Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363701 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Fantomex

• Vérontó
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6960 Dátum: 2012. november 07. - 22:27:58 »
Anime filmek közül a Nauszika a kedvencem. Meg a Princess Mononoke.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6961 Dátum: 2012. november 08. - 14:13:14 »
Idézet
Pedig az egyik legjobb történet, amit az emberiség valaha elmesélt önmagának. Nem véletlenül van a legtöbb anime-toplista élén.
Nem függ attól, hogy mennyire zsáner-film? Mert a Ghost in the Shell, vagy az Akira is ott van az élen, de az elsőn elaludtam, a második meg pusztán nulla volt nekem. A Death Note is jobb képregényben, mint animében.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6962 Dátum: 2012. november 08. - 14:53:32 »
Nem feltétlen. NGE annyira nem zsáner, mint amilyennek tűnik. A GitS és az Akira is cyberpunk, utóbbi ráadásul eléggé hordozza magán a disztópia jegyeit is (GitS-ből csak a második film). Az NGE-t az a háttérvonulat, vagy ha úgy tetszik, "üzenet" teszi naggyá, ami a széria utolsó harmadában teljesen átveszi a terepet a sztori elől. Ezek persze benne vannak a másik kettőben is, a GitS első filmjében ráadsul roppant markánsan, ám ott a mögöttes zsáner végig érződik, míg NGE-nél igen hamar kivonul és nem igazán érzed ott, hogy ez most egy mechás anime.
Ebből a szempontból mondjuk amit Ju is említett lejjebb, a Kino no Tabi még barátibb, emrt annak nincs zsánere igazából, semmilyen "japános" dolog nincs benne a rajzstíluson felül, de ott emg a hangulat olyan, hogy ha az ember nem képes ráhangolódni, az egész nem ér kutyagumit sem. Ha viszont igen, hatalmas élmény. Talán még Mijazaki filmjeinél is nagyobb.
A Death Note is zsáner, csak az egy krimi-thriller. Ott nem is az a gond vele, hanem inkább az, hogy az anime egyrészt nagyon húzza, másrészt számomra túl steril, csupa kartonszereplő az egész, akik egy bizonyos jellemet kell képviseljenek és egy előre beprogramozott, kimért pályán mennek, egyszerűen élettelenek. Másrészt ha ezen képes túltenni magát az ember, akkor elhiszem, hogy nagy élmény, mert hihetetlen gondosan ki van számítva az izgalom adagolása benne. De nekem az, hogy két tucat szereplőből egyetlen emberi és szimpatikus van (az özvegy), és az alkotó őt is megöli durván azért, mert rájött, nem illik a steril világába, eléggé élvezhetetlenné tette. (A Code:Geass hasonlóan patikamérlegen kimért, de ott mindenki van jelleme, ami ráadásul változhat is, és a sokszor inkább írói ügyességnek, mintsem realizmusnak köszönhetően izgalmas tervsorozatok mellett is olyanokkal van tele, akikért képes az ember izgulni, mert érzelmet válthatnak ki benne. Death Note-ban egyszerűen teljesen mindegy, hogy a két főszereplőn túl melyik agyagbábu tűnik el a színről, amikor ugyanúgy jön utána egy másik jellegtelen alak.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6963 Dátum: 2012. november 08. - 15:12:52 »
Sőt, mint tudjuk, még ők se leválthatatlanok. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #6964 Dátum: 2012. november 08. - 15:13:30 »
Nem függ attól, hogy mennyire zsáner-film?
Öö, lehet... most nem értem, mire gondolsz. :headscratch:

csupa kartonszereplő az egész, akik egy bizonyos jellemet kell képviseljenek és egy előre beprogramozott, kimért pályán mennek, egyszerűen élettelenek.

Ahogy te is mondod, ott pont a történet aprólékossága és logikai felépítése a lényeg. A karakterek másodlagosak, de pont ez a sterilitás kell ahhoz, hogy hihető legyen a történet. Ha Kira nem lenne ennyire érzelemmentes, nem tudnád elhinni róla, hogy ennyire brutál logikával fel tudja építeni a kis misszióját. Ő nem egy olyan karakter, akit meg akarsz érteni, vagy azonosulnál vele.
Apró párhuzam, hogy a Trónok harcát sem a karakterek viszik el a hátukon, mégis működik. (Azt hagyjuk, hogy mennyire megy át 3X-es kategóriába...)

Idézet
A Code:Geass hasonlóan patikamérlegen kimért, de ott mindenki van jelleme, ami ráadásul változhat is, és a sokszor inkább írói ügyességnek, mintsem realizmusnak köszönhetően izgalmas tervsorozatok mellett is olyanokkal van tele, akikért képes az ember izgulni, mert érzelmet válthatnak ki benne.
Voltak részek, amik önmagukban is egy érzelmi hullámvasútra ültettek fel... emellett az egyik gyengém a precízen és logikusan felépített történetek. Pont azért imádom a C:G-t, mert valami állati jól ötvözi ezt a kettőt.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #6965 Dátum: 2012. november 08. - 15:32:13 »
Valaki látta már az új Bourne részt és/vagy az új James Bond-ot? Vélemény? Érdemes moziban megnézni, vagy várjam meg amíg megjelenik a netes "videotékában"?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6966 Dátum: 2012. november 08. - 15:33:23 »
A Bond megvolt, bár más, mint az eddigiek, nekem egyszer nézős volt, nem volt nagy szám.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #6967 Dátum: 2012. november 08. - 15:43:32 »
A bourne nagyon gyengusz.. A többihez képest csalódás :nemnem:
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Raisu

• Traveller
« Válasz #6968 Dátum: 2012. november 08. - 21:41:05 »
Ha már megy itt nagyban az anime ajánlgatás, akkor én is beszállok: Princess Tutu. Egy rettenetesen bájos és kegyetlen tündérmese, nem csak lányoknak.

Ju

• Pókfej
« Válasz #6969 Dátum: 2012. november 08. - 21:52:07 »
Ha már megy itt nagyban az anime ajánlgatás, akkor én is beszállok: Princess Tutu. Egy rettenetesen bájos és kegyetlen tündérmese, nem csak lányoknak.
Jó, legyen. :) AniDB szerint jó. :)
Hasonló lehet, mint a Lovely Complex. Ezek után nézd meg. :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #6970 Dátum: 2012. november 08. - 22:07:27 »
Hidd el, nagyon nem hasonlít a LoveCom-ra. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #6971 Dátum: 2012. november 08. - 22:12:30 »
Még kíváncsibb vagyok. :D Még este elkezdem nézni. :)A LoveCom-ot egyébként imádom, annyira jó a karakterábrázolása. Annyira együtt tudok érezni a karakterekkel, amennyire néha már nem szeretnék.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6972 Dátum: 2012. november 09. - 19:27:18 »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #6973 Dátum: 2012. november 09. - 20:59:42 »
Most néztem meg a Total Recall-t. Hmm, amennyire lehúzták... nekem tetszett. Van benne egy-két elszúrt rész, de látványilag remek, a történet meg közepes. Viszont nem szabad összehasonlítani az 1984-es Schwrzis TR-al.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6974 Dátum: 2012. november 09. - 21:54:54 »
A K. Dick-es vonalba jobban illik mint a Swarzi-s. Kicsit talán túlságosan is BR-es lett, de nekem is tetszett. Nagyon várom a megjelenést, ami elvileg dec.5. A DVD-n ha minden igaz, csak a mozis verzió lesz. A BD-re viszont felkerül a bővített rendezői változat is.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #6975 Dátum: 2012. november 09. - 22:06:17 »
Ma megnéztem a Silent Hill 2-t vegyesek az érzéseim, de összességében pozitívak.
Először is. Jé, mégiscsak lehetséges egy videójáték történetét szinte egy az egyben vászonra vinni? És igen, lehet! Nagy pirospont, és (szinte) minden szereplő ugyanolyan, mint a vieójátékban. Az eltérések szigorúan abból adódtak, hogy az első rész alig alig kapcsolódott a játékhoz, de ugye ezt ahhoz is kötni kellett, de ezeket egészen szépen megvalósították/ elsimították, nem tűnt erőltetettnek.
Negatívumok. Iszonyatosan hatásvadász, a sztori nagyon jól kapcsolódik, de a hangulat átcsap hentelős 3D-s trancsír moziba, ami a játékra nem volt jellemző (sose voltak benne névtelen statiszták csak azért, hogy látványosan meghaljanak, vagy kínzásjelenetek). Néhány karakter nem lett az igazi Leonard ripaccsá vált, míg Vincent (az egyetlen, aki nagyon sokban eltér a játék belitől), indokolatlan hős szerelmes.
A film végi két epilógus jelenet, amiben 2 más játékbeli főszereplőre is utalnak túl eröltetett volt (amúgy maga a befejezés is, túl sokan élik túl, Sean beanben duplán csalódtam, egyfelől ő a rekorder minden filmben meghaló színész, másfelől az általa megformált karakter is meghalt ebben a történetben, erre ő meg túléli...).
De összességében tetszett, sok sok rejtett utalással lett a játékokra megtűzdelve, így Tündi furcsállta is mellettem, hogy sokszor felkuncogok egy-egy totál indokolatlan helyzetben pár rejtett poénon, a beavatottak jóleső érzésétől.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6976 Dátum: 2012. november 09. - 22:56:33 »
Valójában a kínzásjelenetekkel csak az első filmmel azonosultak. Ott láthattuk először, amint a világ átváltozik lepusztultba, a játékban csak átkerültünk. Ugyanígy ez: a játékban láttunk rengeteg fejjel lefelé fellógatott megnyúzott embert, vagy bármit, most megmutatták a hogyanját is.
De különben az Originsben a Mészáros csinálta a játékban is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6977 Dátum: 2012. november 09. - 23:00:19 »
De különben az Originsben a Mészáros csinálta a játékban is.
Az első film után.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6978 Dátum: 2012. november 09. - 23:25:43 »
De a 2. előtt. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6979 Dátum: 2012. november 09. - 23:36:02 »
World War Z  :box: :kard: :tujau: :violent:
Először voltak a sétáló zombik. Aztán a futó zombik (28 nappal később). És most a hömpölygő zombik? :)
Itt van:
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 09. - 23:43:30 írta VTomi »