Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363648 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5660 Dátum: 2011. április 04. - 16:27:31 »
Viszont ha már felhoztad a könyvet, ott Hammond azt is elmondja, hogy pont az ilyen fajta "torzitsuk el a valóságot, hogy attraktívabb legyen" dolgot ki akarta zárni a parkból, és az eredeti állapotukban bemutatni a lényeket.
És igen, simán lehetett pont ekkora dinó is, de attól még a velociraptor nem ekkora volt, mert ha találnak egy újat, azt már másképp fogják elnevezni.
Egyébként a Deinonychus pont az említett két raptorfaj közt van méretben, de ez is nagyjából csak 1 méter magas volt.
A filmben egész egyszerűen a drámaibb hatás érdekében felnagyitottak egy viszonylag ismeretlen dinófajt, és azóta is ez a kép él a köztudatban.
Ezt én nem érzem kicsit sem úgy, hogy csorbitaná a JP film értékét. Mivel az nem tudományos mű, hanem szimplán egy szórakoztató, látványos alkotás.

Ja. Én is bírom a Jurrasics parkot.  :D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5661 Dátum: 2011. április 04. - 17:32:57 »
Oh én kiskoromba nagyon oda voltam a dino-kért, most is szeretem őket, csomó figurám is van.

Szerintem ezzel sokan vagyunk így ;) Porosodik nálam is néhány könyv és figura :D
Tejet kérek! Csokisat!

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5662 Dátum: 2011. április 04. - 17:54:10 »
A lényeg amúgy is az volt, mint a Cápánál. Hogy legyen egy szörny, ami elől lehet iszkolni.

Ezt senki sem vitatja, pont arról volt szó, hogy a filmet mindenki érdekes módon elhiszi (akármekkora baromság is legyen benne), de a valóságban fingja nincs a dologról. A cápa is tökéletes példa erre...
Szóval ezek szép elméletek, a dínókról, de senki nem látta őket. És ha pl találnak egy sokmilió éves CIOPŐlábnyomot a kőzetrétegben, akkor sem változtatnak a hivatalos meséken.
Igen, ebből a hozzászólásból is látszik, hogy mennyire értesz hozzá...

A filmben egész egyszerűen a drámaibb hatás érdekében felnagyitottak egy viszonylag ismeretlen dinófajt, és azóta is ez a kép él a köztudatban.
Pontosan ezt az effektust mondtam, de példának mondhattam volna a 300-at is, vagy bármely más hasonló kaliberű filmet. A raptor meg nem volt ismeretlenebb, mint a többi dínó, egyszerűen csak a legtöbb ember, aki azt hiszi, hogy ért a dínókhoz a JP-ből szedi az infóit. :)
Oh én kiskoromba nagyon oda voltam a dino-kért, most is szeretem őket, csomó figurám is van.
Szerintem ezzel sokan vagyunk így ;) Porosodik nálam is néhány könyv és figura :D
Igen, csak érdekes módon mégis rácsodálkoztál a kijelentésemre.  :headscratch:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #5663 Dátum: 2011. április 04. - 18:19:06 »

JP-s figuráid is vannak? Kapd már le őket, kíváncsi vagyok rájuk  ;)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5664 Dátum: 2011. április 04. - 18:20:28 »
Elhiheted, hogy kis koromban elég nagy dínó fanatikus voltam, mondhatni a csapból is az folyt. Tudom milyen a Velociraptor, de a JP-ot nézve valahogy nem szúrt szemet az eltérés. Vagy lehet kevertem valamilyen más Raptor fajtával. De legalább a T-rex az jól el lett találva. Vagy azzal is vitába szállsz? :D

Kanaszta-JP figurám nincs, csak néhány kis méretű műanyag szobor, de már elég rég nem vettem elő őket.
« Utoljára szerkesztve: 2011. április 04. - 18:23:56 írta Morbius »
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #5665 Dátum: 2011. április 04. - 18:25:17 »
De legalább a T-rex az jól el lett találva. Vagy azzal is vitába szállsz? :D
A t-rexről csak annyit, hogy az helyből retconolva lett a második részre. ;)
Vagyis az egyben csak a mozgást érzékeli, míg a kettőben nem.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5666 Dátum: 2011. április 04. - 18:35:23 »
Az fura most olvasom, hogy a szaglása igen fejlett volt. És a mérete is kicsit tulzónak tűnik a filmben. Kb. 13m hosszú és csípőnél 4m magas lehetett a valóságban. :-\
Tejet kérek! Csokisat!

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #5667 Dátum: 2011. április 04. - 22:23:20 »
Nekem a T-rex nagyon bejött a JP-ban. Érdekes, hogy csak a mozgást érzékeli, de azt mivel, és miért nem lát ha van szeme?

Az fura most olvasom, hogy a szaglása igen fejlett volt.
Nemrég hallottam egy olyan felvetésről, hogy a T-rex valószínűleg csak dögevő volt. A jó szaglásával kilóméterekről is megérezte az elhullott állat szagát. És a rövid melső lábai sem voltak alkalmasak vadászatra, mivel nem rudta megragadni az áldozatát, csak egyensúlyozásra használta. Sőt a fogsorát is megvizsgálták, és jóval eltért a ragadozók fogazatától, mivel nem fogásra hanem hús szétmarcangolására volt használható.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5668 Dátum: 2011. április 05. - 11:02:57 »
Nekem ez a kedvenc dínó ábrázolásom:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5669 Dátum: 2011. április 05. - 11:05:26 »
Ez volt az első film aminél visszakértem a jegy árát.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5670 Dátum: 2011. április 05. - 11:13:15 »
Ez volt az első film aminél visszakértem a jegy árát.
Ténylegesen?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5671 Dátum: 2011. április 05. - 11:15:55 »
Igen. Kevés ennél sótlanabb és dögunalmas filmet láttam. Voltunk vagy 6-an az egész nézőtéren (premier utáni napon láttam), abból ketten az első 20 perc után leléptek, a maradék egy vénasszonnyal és az unokájával az élen (beleértve engem is) meg visszament a pénztárhoz. A jegy árát nem kaptuk vissza, de becserélhettük egy másik jegyre egy másik filmre.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5672 Dátum: 2011. április 05. - 11:44:10 »
Hát ez jó!  :D 
Mondjuk eszembe nem jutna visszakérni a jegy árát, mert rossz a film. Az nem a mozi hibája, ráadásul tök szubjektív. Ha technikai hiba van, pl elmegy a hang és a vetítő 5 percig nem veszi észre, akkor már felhúzom magam, mert nem ezért fizettem. (a retkes 3d szemüvegekről nem is beszélve, amin nem látok ki. Meg amikor az Avatarnaál a nem volt "3d-sítve" a navik felirata)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #5673 Dátum: 2011. április 05. - 20:09:54 »
a retkes 3d szemüvegekről nem is beszélve, amin nem látok ki.
Azokat én is utálom, tök mocskosak, nem is jó rám, nyomja a fejemet, sőt még szemüveget se lehet alá betenni szóval tesómék nem nagyon tudják élvezni a filmet. Ezért se szeretem a 3d-mozikat..

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5674 Dátum: 2011. április 05. - 20:51:52 »
szemüveget se lehet alá betenni
De, lehet. Tapasztalat.

venom75

• Pókfej
« Válasz #5675 Dátum: 2011. április 06. - 09:27:33 »
Én még egy egész estés 3D-s filmet nem láttam , de szívesen megnézném a Thor-t . A szemüvegeket nem szokták takarítani ??

Todd

• Pókfej
« Válasz #5676 Dátum: 2011. április 06. - 09:36:54 »
Biztos szokták valamikor, de nem túl sűrűn (igazából minden vetítés között kéne).
Egyébként lassan már kezdek én is kiábrándulni a 3D-ből.
Kétféle 3D film van, az egyik ami arra épít, hogy az unalmas valóságból átlépünk a csili vili műanyag világba (Avatar, Tron legacy), a másik pedig ami csak arról szól, hogy időnként pofán b*sz valami a vászonból (Bloody valentine, Final destination 3D).
« Utoljára szerkesztve: 2011. április 06. - 09:49:06 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5677 Dátum: 2011. április 06. - 10:46:27 »
Én az Avatar után, úgy adtam vissza a hempát, hogy szóltam szegény szemüveggyűjtő srácnak. Kis cseppek voltak rájaszáradva, de nem bírtuk letörölni a pólónkkal. Azt mondta, hogy minden film tán takarítják. Ja, csak nem jön le róla.
A legkiábrándítóbb mégis a következő volt: Amikor a navik beszélnek a saját nyelvükön akkor azt ugye feliratozzák, egy ilyen kalózos, sárga betűtípussal. Ez ott is volt angolul. erre rádobtak csak úgy lazán egy sima fehér magyar szöveget, alá, fölé, rá ahogy sikerült, de az már nem volt 3d-s. így abból kettőt láttam. A szemüveg alatt kellett kilesni, vagy fél szemmel nézni, hogy el tudjam olvasni. Mindezt a magasságos arénaplázában ezersokszáz forintért, 45 fokban döntött nézőtér, hajlított óriásvászon stb. Ha valahol akkor ott elvárnám a tiszta szemüveget és a tisztességes feliratozást.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5678 Dátum: 2011. április 06. - 11:50:58 »
Náh, amikor a hazai feliratozók 95%-a még mindig ott tart, hogy srt, és csak néznek, hogy mi az a(z Advanced) Substation Alpha, ne várj olyan feliratot, ami bármit tud azon kívül, hogy körvonalas fehér Ariallal kirakja a szöveget.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5679 Dátum: 2011. április 06. - 13:54:04 »
No, gaby, ha majd akkor petivel ismét feliratozunk vmi rajzfilmet megkereslek egy felvilágosításra ezen fajta új felirat fajta miatt. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL