Megnéztem újra,egyben a Nolan-féle Batmaneket.
A legjobban talán az tetszett benne,ahogy a főellenségeket megvalósították.Jó húzás volt Neeson is mint Ra's Al Ghul,de Joker és Bane egyértelműen túlnőtt rajta,Nolan pedig sikeresen a saját világába importálta nemcsak őket,hanem az összes karaktert is.Szerintem a 2. rész volt a legjobb,az első nagy része tényleg csak a trilógia felvezetése volt.Így visszanézve a 3 rész közül az első a leggyengébb szerintem,pedig amikor kisgyerekként láttam,rögtön a kedvencemmé vált.A másodikban Joker szövegeit nagyon eltalálták,majdnem minden mondata szállóige lett.Ja igen,szerintem a Star Wars mellett ebből a trilógiából származik a legtöbb filmes idézet.
Bane azonban sokkal monumentálisabb ellenfél volt,mint Joker.A szövegei hasonlóan jók,Tom Hardy zseniális volt,főleg a hangja.Kár,hogy a végén kiderült,hogy Talia áll a háttérben,ez kissé csökkentette az összhatást.A 3. részben még a nagy plothole-okat is megbocsátom,mert ettől függetlenül élveztem,és érthető volt a film,de Talia/Miranda behozása egy kicsit összecsapott volt számomra,az ő karakterét én már korábban beletettem volna.Madárijesztő meg bár visszatérő szereplő volt,nekem súlytalan volt kissé.
Batman meg Batman.

Bale jól alakította mind Bruce Wayne-t,mind Batmant.A többi szereplő is rendben volt.
Összességében annyit,hogy nagyon tetszettek,minden hibájukkal együtt is a kedvenceim között vannak.