Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360981 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6780 Dátum: 2012. szeptember 30. - 21:41:27 »
Alapvető filmes hiba, hogy valami rejtélyes okból kifolyólag a szaglás/tapintás/izlelést mint érzékszervet képtelenek feldolgozni.
Lehet, azért, mert a filmen, mint médiumon ezek nem vihetők át, de tényleg, mintha minden szereplő csak a látás/hallás lombóra hagyatkozna, míg az élőlények egy egészen nagy százaléka a maradék 3-at preferálja.
Ugyanez a hiba volt a Jurassic Parc T-rexével is, oké hogy csak a mozgást érzékeli, de attól még mindig marad 3 érzékszerve.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6781 Dátum: 2012. szeptember 30. - 23:06:48 »
A Descent 1 szerintem tök jó film volt. Kicsit sem a mutánsok miatt, hanem a csajok egymás közti viszonya és átalakulása miatt. Kétszer is láttam, megvan DVD-n is. A 2. rész nem különösebben érdekelt, mert gondolom, a mutánsokra hegyezték ki, de ők voltak a legkevésbé érdekesek benne. Amikor a csaj fordulásból torkon szúrta tévedésből a társát, akkor megállt bennem az ütő. Meg amikor a másik a sziklával szétverte a fejét. . És a vége is klassz volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6782 Dátum: 2012. szeptember 30. - 23:24:27 »
a csajok egymás közti viszonya és átalakulása miatt.
Igen, az nagyon jól el volt találva a filmben és baromira megdobta a hangulatot.
Idézet
Amikor a csaj fordulásból torkon szúrta tévedésből a társát, akkor megállt bennem az ütő.
Az nagyon állat jelenet volt. :D Bár engem nem lepett meg annyira, mert sejtettem, hogy ilyesmi poén lesz, viszont nagyon érdekes volt látni, hogy a csaj utána hogy dolgozza fel magában az esetet.

A második rész valóban nem volt annyira nagy szám az első után, nem is kötött le annyira, de azért nem volt rossz, volt benne egy-két érdekes (de kiszámítható) fordulat, meg pár jó ötlet. Illetve a vége annak is jó volt.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6783 Dátum: 2012. október 01. - 13:51:20 »
Tegnap megnéztem az Evil Dead-et, mert mindig érdekelnek a régi kultfilmek, de igazából ez kegyetlen sz*r volt. Pedig mind a mai napig halálra dícsérik, de nekem ez az egész béna trükkökkel trancsírozunk dolog nem jött be.
Viszont pótoltam a Videodrome-ot is, az mind a mai napig nagyon aktuálisnak tünt, azt ajánlom mindenkinek, aki csípi az elvont, sokszor szintén igen gusztustalan, de elgondolkoztató komoly filmeket.

Húúú, ne már! Erre nem mondok semmit! Az Evil dead jó! Szerintem az a baj, hogy most nézted meg nem a hőskorban. Alábeszélős VHS-en láttam először, 80-as évek végén, ha jól emlékszem.  ;D
Cronenberg nagy kedvenc, legjobban talán a Meztelen ebéd tetszett tőle. De ha tetszett a Videodrome, akkor ajánlanám az Existenz, Paraziták, Veszett és a Két test egy lélek című filmjeit is. Mindnek van valami hasonló mondanivalója. A Goldblumos Légy is az ő munkája, ami szintén tuti kis filmecske lett. Van valami bizarr látásmódja a fickónak, ami nem is annyira elvont, mint ahogy azt első látásra levesszük...

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6784 Dátum: 2012. október 01. - 14:00:08 »
Egyetértek, én is pár éve láttam először, halálra untam magam rajta. Ahogy a Hellraiseren is.

Jézus! Mi van veletek gyerekek??  ;D
Szerintem csak az lehet a baj, hogy ezeket a filmeket nem idejében láttátok. A mai szemmel elavult, gyengécske produkcióknak tűnnek, de ha ezek nem lettek volna, sok mai horror meg sem születik. Ki fél már Freddytől? Persze, hogy elavultnak tűnik, hisz nincs benne annyi speciális effekt, meg mittudomén milyen CGI figura. Nekem a mai napig nagy kedvenceim, a régi Bogart filmek, amik már mai szemmel lassúnak tűnnek, a régi sci-fi és horror filmek, a stop motion technikával készített filmek. Szerintem ezerszer többet ér mint egy Avatár vagy Titanic.
Abban az időben még filmet készítettek, erőt és energiát raktak bele, ma meg leforgatják zöld vagy kék vászon előtt azt annyi.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #6785 Dátum: 2012. október 01. - 14:07:18 »
Az Evil Dead esetében szerintem pont az első rész volt a leggyengébb, ha az nem tetszett, attól még a folytatások bejöhetnek, egész más a hangulatuk. Az első után még én se értettem, mitől akkora kultfilm.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6786 Dátum: 2012. október 01. - 14:33:37 »
Az Evil Dead esetében szerintem pont az első rész volt a leggyengébb, ha az nem tetszett, attól még a folytatások bejöhetnek, egész más a hangulatuk. Az első után még én se értettem, mitől akkora kultfilm.

Igen, valóban lehet jobb, egy második rész, mint az első. De ebben az esetben ( mivel a második rész gyakorlatilag az első remake-je ) nem biztos, hogy tetszene nekik. A harmadik pedig egy jól sikerült fekete komédia telis-teli filmes utalásokkal. ;D

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #6787 Dátum: 2012. október 01. - 14:38:11 »
De ebben az esetben ( mivel a második rész gyakorlatilag az első remake-je ) nem biztos, hogy tetszene nekik.

Psszt. Ne beszéld le őket. ;) ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6788 Dátum: 2012. október 01. - 14:48:32 »
De ebben az esetben ( mivel a második rész gyakorlatilag az első remake-je ) nem biztos, hogy tetszene nekik.

Psszt. Ne beszéld le őket. ;) ;D

;D
Dehogy tennék ilyet! Hisz téríteni jöttem!  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6789 Dátum: 2012. október 01. - 15:02:14 »
Általános tendencia, hogy azoknak kultfilmek ezek, akik annak idején látták. Biztosan nagy nosztalgia-faktor is közrejátszik benne. Amiket én is akkor láttam, azokból még mindig tetszik néhány (Freddy 1 és 3, vagy Deep Red).

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6790 Dátum: 2012. október 01. - 15:09:07 »
Általános tendencia, hogy azoknak kultfilmek ezek, akik annak idején látták. Biztosan nagy nosztalgia-faktor is közrejátszik benne. Amiket én is akkor láttam, azokból még mindig tetszik néhány (Freddy 1 és 3, vagy Deep Red).

Ez valóban így lehet. Viszont Argento munkái nem kifejezetten kult státuszú filmek. Nem?
Bár, ha jobban belegondolunk, a 3 anya trilógiája....

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6791 Dátum: 2012. október 01. - 15:23:47 »
Nem, azok tényleg nem, de azért a rendezőnek van egy neve.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6792 Dátum: 2012. október 01. - 15:43:33 »
Igen Argento sok mindenben otthagyta kéznyomát. A világ egyik legjobb filmjének is társ forgatókönyvírója volt.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #6793 Dátum: 2012. október 01. - 17:14:35 »
Szerintem csak az lehet a baj, hogy ezeket a filmeket nem idejében láttátok. A mai szemmel elavult, gyengécske produkcióknak tűnnek, de ha ezek nem lettek volna, sok mai horror meg sem születik. Ki fél már Freddytől? Persze, hogy elavultnak tűnik, hisz nincs benne annyi speciális effekt, meg mittudomén milyen CGI figura.
Azért kaine, és az én esetemben szerintem nem elsősorban erről van szó, mivel mindketten igen csípjük az akkori filmeket. Én még abban sem értek egyet, hogy a jó film kortól függ. A Hellraisert, vagy a pont előbb említett Videodrome-ot is csak most felnőtt fejjel láttam először, és abszolút tetszett mindkét film. Szerintem ez szimplán az, hogy nekem a B kategóriás trash filmek sosem voltak a szívem csücske, kell hogy legyen benne valami plusz ahhoz, hogy értékeljem, ha ez nincs meg, összeomlik a film. Az Evil dead ilyen, mivel nagyon komolyan venné magát, miközben nem komolyan vehető, és mivel csak a gore az amit nyújt, és abban mai szemmel nagyon tré, így nincs semmi, ami megfogjon benne. A folytatásokra pont a komikus irány miatt vagyok kíváncsi, mivel az megadhatja azt a többletet, ami nekem az elsőből hiányzott.
Szóval az esetemben tuti nem arról van szó, hogy a sok digitális élvezetben annyira feloldódtam volna, hogy nem értékelem a valódi filmeket. Egyfelől azért az Evil Dead sose volt a filmművészet csúcsa, B kategóriás trancsír mozi volt már a maga idejében is, másfelől én sokkal szívesebben nyúlok a régi számomra kihagyott filmek felé, minthogy az új blockbusterekkel foglalkozzak.
Cronenberg nagy kedvenc, legjobban talán a Meztelen ebéd tetszett tőle. De ha tetszett a Videodrome, akkor ajánlanám az Existenz, Paraziták, Veszett és a Két test egy lélek című filmjeit is. Mindnek van valami hasonló mondanivalója. A Goldblumos Légy is az ő munkája, ami szintén tuti kis filmecske lett. Van valami bizarr látásmódja a fickónak, ami nem is annyira elvont, mint ahogy azt első látásra levesszük...
A Légy nagy kedvencem, még a Meztelen Ebédet kaptam kölcsön DVD-n így azt is meg fogom nézni.
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 01. - 17:17:01 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6794 Dátum: 2012. október 01. - 18:09:46 »

"A Hellraisert, vagy a pont előbb említett Videodrome-ot is csak most felnőtt fejjel láttam először, és abszolút tetszett mindkét film. Szerintem ez szimplán az, hogy nekem a B kategóriás trash filmek sosem voltak a szívem csücske, kell hogy legyen benne valami plusz ahhoz, hogy értékeljem, ha ez nincs meg, összeomlik a film. Az Evil dead ilyen, mivel nagyon komolyan venné magát, miközben nem komolyan vehető, és mivel csak a gore az amit nyújt, és abban mai szemmel nagyon tré, így nincs semmi, ami megfogjon benne. "

Azért a Hellraiser és a Videodrome a maga idejében nem B film volt. Az Evil dead pedig alacsony költségvetésű film volt, az való igaz, de a 2. és a 3. rész már jóval az első sikerén felbuzdulva, több pénzből készült. Nem rossz film az Evil dead, csak mint te is megfogalmazod, ma már kevés. " abban mai szemmel nagyon tré "
Szerintem nem kevés. Bár én nem is ilyen szemmel nézem ezeket a filmeket.

A Meztelen ebéd  kissé Kafkai utánérzéssel, Peter Weller főszereplésével hatalmas kedvenc. De ha hasonló mondanivalóra és érzésekre vágysz mint a Videodrome, akkor mindenképp nézd meg az Existenz-t is.
Az Eastern promises is az ő filmje, az már leszelídültebb. Más fajta képi világ jellemzi, de mégis Cronenbergi látomás. Magyarul azt hiszem Gyilkos ígéretek volt a címe. Mintha az is derengne, hogy ez képregényből készült, de erre nem mernék megesküdni, lehet hogy másik filmmel keverem.
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 01. - 21:35:57 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6795 Dátum: 2012. október 01. - 18:23:46 »
Szerintem az erőszakos multtal (History of Violence) kevered, azt is ő rendezte, és az képregényfilm volt. Ahhoz képest, hogy szegény öreg épp a Batman kapcsán hurrogta le kollektíve a képregény műfajt, hogy az gyerekeknek való. Úgy néz ki, ilyen apróságokra már nem emlékszik.  ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6796 Dátum: 2012. október 01. - 18:31:10 »
Ó, igen. Igazad van. Azzal kevertem!  :cavinton:  ;D

No és mindkettő filmbern játszik V.M. .   ;D
Játszott ő a Texasi láncfűrészes mészárlás 3. részében és az egyik kedvencemben is, az Albínó aligátorban. Akkor még nem nagyon ismerték. De a Daylight-ban is elég csúnya véget ér szegény.  :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 01. - 18:34:15 írta Kit Walker »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #6797 Dátum: 2012. október 01. - 19:44:30 »
De a Daylight-ban is elég csúnya véget ér szegény.  :roll:

Mekkora poén volt az a jelenet :D
Tejet kérek! Csokisat!

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6798 Dátum: 2012. október 01. - 20:06:22 »
De a Daylight-ban is elég csúnya véget ér szegény.  :roll:

Mekkora poén volt az a jelenet :D

Még a tartása is olyan mint Supermané. Úgy áll ott, mintha túlélhetné.  ;D
No de Sly sem kutya benne. Akárhányszor megnézem, mindig az Álomcsapat jut eszembe. " Majd én visszatartom a vizet! "   ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #6799 Dátum: 2012. október 05. - 11:25:33 »
Ha már Hálivúd a régi játékok megfilmesítésénél tart (Real Steel, torpedó, tervezgetik ugye a Monopolyt.)
Ezt most találtam, de sztem kurta jó ;D

Bár kicsit Asyliumos beütése van. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL