Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360983 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7000 Dátum: 2012. november 12. - 08:27:22 »
Most néztem meg a Total Recall-t. Hmm, amennyire lehúzták... nekem tetszett. Van benne egy-két elszúrt rész, de látványilag remek, a történet meg közepes. Viszont nem szabad összehasonlítani az 1984-es Schwrzis TR-al.
Tegnap megnéztem én is. Szerintem egy sima egyszernézős látványfilm lett. Nem olyan rossz, de sok logikátlan/megmagyarázatlan dolog van benne. Viszont Colin Farrel nagyon jó benne, Kate Beckinsale gyönyörű és halálos, Jessica Biel szintén dögös... Aki szereti a jó csajokat meg a sok akciót, annak megér 2 órát a film. :D Viszont a klasszikus '84-es filmmel tényleg nem szabad összehasonlítani, mert annak a nyomába sem ér. (Mellesleg ha láttad a régi verziót, akkor ebben az újban már nem sok meglepit tartogat a forgatókönyv.)
:spoiler:
Tejóég, mekkora, értelmetlen klisé, amikor a Colin Farrelt a székhez kötözik, hogy visszaadják neki a régi emlékeit és a főgenya, meg minden főbb szereplő elhagyja  helyszínt, mint aki jól végezte dolgát, hátra hagyva a jelentéktelenebb tucatkatonák egy kis csoportját, hogy azok elvégezzék a piszkos munkát. Természetesen kiszabadul de ezt már a főgonoszok nem tudják... :roll:
És miért hagynak hátra a katonák a Gyarmaton egy sokmilliós katonai repülőt. Hogy elrepülhessen vele a hős? :headscratch:

Az elrabolt nőt hurcibálják, feleslegesen, hogy ki lehessen szabadítani.

Rádiós diszpécser:"Robotokat gyilkolásra beprogramozni"...ezt nem is kommentálom :roll:

Ott van ez a Transz, vagy The fall nevű "vasút", ami átvisz a Föld középpontján. Miért csak akkor van benne súlytalanság, amikor középre ér? a zuhanástól végégig, pontosabban az elejétől a közepéig annak kellene lenni nem?

Ez már lehet, hogy csak az én szegénységem, de nekem másfél óránál tűnt csak fel, hogy ez a Transz jármű milyen rohadt nagy. azt hittem, csak egy utastér az egész. Pedig több emeletes, sok fülkével. Számomra nem volt észrevehető. Szóval amikor Hauser keresi a nőt, én nem tudtam, hogy már a Transon zuhan! Persze láttam, hogy egy toronyház méretű, de ha be vannak kötve az utasok akkor a szervizjáratokon miért lehet normálisan sétálgatni?

Azért volt pozitívum is: ebben a filmben, ha szétlövöd az automata ajtó kezelőpaneljét, nem kinyílik az ajtó, hanem zárva marad, mert tönkre tetted a "kilincset". Minden más filmben, ugyanis, ha nem nyílik az ajtó, bele kell lőni a gombokba. Ez rettentő logikus, ugyanis ha otthon beragad a zár, elég ha letöröd a kilincset és a zár nyelve ettől kinyílik :hehe:
(A Starwarsban mindkettőre van példa :D)

Egy robot karján miért van kijelző az adatok megjelenítésére? Nincs benne a fejében minden infó?

A végén a nagy harcban jól jó kis karfeszítős aikidós technikákat villantottak  :D

Vártam volna azért egy kis csattanót, vagy egy bizonytalan befejezést egy memóriatörlős film végére. Itt gyakorlatilag annyi történt, hogy egy ügynök beépült az ellenállás közé, aztán átállt, majd törölték minden emlékét és kapott újakat, hogy... őő eltűntessék? Aztán ennyi. több machinálás nem volt ezzel a szállal.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 12. - 09:21:41 írta VTomi »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #7001 Dátum: 2012. november 13. - 14:02:13 »
Tejet kérek! Csokisat!

balogh44

• Thanos
« Válasz #7002 Dátum: 2012. november 13. - 21:32:15 »
Hááát, nem is tudom.... :roll:
Úgy látszik nagyon biztosra akarnak menni, kell is, mert lehet hogy Darth Vader nélkül bajban lennének. Amúgy meg nem tudom, hogyan akarják vissza fiatalítani Ford-ékat, vagy netán mégis motion capture lesz? Amúgy már baromság lenne ezek alapján 7. és 8. részeknek nevezni őket, hiszen köztes időszakok, már bukfenc a logikájuk, van egy érzésem, hogy ők se tudják mihez kezdjenek az ölükbe hullott javakkal! Pedig egyszerű:
1. Az eredeti színészekkel csinálni egy filmet, ahol már idős, nagypapa korúak, Leia ikrei pedig felnőttek, és képzik a Jediket.
2. Motion Capture (Lásd: Tintin) technikával felveszik a színészek mimikáit, és megcsinálják a Thrawn regényket.
Ha meg ragaszkodnak Vader-hez, csináljanak a filmek mellett, vagy előtt egy élő szereplős TV sorozatot, ami a 3. és a 4. epizódot kötné össze! Han meg Lando lehet tini is, és elmesélnék a fiatalkoruk kalandozásait.

Hobbit:

« Utoljára szerkesztve: 2012. november 14. - 13:24:28 írta balogh44 »

BuB

• Pókfej
« Válasz #7003 Dátum: 2012. november 14. - 16:17:08 »
Oh, egy ideje látom a híreket az Óz, a hatalmas új Disney projektről, nem nagyon figyeltem rá, ma viszont kijött az előzetes, na gondoltam belenézek, a látvány szép, igazi mese, de a rendezőn, majd a főszereplőn lepődtem meg nagyon.
Csak annyit mondok, hogy Raimi bácsi, és Harry Osborn ismét együtt melózik :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #7004 Dátum: 2012. november 14. - 17:43:46 »

Öcsém... komolyan meg kellett néznem a jobb kezét, hogy ne értsem félre. :hehe:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7005 Dátum: 2012. november 14. - 19:43:07 »
Az összes törpről csináltak posztert? :lol: Hát ez kemény. ;D

http://filmtrailer.hu/filmhirek/darth-vader-lesz-a-star-wars-4-trilogiajanak-kozeppontjaban/

Már 4. és 5. trilógiáról is szó van? OMG! :oh:
Miki egér vérszemet kapott, úgy látszik. :D Mondjuk szerintem nem kéne ennyire előre szaladni, inkább várják meg, mennyire lesz sikeres az új trilógia.

És miért hagynak hátra a katonák a Gyarmaton egy sokmilliós katonai repülőt. Hogy elrepülhessen vele a hős? :headscratch:
Ez kivételesen nem baki, azt a repcsit azért hagyták ott, hogy a hátramaradt katonák visszarepülhessenek a városba Hauserrel, miután helyreállították annak a memóriáját.

Amúgy nagyon vicces volt, hogy a Föld légköre szennyezett és mérgező, ehhez képest a két városban már tök tiszta volt a levegő. Mi védte meg a városokat a szennyezett levegőtől? Mert erről nem szólt a film. Legalább valami erőteret/üvegbúrát csinálhattak volna a városok köré, hogy hihető legyen a dolog.

Idézet
Az elrabolt nőt hurcibálják, feleslegesen, hogy ki lehessen szabadítani.
Ja, elvileg őt akarták elítélni a bíróságon, mint Matthias jobb kezét, de gyakorlatilag tipikus elrablós klisé volt. :D

Idézet
Rádiós diszpécser:"Robotokat gyilkolásra beprogramozni"...ezt nem is kommentálom :roll:
Biztos komoly munka lehetett. :hehe:
Mondjuk nem tetszik nekem, hogy újabban a filmekben egyáltalán nem realisztikusak azok a bunyók, amikor ember bunyózik robottal puszta kézzel. Kb. semmi esélye se lett volna Hausernek a robotok ellen, de persze mindkettőt legyakta. (Az is idegesített, amikor a T4-ben a robot össze-vissza dobálta John Connort, ahelyett, hogy egy mozdulattal eltörte volna a nyakát.)

Idézet
Ott van ez a Transz, vagy The fall nevű "vasút", ami átvisz a Föld középpontján. Miért csak akkor van benne súlytalanság, amikor középre ér? a zuhanástól végégig, pontosabban az elejétől a közepéig annak kellene lenni nem?
Hát az a Transz egy akkora nagy áltudományos baromság volt, hogy az már fájt. Kb. tényleg csak azért tehették be a filmbe, mert "milyen látványos". Eleve nem is lehet megépíteni egy ilyen járatot a Föld magján keresztül, de még ha meg is lehetne, olyan horribilis iszonyat összegbe kerülne, hogy sokkal olcsóbb a hagyományos repülőgépes közlekedés, mint ez a hülyeség.
Aztán a másik: miért a Gyarmatról járnak dolgozni a melósok az Egyesült Királyságba? Nem lett volna egyszerűbb a robotgyárat telepíteni a Gyarmatra? Meg az Egyesült Királyságban olyan nagy a jólét, hogy nincs 1 munkanélküli se, akit felvehettek volna a robotgyárba?

Idézet
Nekem másfél óránál tűnt csak fel, hogy ez a Transz jármű milyen rohadt nagy. azt hittem, csak egy utastér az egész. Pedig több emeletes, sok fülkével. Számomra nem volt észrevehető. Szóval amikor Hauser keresi a nőt, én nem tudtam, hogy már a Transon zuhan!
Én sejtettem, hogy nagy (bár a film első felében tényleg csak az utasteret mutatták), látszott, hogy akkora, mint egy felhőkarcoló. Különben vices, hogy a Gyarmat totál be volt tojva a Királyság támadásától, de annyi eszük nem volt, hogy ők robbantsák fel a Transz náluk levő végállomását. :D Persze akkor Hausernek nem sok dolga maradt volna. :D

Idézet
Persze láttam, hogy egy toronyház méretű, de ha be vannak kötve az utasok akkor a szervizjáratokon miért lehet normálisan sétálgatni?
Na igen, ez megint egy orbitálisan nagy logikai baki volt.

Idézet
Egy robot karján miért van kijelző az adatok megjelenítésére? Nincs benne a fejében minden infó?
Hogy mi, nézők is láthassuk, hogy mit lát a robot. :lol:

Idézet
A végén a nagy harcban jól jó kis karfeszítős aikidós technikákat villantottak  :D
Nekem gáz volt, hogy a fiatal, überképzett Hauser alig bírt el a lassan nagypapakorba lépő főgenyával.
Viszont Kate Beckinsale nagyon jó volt, róla tényleg el lehetett hinni, hogy a szart is kiveri bárkiből. ;D

Idézet
Vártam volna azért egy kis csattanót, vagy egy bizonytalan befejezést egy memóriatörlős film végére. Itt gyakorlatilag annyi történt, hogy egy ügynök beépült az ellenállás közé, aztán átállt, majd törölték minden emlékét és kapott újakat, hogy... őő eltűntessék? Aztán ennyi. több machinálás nem volt ezzel a szállal.
Már régen láttam a régi Emlékmást, de amennyire emlékszem, ott jól fel volt építve a sztori. Ehhez képest az új filmben nem is értem, mi szükség volt az emléktörlős cécóra, ha egyszer Hauser már amúgy is beférkőzött a lázadók közé korábban.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7006 Dátum: 2012. november 14. - 19:53:34 »
Csak annyit mondok, hogy Raimi bácsi, és Harry Osborn ismét együtt melózik :D
Tök jó. Nekem Harry alakítása nagyon tetszett.
Jut eszembe, ma láttam a MM-ban, hogy újra kiadták a régi Pók-trilógiát. Egyesével is - új DVD borítóval - és egyben is.
Idézet
Amúgy meg nem tudom, hogyan akarják vissza fiatalítani Ford-ékat, vagy netán mégis motion capture lesz? Amúgy már baromság lenne ezek alapján 7. és 8. részeknek nevezni őket,
Az még Lucas eredeti ötlete volt, hogy az előzmény trilógia után csinál egy folytatás trilógiát, csak kicsit elpilledt közben, eltelt pár évtized, így a színészek már kicsit kiöregedtek az akciókból.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7007 Dátum: 2012. november 14. - 21:48:18 »
Az összes törpről csináltak posztert? :lol: Hát ez kemény. ;D
Hát ja... ;D Nekem nehéz elképzelnem, hogy van olyan ember, aki beazonosítja őket és nem törp#1,törp#2,stb-ként élnek a fejében.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7008 Dátum: 2012. november 14. - 22:32:07 »
Idézet
Biztos komoly munka lehetett. :hehe:
Mondjuk nem tetszik nekem, hogy újabban a filmekben egyáltalán nem realisztikusak azok a bunyók, amikor ember bunyózik robottal puszta kézzel. Kb. semmi esélye se lett volna Hausernek a robotok ellen, de persze mindkettőt legyakta. (Az is idegesített, amikor a T4-ben a robot össze-vissza dobálta John Connort, ahelyett, hogy egy mozdulattal eltörte volna a nyakát.)
JA az tényleg gáz!!! Amint végre a keze közé kaparintja, elhajítja, mintha hibás lenne a programja:) A legfőbb célpontja minden robotnak John Connor. Az elsődleges direktívájuk kipurcantani. Viszont van egy nulladik direktíva: folytatni a terinator friendchise-t  :hehe:
Bezzeg az első részben a punkot keresztül szúrja a puszta kezével a ruháért. A 2-ben már családbarát módon elhajintja a motorost és viccesen ráesik a forró tűzhelyre  :roll:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7009 Dátum: 2012. november 14. - 23:14:18 »
Hát ja... ;D Nekem nehéz elképzelnem, hogy van olyan ember, aki beazonosítja őket és nem törp#1,törp#2,stb-ként élnek a fejében.
Én már a neveiken is mosolyogtam. :hehe: Sőt, mikor megláttam a posztereket, egyből az jutott eszembe, hogy Hófehérke hol van? ;D

JA az tényleg gáz!!! Amint végre a keze közé kaparintja, elhajítja, mintha hibás lenne a programja:) A legfőbb célpontja minden robotnak John Connor. Az elsődleges direktívájuk kipurcantani. Viszont van egy nulladik direktíva: folytatni a terinator friendchise-t  :hehe:
Vagy az, hogy mielőtt megölik, fél órán át dobálni kell. :hehe:

Idézet
Bezzeg az első részben a punkot keresztül szúrja a puszta kezével a ruháért. A 2-ben már családbarát módon elhajintja a motorost és viccesen ráesik a forró tűzhelyre  :roll:
Hát, tudod, a 2-ben már ő a jó fiú. :D Különben a tűzhelyre dobott motorost azért nem öli meg, mert az ő ruháját szedi el. :D A többieket "csak" a biliárdasztalhoz szegezi egy vasrúddal (vagy mivel). :hehe: Mondjuk az egyik jó poén a filmben az volt, hogy miután John megesketi, hogy nem öl embert, az elmegyógyintézet bejáratánál lábon lövi a portást. "Nem hal meg." ;D

De ha már nem képregény filmek:

Épp az előbb néztem meg a Kaptár 3.-at, a SzuperTV2-n adták. Előtte olvastam kritikákat, amik eléggé lehúzták a filmet, de én igazából nem éreztem olyan szarnak. Nem nagy szám a film, mondjuk, olyan egyszernézős kategória, de a hangulata nem rossz. Csak úgy éreztem, sokkal többet is ki lehetett volna hozni a témából. Nagyon Mad Max utánzat lett.
Tudom, hogy a filmnek szinte semmi köze a játékokhoz, de azért a RE-fanoktól kérdezném: a játékban volt Alice-nek (vagy bármely másik karakternek) telekinetikus képessége? Vagy ez is csak a film agyszüleménye?

Illetve a másik film, amit tegnapelőtt láttam, a Gamer-Játék a végsőkig. Hát, ez sem volt nagy szám szerintem. Pörgős volt, de a sok akció mellett minden más elsikkadt. Volt persze néhány találó/megdöbbentő jelenet benne, de valahogy nem fogott meg a film hangulata, többet vártam volna tőle. Inkább üres akciófilm lett, mint mély mondanivalóval rendelkező sci-fi. Tipikus egyszernézős darab.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7010 Dátum: 2012. november 15. - 00:13:31 »
Én már a neveiken is mosolyogtam. :hehe: Sőt, mikor megláttam a posztereket, egyből az jutott eszembe, hogy Hófehérke hol van? ;D
És te még nem olvastad a könyvet... ;D Én nagyon szeretem Tolkien írásait, de A Hobbit egyszerűen olvashatatlan. Eredetiben is, magyarul is. :uhoh:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7011 Dátum: 2012. november 15. - 01:10:11 »
És te még nem olvastad a könyvet... ;D Én nagyon szeretem Tolkien írásait, de A Hobbit egyszerűen olvashatatlan. Eredetiben is, magyarul is. :uhoh:

Miért? Mi bajod az éneklő orkokkal, Gollam találós kérdéseivel, a vicces nevű törpökkel, az idióta trollokkal, a fán rekedt Gandalffal meg a többi "komoly" ötlettel, amiből Peter Jackson valószínűleg félelmetes dark fantasy filmet akar majd csinálni? ;)
Amúgy ezeket leszámítva nekem tetszett, szerintem ha helyén kezeljük, akkor egy teljesen korrekt mese, mert hát annak íródott eredetileg. Csomó pónit nyírtak ki benne. :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7012 Dátum: 2012. november 15. - 06:31:36 »
Oh, egy ideje látom a híreket az Óz, a hatalmas új Disney projektről, nem nagyon figyeltem rá, ma viszont kijött az előzetes(...)
Hm, ennek se sok köze lesz a jelek szerint a könyvekhez. Hacsak nem az a vége, hogy O. Z.-t legyőzi a Nyugati Boszorka.
Tudom, hogy a filmnek szinte semmi köze a játékokhoz, de azért a RE-fanoktól kérdezném: a játékban volt Alice-nek (vagy bármely másik karakternek) telekinetikus képessége? Vagy ez is csak a film agyszüleménye?
Nem, a játékokban csak a fizikai képességek emberfeletti szintűvé fejlesztése az általános.

BuB

• Pókfej
« Válasz #7013 Dátum: 2012. november 15. - 07:17:24 »

Épp az előbb néztem meg a Kaptár 3.-at, a SzuperTV2-n adták. Előtte olvastam kritikákat, amik eléggé lehúzták a filmet, de én igazából nem éreztem olyan szarnak. Nem nagy szám a film, mondjuk, olyan egyszernézős kategória, de a hangulata nem rossz. Csak úgy éreztem, sokkal többet is ki lehetett volna hozni a témából. Nagyon Mad Max utánzat lett.
He, annak a végét én is pont elkaptam... :D (nincs még megszokva, hogy megint van egy új csatorna, és annak is lehetne nézni a műsorújságát...), meg is lepődtem, hogy milyen nagy tv premier, és elvan "űzve" szerda estére... :headscratch: mondjuk a film minősége miatt vhol érthető ;D
Én végig fogtam a fejem... Alice idióta ruháján, egy zombi apokalipszis kellős közepén, mi a francért ilyen harisnya kötős cuccban flangál, a felső része, mint egy úszó dressz... meg a zombik kinyírása  a végén, télleg elég volt nekik, hogy elvágta a torkukat... :headscratch: másik meg a hüle kölök a laborban, bemegy a főemberhez, akit mellbe lő... a zombi invázióban élnek mit tom én mennyi ideje, és annyit nem tud, hogy fejbe kell lőnni őket... :roll:
Mondjuk annyit elért a cucc, hogy kíváncsi lettem a 4. résznek, ezt vajon hogy folytatják...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Raisu

• Traveller
« Válasz #7014 Dátum: 2012. november 15. - 07:39:51 »
Én csak a 4. és az 5 részt láttam, szerintem azok egész tűrhetőre sikerültek. Vagy csak nagyon alacsonyak voltak az elvárásaim. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7015 Dátum: 2012. november 15. - 09:49:01 »
Én nagyon szeretem Tolkien írásait, de A Hobbit egyszerűen olvashatatlan. Eredetiben is, magyarul is. :uhoh:
Érdekes, én a Babót  :hehe: simán végigolvastam, egy fantasy mese volt, és olvasmányos. Míg a Gyűrűk urát képtelen voltam. A 180. oldalnál tettem le végleg, amikor a fiúk még mindig az erdőben sétáltak énekelve.  :D
BuB: a RE 3 a sorozat abszolút mélypontja. Annyira rossz volt, hogy már rossz. A 4-5. részek viszont nekem tökre tetszettek.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7016 Dátum: 2012. november 15. - 12:51:04 »
Miért? Mi bajod az éneklő orkokkal, Gollam találós kérdéseivel, a vicces nevű törpökkel, az idióta trollokkal, a fán rekedt Gandalffal meg a többi "komoly" ötlettel, amiből Peter Jackson valószínűleg félelmetes dark fantasy filmet akar majd csinálni? ;)

:lol: Ha sikerül neki, semmi. ;)

Amúgy ezeket leszámítva nekem tetszett, szerintem ha helyén kezeljük, akkor egy teljesen korrekt mese, mert hát annak íródott eredetileg. Csomó pónit nyírtak ki benne. :D
Nekem az volt az első tévedésem, hogy fantasy-nek olvastam, nem mesének. És úgy valami nagyon nem tetszett. Most igazából csak azt nem értem/nem akarom tudni, hogy a fenébe akar Peter Jackson két legalább 2.5 órás filmet csinálni... Még egy filmnél is csak néznék, hogyan lehet ebből ennyit forgatni, de kettőnél egyszerűen ötletem sincs. :D

Érdekes, én a Babót  :hehe: simán végigolvastam, egy fantasy mese volt, és olvasmányos. Míg a Gyűrűk urát képtelen voltam. A 180. oldalnál tettem le végleg, amikor a fiúk még mindig az erdőben sétáltak énekelve.  :D
A Gyűrűk urában én sem bírtam azt a részt... egyszer átrágtam magam rajta,  és azóta soha többet. :) Nekem ott kezdődik a könyv, hogy beérnek az első városba és találkoznak Aragornnal. :D

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7017 Dátum: 2012. november 15. - 13:09:28 »
Most igazából csak azt nem értem/nem akarom tudni, hogy a fenébe akar Peter Jackson két legalább 2.5 órás filmet csinálni... Még egy filmnél is csak néznék, hogyan lehet ebből ennyit forgatni, de kettőnél egyszerűen ötletem sincs. :D

Igazság szerint három film lesz. ;) Bár szerintem a könyv történetét letudja az első kettőben. Meg valószínűleg ezekbe is belesző még pár dolgot, pl. ott van "Sherlock", mint Necromancer, az eredeti sztoriban ő csak utalás volt, itt meg biztos kapunk egy teljes Sauron-prequelt.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #7018 Dátum: 2012. november 15. - 14:36:51 »

:D
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #7019 Dátum: 2012. november 15. - 16:20:26 »
Igazság szerint három film lesz. ;)
omg...

Idézet
itt meg biztos kapunk egy teljes Sauron-prequelt.
Na az szuper lenne. :D