Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364154 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6720 Dátum: 2012. szeptember 04. - 20:49:49 »
Azt már feldolgozták. http://www.imdb.com/title/tt1486185/ :nezze:
Új mesét kell keresnie.

Már meg sem lep. Nos, akkor Csipkerózsika, a zombigyilkos?

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #6721 Dátum: 2012. szeptember 04. - 22:44:37 »
Matt Damonnak és Heath Leggernek is volt a Grimm, bár az sztem jó volt és akkor még ne volt divathullám ez a horror fairy tales. Hugh Jackmannek elég nagy szégyene a Van Helsing. Én reméltem, hogy már lefutott a Hófeéhrkékkel ez a divat.
Viccelsz? Épp most indul be! Jövőre jön ez és a Bryan Singer féle égig érő paszuly, aztán meg az Angelina Jolie féle Csipkerózsika, és még biztos van, amit kihagytam.

Egyedül az utolsóban van némi fantázia, a többi csak kikebelezi az eredeti mesék karaktereit, hogy legyen termékcsatolás, egyébként nem többek szimpla kalandfilmeknél - ilyen volt idén a Vadászos Hófehérke, nagyon csúnyán lehúztam.

Ez a film azonban már kb most biztos, hogy a gagyi határán mozog, és nem azért, mert döcög a trailer és nem köt le, hanem mert már kb ebből is látszik, hogy az operatőri munka kb a nullával egyenlő, nem is mozog a kamera.

Egyébként szerintem az egyik legnehezebb dolog elmondani, hogy "mentsük meg a gyerekeket", gondolom ezeken a jelenetekben vagy 50-szer elröhögik magukat a színészek.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #6722 Dátum: 2012. szeptember 04. - 23:10:03 »
Vagy ott van még a Once Upon a Time  (sorozat), abban van mindenféle mesehős.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6723 Dátum: 2012. szeptember 04. - 23:23:39 »
Most láttam az Így jártam anyátokkal 2. részét, és ki volt benne Carlos? A Walking Deadből a főszereplő zsarutársa.  :)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #6724 Dátum: 2012. szeptember 05. - 08:58:45 »
Vagy ott van még a Once Upon a Time  (sorozat), abban van mindenféle mesehős.  :hehe:
Vagy a Grimm... Mondjuk az csak átírás.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #6725 Dátum: 2012. szeptember 05. - 17:29:26 »
Vagy a Grimm... Mondjuk az csak átírás.

Nézem mindkettőt.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6726 Dátum: 2012. szeptember 09. - 13:03:08 »
Nem tudom, hogy ez volt-e már:

http://www.youtube.com/watch?v=VtFv70PZp8U&feature=g-user-u

Ahogy látom, egy gagyi titni film lesz belőle! :(

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6727 Dátum: 2012. szeptember 09. - 14:11:45 »
Volt,csak nem magyar felirattal.
Én nem vagyok egy SH rajongó,de mire is alapozod ezt a kijelentést ?
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6728 Dátum: 2012. szeptember 09. - 14:31:52 »
Én elég kizárt dolognak tartom, hogy gagyi tinifilmet csináljanak belőle. Az első részhez is tök tisztelettel nyúltak, szerintem most sem lesz másképp. Inkább a fordítása zavar, mert ez baromi sz*r.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6729 Dátum: 2012. szeptember 09. - 19:30:57 »
Volt,csak nem magyar felirattal.
Én nem vagyok egy SH rajongó,de mire is alapozod ezt a kijelentést ?

Csak mert tinik lesznek a központban, a lány, meg a haverja, plusz lesz még pár haveri szisztéma tiniszinten, csak nehogy valami Végső állomás szerű jöjjön ki belőle. Ahogy látom, az előző részt fogják folytatni, nos szerintem jobb lett volna ha reboot-olják, hogy kicsit legalább közelebb álljon  a játékhoz! Az én kedvencem a második rész abból, na ha azt az atmoszférát meg tudják lépni a filmben akkor le a kalappal, de addig...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6730 Dátum: 2012. szeptember 09. - 20:50:33 »
B44, a második részt maga a Konami sem tudja még távolról sem utánozni egyetlen utána jövő Silent Hill játékban sem, úgyhogy a filmtől ne várj megváltást.  ;)
Ha játszottál (volna) a 3. résszel, tudhatnád, hogy ezek benne a főszereplők, ez nem a filmváltozat "hibája". Méghozzá nem véletlenül a 17 éves Heather a főszereplő, és ettől még nem kell, hogy tinihorror váljon belőle.
Az előző film olyannyira közel állt a játékhoz, amennyire emberileg lehetséges, mindenfajta reboot csak távolabbra vinné tőle.
A Végső Állomás 1 eleve tinihorror volt, ám a 2. része már közel sem. Nem hiába a legjobb rész a sorozatban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6731 Dátum: 2012. szeptember 09. - 21:15:18 »
B44, a második részt maga a Konami sem tudja még távolról sem utánozni egyetlen utána jövő Silent Hill játékban sem
Itt nézve, vagyis a végigjátszás során kibontakozó történet szempontjából valóban nem, azt a legkiválóbban találták el, az egyik legtökéletesebb thriller dramaturgia. Ám a harmadik rész minden más szempontból fölé magaslik (játékmenet, pályatervezés, hangulatkialakítás, fejtörők), néhol nem is kicsit (SH2 sajna hajlamos repetitív lenni a Történelmi Társaság és a tó közti szakaszon, ami a játékidő majdnem fele).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6732 Dátum: 2012. szeptember 09. - 21:44:36 »
Ezzel szívesen elvitáznék veled. Szerintem épp hogy a 3. részben van rengeteg ismétlés - főleg a 2. részből. Sok helyszín tök ugyanaz (ami persze nem baj), például. A hangulat szerintem verhetetlen a 2. résznél, a 3. inkább csak horrorban tesz rá egy lapáttal.
A Történelmi Társaság és a tó között mindössze a Börtön van, hogy lenne az már a játék fele? Egy nyolcada, mondjuk. Maximum. Vagy nem ugyanarról beszélünk.
A kettes olyanokban is messze veri a 3-ast, hogy minden egyes szereplője nagyon jó, és vannak benne szereplők (míg a 3-asban szó szerint csak 2 emberrel találkozunk az egész játék során). A 2-ben viszel magaddal egy ideig valakit, akire vigyázni kell, a 3-ban végig tök egyedül mész. Szerintem nemigen viszi semmiben a 3. a másodikat - kivéve persze a grafikát.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6733 Dátum: 2012. szeptember 09. - 21:55:37 »
Szerintem se valószínű, hogy Tini Horror lesz belőle, de kétségtelen, hogy Vincent karaktere köszönőviszonyban sincs az eredetivel, és gyanús (szinte biztos), hogy egy bárgyú tini szerelem ürügyén áldozták be. Ami elég gáz, mert szerintem ő volt az a legérdekesebb karakter a 3-ban.
A Silent Hill egyébként szerintem is igen jó film volt, hülyeség lenne rebootolni. Nem tökéletes, de igen jól sikerült darab. A hangulat, a helyszínek, a zene nagyon ott van, és a történet is elgondolkodtató, sokszor láttam már, de mindig felfedezek benne valami újat.
Kaine, téged az 1:41-nél felbukkanó lény nem Scarletre emlékeztet?

Az SH 3 szerintem is max a horror elemek tovább fokozásában veri a 2-t. Abban voltak a legbetegebb, legelvontabb helyszínek az egész SH sorozatban. Emelett pályaszerkesztésben se az 1-et, se a 2-t nem veri. Főleg az átkötő helyszínek hiánya miatt. Az első helyszín full lineáris, sose jutunk ki a városba. Silent Hillben meg csak a 2-beli utcákon járunk kelünk. A vidámparkba vezető út lerövidítését, kifejezetten bántam, és amint odaérünk, ismét minden lineárissá válik. A történet, karakterek, dramaturgia pedig simán jobb volt a 2-ben.
Kaine, a 3-ban 3 karakterrel futunk össze, Vincent, Claudia, Douglas. De ez is kb. fele annyi, mint a 2-ben.
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 09. - 21:59:43 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6734 Dátum: 2012. szeptember 09. - 22:06:26 »
Ami meg megint fura, mert tök ugyanaz a motor van alattuk, vagyis egyformán néznek ki. Legalábbis PC-n.
A társaság és a tó között csak a börtön meg a csatorna, igen. Ahol hatszor kell végigmenni egy folyosón, hogy még lejjebb menj, majd a börtön előtt MÉG lejjebb menj, hogy aztán a végén a felszínen köss ki úgy, hogy még lejjebb mész. Tudom, hogy ez szándékosan össze akarja zavarni a játékost, de amikor már a harmadik órám azzal ment el, hogy lefelé mentem a végtelen semmibe, már kezdett mindenem tele lenni vele, ráadásul a börtön pályatervezésileg annyira félelmetesen unalmas, hogy az sokat elvett belőle. Egyedül a motel dobta fel utána, csak ott nagyon érdekes volt visszarázódni egy tök más hangulatba.
A harmadikkal csak a bevásárlóközpont ennyire ismétlődő, bár az félelmetesen. Igaz, a 2. részben megfelel neki sok szempontból a lakótelep - csak utána ott van még a kórház, a csatorna, a börtön... mindegyik sok kicsi, egyforma és 80%-ban érdektelen helyiségekből álló valami. Ezt a harmadik részben már jól ellensúlyozzák, hogy remek érzékkel váltanak hasonszőrű helyszíneknél a valóság és a Másvilág között, és ezzel az unalomba fulladás előtt teljesen átalakítják a pályájukat.

Fejtörőkben nagyon nincs mit mondani, nem sok ember van, aki szerint az SH2 feladványai jól eltaláltak lennének. Nehéz fokozaton valamennyire megdolgoztatnak, ez tény, de közepesen is már félelmetesen egyszerűek, könnyűn meg szinte nem léteznek. SH3-ban a könnyű megoldható, a közepes elgondolkodtató, de nem feltétlen kell hozzá még végigjátszás, csak egy közepes nyelvtudás (jó a fordítás, ami ritka), nehezen meg... akinek volt szerencséje hozzá, úgyis tudja.

Hangulatra mindenkinek a maga ízlése, a kettes rész ellenségei is kissé gyatrák voltak (bossok kivételével nem is kell küzdeni, ha meg mégis, már a lakótelep környékén bőven elég az arzenál minden ellen), a harmadikban viszont sokkal több a befosatós rész, ráadásul az ellenségek is rémisztőbbek - ha másért nem, mert sokkal ügyesebben helyezik el őket. Horrorelemek szempontjából meg elég a tükrös szobát felhozni, és az SH2-nek nincs is sok esélye a félelemkeltés szempontjából. :) (Bár az a játék amúgy is egy pszichózis képi megjelenítése, nem a félelem a fő, hanem a bűntudat fokozása és kivetítése a játékos felé. Mondjuk a szexuális frusztráltság ilyen-olyan módon való megjelenítése egy idő után kissé már unalmas volt...)

Játékmenetre az SH2-ben a harmadik résszel szemben sokat kell futkározni a semmibe (aki kitalálta, hogy a város végén lévő ház elé kitett nem is tudom mit - talán feszítővasat? - kelljen felvenni a továbbjutáshoz, azt azzal verném fejbe), és a lakótelep is eléggé... alátesz, amikor a huszonötödik "tönkrement zárú" ajtóba futsz bele, vagy a tizenhatodik tök üres és végső soron lényegtelen szobát kajtatod át... lehet, hogy hangulatot elősegíti valahol, de játék szempontjából tényleg gyorsan elkezd untatni. (Ebből a szempontból tanulhattak volna - ha addig megjelenik - a Cthulhu: Ends of Earthből, ami egy marha tetű lassú horrorjáték, még sincsenek benne ilyen üresjáratoknak érződő dolgok.) A harmadik rész egyetlen hátránya, hogy nagyon sulykolja a közelharcot (alig ad lőszert, de háromszor annyi közelharci fegyver van benne, köztük eléggé oda nem illőek is, mint a csatorna közepén talált középkori csatabuzogány), ugyanakkor sokkal nagyobb kihívást jelent benne kikerülni az összes szörnyet - ami az SH2-ben már második végigjátszásra gyerekjáték lehet - csak futni kell előre, mire reagálnak, képernyőn kívül vannak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6735 Dátum: 2012. szeptember 09. - 23:20:55 »
Szerintem se valószínű, hogy Tini Horror lesz belőle, de kétségtelen, hogy Vincent karaktere köszönőviszonyban sincs az eredetivel,
Ez igaz, sajnos, de az első film szektája miatt itt nem lehet az eredeti Vincent. Heather apja is túléli a látogatást, hisz ott lesz SH-ben, méghozzá kicsit úgy, mint a Homecomingban Alex anyja? Ha azt meglépnék, az ÁLLAT lenne!  :piramis:
Idézet
Kaine, téged az 1:41-nél felbukkanó lény nem Scarletre emlékeztet?
Nem, de most, hogy mondod... elsőre nekem a kardlábú szörny ugrott be ugyanabból a részből. De most kimerevítettem, és egy filmes szörny, mint a gondnok volt az előzőben.
Nagyon tetszik, hogy a Shattered Memories menekülős zenéje is benne van (remélem, a filmben is ott lesz). :)
Idézet
Kaine, a 3-ban 3 karakterrel futunk össze, Vincent, Claudia, Douglas.
Valóban, Douglasről megfeledkeztem. :)

A társaság és a tó között csak a börtön meg a csatorna, igen. Ahol hatszor kell végigmenni egy folyosón, hogy még lejjebb menj, majd a börtön előtt MÉG lejjebb menj, hogy aztán a végén a felszínen köss ki úgy, hogy még lejjebb mész. Tudom, hogy ez szándékosan össze akarja zavarni a játékost, de amikor már a harmadik órám azzal ment el, hogy lefelé mentem a végtelen semmibe, már kezdett mindenem tele lenni vele, ráadásul a börtön pályatervezésileg annyira félelmetesen unalmas, hogy az sokat elvett belőle. Egyedül a motel dobta fel utána, csak ott nagyon érdekes volt visszarázódni egy tök más hangulatba.
A Börtön hangulatát épp az adta meg, amikor egyre lejjebb mentél. Ha pedig eltévedtél a Labirintusban, akkor persze, hogy sokáig tartott az a pályarész. :) Az biztos viszont, hogy a Hotel utána egy olyannyira más hangulatot adott, hogy már csak ezek miatt is zseniális az a játék.

Idézet
kórház, a csatorna, a börtön... mindegyik sok kicsi, egyforma és 80%-ban érdektelen helyiségekből álló valami.
Miért érdektelen? Minden helyiség ad valamit a játék hangulatához, a sajátságos lakókkal, akik ott laktak, amíg éltek. A Kórház pedig a 2. rész egyik csúcspontja volt. A tetőn ahogy Piramisfej miatt átszakítjuk a drótkerítéses kaput, és lezuhanunk, az minden idők egyik legjobb jelenete játékban. Maria rosszulléte, majd eltűnése, és persze a kórház végén az elvesztése abszolút brutális. A liftben a rádiójáték, és persze a zene is köröket ver a 3-ra - holott annak is nagyon jó.
Ezzel szemben a 3. rész Kórháza nem sokat mondhat magáénak. Hangulatban egyedül az átvezető folyosó lezúduló vasrácsai foghatók a 2-höz, semmi más. Ott sima irtás van.
Idézet
Fejtörőkben nagyon nincs mit mondani, nem sok ember van, aki szerint az SH2 feladványai jól eltaláltak lennének.
Ebben nincs vita: tény, hogy gyengébbek a fejtörők, mint az 1-esben. A 3-asban már a 2-t ért kritikák miatt lett hard rejtvény fokozat, amely konkrétan megoldhatatlan.
Idézet
Hangulatra mindenkinek a maga ízlése, a kettes rész ellenségei is kissé gyatrák voltak (bossok kivételével nem is kell küzdeni, ha meg mégis, már a lakótelep környékén bőven elég az arzenál minden ellen), a harmadikban viszont sokkal több a befosatós rész, ráadásul az ellenségek is rémisztőbbek
Alapvetően ez igaz is, csakhogy ez szerintem nem hátrány. A SH3 körforgós rovar nem ijesztő volt, hanem idegesítő inkább - és ott is az elfutás volt a leghasznosabb.
A 2. rész Patient Demonja (a kényszerzubbonyos szörny) számomra a sorozat legeslegjobb szörnye. Tényleg nem túl nagy kihívás - az utcán. De a szűk folyosókon már inkább - de nem is ez a lényege. Hanem a hangja, a földre zuhanása utáni csúszó támadása - és ennek a hangja legfőképp, amitől a hideg kiráz. A SH-nek nem a félelemkeltés a fő lényege (mint a 3. résznek), hanem a borzongatás.

Idézet
Horrorelemek szempontjából meg elég a tükrös szobát felhozni
Ez tagadhatatlan, a SH3 legjobb jeleneteinek egyike. Óriási ötlet volt. Ezért is imádjuk a 3. részt is még. :)
Idézet
Játékmenetre az SH2-ben a harmadik résszel szemben sokat kell futkározni a semmibe (aki kitalálta, hogy a város végén lévő ház elé kitett nem is tudom mit - talán feszítővasat? - kelljen felvenni a továbbjutáshoz, azt azzal verném fejbe)
Nem volt az annyira messze, hisz majdnem útba esett a parkhoz, ahova vinni kellett. De a lényeg, hogy közben találkozhattál sok-sok szörnnyel az utcákon is. :)
Idézet
, és a lakótelep is eléggé... alátesz, amikor a huszonötödik "tönkrement zárú" ajtóba futsz bele, vagy a tizenhatodik tök üres és végső soron lényegtelen szobát kajtatod át...
Amennyire emlékszem, egyetlen egy üres, lényegtelen szoba sincs a SH2 Apartmanjaiban. Mindegyikben- amibe be tudsz menni - van vagy skúló, vagy életerő, vagy a továbbjutáshoz kellő tárgy. Pont, hogy nincsenek üresjáratok benne.
Idézet
sokkal nagyobb kihívást jelent benne kikerülni az összes szörnyet - ami az SH2-ben már második végigjátszásra gyerekjáték lehet - csak futni kell előre, mire reagálnak, képernyőn kívül vannak.
Azt már a SH1 idején is világossá tették, hogy ez a játék nem bunyós játék. Sokkal életszerűbb. Vagyis, ha teheted, fuss el. A Homecomingot épp azzal rontották el, hogy harci alapokra helyezték.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6736 Dátum: 2012. szeptember 10. - 11:55:49 »
Szerintem se valószínű, hogy Tini Horror lesz belőle, de kétségtelen, hogy Vincent karaktere köszönőviszonyban sincs az eredetivel,
Ez igaz, sajnos, de az első film szektája miatt itt nem lehet az eredeti Vincent. Heather apja is túléli a látogatást, hisz ott lesz SH-ben, méghozzá kicsit úgy, mint a Homecomingban Alex anyja? Ha azt meglépnék, az ÁLLAT lenne!  :piramis:
Nem lehet az eredeti még maga Heather sem, ez igaz. De pont Vincent szerepét levesebben érinti ez a dolog. Hiszen az játék végén is széthullik a rend, és claudia lesz az új vezetője, és ennek az rendnek az egyik papja Vincent, aki az első rész idején még gyerek volt(és vélhetőleg ugyanahhoz az árvaházhoz tartozott, mint Walter). Habár ha jól sejtem itt Vincent Claudia fia lesz,m ami még további izgalmas bonyodalmakra adhat okot (és még ebből a gyerek Vincentből is emiatt igen izgalmas karakter bontakozhat ki).
Amúgy akkor az SH 1 (film) idején Cheryl 11 éves volt? Mondjuk ha szült egy gyereket akkor ez logikus, hogy idősebb (amúgy is így gondoltam, de a filmben nem kaptunk eddig erről megerősítést).
Annak én is örülök, hogy látszólag Chriss komolyabb szerepet kap ebben a filmben, mint az előzőben (és úgy sejtem, Sean Penn ismét növeli a már amúgy is rekord filmes elhalálozásainak listáját). Mondjuk poén, hogy itt minden néző tudja kapásból, ki is Heather igazából (míg a játékban ez elég soká derül ki). Pedig az első rész befejezése alapján neki nem szabadna Chrissel lennie, szóval van itt valami gubanc.
Amennyire emlékszem, egyetlen egy üres, lényegtelen szoba sincs a SH2 Apartmanjaiban. Mindegyikben- amibe be tudsz menni - van vagy skúló, vagy életerő, vagy a továbbjutáshoz kellő tárgy. Pont, hogy nincsenek üresjáratok benne.
+ Minden szoba berendezése ad valamilyen utalást a történethez, szóval tényleg nincs felesleges szoba. még az SH 4 apartmanjára is igaz ez. nem mindbe kell bemenni a továbbjutáshoz, de mindben ott van a puzzle egy darabja. A Homecomingra ez már nem igaz, ott tényleg rohadt sok egyforma szoba van a hotelban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6737 Dátum: 2012. szeptember 10. - 12:36:45 »
Amúgy akkor az SH 1 (film) idején Cheryl 11 éves volt?
Sharon. :) Ránézésre annyi lehetett, de azért éppúgy lehetett 7 is. A "szülés" semmit sem jelent, hisz a lényét bontotta meg hozzá.
Idézet
úgy sejtem, Sean Penn ismét növeli a már amúgy is rekord filmes elhalálozásainak listáját).
Mármint Sean Bean. 
Idézet
Pedig az első rész befejezése alapján neki nem szabadna Chrissel lennie, szóval van itt valami gubanc.
Ja, erre én is gondoltam, kivi vagyok, mi rá a magyarázat.
Idézet
A Homecomingra ez már nem igaz, ott tényleg rohadt sok egyforma szoba van a hotelban.
Az semmi, de a legújabb részre viszont hatványozottan igaz, sajnos: minden egyes szobába bemehetsz, és a legtöbben nincs semmi a világon.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6738 Dátum: 2012. szeptember 10. - 18:53:07 »
Ja igen Sharon és Bean. Kicsit keverem a dolgokat. De úgy látom így is értetted mire gondolok. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 10. - 21:38:37 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #6739 Dátum: 2012. szeptember 10. - 19:53:51 »
A 4. játék is frusztráló tud lenni, hiszen majdnem az egész játék egy szobában, és a metró alagútban játszódik, ismételgetve a helyszínek között! Én csak a 2.-vel és a negyedikkel játszottam, a harmadikkal még nem de lehet hogy kipróbálom ezek után. ;)