Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363069 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6440 Dátum: 2012. március 28. - 14:48:03 »
Akkor gondolom az új Póki vagy Avengers filmre se vagytok nagyon kíváncsiak.
Azokban is akad néhány CGI jelenet.

Viccelsz? Egy igazi Pókember rajongónak kötelező megnézni ;D Addig annyira nincs bajom vele, amíg nem látszik, hogy teljesen mű az egész, a kék háttér előtt készült. Legjobb példa az új Star Wars filmek, főleg a második rész, az vicc kategória volt.(pedig Star Wars hívő vagyok) De amúgy hiába siránkozunk, ez a trendi, az epikus akciójeleneteket másképp nem is lehet megcsinálni, szóval megszoksz vagy megszöksz eset áll fenn. :)
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6441 Dátum: 2012. március 28. - 15:32:17 »
Az a régi filmek a régi technikákkal jók, az új filmek az újakkal. Persze azért nagyon becsülendő ha vannak makettek (tdk-ban volt), kaszkadőrök, díszletek. Ez csak emeli a fényét.
Illetve ven még amikor nem is látni, hog az. PL amikor a WDeadben odaszúrnak még pár járkálót, vagy a Raid c filmnél, torkolattűz. Sosem mondtam volna meg, hogy azt a házat a háttérbe utólag rakták be.:
http://www.youtube.com/watch?v=Hs4lrjLpM-8
--------------------------
Egész jó kis film: FAQ About Time Travel  -  Az időutazás nagy kérdései (2009)
http://www.youtube.com/watch?v=WBV340x3GcA
Angol vígjáték, az egész egy kocsmában játszüdik. az egyetlen gyenge pontja, az időutazással kapcsolatos lyukakat leszámítva, az ez a csaj-->

Nem bírom ezt a nőt. a Horrorva akadva filmekben szerepel. Mintha csak azt nézték volna, ki lehet az az amerikai húzónév, akit ki még meg tudnánk fizetni. Hát semmiszükség  nem volt rá, az bitos.
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 30. - 11:57:35 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6442 Dátum: 2012. március 30. - 16:17:20 »
Én csípem. Jól is néz ki, és van öniróniája is, elvállal mindent, amiben rondán néz ki, meg hülyét kell játszania.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6443 Dátum: 2012. április 05. - 21:40:22 »
Ez kurvajó lesz.  :oh:

18+ trailer
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 05. - 21:44:35 írta Mero »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #6444 Dátum: 2012. április 05. - 23:42:15 »
A maci szinkronja Schnell Ádám hangjával odab....s lenne.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6445 Dátum: 2012. április 06. - 07:44:55 »
A "From the crator of Family Guy"-nál kapcsoltam ki. Nagyon gyorsan. :)

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6446 Dátum: 2012. április 06. - 18:37:12 »
Bah....
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6447 Dátum: 2012. április 07. - 17:53:20 »
Most volt a Film múzeumon a majmok bolygója. Leragadtam előtte. Nagyon jó volt. Igazi sci-fi. Az új Tim Burton féle, vagy a legújabb Rise of the... mitől scifi? Látványos akciófilm, de nem boncolgat  emberi gondolkodást jellemző problémákat. Pedig ez lenne e lényege egy jó sci-finek. A jelen problémáit a jövőbe vetítve, felnagyítva megvizsgálni.
---------------
Hát ha már elkezdtem, megnéztem a 2. részt is. Az egy dolog, hogy elképesztő mennyiségű és méretű marhaságot hordtak össze benne.  A másik, a fő téma, hogy ostorozzák az emberiséget az önpusztító természetéért. Erre egy tök téves végkifejlet a vége. Az első részben Taylor a földet csapkodja és átkozza az emberiséget,a miért az atommal elpusztította az emberiséget. Erre a Második rész végén, személyes bosszútól vezérelve, mert megölték a majmok két barátját, ő maga robbant fel egy atombombát, ami viszont már az egész bolygót elpusztítja.
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 08. - 18:01:54 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6448 Dátum: 2012. április 08. - 18:17:10 »
Érdekes. Én csak az elsőt láttam régen, a megboldogult Alfa moziban, annak a vége tetszett. De ez a befejezés... ráadásul akkor hogy volt ebből még 2-4 rész?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6449 Dátum: 2012. április 08. - 19:02:22 »
5, nem számolva a 2 új filmet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6450 Dátum: 2012. április 08. - 20:33:09 »
Igazából a negyedikig egészen nézhetőek. Az utolsó régi, a végső nagy ütközetről szóló rész, az érte már el a kritikán aluli szintet.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6451 Dátum: 2012. április 09. - 19:27:09 »
A harmadik részben, Cornelius és Zira egy harmadik majommal, elmesélésük szerint, felszálltak az emberek űrhajójára és amikor az egész föld felrobbant, visszalökődtek a 20. századba. Innentől egy unalmas hajszafilm az egész, mivel az egyik tudós úgy gondolja, hogy a majmok időutazása lesz a későbbi oka a hatalom átvételnek. Időparadoxon.
Viszont elkezdik megmagyarázni, hogy hogy vették át az uralmat a majmok. Zira és Cornelius a történelemkönyveikből úgy tudja, hogy egy vírus miatt kihaltak a kutyák és a macskák és ezért az ember a majmot tette meg házi kedvencnek. Ennél tovább mentek, mert később minden munkát ők végeztek. Főzés, takarítás, utcaseprés stb.
Zirának kisbabája születik, aki szüleivel ellentétben túléli a filmet és a 4. részben ő lesz a főszereplő. A neve Caesar. Ami azért érdekes, mivel az új Rise of the planet of the apesben is így hívják a főszereplő majmot.

Ez a Cézár csak bizonyos értelemben azonos, a Rise of the.. Cézárjával. Mivel a legújabb film nem előzmény, hanem egy remake előzmény:) Vagy inkább reboot. Itt a negyedik részben Cézár a felkelés élére áll, ahogy az új filmben is Cézár a vezér neve. A régi sorozatban végig van víve a felkelés története, nincs szükség előzményfilmre. szóval az új film, vagy egy reboot, vagy akkor tekinthető sima prequielnek, ha csupán az első (max második) részt vesszük figyelembe

A 4. részben továbbviszik a házikedvencek kihalása teóriát. Itt már a jövőben, 1991-ben járunk (a film ugyanis 1972-es). A rendszer erőteljesen fasisztoid, a rendőrök német katonai jellegű egyenruhát viselnek, mindenki feketében van és a majmokat úgy tartják, mint a rabszolgákat. Hogy ezeket közönséges majmoknak szánták a készítők, vagy már valami fejlettebb fajnak, nem tudom. Mivel elég nagyok, hisz emberek játsszák őket.
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 09. - 20:43:08 írta VTomi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6452 Dátum: 2012. április 09. - 21:06:06 »
Továbbfejlettek voltak a negyedikben. Ezt még az elején meg is említik, amikor valaki Cézárral beszélget. Genetikailag felturbózták őket, hogy jobb háziállatok/munkaerő legyenek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6453 Dátum: 2012. április 09. - 23:59:11 »
Továbbfejlettek voltak a negyedikben. Ezt még az elején meg is említik, amikor valaki Cézárral beszélget. Genetikailag felturbózták őket, hogy jobb háziállatok/munkaerő legyenek.
Erre nem emlékszem. Lehet, hogy kimaradt a szinkronnál, vagy nem figyeltem jól :headscratch: De így, ennek az infónak tudatában sokkal élvezetőbb. Már csak annyit csináltam volna, hogy a gorillákat csupa 2 méter feletti statiszta játsza  :D
Egy valaki beszélget vele, Armando a cirkuszos, aki felnevelte. Ő mondja el Caesarnak, amit már tud, a nézők kedvéért, hogy mi történt a világgal. Egy kutya és egy macska bronz szobránál...
--
Azt viszont nem értem, hogy miért hívják Caesarnak. A szülei Milo-nak nevezik el, a 3. részben. Elcserélik ugyan egy sima csimpánz babára, hogy ne keressék, de azt is Salome-nak hívják. Aztána 4. rész elején rögtön Caesarnak szólítják.
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 10. - 01:00:32 írta VTomi »

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #6454 Dátum: 2012. április 10. - 01:25:39 »
Azt viszont nem értem, hogy miért hívják Caesarnak. A szülei Milo-nak nevezik el, a 3. részben. Elcserélik ugyan egy sima csimpánz babára, hogy ne keressék, de azt is Salome-nak hívják. Aztána 4. rész elején rögtön Caesarnak szólítják.

Jó régen láttam, de emlékeim szerint ugye azt senki se tudta róla, hogy valójában ő Milo, mert elcserélték egy közönséges csimpánzzal. Később, azt hiszem a negyedik filmben volt egy jelenet, amiben nevet kellett választania magának, ami csimpánzoknál úgy megy, hogy ráböknek egy véletlenszerű névre, de ő tudatosan döntött a Caesar mellett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6455 Dátum: 2012. április 10. - 11:39:49 »

Jó régen láttam, de emlékeim szerint ugye azt senki se tudta róla, hogy valójában ő Milo, mert elcserélték egy közönséges csimpánzzal. Később, azt hiszem a negyedik filmben volt egy jelenet, amiben nevet kellett választania magának, ami csimpánzoknál úgy megy, hogy ráböknek egy véletlenszerű névre, de ő tudatosan döntött a Caesar mellett.

Igen valóban volt egy ilyen jelenet a film közepén, de mint mondtam, már a legeslegelején Caesarnak szólítja a cirkuszos.
------------
A 2001-es Tim burton féle 6. film elég nagy csalódás. Hiányzik belőle egy alapvető történeti elem, ami a egész első film izgalmát adta: hogy az űrhajós tud ebszélni. A jövőbeli emberek pedig nem.
Itt csak rámondják a fickóra, hogy te más vagy. Hát köszi, de mitől? Meg csak úgy mondják, hogy vadak és primitívek, de nem tudjuk miért. Amúgy itt háziszolgaként tartják őket, erről szó sem volt a 68-asban.

Az meg egyszerűen nem derül ki, hogy milyen bolygón vannak. Mert lezuhan egy planétán a főszereplő, ahol majmok vannak. Kiderül, hogy az űrbázis is lezuhan, csak 2000 évvel korábban, onnan kiszöknek a kísérleti szupermajmok és belőlük lesznek a bolygó uralkodó faja. De az, a nagy katarzis, hogy rájön, ez a Föld, kimarad.

A végén aztán újra űrhajóba ül és megint belemegy az elektromos viharba, amitől azt várja, hogy visszaviszi a jelenébe, de megint csak előre megy (miből gondolta, hogy vissza? :headscratch: Habár a számláló visszaszámolt. De miért? :headscratch:) leszáll a Földön! Ezt most biztosan tudjuk. És a majmok társadalmát találja, de már 21. századi szinten. És itt a gubanc. A majmok  végig mentek egy az egyben az emberi történelmen??? A ruhák, az autók uygan azok mint az embereké voltak? Ugyan azokat az épületeket építették fel ugyanolyan klasszicista stílusban? Tehát antik görög majmok is voltak. A háttérben Obeliszk, tehát, egyiptomi kultúra is létezett. :o jaj ez már sok... :D
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 10. - 17:38:34 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6456 Dátum: 2012. április 10. - 21:48:08 »
A könyvet követi jobban. Abban is úgy van, hogy elmenekülnek Zira segítségével a bolygóról, vissza a Földre, de mire odaérnek, ott is majmok uralkodnak. Ott nincs idővihar, egyszerűen azon alapszik, hogy a világűrben másképp telik az idő. A könyvben a nagy csavar a végén, hogy ez az egész úgy kezdődik, hogy két űrpilóta kirándul, és elfognak egy könyvet, amiben ez a sztori van leírva. Elolvassák, majd a végén felröhögnek, hogy "milyen jó fantáziájú sci-fi írók vannak. Még hogy értelmes emberek!" Ésa kiderül, hogy ők is majmok.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6457 Dátum: 2012. április 10. - 23:17:13 »
Szóval  könyvben a majmok bolygója nem a Föld?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6458 Dátum: 2012. április 10. - 23:24:38 »
Kicsit nyitva marad a válasz. Ugyanúgy lehet az is a Föld, illetve az a valószínűbb. Próbáld elolvasni a magyarul is megjelent Majmok bolygója című képregényt. Az volt a "Teljes képregények" sorozat első része.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6459 Dátum: 2012. április 11. - 01:09:46 »
Lehet, hogy beszerzem a képregényt, ha már belekezdtem a saga megnézésébe :D

Az új Rise of the planet of the apes, nagyon sok helyen tesz utalást a régi filmekre és ez nagyon jóleső érzéssel tölt el. Azt a benyomást kelti, hogy tisztelettel adóznak ez előtt a klasszikus előtt. Tanulmányozták a régit.
Pl elhangzik egy mondat, nem tudom pontosan idézni: "Vedd le rólam a koszos majom mancsodat" Ezt Taylor mondja mikor elfogják a '68-as filmben. Itt pedig a Malfoyt játszó idegesítő karakter mondja Caesarnak. erre a majom azt mondja "No!". Ez is egy kulcs szó a lázadás szempontjából, már a 3. 4. részben is.
Aztán ott van, hogy Caesar a szabadság szobor kis makettjével játszik  ;D
Meg hogy lovagol.
Megpörgetve eldob egy láncot. így vadásznak később emberre.
És a leg viccesebb amit első nézéskor nem is vettem észre: Csak úgy mellékesen a híreben szó van egy űrhajóról amit épp fellőttek. Aztán az újság címlapján a vezető hír: "Lost in space?"  :oh:  Az űrhajósok, Taylorék akik előre mentek az időben és már a majmok uralta Földön landolnak! Zseniális!
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 11. - 01:26:31 írta VTomi »