Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360976 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6940 Dátum: 2012. november 07. - 20:20:00 »
Hm. Aranypolgár. Vagy ha nem csak film, akkor egyértelműen az NGE.

Az Aranypolgár is hatalmas film. Olyan emberközeli karakterábrázolás...
Az élet csodaszép is nagyon jó film ez miatt. Bár Capra filmjeit alapból szeretem, és Wellessel is így vagyok.

De mi az a NGE?   :headscratch:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6941 Dátum: 2012. november 07. - 20:22:38 »
Neon Genesis Evangelion. Egy anime. Sajnos még én sem láttam. De, ami késik, az jön. :) TG tud neked bővebben mesélni róla.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6942 Dátum: 2012. november 07. - 20:25:39 »
Neon Genesis Evangelion. Egy anime. Sajnos még én sem láttam. De, ami késik, az jön. :) TG tud neked bővebben mesélni róla.

Oh. Köszi. Nem, nekem az annyira nem a szívem csücske. Bár a Cowboy Bebop az tetszett...  :roll:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6943 Dátum: 2012. november 07. - 20:45:26 »
Pedig az egyik legjobb történet, amit az emberiség valaha elmesélt önmagának. Nem véletlenül van a legtöbb anime-toplista élén.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6944 Dátum: 2012. november 07. - 20:57:39 »
Vannak filmek amiket valahogy sose unok meg, pedig már láttam vagy ezerszer, és ha le is adja a tv, akkor ott ragadok! :D
Ilyen a Végtelen történet, A Sötét Kristály, vagy épp a Legenda. Szeretem a fantasyt na. :)
Meg képes vagyok olcsó B kategóriás, (amerikában csak autósmozikba való) filmeket is megnézni, újra beszerezni, mert frusztrál hogy nincs meg a gyűjteményemben. Ilyen volt a "Mac a földönkívüli barát" (Mac and Me) c. film is, ami nagyon tetszett anno. Az egész film egy E.T koppints, de megvan a maga bája! :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6945 Dátum: 2012. november 07. - 21:02:59 »
Pedig az egyik legjobb történet, amit az emberiség valaha elmesélt önmagának. Nem véletlenül van a legtöbb anime-toplista élén.
Elég sok animém van, ( Batman, Best-es sorozat, Appleseed, Akira, GITS, Szentjánosbogarak, Tekkon kinkreet, Metropolis, Paprika, D, Black Jack, SF, FF VII, Kai doh maru+ Blood, meg a  sorozatokból a CB, Trigun, de még az Inuyasha   :-[  is. No meg a Nils.  ;D ) van viszonyítási alapom, de valahogy nem bírom megkedvelni őket. Viszont a  Paprika nagyon tetszett. A Gőzfiút, meg a Tokiói keresztapákat hajtom már régóta, de joglejártak. Nem tudom megszerezni őket. A Tokiói keresztapákra nagyon kíváncsi vagyok, jókat olvastam róla.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6946 Dátum: 2012. november 07. - 21:08:24 »
Nézd meg még a Chihirót is. Ha annál se tudod megkedvelni, reménytelen eset vagy. :)
Ilyen a Végtelen történet(...)
Azt inkább olvasd, még az első film is leghaloványabb közelébe sincs az eredetinek, egy nyálas családi kalandfilmet csináltak belőle, amikor sokkal több van benne. (És az első film amúgy még kifejezetten jónak minősül, a folytatásai már a könyv meggyalázásai.)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6947 Dátum: 2012. november 07. - 21:17:48 »
Nézd meg még a Chihirót is. Ha annál se tudod megkedvelni, reménytelen eset vagy. :)

Láttam.  ;D Az benne van a Best-es sorozatban. Az a Ghibli 12 filmjét tartalmazza. A Vándorló palota is benne van. Mondjuk igazad van, mert az sem volt rossz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6948 Dátum: 2012. november 07. - 21:23:15 »
Tudom talgaby, megvannak azok is, de tudod hogy van ez, gyerekfejjel látni a moziban, majd VHS-en, azért nagy nosztalgia factor. (Biztos te is voltál gyerek és vannak olyan filmek, amikre azt mondanád ha megint látnád, hogy "De jóóó!" :) )
Igen az első rész még eredeti német stábbal készült, komoly érzelmi töltése van és mondanivalója, ismerem a regényt is az öcsém folyton újra-újra szokta olvasni. A folytatás már a Warner Bros sara, inkább egy délutáni kis mozidélután. Még most sem értem miért Jonathan Brandist választották a szerepre. Ő számomra az "IT"-ben hozott jó figurát. Tudom, annak is a regény változata a jobb! :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #6949 Dátum: 2012. november 07. - 21:31:27 »
Elég sok animém van, ( Batman, Best-es sorozat, Appleseed, Akira, GITS, Szentjánosbogarak, Tekkon kinkreet, Metropolis, Paprika, D, Black Jack, SF, FF VII, Kai doh maru+ Blood, meg a  sorozatokból a CB, Trigun, de még az Inuyasha   :-[  is. No meg a Nils.  ;D ) van viszonyítási alapom, de valahogy nem bírom megkedvelni őket.
Ezek szinte mind filmek. Ég és föld a különbség az anime filmek és sorozatok között. A sorozatokban van idő kifejteni azt, amire a filmekben nincs és amitől sokkal több értelmük lenne. :) Nem beszólni akarok, de amiket felsoroltál, mind a legmainstreamebb animék nyugaton (amik nagy része pl. nekem nagyon messze van az anime fogalmától). Lehet, hogy jobban tetszenének azok, amiket a picit mélyebb animések néznek, pl. Code: Geass, Bokurano.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6950 Dátum: 2012. november 07. - 21:33:55 »
Nem, az It semmilyen változatban nem jó. :D
Amúgy persze, vannak gyerekkorban sokat nézettek, de azok inkább nosztalgikusak már, mintsem kedvenc filmek. Spencer-Hill filmeket is akárhányszor megnézem, de attól még a helyükön kezelem őket én is. :)

Ju: Code: Geass azért nem egy könnyű falat. Pláne amikor már retconban mennek a tervek tömegesen a második évadtól. Akkor már inkább a GitS-sorozat, az egy kicsit emészthetőbb beugró.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6951 Dátum: 2012. november 07. - 21:37:44 »
Tudom talgaby, megvannak azok is, de tudod hogy van ez, gyerekfejjel látni a moziban, majd VHS-en, azért nagy nosztalgia factor. (Biztos te is voltál gyerek és vannak olyan filmek, amikre azt mondanád ha megint látnád, hogy "De jóóó!" :) )
Igen az első rész még eredeti német stábbal készült, komoly érzelmi töltése van és mondanivalója, ismerem a regényt is az öcsém folyton újra-újra szokta olvasni. A folytatás már a Warner Bros sara, inkább egy délutáni kis mozidélután. Még most sem értem miért Jonathan Brandist választották a szerepre. Ő számomra az "IT"-ben hozott jó figurát. Tudom, annak is a regény változata a jobb! :)

Wolfgang Petersennek azért 81-ben volt egy sokkal jobb filmje is, mégpedig a Das Boot.  ;D A mai napig a legjobb tengeralattjárós történet. King adaptációi, pedig pár kivétellel ( Menekülő ember, Titkos ablak, Köd, Halálsoron, Remény rabjai, Ragyogás ( Kubrick féle, ami Kingnek nem tetszett. ), Kedvencek temetője ) alacsony költségvetésű filmeknek számítanak, mégsem gagyik. Kivéve a folytatásaikat. De a sorozatait is nagyon szerettem.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6952 Dátum: 2012. november 07. - 21:44:57 »
Elég sok animém van, ( Batman, Best-es sorozat, Appleseed, Akira, GITS, Szentjánosbogarak, Tekkon kinkreet, Metropolis, Paprika, D, Black Jack, SF, FF VII, Kai doh maru+ Blood, meg a  sorozatokból a CB, Trigun, de még az Inuyasha   :-[  is. No meg a Nils.  ;D ) van viszonyítási alapom, de valahogy nem bírom megkedvelni őket.
Ezek szinte mind filmek. Ég és föld a különbség az anime filmek és sorozatok között. A sorozatokban van idő kifejteni azt, amire a filmekben nincs és amitől sokkal több értelmük lenne. :) Nem beszólni akarok, de amiket felsoroltál, mind a legmainstreamebb animék nyugaton (amik nagy része pl. nekem nagyon messze van az anime fogalmától). Lehet, hogy jobban tetszenének azok, amiket a picit mélyebb animések néznek, pl. Code: Geass, Bokurano.

Szerintem egy Akira is elég mély. Amúgy annyira soha nem ásnám bele magam, hogy Japánból rendeljek valami ismeretlen cuccost, ha már a " legmainstreamebb animék " sem győznek meg.
Ha pedig a sorozatoknál tartunk, azok biztos nem nyerők. Amiket eddig láttam, abban semmi elmélyülés nem volt. Az egekig magasztalt Death note is ezt váltotta ki. Nem az én világom, na!
Ha már japánok, akkor inkább Kurosawa filmjei, mert a horrorjaik is borzalmasak. Más nép, más kultúra.

Ju

• Pókfej
« Válasz #6953 Dátum: 2012. november 07. - 21:56:51 »
Szerintem egy Akira is elég mély.
Elvileg alapmű, de én nem láttam... úgyhogy elhiszem. :)
Idézet
Amúgy annyira soha nem ásnám bele magam, hogy Japánból rendeljek valami ismeretlen cuccost, ha már a " legmainstreamebb animék " sem győznek meg.
Én sem rendelek Japánból. :)

Idézet
Az egekig magasztalt Death note is ezt váltotta ki. Nem az én világom, na!
Ha a Death Note eleje sem tetszett, akkor máris elhallgatok. :) Akkor tényleg nem lesz a te világod. :)

Ju: Code: Geass azért nem egy könnyű falat. Pláne amikor már retconban mennek a tervek tömegesen a második évadtól. Akkor már inkább a GitS-sorozat, az egy kicsit emészthetőbb beugró.
Szerintem kb NGE szinten összetett, max egy kicsivel jobban. Viszont egy szinten nagyon tipikus anime, az összes különlegességével együtt, meg igazából pont azokért. :)
A GitS sorozatot még mindig nem láttam, nem tudok róla nyilatkozni... Először még a Kino no Tabit is akartam javasolni... ;D ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6954 Dátum: 2012. november 07. - 22:00:51 »
A Kino no Tabi... kissé már más világ. Ahhoz kell egy halál nyugodt és békés lélekjelenlét, hogy az ember elkezdje nézni. Utána viszont azon gondolkozik, hogy miért nem filmesítették meg a többi novellát is. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #6955 Dátum: 2012. november 07. - 22:04:35 »
Igen, nekem is leesett, hogy akármennyire is alapmű lehetne, mégsem ezzel kéne kezdeni. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6956 Dátum: 2012. november 07. - 22:18:56 »
Szerintem egy Akira is elég mély.
Elvileg alapmű, de én nem láttam... úgyhogy elhiszem. :)
Idézet
Amúgy annyira soha nem ásnám bele magam, hogy Japánból rendeljek valami ismeretlen cuccost, ha már a " legmainstreamebb animék " sem győznek meg.
Én sem rendelek Japánból. :)

Idézet
Az egekig magasztalt Death note is ezt váltotta ki. Nem az én világom, na!
Ha a Death Note eleje sem tetszett, akkor máris elhallgatok. :) Akkor tényleg nem lesz a te világod. :)

A letöltés sem az én világom.  ;)
Látod, reménytelen eset vagyok anime téren.  ;) :hehe:

Ja, azért az Akirát pótold, mert jó.
Mégsem vagyok reménytelen???  :stupid:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6957 Dátum: 2012. november 07. - 22:20:01 »
Tőlem meg éghet az összes anime.  :)

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #6958 Dátum: 2012. november 07. - 22:22:59 »
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Ju

• Pókfej
« Válasz #6959 Dátum: 2012. november 07. - 22:25:28 »
Ja, azért az Akirát pótold, mert jó.
A listámra már lassan tényleg fel kéne írnom. :D