Ne kövezzetek meg, de csak tegnap néztem meg a CsodaPók 2-t...nem is tudom hogy történhetett meg, hogy Pókember rajongó létemre ilyen esett meg velem. Annyi biztos, hogy nem vártam annyira a filmet mint a régi trilógia szerelmese, ettől a résztől sem vártam sokat pláne úgy hogy az első résztől sem estem hanyatt. Persze nagyobb mértékben hozzájárult az is, hogy már nem t'om ki elspoilerezte hogy meghal Gwen stb. Egyre csak úgy volt, hogy majd megnézem...majd megnézem míg végül azt vettem észre, hogy a már nem vetítik a mozik. Akkor mondtam azt, hogy hagyjuk a fr*ncba majd nyáron...egyszer, ez addig tartott míg a napokban nem kezdtem újraolvasni az otthoni Pókképregényeket és szöget nem ütött a fejemben, meg kell néznem. Így hát felkerekedtem s bejárva az internetet végül megtaláltam, majd megnéztem. Amit láttam az egyszerűen...nagyon jó Pókember film volt, nem csodálatos, mlg csak nem is hihetetlen (sem Peter Parker) de jó volt, nagyon.
A magánéleti szálat nagyon jól összehozták, sokkal jobbra sikeredett mint az első filmben, érezni lehetett, hogy az ember a film részese nem csak külső szemlélője.Ezt főleg a magánéleti szálnak köszönhetjük, mind a szülők története mind May néni jól volt megírva, de persze a Peter-Gwen kapcsolat volt az ami a hátán vitte a filmet. A Pókszerkó telitalálat lett és bár nehéz elismerni földbe döngöli az eredeti trió göncét. A hálóhintázást is baromi jól megoldották és a poénok is a helyükön voltak. Garfield sokat nőtt a szememben az első rész óta, itt tényleg Pókemberes volt és a Peter része is oké volt a dolognak, persze nem ment volna neki Emma Stone nélkül aki valjuk be nagyon kellett ebbe a filmbe. A főgonoszok, jobban mondva a főgonosz és a két mellékes, nekem annyira nem jöttek be. A Harryt játszó színész kellően pszichopata volt, de nem volt benne elég Zöld Manóság, hogy megérdemelje azt hogy ő ölheti meg Gwent, az egész film alatt azt éreztem, hogy mintha csak azért kellett volna bele, hogy valaki végezzen szegény Gwennel...(Persze hogy nézett volna ki ha Electro teszi el láb alól, de akkor is) Electrot szerintem jól megvalósították, ami egy kis szereplőnél nagy dicsőség, a kisebbségi komplekszusát egy kissé eltúlozták, nagyon látszott hogy kell neki valami motiválciót adni, de azért a helyén volt nekem tetszett. Rinó meg...na igen én azért az 5 percért be sem raktam volna a filmbe róla pont ennyi a véleményem. Az meg hogy az Oscorpban csak úgy gyártják a szuperbűnözőket a soron, gondolok itt a megcsillantott Keselyű szárnyra vagy Oki doki csápjaira...
Ha már szuperbűnözők, én Normant életben hagytam volna, lett volna benne potenciál, de hogy a manóság örökletes, röhej.
Mindent összevetve nekem nagyon tetszett a film, (igaz még így csak a második a saját listámon a Pók 2. mögött persze) de azzal hogy megölték Gwent szerintem merész vállalkozásba kezdtek, mivel ahogy írtam is nagyon kellett Emma Stone Gwenje ebbe a franchiseba, és nem tudom, hogy mit fognak húzni a kövi filmben MJ-vel.
Szerk: Azért azt nem tagadhatja le a Sony hogy kié a film, legyen szó Peter telójáról, monitorjáról, vagy Parker papa cuccairól mindenen ott volt a japánok logója

(Asszem még a Time Squaren is volt egy Sony rekklám

)