Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 939004 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #3660 Dátum: 2012. július 13. - 11:44:10 »
Én most nem megyek Pestre megnézni a filmet , de ha Keszthelyen találok mozit ahol vetítik akkor lehet , hogy beülök a családdal.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3661 Dátum: 2012. július 13. - 11:57:49 »
Kaine, a feliratos verzióban a szöveg mennyire tér el a szinkronhoz képest? Remélem a magyar feliratoknál is segédkeztél.
Nem tudom, nem láttam feliratosan. A feliratot mindig a szinkronból csinálják, ha van mindkettő, oda nem kell a segítségem. Különben nem gáz Gwen hangja, csak mélyebb, mint elsőre gondolnád. Rengeteg ilyen hangú lány van, egészen fiatalok is, nincs ebben semmi meglepő.

mikka: nem értem, szerintem semmi baj nem volt azzal ott és akkor.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3662 Dátum: 2012. július 13. - 12:00:55 »
Hát nem tudom: van egy aktuálisan nagy/friss fájdalmad, és még beléd is rúg, akit (vélhetően) szeretsz...
Az időzítés az, ami nem tetszett ebben
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3663 Dátum: 2012. július 13. - 12:02:55 »
Nem sok választása volt...

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3664 Dátum: 2012. július 13. - 12:20:11 »
Annyi jót mondtatok erről a filmről, hogy muszáj lesz megnéznem. Pedig aki negatívabban áll ehhez a filmhez mint én az már elektron.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3665 Dátum: 2012. július 13. - 15:44:26 »
Én olvasgatom a magyar kritikákat, hát...nem olyan rózsás a helyzet. Kiemelik a főszereplők egész jó játékát, de az egész reboot-ot fölöslegesenek tartják,  nem múlja fölül a 2002-est, az Avengers pedig messze veri.  :-\
Itt van néhány:http://filmtrailer.hu/film/a-csodalatos-pokember-kritika/
http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20120712-vegre-tokos-a-pokember-a-csodalatos-pokember-kritika-andrew.html
http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2012/07/12/kritika_a_csodalatos_pokember_the_amazing_spider-man_2012/
Tejet kérek! Csokisat!

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3666 Dátum: 2012. július 13. - 15:58:27 »
Ha a kritikáknak hinnék csak 4 évente járnék moziba. Engem teljesen hidegen hagy, hogy reboot. Az Aevgers-szel meg hülyeség összehasonlítani. Én azt mondom, hogy menj el nézd meg és döntsd el te, hogy tetszik e neked vagy sem. Engem Kaine véleménye teljesen meggyőzött.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3667 Dátum: 2012. július 13. - 16:18:44 »
Nekem a saját véleményem számít, a kritikákat csak érdekességképpen olvasom. :) Kaine azért elfogult kicsit, de ha szerinte jó akkor, biztos nem egy nézhetetlen valami. Majd meglesem én is nemsokára. ;)
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3668 Dátum: 2012. július 13. - 19:08:28 »
 :spoiler:
Na, megjöttem én is a moziból. Hát... Érdekes volt, de nem dobtam hátast tőle. :-\ Ami pozitívumok voltak, az a látvány, és az akciójelenetek, klasszul néztek ki, de 2012-ben ez el is várható bármelyik filmtől. Viszont több zavaró dolog is volt a filmben. Az alapvető baj a film hangulatával volt. Pontosabban, hogy nem igazán találták el a hangulatot. A Raimi-filmeknek nagyszerű hangulata volt, illetve egyfajta bája, ami magába szippantott. Persze nem is vártam volna el ugyanazt a hangulatot ettől a filmtől, de mégis, ez a film kicsit rideg lett. A Pók 1-ben az eredettörténet köröket ver az ittenire. A régi filmben Ben bácsi halála, majd az utána következő üldözéses jelenetek nagyon ütöttek, imádtam. Ebben a filmben viszont egyáltalán nem volt katarzis Ben bácsi halála... A régi filmben Ben bácsi karaktere, és a Peterrel való kapcsolata sokkal jobban működött. Aztán a pókcsípés... hát az is sokkal jobb volt a régi filmben. Itt meg ráhull egy rakat pók, aztán 5 perccel később egy véletlenül rajta maradt példány csípi meg? :roll:Na meg a hálóvető... Oké, filmben jól nézett ki, de azért azt nem gondoltam volna, hogy a hálófolyadék problémát ilyen pofátlanul oldják meg, hogy az Oscorp gyártja ipari méretekben biokábel néven... Peter lenyúlt egy raklappal, vagy mi? Ha hálóvetőt akarok barkácsolni, csak besétálok az Oscorphoz, és veszek egy csomag hálófolyadékot hozzá? :stupid: És persze a hálóvető egyszer sem fogyott ki menet közben, patroncserét sem láttunk.

May néni karaktere sem volt olyan jó itt, mint a Raimi-filmekben. Andrew Garfield-en és Emma Stone-on valóban látszott, hogy jobb színészek, mint Tobey-ék voltak. Emma aranyos volt, Garfield is jó, de... azért nem ájultam el ettől a párostól sem. Ami Connorst illeti, a vásznon jobban mutatott Gyíkként, mint vártam, de azért csak egy nagy zöld szörny volt lényegében... A bunyók jók voltak, de nem éreztem olyan hatásosnak a karaktert, egy másik fógonosz becsatlakozása dobhatott volna a filmen. Viszont Connors civilben nem igazán volt jó, nem tudtam azonosulni vele, sem sajnálni... Hiányzott, hogy nem volt egy felépített személyes kapcsolata Peterrel (ebből a szempontból Raimi Connors dokija jobban működhetett volna főszerepben), nemigazán volt kibontva Connors karaktere.
Azt hittem, hogy ha a főgonosz nem is lesz olyan ütős, azzal fogják pótolni, hogy látványos és kemény rendőri hajszákat láthatunk Pókember után... Hát nem így történt. Megjegyzem, pont ebből a történetből hiányzott nagyon a Hírharsona, meg Jameson Póki-ellenes hadjárata.
Aztán az ominózus darus jelenet... Na ott fogtam a fejem nagyon. Oké hogy Póki lába sérült volt, de attól még hálóhintázni tud, vazze... Nem hittem el, hogy most tényleg a darukra van szüksége hogy odajusson az Oscorphoz. :stupid:
A metrós bunyó számomra inkább gáz volt, mint jó, még akkor is, ha maga a bunyó jól nézett ki.
Humor nem nagyon volt a filmben, bár Póki többet dumált mint a Raimi-verzióban, de nem sok vicces momentum volt, Raimi filmjeiben több poént láthattunk-halhattunk.

A pókruháról még nem beszéltem... A Raimi féle jobb volt. ;) Talán a fekete szemlencsék zavartak leginkább, illetve hogy legtöbbször éjszakai jelenetben láthattuk Pókit.
Ja, falmászás természetesen itt is sportcipőben, ezen meg sem lepődöm (megbocsátható dolog), viszont hogy a pókösztönről még csak szó sem esett...  :ohmy: Valamint a híres mondat sem hangzott el. Vagy legalábbis nem olyan formában, ahogy vártuk. Viszont Póki mozgása akrobatikusabb volt, mint a Raimi-verzióé, ráadásul itt tényleg érezhető volt, hogy félre tud ugrani a golyók elől is.
Meglepett az is, hogy Ben bácsi gyilkosát itt nem kapta el. :surp:

Ami Stacy kapitányt illeti, nem volt rossz. Viszont amikor ment be az Oscorpba az ellenszerrel, már tudtam, hogy nem fog kijönni. Érdekes módon játszották meg a halálát... Amúgy az gáz, hogy az ő halála valamivel megrázóbb volt, mint Ben bácsié?

Nem volt azért rossz film, de úgy érzem, hogy a reboot miatti nyomás hatására beleszaladtak a készítők abba a csapdába, hogy márpedig mindennel szembe kell menni, ami az előző filmekben volt, és így sajnos sokszor nem jó, vagy legalábbis erőltetett megoldásokat választottak, ez a filmre is rányomta a bélyegét. Póki karaktere bizonyos szempontból pókosabb volt, mint a régi filmekben, de összességében a film hangulata alulmarad Raimi filmjeivel szemben. Talán az is van ebben, hogy a mellékszereplők karakterei is jobban működtek a korábbi filmekben.

Idézetet írta: Morbius
Kiemelik a főszereplők egész jó játékát, de az egész reboot-ot fölöslegesenek tartják,  nem múlja fölül a 2002-est, az Avengers pedig messze veri.
Körülbelül egyet is tudok érteni ezzel. Szórakoztató nyári szuperhősmozi lett.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3669 Dátum: 2012. július 13. - 21:03:11 »
Hát én is túl vagyok rajta. :spidey:
Nekem nagyon bejött, :oh: jobban, mint a Raimi filmek, mondjuk én már az előzetesektől elvoltam ájulva ;D
Igazi Ultimate, ahogy sorba megtudják ki is Póki :D talán csak a Gwenes bevallás nem tetszett annyira... a Stacy kapitányosról meg a Harry felfedezése ugrott be...
Kis bajom volt a filmmel, hogy végig pörgött bennem a Raimi féle első rész... minden jelenetnél beugrott vmi, hogy na ez így volt amott... kicsit zavart... :-\ talán ezért volt rohadt korai még ez a reboot, nem tom más volt e így vele... :headscratch:
A sztori jól feldobta a labdát a szülőkkel, kíváncsivá tettek, és adott egy kis pluszt is az eredethez, a szülök jelenléte nagyon hiányzott az első részekből, szerencsére itt pótolták. Talán kis gond volt, hogy nagyon lassan indult be a film... sokáig húzták az eredetet, egy olyan karinál azért gáz, akit "szinte mindenki" ismer, főleg, hogy nem is olyan régen volt már egy eredet sztorija... nem kellett volna sztem ennyire elhúzni ezt...
Garfield sokkal jobban bejött Peternek, mint Tobey, tetszett, hogy itt-ott mutatták a zsenialitását (ajtózár, a hálóvető készítése, az Einstein poszter a falán (tiszta Ultimate), a ruha megcsinálása (végre kapott értelmet honnan szerválta ezt a cuccot), a nap/lencseszemcsi megcsinálása), a szónoklata Connorsnál. Gwen is tetszett, bár tény, hogy Emma sokkal jobb Mary Jane lett volna... Tetszett Flashel való kapcsolata is Peterrel, főleg, amikor oda ment részvétet nyilvánítani, plusz a végén, hogy milyen jóban voltak már, kicsit kikacsintás volt a képregénybeli sztorik jövőjére.
Nekem Ben bácsi is jobban bejött, sokkal több szerepet kapott, és sztem a szövegei is jobbak voltak, mint a réginek, és a nagy erős duma is jobban volt körítve, nem csak úgy oda nyomva, mint az első részben, mert azt neki elkell mondani mielőtt meghal, itt jobban fel volt vezetve/beépítve a beszélgetésbe (ha még nem is hangzott el a mondat úgy, mint ahogy ismerjük...).
Connors nekem is furi volt, jobb lett volna, ha jobban kivan bontva a kapcsolatuk, nagyobbat ütött volna a "mentor és pártfogolt" csatája. És talán az egyetlen, ami nem tetszett a filmben... Connors saját magával való beszélgetése... egy az egyben Osborn ugrott be róla az első részben... :-\
A látvány állati volt... eszméletlenül odaverős volt minden mozdulat, koreográfia, nagyon baba volt. Éééés végre, beszélt közben Póki, be nem állt a szája, jó nem sokat poénkodott, de nem egy gyászhuszár hangulatát keltette a szótlansággal, mint a Raimi félékben.
A 3D nem sokat tett hozzá... sőt, nagyon semmit... (hála isten, hogy Batsre nem erőltették rá ezt a nyüves effektet...)
A vége furi volt, azt hittem ezt a halált a következő részben fogják megjátszani... viszont az nagy pozítivum, hogy Connors se halt meg, ennek nagyon örültem.
Szval, én nagyon elégedett vagyok vele. 10/9.5

End Credit? Valakinek valami tippje? :headscratch:
Idézet

Aztán az ominózus darus jelenet... Na ott fogtam a fejem nagyon. Oké hogy Póki lába sérült volt, de attól még hálóhintázni tud, vazze... Nem hittem el, hogy most tényleg a darukra van szüksége hogy odajusson az Oscorphoz. :stupid:
Ez nekem úgy tűnt, hogy ennek a pókinak még nem is nagyon ment a házak közötti hálóhinta, ide oda csapódptt és inkább a házak fala mellett suhant, (vagy nem is tom minek nevezzem...) még a sérülése előtt is, és ez a darus fickó látta, hogy hogy tud hálóhintázni a hídon, ha van előtte jobban valami, ezért rendezte úgy a darukat... sztem... :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2012. július 13. - 21:04:42 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #3670 Dátum: 2012. július 13. - 21:07:13 »
a híres mondatra én is vártam de sehol sem volt.
Furcsa votl a nagy vásznon is azért a gyík.

De ha minden elő ítéletet eldobunk nem lett olyan szörnyű kis filmecske, szerintem egyre jobb lesz ez. és már várom a folytatást. Apropó vki tudja mi történt a végén mert nem tudtam hova tenni a következő rész bevezetőjét.

És várjátok meg a filmet mert amikor moziban voltam csak Én maradtam ülve és vártam a "tényleges végét".

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3671 Dátum: 2012. július 13. - 22:23:20 »
Na akkor most már én is. :)
A film cselekménye, hatásai sokkal jobban felépítettek, mint a régi trilógiáé. Sokkal jobban ki lettek bontva a karakterek, mint ott. Nekem nagyon tetszett - ahogy annak idején az Ultimateben is - hogy Ben bácsit jobban megismerhetjük, hogy tovább van jelen. A film legjobb poénjeit is neki köszönhetjük, ami külön pozitívum a jellemével kapcsolatban. May néni olyan közepes volt, neki nem sok szerep jutott, Ben bácsinál külön nagy szám, hogy nem Martin Sheent láttam magam előtt, vagyis tényleg hitelesen alakította a szerepét (egyetlen kakukktojás az volt, amikor a fiatalkori képét láttuk a falon). Ben bácsi halálát sikerült egy fokkal még durvábbra csinálni, mint a Raimi verzióban. Itt Peter nem csak, hogy hagyta lelépni a gyilkost, de egyenesen bűnrészessé válik, amikor elfogadta az általa lenyúlt üdítőt. Ez volt az első - és talán leginkább - ütős jelenet a filmben. Itt is sikerült elkerülni a csöpögést, ahogy korábban is, azaz Ben bácsi nem mondott még egy "szeretlek Peter"-t, ahogy Anakin anyja annak idején. A Raimi verzióban is nagyon jól oldották meg, ahol 1-2 "Peter" hangzott el, itt pedig semmi.
Erős negatívum a fimben, hogy míg Peter konkrétan azért vált bűnüldözővé, hogy elkapja Ben bácsi gyilkosát, erről az egészről úgy ahogy van megfeledkeztek a film második felére. Méghozzá olyannyira, hogy a végén el se kapta a tettest.  :roll:
Mivel nem túl régen volt eredettörténete Pókembernek filmben, viszonylag ügyesen lavíroztak azon a határon, hogy mire lehet szükség és mire nem. A Fűrész-meccs okosan kimaradt, csak egy ringet kaptunk emlékeztetőül, a pókcsípés pedig olyan jól lett felvezetve, hogy előtte pár perccel még csak nem is lehetett tudni, hogy az most következik.
Újabb negatívum, hogy a szülői szál - legalábbis egyelőre - teljesen feleslegesnek tűnt, hisz nem derült ki belőle semmi, inkább csak olyannak tűnt, mintha a feszültségkeltés eszköze lenne, amely aztán nem bontakozott ki rendesen - sőt, sehogy sem. Ha igaz, amit Connors főnöke mondott, hogy Richard is visszautasította a komolyabb (vagy ember)kísérleteket, majd utána meghalt, hisz ezzel fenyegette meg Connorst is, akkor kicsit fura, hogy az elmúlt 12 évben 1: miért nem szálltak rá jobban a dokira 2/ Ha tudta, hogy Connors Richard nyomába sem ér, akkor miért tüntették el Peter apját 3/Norman Osborn már akkor is halálos beteg volt, akinek nem sok ideje volt hátra? Szóval a szülői szál kicsit feleslegesen erőltetett volt, ami enyhén vontatottá tette a filmet.
Peternél nagyon jól bemutatták, hogy mennyi esze van: az ajtózárral, a hálóvető megalkotásával (a patron, mint Oscorp-tulajdon tényleg kemény volt:)), és nem tűnt olyan lúzernek, mint Tobey. Raimi igencsak túlzásba vitte Peternek ezt a jellemét, hisz Peter sosem volt olyan - illetve a pókcsípés UTÁN már nem - csak Steve Ditko stílusa kelthette azt a benyomást. De valójában már az ő idejében is Peter egy nagyon határozott karakter volt, aki fölényesen röhögött magában Flash Thompson bunkóságain (és ette a méreg, hogy nem vághat neki vissza úgy istenigazából). Az iskolai jelenetekben nagyon jól megmutatták, hogy Peter nem az a méla, mamlasz, akit Tobey volt kénytelen eljátszani.
Ellenben Flash totál mellényúlás: ő sosem volt ekkora köcsi a képregényekben. Sosem volt agresszív sem, mindössze csak nagypofájú. A kosaras jelenet viszont király volt, ellenben a végén túl hirtelen lettek haverok. Bár kedves kikacsintás volt Flash  Pókember fan clubjára a pólója. :)
A pókcsípés után fura volt, hogy a döglött pók ott maradt a hálófonal végén, viszont a képességeivel való ismerkedés a fürdőszobában poén volt. Ellenben a metrós verekedést erőltetettnek éreztem, túl sok véletlen volt benne, és persze Pókember megjelenése után minden hülye össze tudta volna rakni a képet, hogy aki megragadt a kocsi plafonján, az csak ő lehetett.
Peter kapcsolata May nénihez nem tetszett - szegény öregasszony Ben bácsi elvesztése után sokkal több figyelmet és törődést érdemelt volna, ehelyett Peter majdnem bunkón bánt vele.
Jó ötlet volt Ben bácsi tanítását hangpostán azután hallani, amikor már valóra is vált minden, amit mondani akart.
Emma Stone jó volt Gwen Stacynek, sokkal jobb, mint Bryce Dallas Howard, ahogy Garfield is jobb volt Peternek, mint Tobey (bár utóbbi esetben meggyőződésem, hogy nem Maguire hibája volt, hanem a rendezőé). Gwen karakterére sokkal több figyelmet fordítottak, mint régen Mary Jane-ére, és azonnal bukott az az elmélet, miszerint a régi trilógiába azért kellett Mary Jane, mert sokkal érdekesebb karakter, többrétű, míg Gwen egysíkú, nem tudnának vele mit kezdeni. Csak egy jó író kellett hozzá, és máris egy élő, létező lányt kaphattunk. Míg MJ szerepe főleg a megmentendő lányra szorítkozott (legalábbis a 3. részig), Gwen teljes társa tud lenni Peternek, sokkal érdekesebb a jelleme, és az eszét is igyekeztek megmutatni (például, amikor a Gyík betört az Oscorpba, kizavarta az embereket, és beindította a tűzjelzőt, hogy lezáródjanak az ajtók). Az apjával folytatott beszélgetés pedig a humorát is megmutatta. Kettejük szerelmi szálát viszont kicsit túl hirtelennek éreztem - illetve csak Gwen részéről.
Stacy kapitány nem volt rossz, de igazán jó sem. Addig, amíg el nem engedte Petert, hogy segítsen Gwennek, olyan semmilyen volt, illetve próbálták bemutatni, hogy rendes ember, amikor csak utánanézett Connorsnak, hiába hangzott idiótán, amit Peter mondott neki róla. A halála ellenben nem volt katarzis, alig volt átérezhető, ebben Harry Osborn halála a Pókember 3-ban köröket vert rá.
A háztetőn a shotgunnal a lefagyasztott Gyík ellen olyan volt, mint a Resident Evil 4-ben, amikor a nagy trollra lövünk shotgunnal. Lő, bízik benne, hogy elég lesz neki, de az csak jön tovább. :)
Connors doki civilben szerintem nem kapott elég figyelmet. Bár szimpatikus volt, érzelmi kötődés még nem alakult ki részemről az irányába, vagyis amikor átváltozott Gyíkká, egy pillanatra sem sajnáltam őt. Beszélgetése önmagával nem kissé klisés volt - ugyanez ment Normannel és Oki dokival is a régi részekben -, mintha minden képregény bűnözőt egy sötét entitás irányítana, hogy igazából jó maradhasson mégis. Vicces elem volt, hogy a Gyík a csatornában rendezte be a támaszpontját, ahogy az egyik leghíresebb Pókember rajzfilm legelső részében is. Pókember hálója nagyon meggyőző volt, és a csatornában szétlőtt hálórezgések alapján alapuló érzékelése a Pókember: A Másik című műben levő új képességeit idézte.
Elérkeztünk a film legerősebb pontjához: a Pókember-Gyík csatákhoz. Rendkívül jól oldották meg a képregényekben bemutatott hasonló csaták egyik leglényegesebb elemét (amelyet először a The Amazing Spider-Man 20-ban, a Skorpió ellen láthattunk): hogy a Gyík SOKKAL erősebb Pókembernél, vagyis erőben abszolút esélye se lenne ellene, és hogy a PÓKTEMPÓval győzi le. Soha ennyire jól még nem volt bemutatva a póktempó, egyszerűen csodálatos látvány volt, mint egy megelevenedett képregényoldal. Vagy kettő. Ez gyakorlatilag minden bunyójuknál jelen volt, akár az iskolában, akár a végén a toronyházon.
A hálóhinták mindig is a Pókember filmek és rajzfilmek egyik legerősebb pontjai voltak, de ebben az új verzióban félelmetesen jól sikerültek. Egyszerűen nem tudom, mivel fogják még ezt überelni a folytatásokban. Ha semmi másért, hát a hálóhinta miatt megéri 3D-ben látni ezt a filmet.
Stan Lee jelenete a suliban hatalmas volt, Pókember még meg is mentette egy hatalmas asztaltól. :)
Stacy kapitány végső szavai nem gyengén ellentmondott a képregénynek - még ha mondanivalójában nem is -, ezzel együtt nagyon rendben volt, sőt, jobb lett, mint az eredeti. Gwen mosolya pedig a végén az osztályban tökéletesen hozták a képregényes Gwent, aki egyetlen utalásból megértett mindent.
10/9

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3672 Dátum: 2012. július 14. - 03:19:58 »
Szerintem az, hogy nem kapta el Ben bácsi gyilkosát nem számít ( még elkaphatja  :) ), itt szerintem a jellemfejlődést szerették volna érzékeltetni ( szvsz sikerült is nekik ), hogy Petert az elején még a bosszúvágy hajtja és utána szépen fokozatosan jut el a hősig, aki segít minden bajbajutottan. Számomra ez egy erős pont, volt filmben.
A szülői és Norman Osborn körülötti titokzatosság pont a folytatás miatt frankó és legalább adnak szerepet a szülőknek és egyben kötik a családhoz a nemezist.
A full tapló, agresszív Flash Tompson pedig nagyon jól beleillett, ebbe a modernizált képbe.
Hatalmas ötlet, hogy mexikói álarcos pankráció plakát maszkja után készíti el a sajátját Póki.  :)
Ahogy Pókfej rátapasztja a hálót Gyíkra ( aki szerencsére Gyíkként megtartotta Connors IQ-ját ) a suliban, pont olyan , mint egy igazi pók, baromi király jelenet.
Nekem az előző trilógiában csak a gonoszok és Harry tetszett, ezért Gyík egy kicsit visszavetett a pozitív értékelésben ( és Harry hiánya), de még mindig kevés, ahhoz, hogy ne tartsam zseniálisnak. :spidey:

Raisu

• Traveller
« Válasz #3673 Dátum: 2012. július 14. - 10:24:58 »
Na, tegnap én is megnéztem.

Tavaly, amikor megnéztem egyben a Raimi-trilógiát, úgy éreztem, hogy az a három film nem több képregényes utalgatások egymásra hajigálásánál és gázos párbeszédek sorozatánál. Tény, az előbbiek remek hangulatot teremtettek, de az utóbbiak legalább annyit rontottak a filmeken. Még szerencse, hogy ott volt benne J.J. :)

Ez a film ellenben baromira tetszett. Lehet, hogy nem volt tele kikacsintgatásokkal a képregényre, de őszintén szólva, nekem nem is hiányoztak. Elrugaszkodtak az alapanyagtól, de nem annyira, hogy hiteltelen legyen, és hogy úgy érezzem, ez már nem is egy Pókember film. A karakterek szerintem jók voltak, emlékszem, amikor megjelentek az első képek Peterről, nem tudtam elképzelni, hogy ez a gördeszkázós, csöveskesztyűs, feltupírozott hajú srác Peteres lesz, de kellemesen csalódtam. Ehhez a Peterhöz illet ez a stílus, tetszett a lazasága, hogy annak ellenére, hogy kívülálló, nem húzza be fülét-farkát, hogy már az előtt szembe mer szállni Flash-sel, hogy megkapná a képességeit, és hogy intelligens. Tudta, mivel tudja felbőszíteni annyira, hogy békén hagyja a srácot (Eugene XD). A Tobey Peterénél nem igazán jött át, hogy egy okos és a tudományokban jártas főhősünk van. Legalábbis az első részben ennyire nem, max. a másodikban amikor Oki dokival beszélget. Az egyetlen kivetnivalóm, hogy Pókemberként az összes poénját egyetlen jelenetben lőtte el, amikor az autótolvajt elkapta.

Gwen egy tünemény volt. Anno a harmadik résznél a karakter meggyalázásának tartottam, amit a karakterével csináltak, de itt... Kaptunk egy talpraesett, bájos, okos lányt (szegény meg egy nagyon nem passzoló magyar hangot), aki sokkal, de sokkal szerethetőbb volt, mint MJ anno. Egyből tudta, hogy Peter miért szakít vele, egyből vette a célzást a film végén az osztályteremben, és nem csak a bajba jutott hölgy szerepét kapta. A Peterrel közös jelenetei is nagyon tetszettek, aranyosak voltak együtt, és szerintem tök ötletes volt, ahogy Peter elmondta a titkát és szerelmet vallott az erkélyen. :D És a kakaós jelenet is zseniális volt az apjával. :) Btw, csak én éreztem úgy Stacy kapitánynál, hogy olyan, mintha Jamesont akarnák pótolni vele egy kicsit? Ezzel a Pókember-ellenességével. Vagy a képregényben is ellene volt eleinte? Ez mondjuk egy kicsit fura volt a számomra, de hihető.

Ben bácsi is és May néni is sokkal jobban tetszett, még úgy is, hogy Ben nem mondta el a jól ismert mondatot. Ez a változat is teljesen megállta a helyét, sőt, talán még természetesebb is volt, mint a "Nagy erő, nagy felelősség". May néninél tetszett, hogy korban közelebb állt Peter szüleihez. Sose értettem, hogy miért néz ki kb. 70 évesnek, ha elvileg egy korosztályba tartozik nagyjából Peter szüleivel. Vagy Ben és Richard között van vagy 20 év korkülönbség? Na meg nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem May összerakta a képet, amikor Peter felállt a reggelitől, miután Stacy bejelentette, hogy körözik Pókembert, ami megint egy plusz pont a filmnek, ha tényleg így van.

A többiek annyira nem hagytak mély nyomot, különösen Connors doki nem. De tényleg, talán ő lett az egész filmben a legsemmilyenebb karakter. Ráadásul a tudathasadás is hatalmas mellényúlás volt szerintem. Akarva akaratlanul is Norman jutott eszembe, amikor a Manóval beszélget, ezt nyugodtan kihagyhatták volna. :\ Flash viszont tetszett, és most még a színész sem idegesített annyira, mint amennyire általában szokott. A végén a Peterrel való összehaverkodása tényleg hirtelen volt, de amikor odament hozzá Ben halála után, az szimpatikus volt.

A sztorival nem volt semmi bajom, ahogy a film felépítésével sem, gördülékeny volt. A harcok baromi jól koreografáltak voltak, ez egy sokkal pókosabb Pókember, mint az elődje. Ez különösen ott látszott, amikor beszőtte a Gyíkot a suliban. Negatívumként három dolgot tudnék kiemelni: az egyik Connors tudathasadása, a másik a kis srác megmentése az égő kocsiból (attól a "Vedd fel a maszkot, attól erős leszel!" dumától már akkor lefejeltem az asztalt, amikor először szerepelt valami trailerszerűségben), a harmadik pedig a zene. Az valahogy az előző trilógiánál jobban sikerül, itt nagyon nyomatták ezt a sejtelmességet.

Összességében tehát nagyon élveztem a filmet, és tűkön ülve várom a folytatást, mert épp elég szálat hagytak elvarratlanul ahhoz, hogy jó folytatást kapjunk. Ott van a titok Peter szüleivel kapcsolatban, Ben bácsi gyilkosa, Osborn, a Hírharsona, Connors dokiból sem tűnt el teljesen a Gyík... szóval sok mindent ki lehet hozni a második részből, és bízom benne, hogy az is legalább ilyen jó lesz.

Ja, és ez volt az eddigi legjobb Stan Lee cameo. :D
« Utoljára szerkesztve: 2012. július 14. - 10:28:45 írta Raisu »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3674 Dátum: 2012. július 14. - 14:16:25 »
Kösz az írást Kaine! A spoileresket nem olvasom. Norman szerepel a filmeben?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3675 Dátum: 2012. július 14. - 14:56:18 »
Persze, hogy jobb lett az előző trilógia zenéje, azt Danny Elfman komponálta. :)

Norman Osborn: Fontos szerepe van a filmben, sokszor megemlítik a nevét. Csak egyszer mutatnak róla egy homályos képet, nem lehet kivenni az arcát. Illetve még egyszer szerepel, állítólag nem ő, de nem hiszem el, hogy nem ő az... ( az arca ekkor se látszik)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3676 Dátum: 2012. július 14. - 16:21:13 »
Ja, valóban jobb volt a régi filmek zenéje.

Idézetet írta: BuB
Kis bajom volt a filmmel, hogy végig pörgött bennem a Raimi féle első rész... minden jelenetnél beugrott vmi, hogy na ez így volt amott... kicsit zavart...  talán ezért volt rohadt korai még ez a reboot, nem tom más volt e így vele...
Én is így voltam vele, egyértelmű, hogy korai volt a reboot, akaratlanul is összehasonlítottam már a moziban ülve is az új filmet a régivel. Szerintem minden rajongónak beugrottak a régi jelenetek. Főleg, hogy a tv2 is pont most adja le a régi trilógiát. :lol:

A hálóvetővel is ez volt a bajom, hogy kihagyták a ziccereket vele, ennyi erővel akár szerves hálója is lehetett volna, mert kb ugyanúgy használta a hálót bármikor, kb éjjel-nappal a csuklóján hordta a hálóvetőt. Ráadásul, ha már Peter olyan okos, hogy megoldja a képletet, amit Connors + jópár lángelme nem tudott tizenakárhány év alatt, akkor igazán nem lett volna olyan hihetetlen, ha ő találja fel magának a hálófolyadékot is. De az, hogy az Oscorptól rendeli kartonszámra a hálót, nagyon buta megoldás volt.

Viszont az tényleg jópofa volt, hogy a csatornában úgy használta a hálót, mint egy pók, hogy észrevegye a Gyíkot. Ugyanakkor nagyon béna lebukás volt, hogy Pókember fényképezőgépén ott virít a civil neve.

Normannal kapcsolatban: én azért elvártam volna, hogy legalább egy-két jelenetben szerepeljen, még ha az arcát nem is mutatják, ha már ilyen fontos szerepe volt a filmben, főleg, hogy haldoklik (ez azért kicsit meglepett).

Csak egyszer mutatnak róla egy homályos képet, nem lehet kivenni az arcát. Tényleg? Ezt nem vettem észre. Viszont az a vicc, hogy a stáblista végi jelenetben - elég béna módon - annyira nincs semmi utalás, hogy kivel beszél Connors, hogy akár még utólag is kitalálhatják, hogy mégis Norman volt az. :lol:

Idézetet írta: hudekira
És várjátok meg a filmet mert amikor moziban voltam csak Én maradtam ülve és vártam a "tényleges végét".
Sajnos tegnap is elég sokan kimentek az ominózus jelenet előtt, pedig nem is a stáblista legvégén volt - bár szerintem igazából nem vesztettek vele sokat.

Az egyértelmű pozitívum volt, hogy Póki tényleg nagyon pókos volt, vagányabb Pókembert láttunk, mint eddig, illetve az ügyessége, a póktempója is nagyon jól volt érzékeltetve. Ugyanakkor kicsit fura volt, hogy itt egyszerűen meg sem próbálták megmagyarázni a képességeit - egyszerűen tapad a keze, és kész. Bár nekem tetszett, hogy a pókösztönt bemutatták a régi filmekben, azt azért hiányoltam.

Viszont mégis az volt a bajom Pókember karakterével, hogy igazából nem jött át róla a nagybetűs HŐS. Itt egy nagyon ügyes és tökös Pókembert láttunk, de nem éreztem azt az igazi önzetlen hőst, amit a Raimi filmekben nagyon hamar sikerült felépíteniük. Valószínűleg itt az volt a baj, hogy a film első felében tényleg csak bosszúból, önmagáért üldözte a bűnözőket, másrészt az emberek, a közvélemény reakciója szinte teljesen ki lett zárva a filmből. (Az is fura, hogy Stacy kapitány a hidas jelenet után Pókember ellen ad ki körözést, mikor több tucat szemtanú látta, hogy a Gyík randalírozott.)

May néni szerepe tényleg semmilyen volt ebben a filmben. A rég filmekben pont azért volt sokkal jobb May néni, mert amikor kellett, akkor mindig voltak fontos mondatai Peternek, amelyekkel segített neki, lehetett érezni, hogy fontos támasza.

Rájöttem, hogy Cliff Robertson is azért volt zseniális Ben bácsi, mert kevesebb jelenetben, kevesebb szöveggel is be tudta mutatni azt a szerethető nagybácsit, akinek az elvesztését tényleg sajnáltuk - May nénivel együtt pedig egy olyan harmonikus és szeretetteljes család képét alakították ki, amely miatt lehetett érezni, hogy Peter valóban nagy árat fizetett, amikor elvesztette a bácsikáját. Az új filmben ezt nem éreztem annyira. Ráadásul a régi filmben sokkal jobb volt, hogy Peternél csak az utolsó pillanatban esett le a tantusz, hogy kicsoda is az autótolvaj, akit elkapott, és hogy mekkora hibát követett el korábban. sokkal hatásosabb jelenet volt. Ebben az új filmben a játékidő második felében meg valóban félbemaradt a betörős szál, és bár tuti, hogy a folytatásban még előkerül, de akkor már nem fog akkorát ütni szerintem. 

Idézetet írta: Raisu
tűkön ülve várom a folytatást, mert épp elég szálat hagytak elvarratlanul ahhoz, hogy jó folytatást kapjunk. Ott van a titok Peter szüleivel kapcsolatban, Ben bácsi gyilkosa, Osborn, a Hírharsona, Connors dokiból sem tűnt el teljesen a Gyík... szóval sok mindent ki lehet hozni a második részből, és bízom benne, hogy az is legalább ilyen jó lesz.
Én is úgy vagyok vele, hogy a kötelező eredettörténetet letudták, valamint a folytatásban előhúzhatják a kalapból a látványosabb/érdekesebb pók-ellenségeket, úgyhogy ennél már csak jobb filmet kaphatunk. :)

Ja, eszembe jutott, mit hiányoltam még a filmből: egy látványosabb főcímet. Úgy látszik, átvették a Batman filmektől a szokást, hogy csak felvillantjuk a címfeliratot, aztán csapjunk a lecsóba. Pedig anno a Pók 1-nek nagyon király volt a főcíme.
« Utoljára szerkesztve: 2012. július 14. - 16:28:03 írta Tom Fireheart »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3677 Dátum: 2012. július 14. - 21:47:57 »
Nem csak az egynek, mind a háromnak. :)
Idézet
Viszont az tényleg jópofa volt, hogy a csatornában úgy használta a hálót, mint egy pók, hogy észrevegye a Gyíkot. Ugyanakkor nagyon béna lebukás volt, hogy Pókember fényképezőgépén ott virít a civil neve.
Ez nekem is eszembe jutott, de mivel az iskolai gépe volt, simán hihető, hogy ráírja a nevét.

Idézet
Az egyetlen kivetnivalóm, hogy Pókemberként az összes poénját egyetlen jelenetben lőtte el, amikor az autótolvajt elkapta.
Nekem az nagyon erőltetett volt. Előtte még semmi, de semmi nem utalt arra, hogy ő ilyen lesz, annyira hirtelen csinálta, hogy lesütött belőle, hogy a képregényhűség miatt beáldozták a következetességet.
Idézet
Btw, csak én éreztem úgy Stacy kapitánynál, hogy olyan, mintha Jamesont akarnák pótolni vele egy kicsit? Ezzel a Pókember-ellenességével. Vagy a képregényben is ellene volt eleinte?
Nem, Stacy kapitány sosem volt ellene. Először csak érdekelte őt Pókember, később mellé állt.
Idézet
Na meg nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem May összerakta a képet, amikor Peter felállt a reggelitől, miután Stacy bejelentette, hogy körözik Pókembert
Nekem is nagyon úgy tűnt, főleg, hogy utána már nem várt magyarázatot.
Idézet
Ja, és ez volt az eddigi legjobb Stan Lee cameo.
A második legjobb. A legeslegjobb számomra vitathatatlanul az, amikor az F4 2-ben be akar menni Reed és Sue esküvőjére azzal, hogy ő Stan Lee, a biztonsági őr meg lelépteti, hogy szórakozzon az anyjával.  :lol:

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3678 Dátum: 2012. július 14. - 22:38:44 »
Ma sikerült megnéznem a filmet. Minden perceét élveztem. A szüleivel kapcsolatos szál jó volt, sztem nem baj, hogy nem zárták le. Garfield és Stone baromi jók voltak. Martin Sheen és Sally Field is nagyon jól hozták a szerepüket. Az eredettörténet jó volt. Adtak hozzá egy kis pluszt és így még jobb lett. May néni sztem összerakta a képet a film végére. Flash is jó volt és főleg a kapcsolatuk Peterrel. Connors karakterével nekem nem volt gondom, a tudathasadásos rész tényleg nem kellett volna. A családját hiányoltam pedig a kezén ott a jeggyűrű. Én úgy emlékszem, hogy még színészeket is kerestek a szerepekre annak idején. Nem tudom miért maradt ki. Az volt még furcsa a Gyíkkal kapcsolatban, hogy mindig új adag szérum kellett neki az átváltozáshoz. Kaine van ötleted, hogy miért így oldották meg? Stacy kapitány is jó volt. Az ajánlóleveles poénon sírtam a röhögéstől. Azzal, hogy megtudta, hogy Peter a Pókember ellentmondtak a képregénynak viszont amit a halála előtt mondott tökéletesen rámutatott arra, hogy milyen Pókembernek lenni, hogy mi az ára. Pókember  mozgása, a hálóvetők, a ruha elkészítése mind nagyon jó volt és az tetszett különösen, hogy megmutatták, hogy az ő erejének is van határa, hogy sebezhető. A hálóhintába meg majd belejön. Az akciójelenetek állati jók voltak és volt belőlük bőven. A csatornás jelenetnél az tetszett nagyon, hogy tényleg akciófotók készültek. Jó utalás volt a Harsonára. Plusz még ott volt a jelenet az újsággal. Nekem nem hiányzott a filmből Norman. A Stan Lee cameo zseniális volt.

A stáblista közbeli jelenetből én Electroratippelek.

Most hirtelen ennyi. Ha még eszembe jut valami leírom. Összességében egy nagyon jó első részt kaptunk amire lehet építeni. Alig várom a folytatást. Még annyit, hogy ha majd jön a Manó nagyon ajánlom, hogy ne az Ultimate designt használják.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3679 Dátum: 2012. július 15. - 12:06:35 »
Nem csak az egynek, mind a háromnak. :)
Igaz, csak nekem a legelső volt a legemlékezetesebb. :) De mind a három jó volt.

Idézet
Ez nekem is eszembe jutott, de mivel az iskolai gépe volt, simán hihető, hogy ráírja a nevét.
Végülis, rá lehet fogni, hogy itt még Póki amatőr, ezért bakizott...

Ja, ami még fura volt, hogy Peter pont a Stacy kapitánnyal való vacsora után, ott, a kapitány házában fedi fel a titkát Gwennek? Ez kicsit gáz volt nekem.