Én sem vagyok sztár Trek rajongó, de valahogy az új film nekem se jött be annyira. Jó volt, de a régi filmekhez képest pörgős akcióorgiát csináltak belőle, valahogy nem tudtam olyan komolyan venni, mint a régi részeket. Ezen kívül számomra mindig William Shatner marad James T. Kirk kapitány, senki sem tudja őt pótolni, vagy jobban játszani ezt a szerepet...

Egyébként bocs, hogy belerondítok a jelenlegi témákba, de pár napja megnéztem a Hajnalhasadás 1. részét. (Lassan elmondhatom magamról, hogy kiművelt vagyok Twilight témában, nem tudom, ez jó-e...

) Lehet hogy én vagyok nagyon türelmes és toleráns, de nekem igazából ez a rész is egész nézhető volt.

A házasságot és a nászutat picit elnyújtották, de még épp nem vészesen, mert Bella teherbeesése meghozta az izgalmakat és feldobta a filmet. Végülis korrekt, nézhető darab lett.
Igazából két kérdés fogalmazódott meg bennem az írónőhőz:
1. Ezt már sok mém feldolgozta: ha a vámpírok lényegében halottak, nincs szívverésük, se vérkeringésük, akkor hogy a lótúróba áll fel nekik? (Illetve, ha nincs vérkeringésük, akkor a kiszívott vérből nyert táplálék hogy jut el egyáltalán a szervekhez, szövetekhez?)
2. Valóban érződik a filmeken a konzervatív vallásos szemlélet amit Todd is említett, viszont ezzel a nagy vallási konzervatívizmussal hogy fér össze az a tény, hogy
Jacobnak egy kisbaba vésődik be (
), ami elég durván pedofil témának tűnik...