Szerintem egy tök jó alapszituációt jár körül (béna gyerek és bomba nő), ezzel kicsit elrugaszkodva szokványos rom-komoktól, és Ben Stillert tényleg igazán lehet szeretni benne. Matt Dillon is óriási a filmben, nem beszélve a folyton a képernyő elé tévedő zenésztől, aki az all about maryt énekli. És még a gusztustalankodás is abszolút elviselhető szinten mozog benne. Igazából nagyon megfog ez a szituáció, hogy Ben folyton aggódik, nehogy kiderüljön, hogy kutakodott, már eleve hogy kutakodott, nagyon szimpatikus. És a végén annyira szereti a nőt, hogy önként oda hozza a régi barátját (Tom Bradley volt, azthiszem, ugye? Mindegy, híres amcsifocis). Közben meg megy a versenyfutás, kapunk egy csomó (persze eltúlzott) módszert, hogy ki miként próbál a nő közelében lenni. Sok minden van ebben a filmben, ha lehámoznánk róla a vígjátéki elemeket, akkor még nagyon komoly szerzői film is lehetne - persze jó ez nekem így is.

Ami biztos szemet szúrhatott, hogy Steve Carell és Michael Ceranak kb. az összes filmje benne van. Egyszerűen nem tudtam dönteni, hogy akkor most melyiket szeretem jobban, úgyhogy inkább bele raktam az összeset. De úgy egyébként is, az elmúlt 5 év filmtermésével nem voltam olyan szigorú. A District9 pölö biztos jó film, de nem biztos, hogy benne kéne lennie a legjobbak között. 3 éve viszont, amikor láttam, akkor nagyon-nagyon tetszett. Ugyanez van még a Sebezhetetlennel vagy a Good Bye Leninnel is. Ami még meglepő lehet, hogy a Skyfall a kedvenc Bond filmem. Tényleg az. Vagy hogy imádom a Star Warst, mégsem sorolnám a kedvenceim közé, inkább magát a jelenséget szeretem, Darth Vaderestül fénykardotúl. Még valami különös?

Szerk.: elkezdtem keresni azt a jelenetet, amikor elkezdenek járni, de az nincs fent, helyette újranéztem azt, amikor mindenki azt nézi, ahogy szerencsétlenkedik a sliccével. Olyan kiszolgáltatott és tehetetlen, nem lehet nem sajnálni.

Na és mi az, amivel nagyon-nagyon-nagyon egyet tudsz érteni?