Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685867 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #780 Dátum: 2009. január 10. - 21:33:14 »
Ja, csak mellette meg voltak olyan szutykok, mint a Préda vagy a Terror...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #781 Dátum: 2009. január 10. - 21:35:39 »
A Vertigókban is nagyszerű karakterek voltak, kítűnő sztorikkal, mégse vették meg

Akiket bocsáss meg, de szerintem a legtöbben még annyira sem ismernek, mint a DC karaktereket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #782 Dátum: 2009. január 10. - 21:38:13 »
Az... nem attól volt feltétlen rossz. A Prey egyébként még szerintem egy egészen hangulatos kis sztori, főleg az időpontja miatt is. A Terror már más tészta, bár ott  atörténet mellett nekem Gulacy akkorra kialakult rajzstílusa is betett, és amit sajnos azóta se tudott elhagyni semmiért sem. (Pl. engem a hideg kiráz a KNeten dícsért Catwoman v3-as rajzaitól, amik ráadásul a későbbiekben is meghatározták Selina kinézetét, elhagyva a Cooke által megalkotott figurát.)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #783 Dátum: 2009. január 10. - 21:43:46 »
Bocs, a szintén átugrottam... :-[
Talgabyval meg teljesen megegyezik a véleményünk Préda-Terror esetén. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #784 Dátum: 2009. január 11. - 01:29:38 »
Nem értem a nagyrabecsült elvtársakat. Préda sztutyok lenne? Azt kötve hiszem....A Terror már tényleg elég unalmas volt, de a Préda nekem nagyon bejött. Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy batmant nyomják...sokaknak meg a Hálószövőtől van már herótja, az idióta poénjaiból....vegyíteni kell a kettőt és jó lesz az eredmény. :)

Ez a beidézett szöveg meg eléggé karakteridegen Batmantől. Valójában Bruce úgy legyalázta volna a kanárit mint annak a rendje.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #785 Dátum: 2009. január 11. - 08:30:23 »
Csak ha megpróbálta volna legyalázni, nyilvánosan égettük volna el az összes Batman képregényt.  :twisted:
És attól még lehet csodálkozni azon, hogy miért csak azt a nyomorék Batmant adják ki. Persze érthető, hogy megpróbálják meglovagolni a filmek sikerét, de még mindig azt mondom, hogy van a DC-nek a Batmannél ezerszer jobb képregénye is. Jó volna, ha már valaki bepróbálkozna valami mással is. Mert felőlem megjelenhet akármilyen komoly mélységeket feszegető díjnyertes Batman történet, akkor sem fogom megvenni, viszont másra már szívesebben adnám ki a pénzem.
Mert Marvelből azért lehet válogatni, igaz hogy elég szűk keretek között, de nem csak Pókember jelenik meg nálunk, viszont DC-ből meg csak Batman. Szóval remélem, hogy a Supergirl sikeres lesz, és akkor talán veszi a bátorságot a Képes, és hajlandó lesz kiadni valami olyat is, aminek nem a bőregér lesz a főszereplője.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #786 Dátum: 2009. január 11. - 09:52:31 »
Például az Indentity Crisis sem lenne rossz! :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #787 Dátum: 2009. január 11. - 10:09:19 »
Hát Sepikém ez te vagy. Rossz az ízlésed, de nem tehetsz róla. :hehe:
Én is örülnék valami másfajta DC-nek, de Btmant is szívesen fogadom ebben a mennyiségben, ami itthon megjelenik...olyan sokkal több Bőregért amúgy meg nem olvasok. Nekem így pont jó.  :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #788 Dátum: 2009. január 11. - 10:10:38 »
Idézet
Például az Indentity Crisis sem lenne rossz!

Abban is Batman az egyik főszereplő. Igazából olyan sztorit szinte most nem is tudnék mondani, ami esetleg kiadás esélyes lenne és nem szerepelne benne legalább néhány oldalon Batman. ;) Mellesleg én az Identity Crisis kiadását továbbra sem tartom egy jó ötletnek, mert az egyszerű olvasó, az abban szereplő karakterek 80%-ról semmit sem tud, illetve nem is hallott még életében. És ezen a Tony által szerkesztett, a supergirlben található ismertető sem sokat segítet ezen a helyzeten, főleg miután 1 oldal volt az egész. Egyszer már megkérdezem tőle, hogy ezt tényleg komolyan gondolta-e...(mármint ezt az ismertetőt).
De pl én titokban reménykedem, hogy valaha ki lesz adva a Superman and the Legion of Superheroes vagy a Brainiac sztori. szerintem sokkal jobban el lehetne őket adni, mint az Identity Crisist, de ez már csaj az én személyes, és elfogult véleményem. ;)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #789 Dátum: 2009. január 11. - 10:13:29 »
A gond az, hogy a két legismertebb DC-karakter Batman és Superman. Supermant sokan giccsesnek, cikinek tartják, nemhiába bukott a visszatér, Batmant sokkal többen ismerik/szeretik, már a filmek miatt is. Ha rögtön pl Zöld Íjászt adnának ki, csak röhögnének, hogy Robin Hood, vagy a Lámpáson, hogy egy gyűrűért miért vannak úgy oda. És a Supergirl-lel tudtommal pont nyitni akarnak a DC-univerzum felé, úgyhogy megnyugodhatsz. ;)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #790 Dátum: 2009. január 11. - 10:17:02 »
Nyitni? Mit akarnak nyitni? Ha nyitni akarnak, akkor végre kiadnának valamit, amiben nincs Batman. Vagy tényleg csak mellékszereplőként. Én speciel megveszek minden Batman kötetet, mert úgy vagyok vele, hogy megtehetem, meg hát ha azok majd jól fogynak, akkor lesz más is, de én nem igazán látok ilyen hajlandóságot tony-n. Neki Batman a kedvence és csak az lehet a jó történet, amiben ő is szerepel. Legalább is én ezt érzékelem rajta folyamatosan... ;)

(és Superman  a Hzs-n... ;D)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #791 Dátum: 2009. január 11. - 10:22:27 »
Nem hiszem, hogy a Superman azért bukott, mert ciki a karakter vagy kevésbé szeretik. Talán mert hosszú volt, unalmas, nem is olyan látványos, és jól el lett k*rva. Ott az összehasonlítható példa: a Batman Begins nagyon jó kritikai, meg nézői visszajelzéseket kapott, mégis kevesebben mentek el rá, mint az új Superman filmre, mivel Batman még kevésbé érdekli az embereket. Csak miután a dvd kölcsönzők alapján rájöttek, hogy milyen faja film a Begins, utána jött a fene nagy érdeklődés Batman iránt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #792 Dátum: 2009. január 11. - 10:36:40 »
Hát Sepikém ez te vagy. Rossz az ízlésed, de nem tehetsz róla. :hehe:
Nem rossz az ízlésem, csak egyszerűen unalmasnak tartom a Batmant. Nála már szerintem a zord hangulatot túlzásba vitték, és amikor egy képregényt olvasok, nem akarom utána felkötni magam, mert nem vagyok emo. Mert akárhogy nézem Batmant, ő a legelső emo, csak normálisabban néz ki.
Szóval én több olyan DC képregényt nem akarok olvasni amiben Batman a főszereplő. Még a crossoverek jöhetnek, mert abban azért legalább ellensúlyozzák a sötét oldalát, de minden egyebet kizárok az életemből.

BuB

• Pókfej
« Válasz #793 Dátum: 2009. január 11. - 11:49:17 »
Nem azért doki, de szeritnem lesz nem Batman comics is, mintha Tony mondta volna, hogy JLA-t is akarnak kiadni, a legújabbat, és abban azért annyira nincs Batman, vagyis eléggé háttérbe van, az elején.
Amúgy az télleg jó lenne, Ed Benes nagyon szépen rajzol, főleg nőket ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #794 Dátum: 2009. január 11. - 13:02:37 »
A JLA v4-et (vagy mennyi... általában negyedik szériaként hivatkoznak rá, még a wiki is)? Annak eléggé.. vegyesek az olvasói és a kritikusi véleményei (a második része az általam látott egyik legnagyobb buktát könyvelhette el az elsőhöz képest, igaz, így is a DC második legtöbb példányban elkelő sorozata). Mondjuk mindegy, az már valószínűleg tényleg nem érintene engem vevőként.
Sepi: Batmant azért erőltetik, mert ő a legismertebb DC-karakter az USA-n kívül, és még mindig vele lehet  algjobban kialakítnai valmi DC-s olvasótábort. A Supergirlben meg eléggé másodszereplő volt Superman mellett. És kiépíteni a magyar DC_mitológiát amúgy is csak velük és a nagy crossoverekkel, lehetőleg velük a főszerepben lehet. Szerkesztési szempontból azt mondanám, hogy a terv nem rossz (először jött a szuperhős Batman, aztán a thrilleres nyomozó Batman, aztán a kőkemény pszichoterror Batman, majd a háromból következtetéseket levonva újra a szuperhős, már egy kis egyébbel... ez, akárhogy nézem, egy logikus és remek stratégia közönségigény-felmérésre).

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #795 Dátum: 2009. január 11. - 14:36:05 »
(és Superman  a Hzs-n... ;D)
Még nincs 15, még pótolok. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #796 Dátum: 2009. január 11. - 17:18:16 »
A Vertigókban is nagyszerű karakterek voltak, kítűnő sztorikkal, mégse vették meg
Akiket bocsáss meg, de szerintem a legtöbben még annyira sem ismernek, mint a DC karaktereket.
Továbbra is teljesen egyetértek veled, csakhogy az a 20-30 különbség (de legyen 100) se számítana semmit a kiadás szempontjából. Ha csak ennyi emberen múlt volna a Vertigo sikere, nem hagytam volna abba.  ;)
Ez a beidézett szöveg meg eléggé karakteridegen Batmantől. Valójában Bruce úgy legyalázta volna a kanárit mint annak a rendje.
Nos 1: azzal csak önmagát járatta volna le ezek után
2: pontosan ezért nem szeretjük Sepivel.  ;D Egy milliomos ninja, aki a világ összes szuperhősét megfingatja? Ne vicceljünk, kérem szépen. Hacsak nem a modorával.
a Batman Begins nagyon jó kritikai, meg nézői visszajelzéseket kapott, mégis kevesebben mentek el rá, mint az új Superman filmre
Én nem csodálkozom rajta, hogy a Batman 3, de főleg a 4 után kevesen próbálkoztak meg egy újabbal. Csak a képregényesek mentek el az új részre, biztosan. De azért a 2. rész sikerében igen nagy szerepe volt a nagy felhajtásnak, Ledger halálának, és a satöbbinek. Habár szerintem is jobb volt a 2. rész.
Nem rossz az ízlésem, csak egyszerűen unalmasnak tartom a Batmant. Nála már szerintem a zord hangulatot túlzásba vitték, és amikor egy képregényt olvasok, nem akarom utána felkötni magam, mert nem vagyok emo. Mert akárhogy nézem Batmant, ő a legelső emo, csak normálisabban néz ki.
Nem is!  :lol: Nem, én nem tartom annak, de a végig, mindig vicsorgó, fröcsögő karakter számomra is abszolút egysíkú. Jó lenne látni, csak ellensúlyozásképp, egy-egy vidámabb percet tőle, de úgy tűnik, ez a 70 év alatt kimerült a Zorró megtekintésében.  :drying:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #797 Dátum: 2009. január 11. - 18:08:03 »
Jó lenne látni, csak ellensúlyozásképp, egy-egy vidámabb percet tőle, de úgy tűnik, ez a 70 év alatt kimerült a Zorró megtekintésében.  :drying:
Nem is igaz! A Gyilkos tréfában szabályosan felröhögött. ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #798 Dátum: 2009. január 11. - 18:12:14 »
Na az aztán a másik pszichopata történet.  :roll: A mai napig csodálkozom azon ha az tetszik valakinek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #799 Dátum: 2009. január 11. - 18:17:39 »
Nem baj az, ha pszicho történet tetszik valakinek, lehet az jó, sőt. Csak ahhoz, hogy egy ember eltökéltségét, elszántságát és keserűségét át lehessen érezni, hogy igazán üssön, ahhoz tudni kellene azt is, hogy honnan jutott el odáig. Mert, ha eleve ilyen volt, akkor kit izgat? De ha tudjuk, hogy mit veszített, milyen magasból zuhant ilyen mélyre, az már más tészta.