Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938936 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Pókember
« Válasz #3840 Dátum: 2012. október 13. - 10:27:38 »
És a másik költői kérdés: hol van Jameson? Előbb-utóbb őt is illene berakni a folytatásba...

Most, hogy kiment Stacy kapitány, lesz hely újabb "enyhe" mellékszereplők bemutatásának.

Pont a formáról beszélek kaine (még egyszer  ;D). Az, hogy Peter cinkosává válik a rablónak (és a néző is)

Szerintem ez a jelenet brilliáns. Nincs olyan, hogy fekete-fehér, egyértelműen jó vagy rossz az életben. És pont ezt húzták alá. Remek jelenet, mérföldekkel jobb és hihetőbb, mint a Raimis verzió.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3841 Dátum: 2012. október 13. - 13:13:40 »
Remek jelenet, mérföldekkel jobb és hihetőbb, mint a Raimis verzió.
Szerintem a régi eredettörténet jóval hatásosabb (és képregényhűbb) volt. Az új részben meg el sem kapta a rablót.

az emberek egy (jelen esetben giccses) jelenetben mellé állnak
Még ha csak giccses lett volna... Totál béna volt. :omg: Az a darus jelenet volt a film mélypontja.

Egyébként pont az a bajom a filmmel, hogy nagyon látszik rajta az erőlködés. Csakazértis szembemegyünk a Raimi filmekkel, de közben kicsit másoljuk is a dramaturgiát... Pókember végre vicces és nagydumás volt - kerek 1 percig. :drying: A hálóvető szintén hülyén lett megoldva, ráadásul ugyanúgy használta, mintha szerves hálója lenne.... A Raimi filmeknek (legalábbis az első kettőnek) volt egy egységes stílusa, itt meg mintha nem tudta volna a rendező, hogy mit akar (vagy csak túlságosan beleszóltak a producerek).

Idézet
Amúgy meg már maga a régi sorozat is röhejesen önismétlő volt a kötelező film végi MJ elrablásokkal.
Ezzel egyetértek. A 3. részben már inkább rabolták volna el Gwent, ha már betették a filmbe.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3842 Dátum: 2012. október 13. - 13:38:37 »
Szerintem a régi eredettörténet jóval hatásosabb (és képregényhűbb) volt. Az új részben meg el sem kapta a rablót.

Mondjuk, nem az egész eredettörténetről beszéltem itt (nem mintha az sem hagyná el a Raimijét  :hehe:), hanem csak a rablós jelenetről. Párhuzamot lehet vonni a Tobey karaktere, aki még a buszsofőrnek sem szól be, miután az egy diák életét veszélybe tette. Ebből oda jutunk, hogy egy tüskés hajú, visszataszító bűnözőt egy ZSÁK pénzzel hagy elmenekülni. Semmi köze nem volt annak a jelenetken, az addig felvezetett személyiségéhez.
Az ASM-ben, egy gyenge, de lázadó srác története van elöttünk az elejétől fogva, aki igazságos, de egyben elege van, hogy mindig csak a kib*szás jut neki és, azért teszi azt, amit tesz - vagyis úgy dönt, hogy nem cselekszik. Nem beszélve, hogy pont ilyen a karma - olyan dolog üt vissza, amiről soha nem is számítanád. Így lesz egy kösztümös hősből Pókember.  ;)

Illetve Ben bácsi halála is, csak vegyük a helyszínt: városi könyvtár vs. Peterék sötét és rossz negyedét. Hol hihetőbb, hogy ilyen történjen?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3843 Dátum: 2012. október 13. - 13:46:42 »
Még mindig külön síkon mozgunk. :)
Az, hogy Peter cinkosává válik a rablónak (és a néző is),
Ez tényleg odab*szott, nagyon erősen megnyomta a jelenet mélységét.
Idézet
az, hogy egy önmagán kísérletező skizofrén gonosz tudós a főgonosz
Ez minden egyes Pókember filmben így lesz, milliószor volt a képregényben, nem JELENTŐSÉGTELJES, vagy DÖNTŐ momentuma a képregényeknek.  ;) Nem olyan, amire azt mondanád, hogy "Igen, erre emlékszem, az Amazing 121. számában volt!".
Idézet
az, hogy a végén Peter visszautasítja a szeretett lányt
Dettó.
Idézet
az, hogy az üldözés ellenére az emberek egy (jelen esetben giccses) jelenetben mellé állnak
És erre sem emlékszem úgy, mint jelentős momentum valamelyik képregényből.
Nem azt mondtam, hogy nem ismétli a film a korábbi filmet, hanem azt, hogy a döntő képregényes momentumokat - amelyeket az első sorozat már ellőtt - gáz lenne újra látni. Mintha nem lenne elég jelentős pillanat a 3000 részből...
Csak mondok párat a rend kedvéért: amikor úgy dönt, nem lesz Pókember többé (Amazing 50). Amikor a Zöld Manót átdöfi a saját röpdeszkája (Amazing 122). Amikor Harry úgy hal meg, hogy előtte ellensége volt, de az utolsó szavai, hogy "Te vagy a legjobb barátom" (Spectacular 200).
De mondok ellenpéldát is: ha a 2. részben Oki doki megpróbálta volna feleségül venni May nénit, és itt is megpróbálná, ugyanolyan gáz lenne, és ötlettelen.
egy tüskés hajú, visszataszító bűnözőt egy ZSÁK pénzzel hagy elmenekülni. Semmi köze nem volt annak a jelenetken, az addig felvezetett személyiségéhez.
Azért nem volt az annyira rossz. Elsősorban bunkó szemét volt vele a tulaj - ez volt az indok, ami habozásra késztette. Ha az nincs, akkor megállította volna. Így lett emberi, innen indulhatott el a karakterfejlődés, mert azért egy kamasz tini nem jellemzően gáncs nélküli lovag, ugye. Megszólalt benne a lelkiismeret, de egyszersmind az elégedett bosszú is, hogy végre van valaki, akinek visszavághat - hiszen általában mindig ő húzta a rövidebbet. A kicsinyes bosszúját pedig keretbe foglalta, amikor visszamondta a "Nem értem, hogy mi közöm van hozzá" (eredetileg: Nem értem, ez miért az én problémám) mondatot. Szerintem a film egyik legerősebb pillanata volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3844 Dátum: 2012. október 13. - 14:09:52 »
Értem mire gondolsz, de szerintem csak te gondolkozol így.  ;)
Nekem legalábbis minden önismétlésről az a véleményem, hogy ciki, és van meg 3000+ képregény amiből tudtak volna vallogatni.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3845 Dátum: 2012. október 13. - 14:13:04 »
Még ha csak giccses lett volna... Totál béna volt. :omg: Az a darus jelenet volt a film mélypontja.

Nagy kár azért a jelenetért, szánalmas, röhejes, hatásvadász volt...nagyon kényelmetlenül fészkelődtem a székben alatta.  Remélem a következő részekben Webb elfelejti ezeket, mert vannak igen jó pontjai a filmnek amiket, ha tovább tud vinni, és a szemetet kihagyja, akkor igen klassz filmek születhetnek. Most keresztbe tettem az ujjaim, meg mindent :D
Tejet kérek! Csokisat!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3846 Dátum: 2012. október 13. - 15:24:46 »
Tegnap megnéztem a Pók1-et, és hát igen. Én azon mozgok, hogy bőven a Raimist is lehetett volna folytatni, de amellett ezt is elkezdhették volna, nekem ez lett volna a legjobb, bár ez csak az én világomba lenne így. Tudom, hogy a valóságban ilyen nem lehet. Meg a Raimis valahogy inkább a 90-es években játszódik, már csak gondolva az autókra, az örökös pénzbedobós telókra, meg úgy ámblokk az egészre.
Ez azért már kezdett zavaró lenni nekem, főleg a 3-ban, ami 2007-ben jelent meg. Akkorra igazán beszerezhetett volna egy mobilt, engem a legjobban ez idegesített. Na de mindegy, mert az újban, meg tényleg a jelenben vagyunk, és ez mindenen látszik, én legalábbis látom, ami nagyon fáj nekem, hogy az új érzelmekben picit alul marad a régivel szemben. Már 3-szor néztem meg a CSP-t, de nem érte el nálam azt a szintet az érzelmekben, mint a régi, lásd Ben bácsi halála, a rabló kilökése az ablakon (itt meg sem találja), meg az újban egy kicsit lazábban veszi ezt, hogy emberfeletti hatalma van. Ugye nem hangzik el "A mondat", viszont ez már talán betudható annak, hogy most 2012-ben talán másfelé megy a világ, mint 2002-ben, és ez a filmben is meglátszik, hogy más dolgokat emeltek ki belőle, mint a régiben. Viszont az akció az kárpótol mindenért, a végén a darus rész pedig, olyan "amerikais", bár, ahogy gondolkozok a régiben volt ilyen , ehhez hasonló rész? Talán amikor a metrót végül megállítja? De az sem annyira "amerikais" , mint a darus, ami amúgy szerintem szép jelenet, mert végül ők segítenek Pókembernek. (Mint az 1-ben a hídnál, illetve a 2-ben a metróban, amikor Oki-Doki elé állnak)
SD. EJC.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3847 Dátum: 2012. október 13. - 15:51:45 »
A rabló Ben bácsi megölése után nem hal meg. Egyik film sem kezelte ezt tökéletesen, de az új jobban jött ki belőle.  Azok után, hogy Raimiék meggyalázták a hidas jelenetet, nem árt helyretenni. A vonatos rész a 2-ben borzalmas. "Nen mondjuk el sekinek" Atyaég még mindig nem hiszem el, hogy komolyan gondolták azt. Octavius karakterét szétcseszték az önfeláldozásával, meg azzal, hogy csajozási tanácsokat ad Peternek. A Manót nevetségessé tették a jelmezével. Az 1-ben semmi okuk nem volt az embereknek segíteni mert nem voltak személyesen érintve. Az újban azért volt jobb mert a fickó tartozott Pókembernek a fia miatt. Harry karakterfejlődése tényleg jó volt a trilógiában, de nem hiszem, hogy most el fogják rontani. Nagyon jó lesz, hogy összejön a Peter, Gwen, Harry, MJ baráti kr mint a képregényben. Az is lehet hogy ugrunk az időben egy kicsit és már egyetemre fognak járni. Ki tudja?

Nyilván a trilógiának is vannak pozitívumai mielőtt még valaki azt hinné, hogy teljesen utálom őket. A legnagyobb baj azokkal a filmekkel, hogy a karakterek nagy részét nem úgy ábrázolták, ahogy kellett volna. A színészek nagyon jók Kirsten Dunst, Topher Grace és Bryce Dallas Howard kivételével. A látvány nagyon jó. De számomra ez nem minden. Nekem fontos, hogy olyanok legyenek a szereplők mint a képregényben és ebből a szempontból eddig az új film jobb az én szememben.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3848 Dátum: 2012. október 13. - 16:30:25 »
Idézet
A rabló Ben bácsi megölése után nem hal meg. Egyik film sem kezelte ezt tökéletesen, de az új jobban jött ki belőle.
Ha úgy érted, hogy a trilógiában sem halt meg, akkor tévedsz, mert ott meghalt.
Idézet
Azok után, hogy Raimiék meggyalázták a hidas jelenetet, nem árt helyretenni.
Bár biztos nem tudod, de az James Cameron ötlete volt, az ő verziójából vették át. Mint egy csomó mást is a trilógiában. Tartok majd erről egy előadást a Holdfényconon november végén.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3849 Dátum: 2012. október 13. - 16:48:01 »
Szerintem azért a Pókember 1-ben még semmi se volt amiről a meggyalázták szó ugrana be nekem. Nagyon tetszett már akkor is, és mai szemmel is nagyon jó film.
Peter balfácánsága is csak a 2-ben kezdett idegesíteni.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3850 Dátum: 2012. október 13. - 17:04:01 »
Nagyjából egyet értek peti40nel, hisz a képregényben tényleg nem hal meg a betörő. Az is meglepő, hogy sokaknak nem esik le, hogy ez nem is egy személyes vendetta kéne legyen, hanem egy lépcsőfok a hősi nagyság felé. Miután rájön Peter, hogy tulajdonképpen az erő és a vele járó felelősség többet jelent a bosszúnal, már nem várhatjátok el, hogy fejvadász módon keresi a betörőt.

Személyszerint, nekem a 2.ből a vonatos jelenet azok közé sorolható, ami tetszik, mert jól volt végrehajtva, hisz, még a felületes new yorki lakók is tudnak felelős, emberségesek lenni, miután az életüket (!!) megmentette egy huszonéves srác.

Az újban, pont, hogy a felvezetés volt jó (hídon megmenti a kis srácot, megismeri az apát és mikor az apának esélye van segíteni, hát segít is, vissza ad), de a végrehajtás tényleg elcsúszott, nagyot akart és átment Pókember3asba.

---

Olvastam azt is itt korábban, hogy lesz MJ! Szerintem remek ötlet, nem muszáj kimondottan egy mély, romantikus szál legyen, hisz MJ még az elején is egy haverina, egy vagány csaj a baráti körből. Ha úgy megoldják, mint a Spectacular rajzfilmben (kábé), akkor én már boldog leszek.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3851 Dátum: 2012. október 13. - 17:09:46 »
Félig meddig ide is tartozik így ide írom:
Most megy az Rtl-en James Franco-val egy film, Annapolis, amiben egy tengerészgyalogost alakít (meglepő módon most Dévai Balázs szinkronizálja a srácot, ő volt a Pók1-ben is a hangja, aztán vmiért cserélték a többi részre Király Attilára (Jack Sparrow), és a reklám szünetben kérdezték, hogy melyik filmért kapott Oscar jelőlést Franco, felkeltette az érdeklődésem, és utána olvasgattam a srácnak a wikin, és ezt a bejegyzést találtam. (a Pók 3-hoz is kapcsolódik:)

A művészetek közül is a festészet az ami felkeltette Franco figyelmét iskolás évei alatt. Elmondása szerint régebb óta fest mint színészkedik, és ezt jelezvén láthatjuk is a Pókember 3 egyik jelenetében festeni. Műveit a nagyközönség először a Los Angeles-i Glü Gallériában tekinthették meg 2006 elején.

Kemény, meg se gondoltam, hogy annak a festegtős beállításnak ilyen "jelentősége" van :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #3852 Dátum: 2012. október 13. - 17:32:49 »
Igen ő egy nagyon frankó színész. Amikben eddig láttam mindig kifejezetten jól játszott.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3853 Dátum: 2012. október 13. - 17:42:46 »
Én is kedvelem, bár olyan sok filmet nem láttam még tőle.
Tejet kérek! Csokisat!

BuB

• Pókfej
« Válasz #3854 Dátum: 2012. október 13. - 19:46:15 »
Hát, érdekes egy kis filmecske volt, bár megse gondoltam,h ogy egy bokszos film lesz... és tök gáz, hogy az utóbbi időben mennyire képesek elb@$zni a kamera mozgást az ilyen típusú filmekben... hej, régen de másak voltak a verekedős filmek... :roll:

És, hogy a témában is maradjunk, a Pók film dvd, blue ray kiadásáról pár infót itt találhattok:
http://www.filmnews.hu/2012/10/a-csodalatos-pokember-haromfele.html#more
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3855 Dátum: 2012. október 14. - 07:12:23 »

És, hogy a témában is maradjunk, a Pók film dvd, blue ray kiadásáról pár infót itt találhattok:

Ezt írtam két oldallal ezelőtt. ;D

Sőt lesz egy olyan doboz is, amiben poló, replika képregény, Gyík szobor, Póki szobor és filmkocka is lesz csatolva a fémdobozos és a 3D BD mellé.

Ja, persze nem nálunk...   :(

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3856 Dátum: 2012. október 14. - 08:03:25 »

az emberek egy (jelen esetben giccses) jelenetben mellé állnak

Én ezt a kosárlabdás-megmutatom-Hűbelebalázs-vagyok-jelenetnél éreztem. Ahogy ott parádézik Flash-sel, hogy vegye el tőle a labdát, volt a leggázabb a részemről. :S

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3857 Dátum: 2012. október 14. - 17:15:59 »
Hát, érdekes egy kis filmecske volt, bár megse gondoltam,h ogy egy bokszos film lesz... és tök gáz, hogy az utóbbi időben mennyire képesek elb@$zni a kamera mozgást az ilyen típusú filmekben... hej, régen de másak voltak a verekedős filmek... :roll:

Hol lehet majd kapni ezeket? Media Markt?  Ezt a maszkos verziót úgy kell elképzelni, hogy rendesen szövet anyagú maszk, amit fel lehet húzni, tehát nem egy műanyag maszk*, ami elöl takar csak, és hátul meg egy pántal van a fejhez erősítve.
(műanyag maszk = http://pokember.gyerekjatekbolt.hu/pokember-maszk-panttal-hasbro/)
SD. EJC.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3858 Dátum: 2012. október 14. - 22:19:20 »
Nem, ez nem felhúzható. Ez csak egy kinyitható műanyag tok, mint a Batman, Vasember és a Watchmen maszkok voltak. Ebben van a lemez. Végülis ez egy Blu-ray tok.
MM-ban általában kapni ezeket, de elképzelhető, hogy a szobros csak neten előrendelve lesz kapható.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3859 Dátum: 2012. október 15. - 22:10:39 »
Jah, akkor kihagyom, inkább, lehet, hogy a szobros verzió többet tudhat, mint az. Pedig milyen király is lenne egy igazi felhúzható maszk! :spidey:

Utána olvastam, és végülis nem lehetetlen akár gépen megnézni blu-rayt.
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 15. - 22:16:02 írta SD. EJC. »
SD. EJC.