Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363356 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5340 Dátum: 2011. január 16. - 19:02:48 »
"Shakespeare forog a sirjában rovat" :lol: :lol:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5341 Dátum: 2011. január 17. - 11:53:33 »
Megvannak az Arany Glóbuszok. Még sajnos egyiket sem láttam a díjazottak közül, de azt hiszem lesz mit nézni februárba a moziban.  :brow:

http://filmdroid.blog.hu/2011/01/17/az_arany_globusz_dijazottai#more2588797
"Live for nothing or die for something, your call."

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5342 Dátum: 2011. január 17. - 11:56:07 »
Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a Facebookról készített film ilyen jó lenne.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5343 Dátum: 2011. január 17. - 12:00:37 »
Pedig mindenki azt mondja, de én is hitetlen vagyok!  :twisted:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5344 Dátum: 2011. január 17. - 12:14:38 »
Hát, szakmailag jó. Viszont nekem nem volt benne "spirit" :D

Remek forgatókönyv, feszült tempójú sztori,  frappáns és iszonyat sűrű (és gyors) párbeszédek, príma rendezés, kiváló színészek...csak olyan nagyon hideg. Elkezdődik, végig leköt, megnézed, aztán huss. Már el is múlt a varázs. Ha volt egyáltalán. SZámomra tipikusan olyan film volt, ami szakmailag nagyon jó, de engem abszolút nem tudott elkapni. Semmi nem volt benne, ami egy kicsit is magával ragadjon.

Ezekkel a sorokkal most ellent mondok magamnak, mert én szeretem általában az olyan filmeket is, amiben nincs átélhet karakter, világ, vagy hasonló, nem hozza közel magát a nézőjéhez stb. de most nem sikerült.

Ettől függetlenül remélem Fincher az Oscaron is tarolni fog. Már a Fight Club óta kijár neki az Oscar, de nagyon.

Két megjegyzés:
A Golden-globe szakmailag egy nulla díj, inkább azokat a filmeket nyomatják, ami körül show-van, amivel lehet a nézettséget felfelé tornászni. Szóval komolyan venni nem igazán lehet.

Al PAcino győzelmének viszont külön örülök. Nemtom láttátok-e a Dr. Halált, de zseniálisan játszik...ha nem TV film lett volna az a mű, hanem mozis, simán ott lenne a helye a legjobb férfi főszerepek között. Talán meg is nyerné...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5345 Dátum: 2011. január 17. - 12:17:08 »
A Golden-globe szakmailag egy nulla díj, inkább azokat a filmeket nyomatják, ami körül show-van...
Mert az Oscaron aztán pont az ellentéte van...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5346 Dátum: 2011. január 17. - 12:21:20 »
Ó nincs kedvem belemenni ebbe megint. Azt hiszem ezt már lefutottuk. Igen, vannak néha részlehajló döntések, vagy olyanok, amiket az  utókor ferde szemmel néz majd (lásd Rocky nyert a Taxi driver-rel szemben), vagy olyanok, amiket nagyon felkapnak egy évben (lásd Titanic, GYU3), de általában még mindig korrekt az a díj. Több ezer szakmabeli szavaz, nem néhány újságíró, producer, vagy rendező, hogy csak a többi amcsi díj szavazói hátteréből szemezgessek.

És igen, ha tavaly is pl. a népszerűségre szavaztak volna, akkor az Avatar nyer, nem pedig A bombák földjén. De érdekes, a globeon az Avatar nyert...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5347 Dátum: 2011. január 17. - 14:02:50 »
Hát, szakmailag jó. Viszont nekem nem volt benne "spirit" :D

;D Végre! Most tudom, hogy le leszek nyilazva, de Nolan és Fincher filmjeit egyaránt spirittelennek érzem. (Prestige, Fight Club nem játszik)

Al PAcino győzelmének viszont külön örülök. Nemtom láttátok-e a Dr. Halált, de zseniálisan játszik...ha nem TV film lett volna az a mű, hanem mozis, simán ott lenne a helye a legjobb férfi főszerepek között. Talán meg is nyerné...

Sajnos nem láttam. Én Giamatti és Bale sikerének örülök. Goslingot sajnálom, mert neki is beérett volna egy.  :'(

Ó nincs kedvem belemenni ebbe megint. Azt hiszem ezt már lefutottuk. Igen, vannak néha részlehajló döntések, vagy olyanok, amiket az  utókor ferde szemmel néz majd (lásd Rocky nyert a Taxi driver-rel szemben)

ROCKY U DID IT!  :sweetheart: :party: :worship:
Én a Gyilkos mezők-nél kaptam sokkot a 3 (?) díjra.  :shocking:

Todd

• Pókfej
« Válasz #5348 Dátum: 2011. január 17. - 14:42:26 »
Téged már párszor lenyilaztunk emiatt Killingjoke, sőt te vterjesztetted el a"nincsen benne spirit" kezdetü slágert (le kéne védetned, vagy jogdíjat kérni érte), ami lényegében a legjobban használható filmes kritika, mert senki se ugyanazt érti mögötte, így gyakorlatilag bármire igaz.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5349 Dátum: 2011. január 17. - 15:31:18 »
Pedig azt mondják, a GG az Oscar felvezetője. Ha itt nyer valaki, máris esélyesebb lesz a másikon is nyerni.
Szegény Johnny Depp, két filmmel is jelölve volt, mégse kapott semmit.
Az Oscar hiteltelenségét számomra egyetlen esemény bizonyította: amikor több évtizedes hagyományt felborítottak akkor, amikor a Túl a barátságon című "melegfilm" díjazásakor különvették a legjobb rendező és a legjobb film díját, és csak a rendező kapta meg, mert "hogy nézne az már ki, ha egy melegfilm nyerne".

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5350 Dátum: 2011. január 17. - 15:42:04 »
És ha azért vették külön, mert nem érdemelte meg? Ritkán nem jár együtt a két díj. A sajtó meg jóhogy ezt visszhangozta, hogy biztos ezért történt a különválasztás.

A social network szerintem pl. tipikuson egy olyan film, ami  A legjobb rendezésre nyugodtan megkaphatná, meg is érdemelné, a A legjobb film díját viszont nem adnám neki oda. Mert van olyan film, amikor egy gyengébb rendezéssel is nagyobbat üt, mint a kevésbé erőteljes, de precíz, és szinte tökéletes rendezéssel.

Idézet
Szegény Johnny Depp, két filmmel is jelölve volt, mégse kapott semmit.
Szegény Johnny Depp-nek járna már valami szakmai elismerés, de most kivételesen arra hozható fel példának, hogy a neve miatt zsákolt be két olyan jelölést, ami abszolút nonszensz.
Úgy általában senki sem érti, mit keres ott a neve: Az Alice-os ripacskodásáért max. Arany málnát érdemelne, Az utazó is egy bitang gyenge film, egy totálisan szürke Depp alakítással. Ráadásul vígjáték kategóriában? :stupid:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5351 Dátum: 2011. január 17. - 15:51:23 »
És ha azért vették külön, mert nem érdemelte meg?
Te vagy a filmszakértő, mondd meg te. Én nem láttam azt a filmet, csak gyanús volt, hogy éppen akkor választották szét az addig szétválaszthatatlan kategóriát, mert a sajtó tele volt azzal, hogy vajon meg merik-e adni egy ilyen filmnek az Oscart.

venom75

• Pókfej
« Válasz #5352 Dátum: 2011. január 17. - 19:56:40 »
Nem emlékszem , hogy lett volna.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5353 Dátum: 2011. január 17. - 20:24:22 »
A túl a barátságon akkor lett volna gáz, ha megkapja mind a két Oscart. Ha nem Ang Lee nyúl hozzá, akkor egy szirupos, propaganda film lett volna, de ezt sikerült elkerülnie, viszont korán sem volt akkora mozi, mint ahogy azt beharangozták.
De az igazság az, hogy Lee bátyót ezzel kárpótolták. Mert végre belátta az akadémia is, hogy a Hulk egy mestermű, és aljasság volt, hogy arra nem kapta meg a díjat.  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5354 Dátum: 2011. január 17. - 20:29:54 »
Venom: ez csak fake trailer sajnos. De annak jó, különben. :)
Killingjoke: She-Hulkot is hiteltelennek tartod, mint gyenge nőt? :)

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5355 Dátum: 2011. január 17. - 20:44:13 »
Killingjoke: She-Hulkot is hiteltelennek tartod, mint gyenge nőt? :)

Hát Hulkhoz képest igen. Csapatba egyébként tök jól működnek a csajok, csak az egyszemélyes mutatványaikat nem szeretem. Bár, mikor Psziché nyomott egy meccset Kardfogúval az jó volt, de azért ott  is látszott, hogy ő csaj. Igaz, Vihar képesség nélküli időszakát is szerettem... :headscratch: Egye fene, jöjjenek a csajok...Hátha!  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5356 Dátum: 2011. január 17. - 21:47:35 »
Idézet
Te vagy a filmszakértő, mondd meg te.
Az a díj inkább Ang Lee-nek szólt, a korábbi munkásságának, nem a filmnek, vagy éppen az aktuális rendezésének. Mondjuk tényleg ahhoz képest, mennyire nézhetetlen lehetett volna az a film, jó munkát végzett.

Egyébként 2006-ban túl sok ellenfél sem volt. Lord of war, Walk the line, Crash. Utóbbi kapta a legjobb film díjat, amivel egyetértettem, viszont azt a filmet a forgatókönyv tette erőssé nem a rendezés. Elcseszni nehezebb lett volna, mint tisztességesen levezényelni, ahogy végül történt.

Tavaly Jeff Bridges sem kifejezetten a Crazy Heart-os alakításáért kapta. Erős volt persze, de már fél tucat nagyobb szerepe volt már korábbról, csak érthetetlenül mellőzték. Na tavaly végre kárpótolták. Valami hasonló lesz idén David Finchernél.

Tényleg előfordul, hogy aktuálisan nem a legjobb helyre kerül a díj, de hosszú távon, összességében azért szakmailag még mindig megbízható, mert belátják az Akadémiánál, hogy illene már adni xy-nak is egy díjat, ha eddig érthetetlenül elfeledkeztünk róla. Nyilván nem egy pocsék alakításra/filmre fogja megkapni, de ha ez az xy egy erős cuccal támad az adott évben, és ráadásul korábban még mellőzve is volt, akkor nem fog senkit sem meglepetésként érni, ha xy nyer végül.

Ha már filmes díjak: Amit én még korrektnek tartok az a BAFTA. Bennük is lehet bízni azért.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5357 Dátum: 2011. január 17. - 22:04:06 »
Ha már filmes díjak: Amit én még korrektnek tartok az a BAFTA. Bennük is lehet bízni azért.

+ Cannes.
 Azért volt, hogy az Akadémia csúnyán benézett dolgokat. Se Hitchcock, se Kubrick nem nyert Oscart.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5358 Dátum: 2011. január 17. - 22:08:26 »
Az angolokat nem szerették akkoriban. :D

Amúgy persze, volt, nem is egyszer. Több olyan film is van, ami Oscar díjas, aztán úgy eltűnt a süllyesztőbe, mint a pinty. Egy díj sem tökéletes, én csak azt mondom, sokakkal ellentétben, akik legyintenek rá kapásból, hogy azért még van szakmai hitele is.

A globenak, producerek díjának, hot-dog árusok díjának meg a többinek tényleg nulla.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5359 Dátum: 2011. január 18. - 18:58:00 »