Az összes törpről csináltak posztert?

Hát ez kemény.

http://filmtrailer.hu/filmhirek/darth-vader-lesz-a-star-wars-4-trilogiajanak-kozeppontjaban/
Már 4. és 5. trilógiáról is szó van? OMG! 
Miki egér vérszemet kapott, úgy látszik.

Mondjuk szerintem nem kéne ennyire előre szaladni, inkább várják meg, mennyire lesz sikeres az új trilógia.

És miért hagynak hátra a katonák a Gyarmaton egy sokmilliós katonai repülőt. Hogy elrepülhessen vele a hős?
Ez kivételesen nem baki, azt a repcsit azért hagyták ott, hogy a hátramaradt katonák visszarepülhessenek a városba Hauserrel, miután helyreállították annak a memóriáját.
Amúgy nagyon vicces volt, hogy a Föld légköre szennyezett és mérgező, ehhez képest a két városban már tök tiszta volt a levegő. Mi védte meg a városokat a szennyezett levegőtől? Mert erről nem szólt a film. Legalább valami erőteret/üvegbúrát csinálhattak volna a városok köré, hogy hihető legyen a dolog.
Az elrabolt nőt hurcibálják, feleslegesen, hogy ki lehessen szabadítani.
Ja, elvileg őt akarták elítélni a bíróságon, mint Matthias jobb kezét, de gyakorlatilag tipikus elrablós klisé volt.

Rádiós diszpécser:"Robotokat gyilkolásra beprogramozni"...ezt nem is kommentálom 
Biztos komoly munka lehetett.

Mondjuk nem tetszik nekem, hogy újabban a filmekben egyáltalán nem realisztikusak azok a bunyók, amikor ember bunyózik robottal puszta kézzel. Kb. semmi esélye se lett volna Hausernek a robotok ellen, de persze mindkettőt legyakta. (Az is idegesített, amikor a T4-ben a robot össze-vissza dobálta John Connort, ahelyett, hogy egy mozdulattal eltörte volna a nyakát.)
Ott van ez a Transz, vagy The fall nevű "vasút", ami átvisz a Föld középpontján. Miért csak akkor van benne súlytalanság, amikor középre ér? a zuhanástól végégig, pontosabban az elejétől a közepéig annak kellene lenni nem?
Hát az a Transz egy akkora nagy áltudományos baromság volt, hogy az már fájt. Kb. tényleg csak azért tehették be a filmbe, mert "milyen látványos". Eleve nem is lehet megépíteni egy ilyen járatot a Föld magján keresztül, de még ha meg is lehetne, olyan horribilis iszonyat összegbe kerülne, hogy sokkal olcsóbb a hagyományos repülőgépes közlekedés, mint ez a hülyeség.
Aztán a másik: miért a Gyarmatról járnak dolgozni a melósok az Egyesült Királyságba? Nem lett volna egyszerűbb a robotgyárat telepíteni a Gyarmatra? Meg az Egyesült Királyságban olyan nagy a jólét, hogy nincs 1 munkanélküli se, akit felvehettek volna a robotgyárba?
Nekem másfél óránál tűnt csak fel, hogy ez a Transz jármű milyen rohadt nagy. azt hittem, csak egy utastér az egész. Pedig több emeletes, sok fülkével. Számomra nem volt észrevehető. Szóval amikor Hauser keresi a nőt, én nem tudtam, hogy már a Transon zuhan!
Én sejtettem, hogy nagy (bár a film első felében tényleg csak az utasteret mutatták), látszott, hogy akkora, mint egy felhőkarcoló. Különben vices, hogy a Gyarmat totál be volt tojva a Királyság támadásától, de annyi eszük nem volt, hogy ők robbantsák fel a Transz náluk levő végállomását.

Persze akkor Hausernek nem sok dolga maradt volna.

Persze láttam, hogy egy toronyház méretű, de ha be vannak kötve az utasok akkor a szervizjáratokon miért lehet normálisan sétálgatni?
Na igen, ez megint egy orbitálisan nagy logikai baki volt.
Egy robot karján miért van kijelző az adatok megjelenítésére? Nincs benne a fejében minden infó?
Hogy mi, nézők is láthassuk, hogy mit lát a robot.

A végén a nagy harcban jól jó kis karfeszítős aikidós technikákat villantottak 
Nekem gáz volt, hogy a fiatal, überképzett Hauser alig bírt el a lassan nagypapakorba lépő főgenyával.
Viszont Kate Beckinsale nagyon jó volt, róla tényleg el lehetett hinni, hogy a szart is kiveri bárkiből.

Vártam volna azért egy kis csattanót, vagy egy bizonytalan befejezést egy memóriatörlős film végére. Itt gyakorlatilag annyi történt, hogy egy ügynök beépült az ellenállás közé, aztán átállt, majd törölték minden emlékét és kapott újakat, hogy... őő eltűntessék? Aztán ennyi. több machinálás nem volt ezzel a szállal.
Már régen láttam a régi Emlékmást, de amennyire emlékszem, ott jól fel volt építve a sztori. Ehhez képest az új filmben nem is értem, mi szükség volt az emléktörlős cécóra, ha egyszer Hauser már amúgy is beférkőzött a lázadók közé korábban.