Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361339 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6020 Dátum: 2011. augusztus 20. - 14:50:29 »
Azt hittem, ez már első látásra is egyértelmű. A 2-re pedig felesleges emlékezned, az a leggyengébb rész.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6021 Dátum: 2011. augusztus 20. - 15:20:16 »
Azt hittem, ez már első látásra is egyértelmű. A 2-re pedig felesleges emlékezned, az a leggyengébb rész.
És a leg horrorisztikusabb

Todd

• Pókfej
« Válasz #6022 Dátum: 2011. augusztus 20. - 18:39:15 »
Gyerekfejjel minden résznek volt számomra minimum egy jelenete, ami nagyon horrorisztikusnak tünt.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6023 Dátum: 2011. augusztus 20. - 20:24:35 »
Akinek egy csöpp tehetsége is volt, az kiment innen a fenébe, és meg sem állt amerikáig. ;D
Hát pedig azt hittem (mert valaki azt mondta nem is olyan rég), hogy a legtöbb tehetségnek nem célja beváltani pénzre a ... tehetségét. Hogy mik vannak... :P ;D
Mivel mind egy kaptafára készült, így elég nehéz eldönteni, hogy melyik is a legrosszabb. Szerintem megjelenési sorrendben is mehetne a lista... csak ugye ott van az a fránya negyedik rész... mondjuk semmivel sem rosszabb, mint a többi, csak közben eltelt egy kis idő... :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6024 Dátum: 2011. augusztus 20. - 20:52:14 »
Nem is tudom, ki lehetett az, aki ilyesmit monott. ;D
Mivel mind egy kaptafára készült, így elég nehéz eldönteni, hogy melyik is a legrosszabb. Szerintem megjelenési sorrendben is mehetne a lista... csak ugye ott van az a fránya negyedik rész... mondjuk semmivel sem rosszabb, mint a többi, csak közben eltelt egy kis idő... :)
Hát igen, ez valóban elég relatív, számomra a 2. tetszett a legkevésbé, de anyámnak pont az a kedvence, fateromnak meg a 4 (meglepő de ilyen is van).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6025 Dátum: 2011. augusztus 20. - 22:41:33 »
Én a harmadikat tartom a leggyengébbnek, azt leszámítva érkezési sorrend van.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6026 Dátum: 2011. augusztus 21. - 00:58:21 »
Szerintem is a 2. rész volt a legrosszabb. A 3. rész inkább csak a vége miatt tetszett.
Viszont nekem tetszett a 4. rész is. :D (Leszámítva az atomrobbanásból menekülős jelenetet, az akkora siralmasan irdatlan nagy baromság volt, hogy el se hittem, hogy ekkora marhaságot egy filmbe beleraktak. :stupid:)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

venom75

• Pókfej
« Válasz #6027 Dátum: 2011. augusztus 21. - 09:04:42 »
Nekem a 4. tetszett a legkevésbé. Szerintem szánalmas volt az egész azzal a koponyával és a földönkívüliekkel.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6028 Dátum: 2011. augusztus 21. - 10:36:26 »
A legfontosabb ellenpontját kihagytad: Slejm LöBöff.

venom75

• Pókfej
« Válasz #6029 Dátum: 2011. augusztus 21. - 11:12:13 »
Na meg az is . Én inkább megint egy egyházhoz kapcsolódó történetet vártam volna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6030 Dátum: 2011. augusztus 21. - 11:57:12 »
Engem valahogy hidegen hagy ez az Indy széria. Az első 3-at láttam anno, össze-vissza, de semmire sem emlékeztem már belőlük  érdemben, csak jelenetekre. Pár hónapja újranéztem az első részt, de halálosan untam. Kétszer ugrottam neki, mire befejeztem. Úgyhogy a többivel már nem is próbálkoztam. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6031 Dátum: 2011. augusztus 21. - 13:55:27 »
Ez nem mérvadó. A 80-as-90-es évek nagy és jó filmjeinek nagyjából 90%-a nézhetetlen mai szemmel nézve. A vígjátékok laposak, az akciófilmek elavultak és így tovább. Az Elveszett Frigyláda fosztogatói a maga idejének legállatabb filmje volt. Akkoriban még pontoztam a filmeket, a 6 pont nagyon jót jelentett, ez volt az első, ami 8-at kapott. Persze kellett hozzá a ma már csak Imaxben található emeletes ház-méretű vászon is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6032 Dátum: 2011. augusztus 21. - 14:55:44 »
Nem értek egyet. A film minősége nem korfüggő. Csupán a trendek mások. Én egyre többet nyúlok vissza a 60-as, 70-es, 80-as évek filmjeihez, vagy a távol-keleti (koreai, hongkongi) filmekhez, mert finoman szólva a tököm is tele van a remake lázból, a folytatásokból, a sokadik rókabőrből.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6033 Dátum: 2011. augusztus 21. - 19:29:24 »
Nem biztos, hogy ezzel ellentmondtál. A távol-keleti filmeket nem is sorolnám ide, hiszen azokból gyakorlatilag egyet sem láttunk annak idején, csak a DVD-korszak óta lehet hozzájuk jutni. Azok a filmek, amikről te beszélsz, majdnem biztosan komoly filmek, nem kalandfilmek, vagy ilyesmik. Azok persze hogy időtállók.
Vígjátákra nekem klasszikus példa az Olaszok hihetetlen kalandjai Leningrádban. Minden idők második legjobb vígjátékának tartottam annak idején (az Éretlenek után), pár éve megnézettem valakivel, aki végigunta, de a szomorú az, hogy én is. Nagyon kevés olyan régi vígjáték van, amin most is jókat lehet röhögni. A nagy kedvenc "Folytassa" sorozat ma már minden, csak nem vicces, a Csendőr-filmek dettó, és még sorolhatnám. Jelenleg három olyan régi vígjáték van, amin még mindig tudok jókat röhögni, az Éretlenek, az Őrült római vakáció és a Languszta reggelire.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6034 Dátum: 2011. augusztus 21. - 19:48:57 »
Lehet, hogy a régi kalandfilmek azért tűnnek uncsinak mai szemmel, mert ma már hozzá vagyunk szokva a pörgősebb, látványosabb (vagyis CGI-vel telezsúfolt) filmekhez. Mások az elvárások a filmekkel kapcsolatban.

Én vígjátékok közül talán a Leslie Nielsen filmekre (főleg a Csupasz Pisztoly filmekre) mondanám hogy időtállóak, a régi vígjátékok közül nekem azok az etalonok.:)

Az Indy 4-gyel kapcsolatban: nekem pont azért tetszett az ufós végkifejlet, mert végre nem egyházi ereklyék voltak a téma.:) (Plusz szeretem a sci-fiket, ezért is bejött nekem.) Amúgy, ha elfogadjuk, hogy a korábbi filmekben az egyházi ereklyéknek misztikus hatalma van, akkor ilyen alapon az ufók is teljesen hihetőek.:)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6035 Dátum: 2011. augusztus 21. - 19:55:45 »
Nem feltétlen, az ufók, és az egyház ritkán egyeztethetők ösze, pont ezért volt fura elsőre.
Mivel ha elfogadjuk Isten létét, és azt, hogy ő teremtette a világot, akkor több mint valószínű, hogy nincsenek UFO-k.
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 21. - 20:01:17 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6036 Dátum: 2011. augusztus 21. - 19:57:23 »
Én a Csupasz pisztolyokat még nem tartom annyira réginek. :)
Főleg, hogy azok voltak a blőd vígjátékok elterjesztői. Addig az ilyenek csak rétegfilmek voltak (mint a Top Secret, például).

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #6037 Dátum: 2011. augusztus 21. - 20:28:19 »
A Monty Phytontól a Gyalog Galopp szerintem elég időtálló.Legalábbis pár ismerősöm szereti a 14-16 éves korosztályban.Aki látta közülük mindenki szerette.Mondjuk ez függ attól hogy mennyi humorérzéke van az embernek vagy hogy épp szereti-e az angol humort. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6038 Dátum: 2011. augusztus 21. - 21:01:04 »
A Monthy Piton egész munkássága időtálló. A zsenialitáson nem fog az idő, én azt mondom.
Idézet
Azok a filmek, amikről te beszélsz, majdnem biztosan komoly filmek, nem kalandfilmek, vagy ilyesmik. Azok persze hogy időtállók.
Hát általában igen, drámákról, thrillerekről, road múvikról beszéltem. Szerintem a 80-as 90-es évek összes nagy kaland/akciófilmjét láttam, így ott nincs is mit újat keresnem. De nem érzem úgy, hogy gyengébbek lennének a maiaknál. Még ha a trükkök már nem is olyan jók, van egy erős nosztalgiafaktor bennük (még azokban is, amiket csak így felnőtt fejjel, az ezredforduló után láttam, hisz a hangulatuk alapján akármikor be lehet lőni a korukat), arról nem is beszélve, hogy régen nem volt CGI, ami szerintem a legtöbb esetben több jót tett a filmeknek, mint rosszat. A készítők nem tudtak vászonra vinni mindenféle vizuálisan teljesen elszállt katyvaszt, kénytelenek voltak kreativitással megoldani a trükköket, és ezekben a zsánerekben már valamirevaló sztorival/karakterekkel megtölteni a filmeket. Nyilván akkoriban is volt sok szemét, de picit úgy érzem, hogy mostanában arányaiban több van. Mert szomorú, hogy létrejött egy olyan kategória, hogy látványfilm, és egyre többször ez egyet jelent a nulla szereplők, fájóan buta történet, meg túlpumpált vizualitás kombóval.

Vígjátékra egy példa: A minap néztem meg a Vaklármát, teljes egészében még sosem láttam. És porig alázza a ma készülő vígjátékok 99%-át. Nyilván ez a film 89-ben is kimagaslóan jó volt, de azóta hiába telt el 20 év, nem kopott semmit. Igazából szerintem csak az olyan vígjátékok veszítenek az erejükből, amik egy jellegzetes kort, korabeli társadalmat, politikai eseményt figuráznak, ki, hisz nyilván azt a készültükkor még meg sem született emberke 20 évvel később már nem fogja értékelni.
Bár erre is van ellenpélda: Kubricktól a Dr. Strangelove, avagy hogyan szoktam le az aggódásról és szerettem meg a bombát. Szerintem még mindig vastagon zseniális. Én fél éve láttam kb először, és hol van már a hidegháború...
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 21. - 21:03:10 írta pepo05 »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6039 Dátum: 2011. augusztus 21. - 21:56:51 »
Nem feltétlen, az ufók, és az egyház ritkán egyeztethetők ösze, pont ezért volt fura elsőre.
Mivel ha elfogadjuk Isten létét, és azt, hogy ő teremtette a világot, akkor több mint valószínű, hogy nincsenek UFO-k.
De én itt nem a vallásra gondoltam, hanem teljesen egyháztól függetlenül: adva van egy tárgy, ami a legenda szerint misztikus erőkkel bír, ezért mindenki keresi, aztán te megtalálod, és rádöbbensz, hogy jé, tényleg varázsereje van, képes kiírtani egy náci sereget, vagy épp halhatatlanná tenni. Ez teljesen független attól, hogy hiszel-e Istenben vagy sem. Kutathatna nem keresztény ereklyék után is, teszem azt, varázserejű buddha szobrot is keresgélhetne, ha úgy írnák meg a sztorit. Úgy is mondhatnám, hogy ha a film világában léteznek varázserejű tárgyak, akkor létezhetnek ufók is.
Egyébként ez már elég más téma, de nem értem, hogy az Istenben való hit miért zárná ki a földönkívülieket. Elvégre is Isten egy bazi nagy világot teremtett, a Földhöz hasonlóan teremthetett más bolygókat is, ahol szintén az ő teremtményei élnek. Csak persze nekünk, embereknek nem szólt róla, hogy máshol a világegyetemben élnek "kistestvéreink". :D
Amúgy most az jutott eszembe, hogy ha Indy a frigyládás kaland előtt ateista volt, akkor azóta tuti hívő. A kristálykoponyás kaland óta meg tuti hisz az ufókban is. :lol:

Én a Csupasz pisztolyokat még nem tartom annyira réginek. :)
Oké, csak ha jó vígjátékot kell modani, akkor kapásból a Csupasz Pisztoly és a Nagy durranás 1-2 jut eszembe. :D

Idézetet írta: pepo
A minap néztem meg a Vaklármát, teljes egészében még sosem láttam. És porig alázza a ma készülő vígjátékok 99%-át.
Jaja, az is jó film. De a Szórd a pénzt és fuss! című Pryor-vígjáték is nagyon ütős.:D Abban kell elherdálnia 30 millió dollárt egy hónap alatt.  :D