Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361410 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7060 Dátum: 2012. november 21. - 14:38:58 »
De folytatódik.
És sajnos sokkal többről szól, mint amit írsz.
A nyáladzós tinifilm is csak a felszín, és egy kőkeményen bigott vallási (mormon) propagandafilm rejlik alatta.
A film értékelhetetlen hulladék, és sokan már ezért utálják, de nekem már csak az első részből is leesett, és azóta további 3 rész után meggyőződésem, hogy ez a sokkal kisebb baj.
A nagyon nagy baj az, hogy tinilányok millióit érték el egy torz erkölcsi értékrendet közvetítő, de azt példaként feltüntő mocsok.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7061 Dátum: 2012. november 21. - 16:59:33 »

Ma egy nagyon veszélyes kaszkadőrmutatványt hajtottam végre. Megnéztem a TWILIGHT-ot. Túléltem! ;D Igazából nem volt olyan rossz. :D Bár zárójelben jegyzem meg, hogy a film negyed ilyen hosszú se lenne, ha Edward a film elején vámpírrá változtatja Bellát. Minden felesleges hacacárét megspóroltak volna.  ;D Ettől függetlenül voltak jó pillanatai a filmek, pl. amikor Edward bemutatja Bellát a családnak (vámpírcsalád vs. ember tali). Összességében elég érdekes volt a film ahhoz, hogy megnézzem a folytatást is vasárnap a TV-ben. Viszont ami bántóan rossz volt: az effektek. Amikor szupergyorsan futnak, meg hajigálják egymást, az iszonyat bénán lett megcsinálva. Végig látszik, hogy drótköteles megoldásokkal dolgoztak. Aztán, amikor a színészek játszották a vadállatias vámpírt, hát az is nagyon erőltetettnek és gyengének tűnt nekem. Ja, és nagyon családbarát volt a film, mert semmi durva jelenet nem volt benne, ahhoz képest, hogy vámpírsztori. (Vagy csak az RTL cenzúrázott?) A filmtől függetlenül is, ez a tinivámpír dolog kissé fura nekem. Egyszerűen hiteltelen nekem, hogy minden vámpír tinédzserkorú (külsőleg). (Az ősvámpírok direkt csak tiniket változtattak át, vagy mi?Amúgy meg miért kell suliba járniuk csak azért, mert tinédzserkorúnak néznek ki? Simán bekamuzhatnák, hogy magántanulók, vagy levelező tagozat vagy mittom...) Valahogy ez a tinivámpír feeling nem jön be annyira nekem, nem így képzelném el a vámpírokat.

Az Alkonytájt című vámpírfilm egyszerű nyúlása az egész. Az legalább izgalmas, bár néhol már az is átcsap nyálba...
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 21. - 17:09:23 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7062 Dátum: 2012. november 21. - 17:02:24 »
Fiúk, légyszi a beidézést is szerkesszétek, ne legyen beidézve húsz sor hozzászólás korábbról. Csak amire válaszolunk.  ;) Köszi.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7063 Dátum: 2012. november 21. - 17:04:47 »
a Twilight lényege, hogy Jacob levegye a felsőjét, feszítsen egy kicsit, a 12-16 év körüli lányok meg ájuldozzanak.
Ehhez képest az első részben nem is nagyon volt pucérkodás. :lol: Igaz, a második rész trailerében nálam is kivágta a biztosítékot a sok pucér férfi felsőtest, ezért is tartottam távol magam eddig a szériától. :D

Különben - bár nem tudom, a többi rész jobb-e, csak az első rész alapján tudok ítélkezni - eddig az a benyomásom, hogy a film meglehetősen középszerű, messze nem olyan nagy durranás, mint amekkora hype van körülötte. Az akció meg hihetetlenül kevés benne (és az is zavaróan gagyi), úgyhogy meg tudom érteni, hogy sok férfitársam egy unalmas szarnak titulálta a filmet. Engem nem zavarnak a lassú sodrású filmek (ha közben eléggé lekötnek), így én simán végigücsörögtem ezt a két órát. De tényleg látszik rajta, hogy ez egy csajoknak való film, ami egyébként nem baj. :D
A nyáladzós tinifilm is csak a felszín, és egy kőkeményen bigott vallási (mormon) propagandafilm rejlik
Ez mondjuk nekem nem jött le, de én nem ismerem a mormon vallást. Nekem inkább egy kis Harry Potter utánérzésem volt, hogy vannak a jó vámpírok (=griffendél), akik vegák, és köztünk élnek, meg szerencsés esetben lehet haverkodni is velük, illetve segítenek rajtad, aztán vannak a rossz vámpírok (=mardekár) akik az embereket kajának (=mugli) tekintik, és ők a rosszak.
Az szerintem jó felvetés, hogy a vámpírokat se feltétlenül kegyetlen szörnyetegeknek ábrázolja a film, ők is csak életben akarnak maradni. Miért ne lehetnének ők is jogosultak az életre?

Egyszer láttam egy vámpíros horrorfilmet, ami egy vámpírcsaládról szólt, akik igazából "genetikailag beteg emberek" voltak (ezzel magyarázták, hogy vérrel táplálkoznak), vagyis nem voltak látványos szuperképességeik, semmi misztikus vámpírklisé. Átlagos családnak adták ki magukat, és átutazóban levő turistákat kaptak el, hogy ne maradjon nyom utánuk. Az a film döbbentett rá, hogy igazából nem is az volt bennük visszataszító, hogy vérrel kell táplálkozniuk, és ezért embert kell ölniük, hanem a viselkedésük. Egyszerűen olyan szinten lenézték az embereket, hogy totál kajának tekintették, és nem csak simán lecsapolták a vérüket, hanem meg is kínozták őket, élvezték, hogy szenvednek az áldozataik. Vagyis az én szememben nem a biológiai másságuk miatt voltak szörnyetegek, hanem a személyiségük, a viselkedésük alapján. Kattant, szadista sorozatgyilkosok voltak.
A Twilightban (meg még pár más vámpírfilmben) az tetszik, hogy nem fekete-fehérnek állítják be a dolgokat (ember jó, vámpír rossz), hanem a vámpírokat is kvázi ugyanolyan élőlényként ábrázolják, mint minket, köztük is vannak rosszak és jók, ahogy köztünk, emberek között is. 
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 21. - 17:08:24 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #7064 Dátum: 2012. november 21. - 18:13:29 »
Különben - bár nem tudom, a többi rész jobb-e
A másodiknál ütközik ki, mennyire elmeroggyant a csaj és diliházban a helye. A harmadik meglepően jó. :)
Amúgy tudjátok, mi a mondanivalója az egész sorozatnak? A lányok választhatnak: nekrofília vagy animal sex. :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #7065 Dátum: 2012. november 21. - 18:17:52 »
Az Alkonytájt című vámpírfilm egyszerű nyúlása az egész. Az legalább izgalmas, bár néhol már az is átcsap nyálba...
Csak ott egy csapat tömeggyilkos volt jóságos család helyett, így érthetőbbnek tünt a lány, és a fiu között tátongó szakadék.
Különben - bár nem tudom, a többi rész jobb-e, csak az első rész alapján tudok ítélkezni - eddig az a benyomásom, hogy a film meglehetősen középszerű, messze nem olyan nagy durranás, mint amekkora hype van körülötte.
Szerintem mint film, nem csupán középszerű, hanem sz@r, nincs benne egyetlen értelmes dialógus sem, a forgatókönyv meg valójában 10 perc eseményeit tartalmazza, a színészek pocsékok, a színészek játéka pedig egy vicc.
Alapvetően nem tudom, mi tartja össze Belláék kapcsolatát, mert sose derül ki, mit nyújtanak egymásnak, érzelmi támogatást biztosan nem, ugye testi szerelmet sem, mert Edward impotens (nem biológiailag, hanem lelkileg), ez később már önparódiába is átcsap, amikor még a házasság után sem meri Bellát magáévá tenni (a nászútón folytojn sakkoznak!!!), ergó beszélgetni se tudnak, ellenben Bella minden alkalmat kihasznál, hogy önző módon viselkedjen.
Alapvetően a filmbéli "Kapcsolat", ami után a tini lányok epekednek kb. annyiból a kb. középkori rendszerből áll, hogy Bella megőrzi a szüzességét Edwardnak (de ezen kívül minden létező módon elárúlja), míg Edward biztonságot nyújt neki (főleg anyagi szempontból). Ezentúl semmi! Még amikor a 2. részben eltávolodnak egymástól, Balla akkor is arról álmodik, ahogy az iskola parkolójában Edward kiszáll a hatalmas kocsijából, majd a kép a kocsival együtt elenyészik, és marad a helyén az üres parkolóhely.
Amúgy Bella soha semmit sem tesz a saját boldogulásáért, csak sír, hogy úristen változtass át, mert csúnya és öreg leszek! A vámpírcsalád meg közben mindent tol a seggük alá tól mindent, Bella meg igyekszik minden alkalmat kihasználni, hogy minden körülötte lévő ember életét tönkre tegye, aztán mások hozzák helyre a hibáit.
Idézetet írta: Tom Fireheart
Ez mondjuk nekem nem jött le, de én nem ismerem a mormon vallást. Nekem inkább egy kis Harry Potter utánérzésem volt, hogy vannak a jó vámpírok (=griffendél), akik vegák, és köztünk élnek, meg szerencsés esetben lehet haverkodni is velük, illetve segítenek rajtad, aztán vannak a rossz vámpírok (=mardekár) akik az embereket kajának (=mugli) tekintik, és ők a rosszak.
Én se, gyanitom, hogy nincs is azzal a vallással semmi baj. De ennek a műnek az írója kegyetlenül szélsőségesen gondolkozik.
Az első rész még inkább csak felvezetés, míg a végére valami iszonyatosan elvetemült dolgokig jutunk el. Gondolom úgy indult ki, hogy ír egy divatos romantikus fantasyt, de beleírja a saját erkölcsi nézeteit is, hogy okitsa a felelőtlen fiatalokat.
A szexualitás ahogy írtam végig központi téma, de leírom dióhéjban a 4. film történtetét, és ha ettől nem kapsz agyf@szt, akkor semmitől. Bella és Edward végre törvényesítik kapcsolatukat Isten elött (igen egy vámpír), és összeházasodnak. De Edward még mindig fél szeretkezni vele, mert akkor baj lesz, végül a nászúton csak rászánják magukat, és már másnap (!) nőni kezd Bella hasa, a szuper mutáns gyerekkel, ami őt belülről emészti. És innentől kapunk egy masszív az abortusz gyilkosság filmet, ahol minden létező tény a szörnyeteg kiszedése mellett szól, de a kitartó és jóságos bella nem teszi meg. És persze végül szül egy gyönyörű kisbabát.
És ennyi tényleg. Kegyetlenül pofátlanul tunkolja a tanulságot a nézőkbe.
Ja és a homár vérfarkasokon keresztűl persze egy homoszexualitás elleni vonalat is ikerült beépíteni.
Idézetet írta: Tom Fireheart
Az szerintem jó felvetés, hogy a vámpírokat se feltétlenül kegyetlen szörnyetegeknek ábrázolja a film, ők is csak életben akarnak maradni. Miért ne lehetnének ők is jogosultak az életre?
Egyetértek, nem minden fekete és fehér. Így van az Interjú a vámpírralban, vagy az említett Nier Darkban, a Vámpír Brooklynban-ban, és még nagyon sok más vámpírfilmben. De a Twillightban pont nincs így. Ott a vámpírok egy része annyira fehér, a másik annyira fekete, és nincsenek köztes állapotok. Edward és családja, emberi mércével is mérhetetlenül konzervatív.
Ja és azt még nem is említettem, hogy Bella a saját családját is lesz@rja. Az apját elhagyja a felesége, meghal Bella miatt a legjobb barátja, Bella folyamatosan hazudik neki, de mindig a jajj az apám nem ért meg engem vonal van erősítve.
Összességében kapunk a pofánkba egy NE SZEXELJ! tanulságot, de közben legyél önző állat, aki mindenki életét tönkre teheti, mert megérdemled! típusú filmet. Úgy érzem, itt valamit a fiatalok oktatása címen nagyon sikerült elkúrni.
És Bella milliók példaképe...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7066 Dátum: 2012. november 21. - 19:20:22 »
:D ez így van:)
Ja és érdekesség képen ajánlom ezeket:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7067 Dátum: 2012. november 21. - 19:50:51 »
Todd: értem mire akarsz kilyukadni, ez tényleg gáz. Az első rész ilyen szempontból még nem volt nagyon problémás, mert itt még Bella normális(nak tűnik), az apjától is bocsánatot kért a film végén. Mondjuk az eléggé logikai baki volt, hogy Bellának azért kellett összevesznie a faterral, hogy a vadászvámpír ne kapja el apucit, miközben később az anyja megölésével zsarolta Bellát. Ennyi erővel simán elkaphatta volna a fatert, és akkor még egy túsza is lett volna.

Idézet
nincs benne egyetlen értelmes dialógus sem
Mondjuk azon jót röhögtem, hogy miután az erdőben Bella leleplezi Edward kilétét, utána otthon a gondolatai: "3 dologban biztos vagyok. Az első, hogy Edward VÁMPÍR!" :lol:

Idézet
A szexualitás ahogy írtam végig központi téma
Igen, mondjuk az első rész majdnemszexelős jelenetéről egyből a Hihetetlen Hulk jutott eszembe. ;D Ugye Banner se kamatyolhatott Betty-vel, mert az izgalomtól átváltozott volna. :D (Más kérdés, hogy szerintem Bannernek elég lett volna bekapnia pár szem nyugtatót, és simán magáévá tehette volna Betty-t. :hehe: )

Idézet
végül a nászúton csak rászánják magukat, és már másnap (!) nőni kezd Bella hasa, a szuper mutáns gyerekkel, ami őt belülről emészti. És innentől kapunk egy masszív az abortusz gyilkosság filmet, ahol minden létező tény a szörnyeteg kiszedése mellett szól, de a kitartó és jóságos bella nem teszi meg. És persze végül szül egy gyönyörű kisbabát.
:lol: Igen, erről a mutánsbébis horrorsztoriról hallottam ezt-azt. :hehe: Itt csak egyetlen kérdésem van az írónőhöz: Edward és Bella nem ismerik az óvszert? :hehe:

Idézet
Az első rész még inkább csak felvezetés, míg a végére valami iszonyatosan elvetemült dolgokig jutunk el. Gondolom úgy indult ki, hogy ír egy divatos romantikus fantasyt, de beleírja a saját erkölcsi nézeteit is, hogy okitsa a felelőtlen fiatalokat.
Biztos igazad lehet, és az első rész csak felvezetés, mert ahogy mondtam, igazából ez a rész még nem volt nagyon gáz. Erős középszer, lassú, nyáladzós sztori (de még férfiként is kibírható nyálküszöbbel), szóval nem volt olyan vészes. De másoktól is hallottam már, hogy Bellából önző p*csa lesz... Mindenesetre vasárnap majd meglátom a folytatást. :D

Ami még gáz volt, az a csillogás a napfényben. :hehe: Egyrészt elég bénán nézett ki, másrészt meg, ha nem varázslattól, hanem egyszerű fizikai fénytani jelenségektől csillog a bőrük, akkor azt egy sima sminkkel is meg lehetne oldani... Elég vicces volt, hogy csak felhős, borús időben mehetnek suliba, illetve bárhová...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7068 Dátum: 2012. november 21. - 21:19:43 »
Valakik azt írták, hogy az új rész utolsó bunyója ráver az utolsó X-Men utolsó bunyójára. Todd?  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7069 Dátum: 2012. november 22. - 06:25:07 »
Igen, ha az ember olyan, hogy komolyan veszi Wostry írásait ilyen témában.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7070 Dátum: 2012. november 22. - 07:00:06 »
Csak holnap nézem meg az új részt ráadásul moziban. Mentségemre szóljon ingyen, de viszek fokhagymát, keresztet, meg pálinkát, hogy túléljem.
De az állítás valóságalapja felől komoly kételyeim vannak, mivel a korábbi filmek effektjei is igen prosztók voltak. A vérfarkasok pl. nagy cuki plüsskutyák voltak bennük.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7071 Dátum: 2012. november 22. - 07:58:54 »
A vérfarkasok pl. nagy cuki plüsskutyák voltak bennük.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Todd, ingyen visznek a vágóhídra. :uhoh:
Hirtelen ez jut az eszembe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #7072 Dátum: 2012. november 22. - 10:53:33 »
Egy 4 tagú elit alakulattal behatolunk az ellenség főhadiszállására, és ott mérünk rá csapást.
Nem biztos, hogy mind hazatérünk, de jó célért tesszük.
Amúgy már régi álmom moziban trollkodni.  :twisted:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7073 Dátum: 2012. november 22. - 12:27:39 »
viszek fokhagymát, keresztet, meg pálinkát, hogy túléljem.
Barátnőd örülni fog neki. :lol:

Idézet
A vérfarkasok pl. nagy cuki plüsskutyák voltak bennük.
Azért az kicsit meglepett, hogy az első részben nem voltak vérfarkasok (illetve csak civilben). :D Nade majd vasárnap én is meglátom a cuki kuttyokat.  :hehe:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #7074 Dátum: 2012. november 22. - 12:43:25 »
Ezek után már várom a Honest Trailert.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7075 Dátum: 2012. november 22. - 13:57:47 »
Csak holnap nézem meg az új részt ráadásul moziban. Mentségemre szóljon ingyen, de viszek fokhagymát, keresztet, meg pálinkát, hogy túléljem.
De az állítás valóságalapja felől komoly kételyeim vannak, mivel a korábbi filmek effektjei is igen prosztók voltak. A vérfarkasok pl. nagy cuki plüsskutyák voltak bennük.

Képzeld el, ha ilyenek lettek volna, sírva rohant volna ki minden amerikai tini a moziból, az ilyesmiktől már elszoktak ők:

:D

Todd

• Pókfej
« Válasz #7076 Dátum: 2012. november 23. - 13:04:14 »
És akkor ez egy komikus film volt, egy önreflexív paródia. Manapság meg ott tartunk, hogy ezek a filmek sokkal jobban viselik az adott figura sajátosságait, mint az elvileg komoly társaik.
A Vámpír brooklyn-ban hasonló kategória.
Amúgy volt ennek a rendezőnek egy hasonló stílusú vámpíros filmje is, de azt még sajnos nem láttam.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7077 Dátum: 2012. november 24. - 09:48:29 »
Megnéztem. Határozottan jobb volt az utóbbi 2 rész, mint az első 3. Viszont így is még csak a röhejesen szarból fellépett az erősen középszerű szintre, bármelyik X-mennel (akár a farkassal) egy lapon emlegetni meg nagyon erős túlzás.
Ja és a végén van egy annyira értelmetlenül kegyetlenül szemét és indokolatlan csavar, amilyet a Dallas Bobis feltámadós jelenete óta nem látott a világ.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 24. - 09:58:15 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7078 Dátum: 2012. november 24. - 12:12:53 »
Tesóm is nemrég nézte meg, elmesélte azt a bizonyos csavart. Jót röhögtem rajta. :lol:
Mondta, hogy a moziban is felhördülést keltett a dolog. :hehe:

Ju

• Pókfej
« Válasz #7079 Dátum: 2012. november 24. - 12:15:12 »
A Breaking dawn 1-nél nekem is feltűnt, hogy ez már "egész nézhető" a többihez képest. De a történet és az egész világnézet akkora plot hole-okkal van tele, amiken elefántok kényelmesen átsétálnak.