »
És itt is a végleges kisütött verzió. Már csak a színezés van hátra.

A többi kép itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.488200247931084.1073741841.468124616605314&type=3

Todd

• Pókfej
« Válasz #1045 Dátum: 2013. augusztus 02. - 20:35:19 »
Szerintem baromi szép lett.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #1046 Dátum: 2013. augusztus 02. - 21:23:57 »

A többi kép itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.488200247931084.1073741841.468124616605314&type=3

Állati jó  :oh: ;) :worship: :bravo:
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

venom75

• Pókfej
« Válasz #1047 Dátum: 2013. augusztus 02. - 21:25:31 »
Gratulálok, csuda szép lett.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1048 Dátum: 2013. augusztus 02. - 22:18:05 »
Király! :oh:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1049 Dátum: 2013. augusztus 02. - 22:28:31 »
Köszönöm :D NAgyon élveztem csinálni és még nincs is kész. Van még pár ötletem, hogy miket szeretnék csinálni. Két lábú képregényfigurákat.
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 02. - 22:34:35 írta VTomi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1050 Dátum: 2013. augusztus 03. - 00:00:36 »
Nagyon király. Főleg az, amilyen reális az izomzata... mondjuk a hátsó combjainál, ott a leglátványosabb. :bravo:
A páncélján lévő mozaikminta csak "véletlenszerű" vágások sorozata, vagy valami speciális technika eredménye? (vagy szakmai titok... :))
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 03. - 00:02:22 írta Ju »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1051 Dátum: 2013. augusztus 03. - 15:30:59 »
Az izmokat úgy lehet meglepően élethűen felrakni, hogy valóban kis hurkákból izmokat raksz fel és nem pl "kifaragom". A végén kijön a hatás:) Jobb híján emberi anatómia könyvet néztem, mert az volt itthon  :P
A páncélján lévő mozaikminta csak "véletlenszerű" vágások sorozata, vagy valami speciális technika eredménye? (vagy szakmai titok... :))
Arra gondolsz, hogy valamilyen repesztéses technikával csináltam-e? Nem de jó lenne valami hasonló technikát kitalálni. Ötlet?
Azt találtuk ki haverommal, hogy előre megcsináltam a darabokat és egyesével belenyomogattam. Kilapítottam egy vékony lepényt, felvagdostam, kisütöttem előre és rárakosgattam. A tüskéket szintén előre kisütöttem. A háta a kiszáradt szikes talaj mintázatát utánozza, mert ez egy rejtő hátpáncél/bőr. Ha lehasal az állat, akkor olyan mint egy nagy domb:) A rajzon látszik, hogy itt ott még kis kórók is kihajtottak belőle. De az is lehet, hogy igazi föld rakódott rá és száradt ki :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1052 Dátum: 2013. augusztus 03. - 15:31:33 »

:oh:
Zseniális! Nagyon szép lett. Azt hittem valami 3d-s számítógépes tömbből faragós technikával csináltad, de látva a lépéseket, eláll a lélegzetem...
Ezen mindent kézzel csináltál? Szóval úgy értem, hogy az utolsó kis barázdát is, vagy van erre valami technika? Az izomzata tényleg nagyon jól el lett találva. Kicsit hasonlít, mint egy emberre négykézláb. Volt valami ilyesmi modelled?

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1053 Dátum: 2013. augusztus 03. - 15:33:21 »
Az izmokat úgy lehet meglepően élethűen felrakni, hogy valóban kis hurkákból izmokat raksz fel és nem pl "kifaragom". A végén kijön a hatás:) Jobb híján emberi anatómia könyvet néztem, mert az volt itthon  :P
Arra gondolsz, hogy valamilyen repesztéses technikával csináltam-e? Nem de jó lenne valami hasonló technikát kitalálni. Ötlet?
Azt találtuk ki haverommal, hogy előre megcsináltam a darabokat és egyesével belenyomogattam. Kilapítottam egy vékony lepényt, felvagdostam, kisütöttem előre és rárakosgattam. A tüskéket szintén előre kisütöttem. A háta a kiszáradt szikes talaj mintázatát utánozza, mert ez egy rejtő hátpáncél/bőr. Ha lehasal az állat, akkor olyan mint egy nagy domb:) A rajzon látszik, hogy itt ott még kis kórók is kihajtottak belőle. De az is lehet, hogy igazi föld rakódott rá és száradt ki :)

És ezzel nekem is válaszoltál.  8)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1054 Dátum: 2013. augusztus 03. - 17:29:05 »
Gratulálok Tomi nagyon szép meló várom milyen lesz ha kis színt is kap!
Bárcsak az én Theo figurám is kész lenne, már csak a maszkjára várok....

Ju

• Pókfej
« Válasz #1055 Dátum: 2013. augusztus 03. - 17:41:31 »
Az izmokat úgy lehet meglepően élethűen felrakni, hogy valóban kis hurkákból izmokat raksz fel és nem pl "kifaragom". A végén kijön a hatás:)

De jó, 3D szobrászatban én is ezt használom! :D Tökjó, hogy mennyire hasonló technikák vannak két ennyire különböző "környezetben". :) (meg nekem az is állatira tetszik, hogy a matek mennyire formálható, vagyis létezik olyan matematikai eszköz, ami ezt lehetővé teszi. Science is awesome. :) )
Utána a bőrhöz lesimítod a felületet, vagy ráteszel még egy vékony réteget?

Idézet
Jobb híján emberi anatómia könyvet néztem, mert az volt itthon  :P
Az tökéletes, onnan már el tudod képzelni, milyen izomzata lehet egy ilyen lénynek. Én anatómiakönyv híján tapasztalatból (jól jön a masszázs hobbi) és rengeteg fotóreferenciából dolgozom. Meg néha megdögönyözöm a macskám. :D

Idézet
Pontosan erre. Én elsőre fognék egy referenciaképet, rátenném a felületre, bevágnám a mintázat kontúrjainál és utána mélyebben bevágnám ezeknél a segédvonalaknál. A te ráépítéses technikád mondjuk kifejezetten tetszik, sokkal valósághűbb lesz az eredménye, mint az én hirtelen ötletbörzémnek.

Idézet
A tüskéket szintén előre kisütöttem.
Igen, azt gondoltam, hogy külön csináltad meg őket és ezután tetted fel a lényre. Arra nem gondoltam, hogy előre ki is sütöd... hülye kérdés, hogy ez miért jó, vagy mit változtat az eredményen?

Idézet
A háta a kiszáradt szikes talaj mintázatát utánozza, mert ez egy rejtő hátpáncél/bőr. Ha lehasal az állat, akkor olyan mint egy nagy domb:) A rajzon látszik, hogy itt ott még kis kórók is kihajtottak belőle. De az is lehet, hogy igazi föld rakódott rá és száradt ki :)
Állat. :) Nekem elsőre kődaraboknak látszott, mint amikor csomó szikla emelkedik ki a homokból miután kicsap és visszahúzódik a hullám.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1056 Dátum: 2013. augusztus 03. - 18:49:55 »

:oh:
Zseniális! Nagyon szép lett. Azt hittem valami 3d-s számítógépes tömbből faragós technikával csináltad, de látva a lépéseket, eláll a lélegzetem...

Ezt az ismerősöm (gugli-->heliot8) is mondta, hogy sokan azt hiszik rögtön, hogy 3D print és ettől megőröl :) Itt tart a világ.

A 3d grafika is jó dolog, de ha egyszer áramszünet van, vagy végleg megszűnik, eltűnik minden munkád, sőt a tehetséged sem ér semmit :)
A tüskéket azért jó kisütni előre, mert nagyon apró és elnyomódik.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1057 Dátum: 2013. augusztus 03. - 19:31:10 »
A 3d grafika is jó dolog, de ha egyszer áramszünet van, vagy végleg megszűnik, eltűnik minden munkád, sőt a tehetséged sem ér semmit :)

Tény. Attól még a technofil oldalam imádja. :) De mellesleg kedvem lett valami "kézzel foghatót" alkotni, rám fér már egy olyan project, amihez "valódi tér" kell.

Idézet
A tüskéket azért jó kisütni előre, mert nagyon apró és elnyomódik.
:omg: tényleg...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1058 Dátum: 2013. augusztus 03. - 21:19:40 »
Homokvár olasz tengerparton? ;-)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1059 Dátum: 2013. augusztus 03. - 21:29:52 »
Akár. :lol: Vagy spanyol tengerparton, az még jobb ;) De idén ennek a realitása valahol a játszótér homokozójánál van. :)