Ha nem tudnál arról, hogy van több is, akkor még elfogadnám, de annak ismérvében, hogy van néhány másik adat is, komoly, végérvényes végkövetkeztetést levonni, hát nem is tudom, micsoda.
De hát pont ez a lényeg, hogy hiába tudod, hogy a DVD és mozis bevételek az érem csak egyik oldalát adják, a másik oldalról nincs hiteles információd, szóval nincs mit figyelembe venni. Vagy azt veszed figyelembe, ami van, vagy semmit. Én azt vettem figyelembe, ami van, te meg a feltételezéseid alapján mondtad azt, hogy azért nem olyan rossz a feliratos filmek helyzete amerikában. Nyilván könnyen előfordulhat, hogy az egyetlen értékelhető forrás alapján alkotott véleményem (persze ehhez jönnek a tapasztalatok, nálam a kettő együtt alakul véleménnyé) köszönő viszonyban sincs a valósággal, de a te véleményed, mivel csak feltételezés, semmilyen alátámasztás nélkül, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyható a kérdés eldöntése szempontjából. Innentől kezdve miről beszélünk?
Nem, kizárásos alapon az marad, hogy megállapítom, hogy nem tudok normális következtetést levonni.
Ezt mondtam én is, de te is ugyanúgy véleményt formáltál, ahogy én is.
Ha tisztában vagy vele, hogy az adatok nagy részét nem ismered, akkor ne akarj már érvként használni egy féladatot.
Matematikai alapokon szemlélve persze, hogy helytelen a gondolatmenetem. De ha vita van, ott vannak érvek, meg ellenérvek, amelyeket illik alátámasztani valamivel. Nos én legalább alátámasztottam valamivel a véleményem, de te semmivel sem tudod. Pusztán itt az egész vitában csak ennyi a bökkenő.
A másik dologban félreértettél. Soha nem is állítottam, hogy itthon többen néznének japán filmeket, mint amerikait.
Én sem mondtam sehol ilyet, hogy ezt állítod.

te azt mondtad, hogy a csapnivalóan gyenge mozis, dvd-s adatok mellett is azért jóval többen néznek mondjuk japán filmeket amerikában. A véleménykülönbség az arányokon van...szerintem nem olyan nagyon sokkal többen néznek japán filmet ott, mint amennyit a mozi és dvd adatok alapján le lehet szűrni, szerinted meg azért jókora különbség van az adatok, meg a valóság között.
Csak annyit állítottam, hogy amennyiben Amerikában a dvd és mozis eladásokat veszed alapul eme megállapításodhoz, akkor itthon milyen alapon nem ugyanezt veszed alapul?
Vehetném alapul nyugodtan. Ezt úgy írod, mintha azért nem venném figyelembe az itthoni adatokat, mert itthon aztán baromi népszerűek a japán filmek, hogy a témánál maradjunk. Pedig nem, ha itt is ebből az adatokból indulnék ki, ugyanarra a következtetésre jutnék, mint amit az USA esetében tettem. Én csak azt mondtam, hogy nálunk nagyon sokszor igazán speciális helyzetek vannak népszerűségi szempontból...sokszor van olyan, hogy x film mindenhol sikeres, nálunk bukik, vagy fordítva, bár ez ritkább.