Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685118 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3460 Dátum: 2015. február 26. - 21:19:16 »
Furi kijelentés, mert Bats anno horror szerűnek indult.
Plusz, olvastad a régi magyarul is megjelent sztorikat? Na azért ott is voltak elég durva dolgok...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3461 Dátum: 2015. február 27. - 17:48:39 »
Átnéztem a Család halála című Batman sorozatot , amit szintén Scott Snyderr irt ott is mindenki kap rendesen Jokertől aki Batman barátai közzé tartozik , Alfrédtól  kezdve Éjszárny , Red Hood, stb  Vagyis Joker mindenkivel alaposan elbánik  .[ Biztos azért hogy , valaki reklamáljon hogy ő kimaradt . BOCS ]   A Végjáték sorozatban megint ad nekik csak még durvábban . Valahogy így , Joker képzeletbeli szövege  ˝Na mi van. Azt hittétek  hogy vége van. Na akkor itt a második adag  . Most is adok mindenkinek , ne panaszkodjatok ebből a ˝desszertből  ˝  is kaptok mindenkinek jut belőle megint .˝Én a múltkor kimaradtam ˝   Biztos ami biztos ,hátha még is kihagytam valakit ˝ :smsorry: . De most kissé komolyabban Scott történetei már kezdenek  szuper durva nagyon horror vonalba át menni . Lassan már ilyenekről fog szólni a sorozat .1. élve kibelezte ,2. Ki szúrta a szemét, ki vágta a nyelvét . 3. Megnyúzta . stb .Ejnye Synderr ejnye  vér. vérengzés, sorozat gyilkosság , kínzás NÉLKÜL is lehetne ám jó képregényt írni  .
Én nagyon szeretem Snyder eddigi Batman történeteit, de mondjuk nekem a kedvencem a sorozatot illetően mindig is Capullo rajzai lesznek. Számomra egyszerűen gyönyörűek. Viszont megpróbálom objektívan értékelni, mert látom nálad kiverte az Endgame a biztosítékot :D

Először is, bár sokat szídják a Death of the Family-t, nekem tetszett. A végével sem volt komolyabb problémám, mert bár Batman fizikailag győzött, hozta a címben várt történést, és kissé bomlasztotta a családot. (Bár ez szerintem akkor teljesedett volna ki, ha a következő történet nem a múltban játszódik, hanem rendesen folytatódik a jelenben, mert így csak egy két utalást láttunk erre most az Endgame-ben, illetve a Robin Rises-ban.) Ami viszont kissé negatívum volt számomra, az a most Joker tudja, hogy Batman = Bruce, vagy sem, mert ugye akkor nem tudtuk, hogy lesz folytatás, és annak a történetnek a keretein belül egyértelmű volt, hogy nem, szerintem.

Ami a két sztorit összességében illeti, nem rossz az előre eltervezett love and hate kettősség. Míg a DotF-ben mindent Batman iránti szeretetből tesz, a családtagok gyengítik csak Batmant, míg most visszatért, hogy "nem szerettél? akkor elpusztítok mindent, ami kedves neked".

Na és akkor, hogy válaszoljak az utolsó számmal kapcsolatban is :D Az eddigi Endgame részek szerintem jól voltak felépítve, jó volt a tempó és a csavarok Joker visszatérés, illetve az utalás a második különszámra, hogy felvette Eric személyazonosságát. Viszont ez az utolsó ilyen téren szerintem borzasztó volt, vagy összecsapott, nem tudom. Például: Joker arca megsérült a denevér barlangba beúszáskor, köszönhetően a védelmi rendszernek. De ezt honnan tudjuk? Snyder egy interjújából, és azt is, hogy a fináléra már meggyógyul. Ha a választ/magyarázatot nem teszi bele magába a konkrét képregénybe, akkor az egészet inkább hagyja... Továbbá az időbeli ugrások nagyon szaggatták a sztorit, egyik pillanatban az egyik első Talonnal harcol választ követelve, majd ugrás és kint is van a csatornából. Elvileg a következő számból megtudjuk mit mondott Brucenak, de szerintem akkor is fura volt. Az utolsó, amit most nem igazán szerettem, az Alfred bántalmazása. Ez szerintem nagyon olcsó, hogy őt kell kínozni, de ezt lehet csak én érzem így. Szerintem nem rossz, hogy Snyder belevisz "horror" elemeket a történeteibe (ehhez ugye passzol a rajz is), nekem valahogy tetszik, ahogy a monológokon átjön Bruce szenvedése (Batman 5, mikor forgatni kell a képregényt, az hatalmas ötlet), vagy hogy a többi hőssel a családban sem bánik kesztyűs kézzel, de Alfredet ne, valahogy idegennek érzem, hogy nyomorítsuk meg, később senki sem emlékszik majd rá...

Végezetül, várom rendesen a záró számot, de valahogy még jobban, a Convergence utáni sztorit, mert elvileg megint egy új ellenséget uszítanak Batmanre, hasonlóan anno a Court of Owl-hoz  ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #3462 Dátum: 2015. február 27. - 18:35:42 »
: Joker arca megsérült a denevér barlangba beúszáskor, köszönhetően a védelmi rendszernek. De ezt honnan tudjuk? Snyder egy interjújából, és azt is, hogy a fináléra már meggyógyul. Ha a választ/magyarázatot nem teszi bele magába a konkrét képregénybe, akkor az egészet inkább hagyja...
Jaaa, hogy így sérült meg... na nekem ez totál homály volt, hogy mitől volt sebes az arca...  :headscratch:

Az utolsó, amit most nem igazán szerettem, az Alfred bántalmazása. Ez szerintem nagyon olcsó, hogy őt kell kínozni, de ezt lehet csak én érzem így.[/spoiler]
Ja, valahogy ezt érzem én is... olyan, hogy tudjuk, hogy a család tagjait nem lehet megölni, megkínozni, mert úgyis vissza lesznek hozva, nem ütne akkorát... akkor marad a hű mellékszereplő, őt, hát nem ölhetjük meg, inkább csak megcsonkítjuk... azért furi lesz Allfredot fél kezűnek látni... lehet ezért hozták be a lányát? Ugye az Eternalban már eléggé átvette az apja helyét, lehet ezt tervezték végig? Bár akkor is furi, mert Alfred mindig foltozta Bruce-t... most kifogja? Kívi vagyok, hogy ezt a csonkítást mikor fogják eltörölni...

Végezetül, várom rendesen a záró számot, de valahogy még jobban, a Convergence utáni sztorit, mert elvileg megint egy új ellenséget uszítanak Batmanre, hasonlóan anno a Court of Owl-hoz  ;D
Egen, és elvben marad Snyder, legalábbis én őgy láttam, mintha az ő neve maradt volna a Batman címnél...

Todd

• Pókfej
« Válasz #3463 Dátum: 2015. február 27. - 18:43:15 »
Ha már Joker, hogy-hogy megint van arca?
Persze egyértelmű volt, hogy visszacsinálják, de mivel magyarázták?

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3464 Dátum: 2015. február 27. - 19:23:37 »
BuB: Nekem sem esett le, twitteren futottam bele a megoldásba. Marad ez a kreatív csapat, az 50. számig van szerződésük, utána meg gondolom, akkor folytatják ha van rá igény, plusz ők is látnak benne fantáziát. De nekem van egy érzésem, hogy Capullo váltana :/ ...

Todd: Hát csak így random dolgok volt bedobálva, mont magyarázat: izomlazítók, pigmentáció, valami afamelanotide... Szóval komoly magyarázat nem igazán volt, csak mintha egy kis plasztikai sebészet és gyógyszerek segítségével visszanőtt volna. Csak így, hogy ne legyen spoiler: http://abload.de/img/2014-11-1207-27-13-baf2sge.jpg
« Utoljára szerkesztve: 2015. február 27. - 19:27:34 írta Kilgores »

BuB

• Pókfej
« Válasz #3465 Dátum: 2015. február 27. - 19:29:47 »
Oh, miből gondolod?
MOndjuk nem annyira sírnék utána nem rossz, nem rossz, de itt-ott elég el nagyolt... (és furi mód vmiért az Arkham Knightban a rajzoló enyhén őt utánozta...  :headscratch: )  Ha Jason Fabok csatlakozna Snyderhez, na akkor a plafonon lennék  ;D

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3466 Dátum: 2015. február 27. - 19:37:15 »
Mert nehezen tartja a határidőt, és sokszor emlegeti, hogy megcsinálná a harmadik részét a saját sorozatának, a Creech-nek. Én viszont örülnék, ha maradna, de Fabok az egyik, azok közül, akik ha váltják, nem lennék annyira szomorú. De ha valaki olyan rajzoló folytatná, mint akik mostanában dolgoznak az Eternal-on..na az borzalom. Amíg Fabok vagy March csinálta tetszet, de azóta...  :-\

BuB

• Pókfej
« Válasz #3467 Dátum: 2015. február 27. - 20:09:44 »
Egen... jó pár részte eleve ugrottam, annyira borzalmas volt a látvány.. főleg egy Batgirl "filler résznél" volt ez... de tudható volt ez, heti sorozatnál próbálják a "legolcsó rajzolók" megtalálni, meg gondolom haladniuk is kell rendesen  ;D de egy fősodorhoz tuti kicsit nívósabb emberkét keresnének.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3468 Dátum: 2015. február 27. - 20:59:52 »
Todd: Hát csak így random dolgok volt bedobálva, mont magyarázat: izomlazítók, pigmentáció, valami afamelanotide... Szóval komoly magyarázat nem igazán volt, csak mintha egy kis plasztikai sebészet és gyógyszerek segítségével visszanőtt volna.
oké, és ha jól látom, megtartotta a régit is emlékbe.  :hehe:
http://i301.photobucket.com/albums/nn47/archasaurus/Joker-in-Batman-36_zps9b8e5c5d.png

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3469 Dátum: 2015. február 27. - 21:07:12 »
Valószínű hogy  Alfrédnak ˝csak ˝ az lesz a baja hogy csonka marad a keze. A  Család halálában Joker alaposan összeveri  szerencsétlent . A Végjátékban   a Batman 39ben  meg csonkítja . [/spoiler]És bombákat robbant  , és csak a Denevér barlangból  kicsapó lángok és füst látszik  ]De a 40. szám címlapján   mert azt már megmutatták milyen is lesz .  Érdekes  hogy a címlapon igaz valószínűleg csonka kézzel ., de amúgy  ˝csak ˝annyi a baja biztos a Joker méregtől Alfréd is és Batman is sápadtan Joker  vigyorral a képükön Jokerrel egymást átkarolva  , mint ha barátok volnának  pózolnak [/spoiler. Azt hittem hogy egy ilyen robbanás után  kissé nagyobb baja lesz az  inasnak . Egy két leszakadt végtag   :shocking: : :ohmy: .Igaz a verést is viszonylag jól meg úszta . Ilyen verés után azért néhány  törött bordának , kivert fognak , enyhébb kómának azért lenni kelet volna .Szerintem
« Utoljára szerkesztve: 2015. február 27. - 21:16:42 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #3470 Dátum: 2015. február 28. - 16:19:21 »
Todd: Hát csak így random dolgok volt bedobálva, mont magyarázat: izomlazítók, pigmentáció, valami afamelanotide... Szóval komoly magyarázat nem igazán volt, csak mintha egy kis plasztikai sebészet és gyógyszerek segítségével visszanőtt volna. Csak így, hogy ne legyen spoiler: http://abload.de/img/2014-11-1207-27-13-baf2sge.jpg

Nem arról volt szó, hogy Joker valami szérumot használ, amitől gyorsan gyógyul? Gondolom ez is segíthetett neki az "arcnövesztésben".
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3471 Dátum: 2015. február 28. - 16:46:34 »
Ez inkább magának a történetnek a nagy kérdése: ugye Ra's-hoz hasonlítják, meg, hogy közrejátszik a Talon szérum, illetve, hogy Joker úgymond halhatatlan, mert ő az örök gonosz. De ez a következő számból szerintem ki fog derülni.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #3472 Dátum: 2015. február 28. - 18:38:02 »
Ez inkább magának a történetnek a nagy kérdése: ugye Ra's-hoz hasonlítják, meg, hogy közrejátszik a Talon szérum, illetve, hogy Joker úgymond halhatatlan, mert ő az örök gonosz. De ez a következő számból szerintem ki fog derülni.

Nem számítok rá, hogy minden kérdésre egyértelmű választ kapunk a 40. számban, de lehet, nem is baj. Szerintem sokkal félelmetesebb úgy Joker, ha nem tudunk mindent a múltjáról. ;)
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #3473 Dátum: 2015. február 28. - 19:00:30 »
Nekem az a tippem hogy Clayfacehez van köze... a legutóbbi történetben amiben felbukkant kiderült hogy most már nem csak külsőre de DNS szinten is tudja másolni az embereket.. szóval lehet hogy belőle lett kinyerve valami ideiglenes regenerációt elősegíző cucc a Joker végülis vegyészzyeni papíron szóval egy ilyet is összedobhatott , vagy akit most Jokernek hiszünk az Clayface behypnotizálva mondjuk azt már az Arkham City ellőtte...

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3474 Dátum: 2015. február 28. - 20:14:34 »
Valószínű hogy a Végjáték egyfajta folytatása a Család halála történetnek .Hisz mind két sorozatban ,Joker Batman barátait és családtagjait  gyötri . PL hasonló az is hogy a Bann & Robin  történetben apa és fia esett egymásnak , mind ketten a Joker méreg jellegzetes  hatása alatt álltak .Sápadt bőr Joker  vigyor . A mostan 40. szám Andy Kubert  borító változatán , ahogy már mondtam Joker, Alfréd , Batman, egymást átkarolva  , szintén sápadtan és széles vigyorral állnak .Mintha csak régi haverok lennének , egy baráti találkozón .

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3475 Dátum: 2015. március 01. - 17:11:06 »
Ah, írom az egészet spoilerbe, mert nem tudom ki mit olvasott:
Joker arca szerintem nagyon valószínű, hogy a regenerációs képességétől nőtt vissza. Ez megmagyarázná, hogy egyáltalán hogyan maradt életben attól, hogy a Dollmaker levágta az arcát, vagy hogy maga a levágott bőr, mitől maradt ennyire egyben.

Jah, Alfredet sajnáltam, de legalább lesz valami konzekvenciája a sztorinak. Bár szerintem esélyes, hogy a Joker vérével valahogyan meggyógyítják a végén.
Az el volt magyarázva amúgy, hogy a Joker's Daughtertől hogy került vissza Jokerhez a levágott arc?

Arra azért még kíváncsi leszek, hogy lesz-e valamilyen csavar, és mondjuk az eredettörténet mégiscsak kamu, bár ennyi egyértelmű jel után nem tudom, hogyan tudnák eladni átverésnek.

A Detective Comicsot olvassa amúgy valaki közületek? Én az EMPEROR PENGUIN-es sztori óta nem követem nyomon, történt valami érdekes azóta? Érdemes elolvasni utólag?

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3476 Dátum: 2015. március 02. - 19:42:44 »
Lehet hogy tényleg a mostani eredet történet az IGAZ. sanyarú gyerekkor , szülői terror ,  ˝ A kimosom a szádat ,ha megint csúnyán beszélsz ˝  szó szerinti  értelmezése , meg a ˝el vesszem a játékodat ha nem tudsz szépen játszani vele ˝kissé sablonos na és  az  ˝anyuka ˝is elég durva  és kegyetlen, elmebetegként  viselkedik. Nem csoda hogy  Joker is  őrült lett .Pláne ha tényleg  el is vesztette  a feleségét  és  gyermekét egy balesetben. Na gondolom az még csak rá tett  egy lapáttal arra hogy be dilizzen .DE..Sajnos ilyen nem csak a képregény világában van , hanem itt a valóságban is. Hogy durva és kegyetlen  családja ,apja és anyja  legyen valakinek .Lehet-e az ilyet szülőnek hívni , hát NEM. Nekem azaz eredet változat tetszik ami a vegyi anyag gyárban dolgozó munkás aki sikertelenül próbálkozik humorista lenni , hasonló de kissé más változata jön be.  Itt is egy névtelen munkás , csak ebben a változatban játékkártya gyárban dolgozott , csak kirúgták. Szintén úgy kényszerítették  , hogy kirabolja a régi munka helyét mert mint aki ismerte a terepet , tudta hol a gyári munkások fizetését  taroló széf helyét.  És persze egy vörös sisakot adtak rá , hogy aszt hidjék  hogy ő a BANDA  FŐNÖK .Külön  egy kis fricska hogy miután bele esik a vegyi anyaggal teli tartályba, majd  kimászik egy csatornából ahová  elvitte az áramlás . Pont olyan lett olyanná vált mint az egyik kártya figura amit addig gyártott . Vagy is Jokerré .      Ja és a Kérdés a Batman ,Nulladik évben hosszabb történetben elmesélt első Vörös Csuklyásról szóló történetben ő -e az aki később Joker lesz , vagy csak egy másik fickó aki szintén a Csuklyát viseli  :headscratch:. Mert én csak a Comixologyn lestem bele de mintha nem mondanák a nevét Red Hood  ként utalnak rá és  egész  bandája van .Minden esetre ugyanaz a szerkója mint a leendő Jokernek aki bele zuhan a vegyszerbe. De ha igaz ,akkor egy gyári munkás  volt . Az egyik  ismert le írás szerint egy vegyi anyag űzemben , egy másik szerint egy kártya gyárban  ,akinek NEM tudjuk a nevét .
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 02. - 22:27:05 írta Zöldlámpás »

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3477 Dátum: 2015. március 03. - 17:51:52 »
Hm-hm.... lehet hogy a Nulladik év  című sorozatban szereplő Red Hood és Joker  ugyanaz a személy .Ebben a sorozatban egyrészt  Bruce Wayne ,Batmanná válását  valamint két ellenfele Rébusz  és Red Hood  történetét mesélik el kicsit hosszabban . Mert van olyan rész is [ A Scans Daily -n bele néztem néhány számba ]  ahol a Wayne kúriába hatol be a banda elég nagy pusztítást okozva.Ott pedig civilben látják Brucet  . Majd később jön azaz rész ahol már mint Joker ként beleszól   telefonba hogy ,Helló ,Bruce . Szóval  csak akkor jöhetett rá hogy Batman és B .W. azonosak ha már egyszer járt nála. Na meg persze a Batman 39. számában valószínűleg azért törtbe hogy , vissza szerezze a régi jelmezét ,amit a Denevérember trófeaként őrzött . Ekkor vette észre Alfréd hogy mit is akar Joker .Próbálta megakadályozni hogy elvigye a Red Hood  ruhát de szegény sajnos nagyon ráfizetett . Meg persze a Család halála történetben is  viselte a  a régi  ,még banda főnök ként  hordott  jelmezét  .De akkor az eddigi  eredet történetek érvényüket vesztették ahogy a Batman 23. 1 számában is láthatjuk ,elég cudar gyermekkora volt a leendő Jokernek . Úgy hogy akkor sem  egy sikertelen  kezdő humorista , sem vegyipari sem játék kártya gyári munkás nem volt , ahogy eddig tudtuk . Hanem már az elejétől fogva TÉNYLEG egy banda főnök és gazember volt . [ Hát elég durva módon viselkedik a hosszabb történetek részeiben ]   És tényleg azért viselte a vörös csuklyát mert Ő VOLT a  banda vezér . Aki  részben tényleg Batman miatt esett a tartályba , vagyis menekülni akart rablás közben csak beszakadt alatta  a vas állvány , Batman persze segíteni akart neki de hiába .Tehát mindig gazember volt . Csak részben úgy állitotta bemagát , hogy ö csak egy kis ártatlan balek akit részedtek . De ezek szerint nem is igy volt .
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 03. - 21:26:31 írta Zöldlámpás »

balogh44

• Thanos
« Válasz #3478 Dátum: 2015. március 03. - 23:25:07 »
Valaki ismeri ezt a képregényt? :headscratch:

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3479 Dátum: 2015. március 07. - 20:23:23 »
Fura , hogy az amerikai DC olvasók nem keveredtek bele abba hogy egyszerre több Superman történet vonal is játszódik egyszerre . Ott van a 1, a Világ vége ami a Föld -2 . történik . Ha jól tudom ebben van hogy szuperhősök egyre csak fogyatkoznak .2. Akkor van a sima Föld-2 sorozat . 3. Az ÚJ 52 sorozatban van a Jövő vége , na ezt már nem tudom melyik világon is játszódik . 4. Ha igaz akkor most ért véget a Végtelenség Krízis amiben több párhuzamos világban kalandoztak a hősök . Hogy ez a sorozat a kánonba tartozik-e vagy egy független sorozat volt-e nem tudom. 5 .Van a Számitógépes játék  alapján készült sorozat Az Igazságtalanság. Istenek köztünk .Ami már három éve megy és már a 40. részen is túl van .Talán ez is egy kánonon kívüli sorozat , de a karakterek a Föld -2 lakóira hajaznak . Na ugyi ,ugyi mondtam én hogy kicsit bele lehet kavarodni abba hogy melyik sorozatban mi hova vág .Szerintem ezért baj valamennyire , hogy egyszerre futnak a sorozatok mert olyan mintha ,ahány sorozat annyi Superman ,Batman , Flash, stb létezne . Hiszen minden sorozatban MÁS események történek .Valahol a szuperhősök  bediliznek a hatalomba, egy másikban minden részben meghal egy . Van olyan is ahol robottá operálják őket . Itt pl a legfurább a Batman\Joker janus szerű kinézete. Aztán valamelyikben tényleg egy buckalakó szerű Batman van.  :lol:. Meg persze az Új Föld \ Föld 1 ahol most pl szakállas Superman . A Föld-2 belinek nagyobb az S logó a mellkasán és egybe van a palásttal . Kb még ezek alapján lehet meg különböztetni a két világbeli Supermant , meg az 1-es Földinek testpáncél szerű a jelmeze , vörös övvel .De a 2.Földön van egy afroamerikai Superman fehér S szimbólummal . Meg a Igazság 3000 sorozatban is vannak hasonló szereplők. Ez kb 4 külön féle variánsai a szereplőknek.DE az említett sorozatok miatt mivel más-más esetek zajlanak ,DE SAJNOS egyszerre közlik őket úgy tűnik mintha legalább 5-6 változat létezne belőlük .