Nem akarok belekötni, de szerintem te egy picit elfogult vagy.
Elképzelhető, hogy ebben igazad van. Én valóban képregényfilmet vártam, magát a karaktert pedig Pfeiffer Macskanőjéhez, illetve a rajzfilmekhez mértem. De ennek a Macskanőnek semmi köze nem volt sem a képregényekhez, sem a rajzfilmekhez, és Halle karaktere is teljesen komolytalan volt Michelle Pfeiffer, de még Anne Hathaway Macskanőjéhez képest is. Lehet, hogy ez elfogultság, de kérdem én, egy képregényfilm esetében nem ez lenne a normális elvárás, hogy a filmnek legyen köze a képregényes alapanyaghoz, vagy legalább a rajzfilmhez? Ha kijönne egy olyan Pókember film, aminek semmi köze a képregényhez, azt tuti minden rajongó anyázná velem együtt (valószínűleg meg is bukna), és azt még a Macskanőnél is jobban elásnám, mert Pókember-rajongóként sokkal jobban bántana. Az tök jó, ha te önálló filmként tudod kezelni a Macskanőt, és nincs azal semmi baj, ha neked tetszik. De nekem még önálló filmként is gyenge.
Egyrészt azért én sem állítottam, hogy az alapsztorija olyan eget rengető lenne, de te már a ló túlsó oldaláról nézed a filmet. Semmivel sem volt eredetibb vagy gagyibb az egész sztori, mint a többi szuperhős mozié. Ha lehámozod az összesről a szépen rákent marketinget, akkor egyik sem volt jobb tőle, még az istenített Nolan féle Batman filmek alapkoncepciója sem.
Nem az eredetiséget hiányoltam. És tudom én is, hogy a legtöbb képregényfilm egy kaptafára épül - megmenteni a világot meg a jó csajt. Csak nem mindegy a tálalás. Nem vagyok hímsoviniszta, de én egész egyszerűen nem tudtam azonosulni ezzel a kenceficegyáros hülyeséggel... Emellett számomra unalmas is volt a sztori, és nem volt semmi csavar benne. Különben még a gyenge sztorit is el lehet viselni, ha jó egy film hangulata, lásd Szellemlovas, vagy az első Penge film. De nekem a Macskanőnél a hangulat sem jött be.
A színészi játék valóban nem volt olyan komoly, de még azért bőven belül mozgott az elfogadható skálán.
Tény, hogy nem a színészi alkításon múlt, hogy megbukott a film. Ha komolyabb lett volna a sztori és érdekesebb a forgatókönyv, illetve jobban lettek volna megírva a karakterek, akkor még ezt a színészi teljesítményt is elbírta volna a film. Amúgy Berry és Stone vannak olyan jó színésznők, hogy egy jól megírt karakterből nagyon sokat kihozhattak volna. Úgy érzem, a film elpocsékolta a tehetségüket.
A jelmez megint ízlés kérdése. A képregényfilmeknél mindig ez a fő téma, és mindig ezen nyafog a legtöbb rajongó, amitől már komolyan mondom fáj a fejem. Példának okáért - ha már Pókember topikban vagyunk - a Pókember filmeknél is állandóan ez volt az egyik fő téma: miért nagy a szeme, miért kicsi a szeme, miért ez a jel van rajta, miért ez a mintája a hálónak, miért nem az; vagy az Amerika Kapitányos jelmezeknél, hogy látszik-e a füle vagy nem... Ez már igenis szőrszál hasogatás, és teljesen felesleges kötözködés.
Ezzel többnyire egyetértek veled, de annyiból megértem a rajongókat is, hogy egy szuperhős film esetében a jelmez kinézete igenis fontos téma. Fontos, hogy jól nézzen ki a jelmez, mert ez egyben a karakter szimbóluma is, a film emblematikus része. Ez a jelmez marad meg benned a film után, ezt látod majd minden poszteren, dvd-tokon ésatöbbi. Befolyásolja a film hangulatát, és ha nagyon elrontják a jelmezt, az igenis zavarja az embert. De én a jelmezek esetében mindig az
összhatást nézem, és ha az jó, akkor nem zavar, ha egy-két apróság nem tetszik rajta. Persze én is meg tudnám mondani, hogy melyik jelmezen mi tetszik és mi nem, de ha az összhatás tetszik, akkor a többi nem zavar. Onnantól már nem szoktam belemenni szőrszálhasogatásokba. Mondjuk engem a rajongók "nyafogása" sem zavar. De az összhatásnak jónak kell lennie, mert ha csúnya a jelmez, az rontja a filmélményt is. Mondjuk szerintem a legtöbb filmben eltalálták a jelmezeket, általában nem volt bajom velük. Csak néhány eset volt, amikor a jelmez kivágta nálam a biztosítékot: a Schumacher-féle Batman filmek csicsás jelmezei, a Macskanő film szerkója, a Pók 3 fekete pókruhája, illetve az előző Pók film elcseszett pókruhája. Illetve a Superman Returns jelmeze sem tetszett annyira, de az még határeset volt. Tény, hogy nem önmagában csak a jelmezen áll vagy bukik a film sikere, de azért a jelmez is fontos része a filmnek. Nem véletlen, hogy az előző pók film után a negatív visszajelzések miatt egyből visszatértek a korábban már bevált ruhakoncepcióhoz, még annak ellenére is, hogy a film egyébként sikeres volt.
De még mindig jobb, mint egy emós tánc.
Most elgondolkodtam, hogy melyik volt a rosszabb.

Vagyis kérdem, hogy bárki szerint rosszabb volt-e a Macskanő ennél.
Heh, ezt a filmet még nem is láttam.

De a trailer alapján még így látatlanban is jobbnak tűnik a Macskanőnél.

Vannak benne látványos szuperképességek, és az effektek is hozzák a Reeve-filmek színvonalát, ahogy látom.

És - hogy Sepit idegesítsem - Supergirl jelmeze jobb, mint Macskanőé.

Na jó, komolyra fordítva a szót, így látatlanban nem tudom megítélni melyik a jobb, de szerintem ez az összehasonlítás már csak azért sem fair, mert más volt a technológiai színvonal a két filmnél. Amúgy az effekteket már nem is akartam megemlíteni a Macskanő kritizálásakor, de tény, hogy azok is gyengusak voltak, az animált Macskanő totál úgy mozgott, mint egy videójátékban. De ez zavart volna a legkevésbé, ha tetszett volna a sztori meg a film többi része.