Ismét egy gyöngyszem A Birds of Preyből. Természetesen megint Batman ellen van a dolog, de hát ez olyan, hogy Sólyomszemet is azért szereti, aki szereti, mert ő mert egyedül beszólni a nagy Amerika Kapitánynak.

Az is mindig nagy szám, ha Batmannek be mer szólni valaki, és itt még ennél jóval több történt.

Röviden:
A Vadásznő, a Fekete Kanári és Gordon felügyelő lánya (a korábbi Batgirl, akit Joker meglőtt, így tolószékbe kényszerült), az Orákulum alkotják a csapatot. Orákulum a net hálózatot adja. Azon dolgoznak, hogy a Vadásznő beépül Gotham alvilágába (mert az apja volt, aki először megszervezte a szervezett bűnözést ott - a Vadásznő olasz, ugyanis), átveszi a hatalmat, majd belülről bontja szét a gengsztereket. Batmannek ez nem tetszik, elmegy Orákulumhoz dühösen, hogy állítsa le a két ügynökét, de azonnal. Közli, hogy tud mindenről.
B: És figyelmeztettelek, hogy tartsd magad távol Gothamtől!
O: Hát, tudod, épp ez a vicces benne. Te tanítottál minket rá, hogy kövessük a bűntetteket.
O: Mi lenne, ha nem mondanád meg nekünk, hogy hova menjünk... és akkor én meg nem mondanám meg neked, hova dugd fel magadnak?
Batman elmondja, hogy szerinte a Vadásznő kihasználja őket, és a saját terveit követi.
B: Egy mocskos bandaháborút akar kirobbantani. Ki akarja nyíratni a bandát. Hívd fel, Orákulum. Állítsd le, mielőtt vér öntené el az utcákat.
O: Nem. Egyszer már elkövettem egy hibát, hogy félreismertem a Vadásznőt, Batman. Többé nem fogom. Úgyhogy maradunk a tervnél. Plusz... te nem fogsz beleavatkozni. De kösz, hogy beugrottál.
B: Orákulum... Barbara. Hagyod, hogy a baráti érzéseid befolyásolják az ítéletedet. Ennél jobbra tanítottalak.
O: Igen, valóban, Batman.Arra tanítottál, hogy kemény legyek. De szerencsére... valaki más megtanított arra, hogy EMBER legyek.
Batman elmegy azzal, hogy megfenyegeti őt, hogy ha egy csepp vér is fog folyni, leállítja őket teljesen - vonulhatnak nyugdíjba.
Ezek után jön a nagy bunyó, a két lány legyőzi, akiket kell, Batman megérkezik.
B: Mondtam, hogy szálljatok le Gothamről!
BC: Vesztettem miattad 10 dolcsit, Batman. Azt mondtam, hogy az első mondatod az lesz, hogy "Ez az én városom!".
Batman kiakad, megvádolja a Vadásznőt, mire az átad neki egy dokumentumot.
V: Batman, tégy nekem egy szívességet... fogd be, és olvasd el ezt.
B: Mi ez?
V: Egy térkép Gotham szervezett bűnözéséről. Ki fizet kinek, ki mit csinál és hol.
BC: Még neked sincs ennyi adatod erről, valld be. És ő megszerezte neked. Megcsinálta, amit soha senki se tudott ebben a városban. Még te se.
Batman olvassa, Kanári közben reméli, hogy kimondja, amit ki kell. És tényleg:
B: Hfn. Ez... ez jó munka. Nem. Ez... kitűnő munka. Vadásznő. (mosolyog!) Mennem kell.
BC: Batman. Várj!
Fekete Kanári elkapja, és megcsókolja Batmant. Egy-két mondat után Batman elmegy.
V: Mindannyian elképzeltük már. El se hiszem, hogy megtetted.
BC: Hát, tudod, ő egy magányos férfi, aki önként él egy barlangban, és egyetlen társa a denevérek, mindig azt mondom. Heh.