Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363376 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6460 Dátum: 2012. április 11. - 08:41:11 »
Az tényleg jó. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6461 Dátum: 2012. április 11. - 12:30:31 »
Ugye?:)
A szerepek is megmaradtak, nagyjából. Csimpánz az ész(kutatók), orángután a bölcs(papok-politikusok), gorillla az erő(katonák).

A "Vedd le rólam a koszos majom mancsodat" amúgy elhangzik a Tim Burtonosben is, amikor véletlenül  :roll: Leo Davidson kapitány a földön fekszik és a keze Atar lábára téved. Valahogy ezek a nagy pillanatok, nem sikerültek olyan átütőre a 2001-es verzióban.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #6462 Dátum: 2012. április 11. - 19:27:31 »
Heh, utalások közül én egyedül az űrhajót vettem észre az új filmben. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6463 Dátum: 2012. április 11. - 19:39:18 »
Heh, utalások közül én egyedül az űrhajót vettem észre az új filmben. :)
Én meg azt nem:) Első nézésre.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6464 Dátum: 2012. április 14. - 19:08:55 »
The Gods must be Crazy (1980)
Életem egyik legjobb filmje. Legalább két tucatszor láttam,és még nem unom. Anno nem is ezt akartam megnézni hanem a Rendőr akadémia valahányat csak Édesapám a Matinéra vett jegyet tévedésből. Először azt hittem Afrikában játszódik a film (akkó még nem nagyon vót trailer  :hehe: )  és rohadt dühös voltam amikor rájöttem hogy ez egy másik film. De kb. 20 perc múlva el is felejtettem minden mérgem,annyira elvarázsoltak a busmannok. ;D 10-böl 100 pont.  :)
Van rajta magyar sub. csak be kell nyomni a képaláírásokat.  ;)
Ajánlom. :bravo:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6465 Dátum: 2012. április 14. - 21:30:25 »
Én az első 15 percben voltam kicsit dühös, hogy egy állítólag vígjáték milyen unalmas. De aztán az ürge szerencsétlenkedése mindent vitt.  ;D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #6466 Dátum: 2012. április 14. - 21:35:05 »
Pont holnap lesz a cool-on.  :D

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6467 Dátum: 2012. április 16. - 09:02:44 »
Akik esetleg szerették a klasszikus disney-meséket, és nem dőltek be a shreknek, azoknak ajánlanám a Tükröm, Tükrömöt! :) http://prae.hu/prae/articles.php?aid=4744

Kanaszta mondjuk azt mondta, hogy szerinte szörnyű ez a film, de én pont ellenkezőleg vagyok ezzel. Ahogy nézem a rotten meg az imdb értékeléseit, a film nem örvend egyértelmű szeretetnek, se utálatnak. Szerintem jó lett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6468 Dátum: 2012. április 19. - 23:43:17 »
Ez valami új divat, hogy a filmeket nem nevezzük a nevén? Az új James Bond film címe: Skyfall. csak így simán. Olyan ez is mint a The dark knight. A film címekben is vannak divathullámok nem?
http://www.imdb.com/title/tt1074638/
Nem s voltam biztos benne elsőre, hogy ez egy 007-es film.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6469 Dátum: 2012. április 20. - 07:13:27 »
5, nem számolva a 2 új filmet.

Egészen pontosan 6 része volt,de a 6. nem hivatalos folytatás,az a filmsorozat pilotja.Aztán jött a Tim Burton-ös és az új a végére.Készült egy filmsorozat és egy rajzfilm sorozat is a történetből.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6470 Dátum: 2012. április 20. - 07:41:27 »
Ez valami új divat, hogy a filmeket nem nevezzük a nevén? Az új James Bond film címe: Skyfall. csak így simán. Olyan ez is mint a The dark knight. A film címekben is vannak divathullámok nem?
http://www.imdb.com/title/tt1074638/
Nem s voltam biztos benne elsőre, hogy ez egy 007-es film.
A James Bond filmek egyikében sem szerepelt a főhős neve.
Szóval nem, nincs semmi divathullám. Bár arra kíváncsi vagyok, hogy a következő Superman filmnek valóban Acélember lesz-e a címe. :) Meglepődnék, ha igen, alcímként is csak angolul van értelme.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6471 Dátum: 2012. április 20. - 12:49:37 »
Meglepődnék, ha igen, alcímként is csak angolul van értelme.
Miért?

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6472 Dátum: 2012. április 21. - 02:27:03 »
Mert angolul 4 szóból áll, és az nem fest olyan hülyén, mint a "Superman - Az Acélember".

Pár napja egy barátom unatkozott, és kérte hogy ajánljak neki jó filmeket. Végülis annyira belemelegedtünk, hogy a végén inkább írtam magamnak is egy listát az éppen eszembe jutó kedvenc filmjeimről. :D Itt csekkolhatjátok, a szigorúan szubjektív listát. Azért az látszik, hogy még épp hogy benne voltam a VHS korszakban. :)

Kicsit meglepődtem azon is, hogy a benne szereplő 3 képregény-filmet egyáltalán nem is tartom a legjobb adaptációnak, de ilyen-olyan okok miatt mégis ezek fértek csak bele. Most nézem, hogy a Rocketeer kimaradt, pedig mekkora film volt! :D
http://elkerulhetetlen.blogspot.com/2012/04/80-kedvenc-filmem-gunfight-at-o.html

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6473 Dátum: 2012. április 21. - 16:28:03 »
Van benne pár jó nekem is, de van pár, amit nem értek, pölö a Keresd a nőt.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6474 Dátum: 2012. április 21. - 16:56:51 »
Szerintem egy tök jó alapszituációt jár körül (béna gyerek és bomba nő), ezzel kicsit elrugaszkodva szokványos rom-komoktól, és Ben Stillert tényleg igazán lehet szeretni benne. Matt Dillon is óriási a filmben, nem beszélve a folyton a képernyő elé tévedő zenésztől, aki az all about maryt énekli. És még a gusztustalankodás is abszolút elviselhető szinten mozog benne. Igazából nagyon megfog ez a szituáció, hogy Ben folyton aggódik, nehogy kiderüljön, hogy kutakodott, már eleve hogy kutakodott, nagyon szimpatikus. És a végén annyira szereti a nőt, hogy önként oda hozza a régi barátját (Tom Bradley volt, azthiszem, ugye? Mindegy, híres amcsifocis). Közben meg megy a versenyfutás, kapunk egy csomó (persze eltúlzott) módszert, hogy ki miként próbál a nő közelében lenni. Sok minden van ebben a filmben, ha lehámoznánk róla a vígjátéki elemeket, akkor még nagyon komoly szerzői film is lehetne - persze jó ez nekem így is. :)

Ami biztos szemet szúrhatott, hogy Steve Carell és Michael Ceranak kb. az összes filmje benne van. Egyszerűen nem tudtam dönteni, hogy akkor most melyiket szeretem jobban, úgyhogy inkább bele raktam az összeset. De úgy egyébként is, az elmúlt 5 év filmtermésével nem voltam olyan szigorú. A District9 pölö biztos jó film, de nem biztos, hogy benne kéne lennie a legjobbak között. 3 éve viszont, amikor láttam, akkor nagyon-nagyon tetszett. Ugyanez van még a Sebezhetetlennel vagy a Good Bye Leninnel is. Ami még meglepő lehet, hogy a Skyfall a kedvenc Bond filmem. Tényleg az. Vagy hogy imádom a Star Warst, mégsem sorolnám a kedvenceim közé, inkább magát a jelenséget szeretem, Darth Vaderestül fénykardotúl. Még valami különös? :D

Szerk.: elkezdtem keresni azt a jelenetet, amikor elkezdenek járni, de az nincs fent, helyette újranéztem azt, amikor mindenki azt nézi, ahogy szerencsétlenkedik a sliccével. Olyan kiszolgáltatott és tehetetlen, nem lehet nem sajnálni. :( :)

Na és mi az, amivel nagyon-nagyon-nagyon egyet tudsz érteni?
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 21. - 17:19:21 írta NERIDA »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6475 Dátum: 2012. április 21. - 21:03:37 »
Én ott láttam először Ben Stillert, és elég volt, hogy egy életre elhatároljam magam tőle. Kicsit sem tűnt viccesnek, Matt Dillon egyébként nem rossz (lásd Wild Things), de itt nagyon nem, a nőt meg sosem értettem, hogy mit esznek rajta, szerintem nem jó nő.
Steve Carelltől is csak egyet láttam, szörnyű volt, a 40 éves szűz. Igaz, csak Paul Rudd miatt néztem meg, mert viszont őt a Jóbarátok óta nagyon csípem.
Amivel nagyon egyetértek? Néha nehéz, annyi eredeti címet írtál a magyar helyett. :)
De a Halálos Fegyver egyértelműen a legjobb akciófilm sorozat, a Volt egyszer egy Vadnyugat szintén támadhatatlan, a Vissza a jövőbe 1 és 3 szintén ott van, az Ace Ventura tuti, és az Ördög ügyvédje talán a legjobb a listádról.
Volt benne még pár, ami tetszett annak idején, de ma már nem tudnám megnézni, ezért nem is tenném ilyen listára, mint a Reggeli Tiffanynál, a Horgász a pácban, a Picasso kalandjai, a Fogd a pénzt és fuss (ami annak idején baromi vicces volt, rengeteg szállóigével - "Semmi cicó"), Indiana Jonesból csak a 3.-at nem tettem volna be, az első kettőt igen,  vagy a Kelly hősei.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6476 Dátum: 2012. április 21. - 21:20:08 »
Ami még meglepő lehet, hogy a Skyfall a kedvenc Bond filmem.
Az még ki se jött,nem? :headscratch:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6477 Dátum: 2012. április 21. - 21:48:39 »
Ja igen, Quantumot akartam írni, a listában is az volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6478 Dátum: 2012. április 21. - 21:55:56 »
Írta, hogy "meglepő lehet".  ;D

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6479 Dátum: 2012. április 21. - 23:30:08 »
Viszont most megnéztem megint az Utolsó Akcióhőst. Hiába na, nekem ez a kedvenc filmem, annyira sajnálom, hogy ezt a véleményt nem osztják sokan. Vagyis hogy jobban mondva, senkisem. Nincs kivel megosztanom a rajongásomat.
Sajnálom azt is, hogy anno bukott a mozikban.

Azért kíváncsi lennék, hogy mi volt előbb, főszereplő vagy forgatókönyv?