Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1286379 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #3800 Dátum: 2010. június 26. - 12:07:56 »
Idézet
Mert kíváncsi lennék, hogy az olasz, francia, orosz, román filmeket is szívesebben néznétek-e felirattal?
Feltétlenül, mostanában már csak úgy, ...erősen meggondolandó..., azoknak vannak filmjeik?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3801 Dátum: 2010. június 26. - 13:02:07 »
Idézet
Pontosan itt van a kutya lényege elásva. Akik annyira kitartanak a felirat mellett, elgondolkodtatok már azon, hogy amit írtok, annak köze nincs a feliratozáshoz, csak az angol nyelvhez?
HOgy is volt a Különvéleményben? Nézd és LÁSS:
Idézet
A szinkron javíthat, vagy ronthat rajta, szóval csak akkor tudunk a lehet legobjektívebb véleményt alkotni, ha eredeti nyelven nézzük őket.
Idézet
Úgyhogy innen valahol lejön, hogy te sem az olvasás mellett vagy, hanem az angol eredeti hang mellett. Innentől kezdve pedig elég erős leszólni azokat, akik mondjuk nem tudnak annyira angolul, hogy szívesebben nézzenek feliratosan egy amerikai filmet.
Tomi, hogy te mit fantáziálgatsz, az a te dolgod. Én kiemeltem a fhanszia, meg a keleti filmeket, mert egyszerűen nem bírom hallgatni a nyelvüket...mert alapvetően utálom. Más nemztek filmjeit simán megnézem felirattal...sőt, inkább azzal nézem, ahogy már mondtam korábban.
Idézet
hogy az olasz, francia, orosz, román filmeket is szívesebben néznétek-e felirattal?
Az Élet szépet pl olaszul láttam csak. Cinema paradiso mond valamit? Na azt is csak olaszul vagyok hajlandó megnézni. Engedj be? Svédül néztem. Nagyon tetszik a svéd nyelv.  4 hónap, 3 hét, 2 nap. Román film, románul láttam.
Tarkovszkij mond neked valamit? Solaris? Stalker? Ezeket a filmeket van olyan ember, aki szinronnal nézi? (szerintem nincs is hozzájuk magyar szinkron...esetleg angol, de az meg kit érdekel)

Szóval ennyit erről, hogy te mit látsz bele egy hozzászólásba és hogy mi a valóság. Sőt, még a francia filmekre is tudok egy kivételt mondani. A 400 csapást végignéztem franciául is, és úgy még jobb volt.
Idézet
Ez pedig megint csak a már-már vicces "az amerikaiak mind hülyék" kategória. Honnan vannak információid arról, hogy az amerikaiak hányan néznek japán filmeket? Hogy nincsenek a mozikban eladási rekordok? NÁLUNK, itthon hányan néznek meg egy japán filmet, ami híres is? Ott volt a Nyolc szamuráj legendája, például. Vagy miért nincsenek a mozik tele japán filmekkel itthon? Mert senki sem nézi meg őket. Tévedés? Az. Mert igenis megnézik, csak otthon DVD-n, vagy klubmozikban.
Akkor hajrá, állítsad, attól még nem lesz igaz. Az amerikai mozibevételek, illetve DVD eladások alapján csapnivalóan teljesítenek azok a filmek, amelyekhez nem készült angol szinkron. MInket meg ne vegyél reprezentatív alapnak, hisz számos olyan film baromi népszerű, ami a világ legtöbb pontján, jogosan hatalmasat bukott. Különben meg arra nincsenek adatok, hogy kalózkazettán, másolt dvd, torrent trackerek által hány magyar, avagy hány amerikai néz mondjuk japán filmeket. Szóval akár belemagyarázásba tartod ezt az "amcsik nem néznek feliratos filmet", akár nem, az egyetlen megszerezhető, hozzáférhető adatforrás, amivel véleményt lehet alátámasztani az a mozis, illetve dvd bevételek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3802 Dátum: 2010. június 26. - 13:13:45 »
Nem annyira volt fantáziálás, miután írtad, hogy keleti filmeket nem nézel eredetiben. Mert azzal kicsit elveszed az eddigiek lényegét, hogy egy film eredetiben a legjobb (objektív véleményhez). Ha a többit eredetiben nézted, akkor oké, akkor nagy részben rendben van. Én utálom a francia nyelvet, egy világ dőlt össze bennem, amikor először hallottam Belmondót megszólalni. Sose néznék francia filmet eredetiben.
Idézet
Szóval akár belemagyarázásba tartod ezt az "amcsik nem néznek feliratos filmet", akár nem, az egyetlen megszerezhető, hozzáférhető adatforrás, amivel véleményt lehet alátámasztani az a mozis, illetve dvd bevételek.
Vagyis szerinted, ha csak egyetlen forrás áll a rendelkezésedre a 10-ből, a többi nem, akkor az az egy reprezentatív?  :headscratch:
Akkor itthon se néz senki kiváló japán filmeket, mint levezettem.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3803 Dátum: 2010. június 26. - 13:30:39 »
Persze mondhatnánk egy Louis de Funès meg Bud Spencer, de az alkotók, beleértve a színészeket is, szigorúan, olyannak álmodták meg a filmet, amilyen hangon azt a szereplő előadja.
Pontosan itt van a kutya lényege elásva. Akik annyira kitartanak a felirat mellett, elgondolkodtatok már azon, hogy amit írtok, annak köze nincs a feliratozáshoz, csak az angol nyelvhez? Mert kíváncsi lennék, hogy az olasz, francia, orosz, román filmeket is szívesebben néznétek-e felirattal?  :nezze:
Én nem a feliratozáshoz ragaszkodom, sőt, van amit angol felirattal nézek, de több tucat példa volt már arra is, hogy felirat nélkül láttam, de ez már más téma, mert ez csak nyelvtudás kérdése. Én azt mondtam, hogy az egésznek annyi a lényege, hogy eredeti nyelvén lehet csak teljes mértékben megítélni a filmet, mert eredeti nyelven olyan a film, amilyennek azt megálmodták. És igen, eredeti nyelven jobb az olasz, francia, orosz(!!!, ez főleg, imádom), és a román film is, bármennyire is nem szeretem hallgatni mondjuk a franciát. Az már más kérdés, hogy egy délután leülök apámmal megnézni egy Csendőr filmet, nevetünk egy jót, mert az ott akkor csak a szórakozásról, és a kikapcsolódásról szól.
De pepo említette mondjuk Tarkovszkij-t, aki mellesleg tiszta szívemből gyűlölök(és azt is, hogy minden valamire való filmes még most is a seggét nyalná, ha élne, bár van helyette Jancsó), akinek a filmeit már nem lehet leülni így nézni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3804 Dátum: 2010. június 26. - 13:31:30 »
Mert itthon tényleg nem is néz szinte senki nem kiváló, általában japán filmeket. Az ezzel foglalkozó magazinok is általában úgy hozzák be kintről a dvd-ket.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3805 Dátum: 2010. június 26. - 14:41:07 »
Idézet
Vagyis szerinted, ha csak egyetlen forrás áll a rendelkezésedre a 10-ből, a többi nem, akkor az az egy reprezentatív?
Hát nem? Ez egyértelmű: ha csak egyetlen forrás áll rendelkezésre, a többi nem akkor az a reprezentatív, már amennyire. Mivel a többi nem áll rendelkezésre, azzal hogy tudsz foglalkozni? Kizárásos alapon marad az, amit említettem. Szóval ebben az esetben két dolgot tehetsz: vagy véleményt formálsz az egyetlen értékelhető forrás adatai alapján (amik persze lehet, hogy nem fedik le a valóságot, de most nem ez a kérdés), vagy egyáltalán nem formálsz véleményt, mert nincs mire alapozni. Nos, én az egyetlen forrásra alapozva mondtam, azt amit, erre jöttél te a véleményeddel, amit viszont semmilyen formában nem tudsz igazolni, alátámasztani. Akkor kié a hitelesebb?
Idézet
Akkor itthon se néz senki kiváló japán filmeket, mint levezettem.

ne sarkíts, itt arányokról van szó. És igen, a mozik bevételei, a dvd eladások ezt mondják. Más hieteles forrás nincs, amire alapozni lehetne. Egyébként hajlamos vagyok hinni ezeknek az adatoknak. Menj már végig az utcán. Csak kérdezz meg egy átlagos, fiatal, középkorú embert, hogy mondjuk a terminator, transformers, Mátrix, Gladiátor stb-stb mond-e neki valamit. Nem nehéz belátni, hogy a legtöbb ember ha nem is látta  őket, de már hallott róluk. Ezzel szemben kérdezd meg, hogy szerintük mi az a Hős, Repülő tőrök klánja, Oldboy, A bosszú ura, Szigorúan piszkos ügyek (most csak az utóbbi 10-15 év leghíresebb keleti filmjeit említem)? Ez magánvélemény, de szerintem nem sokan, legalábbis sokkal kevesebben hallottak volna róluk, mint a fentebbi társaikról. Én nem mondom, hogy senki nem néz japán filmeket az országban, hisz erre ezen a fórumon van kapásból 5-6 ellenpélda, de hogy klasszisokkal kevesebben néznek japán filmeket  nálunk, mint amerikait, az szerintem biztos.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3806 Dátum: 2010. június 26. - 21:38:07 »
Hát nem? Ez egyértelmű: ha csak egyetlen forrás áll rendelkezésre, a többi nem akkor az a reprezentatív, már amennyire.

Nem mondod komolyan. Ha nem tudnál arról, hogy van több is, akkor még elfogadnám, de annak ismérvében, hogy van néhány másik adat is, komoly, végérvényes végkövetkeztetést levonni, hát nem is tudom, micsoda.
Idézet
Mivel a többi nem áll rendelkezésre, azzal hogy tudsz foglalkozni? Kizárásos alapon marad az, amit említettem.
Nem, kizárásos alapon az marad, hogy megállapítom, hogy nem tudok normális következtetést levonni. Ha van egy egyenleted, ahol mondjuk 4+x+3=? akkor leírod, hogy 7, mert ennyi adatból ezt tudod levonni?  :roll: Ha tisztában vagy vele, hogy az adatok nagy részét nem ismered, akkor ne akarj már érvként használni egy féladatot.

A másik dologban félreértettél. Soha nem is állítottam, hogy itthon többen néznének japán filmeket, mint amerikait. Ez marhaság is lenne.
Csak annyit állítottam, hogy amennyiben Amerikában a dvd és mozis eladásokat veszed alapul eme megállapításodhoz, akkor itthon milyen alapon nem ugyanezt veszed alapul? Semmivel sem ismered jobban az itthoni torrent és stb szokásokat, mint az amerikait.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3807 Dátum: 2010. június 27. - 02:56:22 »
Idézet
Ha nem tudnál arról, hogy van több is, akkor még elfogadnám, de annak ismérvében, hogy van néhány másik adat is, komoly, végérvényes végkövetkeztetést levonni, hát nem is tudom, micsoda.
De hát pont ez a lényeg, hogy hiába tudod, hogy a DVD és mozis bevételek az érem csak egyik oldalát adják, a másik oldalról nincs hiteles információd, szóval nincs mit figyelembe venni. Vagy azt veszed figyelembe, ami van, vagy semmit. Én azt vettem figyelembe, ami van, te meg a feltételezéseid alapján mondtad azt, hogy azért nem olyan rossz a feliratos filmek helyzete amerikában. Nyilván könnyen előfordulhat, hogy az egyetlen értékelhető forrás alapján alkotott véleményem (persze ehhez jönnek a tapasztalatok, nálam a kettő együtt alakul véleménnyé) köszönő viszonyban sincs a valósággal, de a te véleményed, mivel csak feltételezés, semmilyen alátámasztás nélkül, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyható a kérdés eldöntése szempontjából. Innentől kezdve miről beszélünk?
Idézet
Nem, kizárásos alapon az marad, hogy megállapítom, hogy nem tudok normális következtetést levonni.
Ezt mondtam én is, de te is ugyanúgy véleményt formáltál, ahogy én is.
Idézet
Ha tisztában vagy vele, hogy az adatok nagy részét nem ismered, akkor ne akarj már érvként használni egy féladatot.
Matematikai alapokon szemlélve persze, hogy helytelen a gondolatmenetem. De ha vita van, ott vannak érvek, meg ellenérvek, amelyeket illik alátámasztani valamivel. Nos én legalább alátámasztottam valamivel a véleményem, de te semmivel sem tudod. Pusztán itt az egész vitában csak ennyi a bökkenő.
Idézet
A másik dologban félreértettél. Soha nem is állítottam, hogy itthon többen néznének japán filmeket, mint amerikait.
Én sem mondtam sehol ilyet, hogy ezt állítod. :D te azt mondtad, hogy a csapnivalóan gyenge mozis, dvd-s adatok mellett is azért jóval többen néznek mondjuk japán filmeket amerikában. A véleménykülönbség az arányokon van...szerintem nem olyan nagyon sokkal többen néznek japán filmet ott, mint amennyit a mozi és dvd adatok alapján le lehet szűrni, szerinted meg azért jókora különbség van az adatok, meg a valóság között.
Idézet
Csak annyit állítottam, hogy amennyiben Amerikában a dvd és mozis eladásokat veszed alapul eme megállapításodhoz, akkor itthon milyen alapon nem ugyanezt veszed alapul?
Vehetném alapul nyugodtan. Ezt úgy írod, mintha azért nem venném figyelembe az itthoni adatokat, mert itthon aztán baromi népszerűek a japán filmek, hogy a témánál maradjunk. Pedig nem, ha itt is ebből az adatokból indulnék ki, ugyanarra a következtetésre jutnék, mint amit az USA esetében tettem. Én csak azt mondtam, hogy nálunk nagyon sokszor igazán speciális helyzetek vannak népszerűségi szempontból...sokszor van olyan, hogy x film mindenhol sikeres, nálunk bukik, vagy fordítva, bár ez ritkább.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3808 Dátum: 2010. június 27. - 16:34:08 »
Nem tudom, nekem, ha nincsenek korrekt információim, akkor nem állítok semmit határozottan, legfeljebb következtetésekre állok be. Én nem is állítottam, hogy úgy van, ahogy én mondom, én azt állítottam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, ahogy te mondod.  ;D
Mindegy, legközelebb szólj rám, ha filmekkel kapcsolatban akarok vitázni veled.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3809 Dátum: 2010. június 27. - 16:48:55 »
Ti még mindig itt tartotok??
Oké, pepót ismerem már. De kaine, legalább te legyél értelmesebb, már a Klubb óta, azaz több mint két hete tart ez az értelmetlen vita, ami nem halad sehová.
Hagyjátok már abba!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3810 Dátum: 2010. június 27. - 16:49:49 »
Cél: a következő klubig!  :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3811 Dátum: 2010. június 28. - 00:12:38 »
Idézet
Én nem is állítottam, hogy úgy van, ahogy én mondom, én azt állítottam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, ahogy te mondod.
Hinnye, ebben most igazad van. :D
Idézet
Hagyjátok már abba!
Ha nem tetszik átlapozod. MIndenki beírhatná bármelyik vitába, hogy kuss, csak mert királyi személyét fárasztja. Úgyhogy máskor kímélj meg az ilyen hozzászólásoktól.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3812 Dátum: 2010. június 28. - 20:08:15 »
Kick-ass = Ha/ver, Hitgirl = kis dög, Big Daddy = Vérpofi :omg: , Red Myst = Vörös Pára  Jól megkapták a fordítók a leckét :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3813 Dátum: 2010. június 28. - 20:33:13 »
Na jó, most dőlt el, hogy ezt a filmet nemhogy szinkronnal nem fogom sose megnézni, de még a hivatalos feliartot is kerülni fogom, mint a tüzet. :stupid:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3814 Dátum: 2010. június 29. - 11:18:04 »
Kick-ass = Ha/ver, Hitgirl = kis dög, Big Daddy = Vérpofi :omg: , Red Myst = Vörös Pára  Jól megkapták a fordítók a leckét :D
:lol: :lol: :lol: Ez most komoly?  :lol: :lol: :lol:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3815 Dátum: 2010. június 29. - 12:09:55 »
Igen ez komoly, de tragikus is egyben... szánalom, én már a Ha/ver-en kiakadtam, nem hogy a többin.... :drying:
Moziban szerencsére csak feliratosan játszák, viszont szerintem ezzel a gáz fordítással  :-\ >:(

BuB

• Pókfej
« Válasz #3816 Dátum: 2010. június 29. - 12:47:01 »
Amúgy szerepelt már a Kick-Ass vhol magyarul?
Honosítás vagy vmi doku?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3817 Dátum: 2010. június 29. - 13:46:54 »
Még nem. De egyszer hallottam rá egy jó magyar nevet, "Oda/basz".
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #3818 Dátum: 2010. június 29. - 15:36:48 »
Hm, az nem lenne neki rossz cím. A Ha/Ver-nél legalábbis fényévekkel jobb.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3819 Dátum: 2010. június 29. - 16:26:28 »
És gondolod, hogy a magyarok engednék ezt egy plakátra?