Hát, szakmailag jó. Viszont nekem nem volt benne "spirit"

Remek forgatókönyv, feszült tempójú sztori, frappáns és iszonyat sűrű (és gyors) párbeszédek, príma rendezés, kiváló színészek...csak olyan nagyon hideg. Elkezdődik, végig leköt, megnézed, aztán huss. Már el is múlt a varázs. Ha volt egyáltalán. SZámomra tipikusan olyan film volt, ami szakmailag nagyon jó, de engem abszolút nem tudott elkapni. Semmi nem volt benne, ami egy kicsit is magával ragadjon.
Ezekkel a sorokkal most ellent mondok magamnak, mert én szeretem általában az olyan filmeket is, amiben nincs átélhet karakter, világ, vagy hasonló, nem hozza közel magát a nézőjéhez stb. de most nem sikerült.
Ettől függetlenül remélem Fincher az Oscaron is tarolni fog. Már a Fight Club óta kijár neki az Oscar, de nagyon.
Két megjegyzés:
A Golden-globe szakmailag egy nulla díj, inkább azokat a filmeket nyomatják, ami körül show-van, amivel lehet a nézettséget felfelé tornászni. Szóval komolyan venni nem igazán lehet.
Al PAcino győzelmének viszont külön örülök. Nemtom láttátok-e a Dr. Halált, de zseniálisan játszik...ha nem TV film lett volna az a mű, hanem mozis, simán ott lenne a helye a legjobb férfi főszerepek között. Talán meg is nyerné...